icon

Výhody a nevýhody domáceho vzdelávania detí

Včera o 10:16

Z pohľadu strategie medzi rodičmi / logistika deti ak mate napr 7rocne a 4 rocne (ani to nechodi do MŠ ) . Kedy si nastavit cas na starostlivost. Manzel nechava vsetko na manzelke kedze pracuje v zahranici. (On nosi peniaze matka nepracuje).

Strana
z3
anonym_62d150
Včera o 10:22

nevyhodou je ze musis vediet vysvetlit dieťaťu ucivo tak aby ho pochopil mat veeela troezlivosti. vyhoda nastavis si rezim a dieta sa nauci podla neho fungovat. vyberies si ucebnice ktoré chces. musis zvladnut dodrziavat rezim ucenia sa priebezne nie narazovo. ono v podstate budes ucitel a musis zvladnut obsah vzdelavania za cely rok

anonym_b85520
Včera o 10:23

@anonym_autor Staráš sa, keď sú doma, donesieš aj s mladším dieťaťom do domoškoly, čo sa logistiky týka. Nerozumiem celkom otázke, skús to upresniť.

anonym_460a63
Včera o 11:22
@anonym_b85520

@anonym_autor Staráš sa, keď sú doma, donesieš aj s mladším dieťaťom do domoškoly, čo sa logistiky týka. Nerozumiem celkom otázke, skús to upresniť.

@anonym_b85520 co nechapes? ved chce vediet, co s tym mladsim dietatom, pocas vyucby starsieho

anonym_460a63
Včera o 11:22

ake dovody ta vedu k domacemu vzdelavaniu?

beata_k
Včera o 11:28

@anonym_autor Ak matka nepracuje, tak kde je problem s logistikou?

autor
Včera o 11:48

Ono nebude chodit do domoskoly bude doma aj starši

anonym_2a83b5
Včera o 11:50

Pardon, ale matka je totálne hlúpa, že do toho išla. Sama na dve deti a ešte ich vzdeláva doma. Nestačí, že absentuje otec, ale deti budú iba s mamou? Socializácia 0 bodov

1mina
Včera o 11:53
@anonym_2a83b5

Pardon, ale matka je totálne hlúpa, že do toho išla. Sama na dve deti a ešte ich vzdeláva doma. Nestačí, že absentuje otec, ale deti budú iba s mamou? Socializácia 0 bodov

@anonym_2a83b5 ja osobne by som do toho tiež nešla. 1. Nemám NATO trpezlivosť priznávam 🙈 radšej si odrobim svoje v robote a poobede mi stačí bohato úlohy že musíme robiť 😀 2. Naozaj socializácia, pomohla veľmi obom mojim deťom a to je jedno autista a druhé tiež komplikovaba citlivá povaha. Obom prospelo veľmi nástup škôlky a už aj škola u staršieho neviem si predstaviť ako nahradiť tieto vzťahy doma. Áno ihrisko a hernicky a podobné veci čo mamy hovoria, je ale podľa mňa niečo úplne iné, ako tieto školské kamarátstva, naučiť sa vysporiadať aj s nejakými dotahovackami medzi deťmi si poradiť atd. Staršia napríklad je tak rada v družine že väčšinou ma presviedča že ešte nechce ísť lebo tam majú rozrobené s kamoškami veci 🙈

anonym_a5193a
Včera o 11:56
@anonym_autor

Ono nebude chodit do domoskoly bude doma aj starši

@anonym_autor Aky mas dovod na domace vzdelavanie, co je motivacia?

anonym_2a83b5
Včera o 12:02
@1mina

@anonym_2a83b5 ja osobne by som do toho tiež nešla. 1. Nemám NATO trpezlivosť priznávam 🙈 radšej si odrobim svoje v robote a poobede mi stačí bohato úlohy že musíme robiť 😀 2. Naozaj socializácia, pomohla veľmi obom mojim deťom a to je jedno autista a druhé tiež komplikovaba citlivá povaha. Obom prospelo veľmi nástup škôlky a už aj škola u staršieho neviem si predstaviť ako nahradiť tieto vzťahy doma. Áno ihrisko a hernicky a podobné veci čo mamy hovoria, je ale podľa mňa niečo úplne iné, ako tieto školské kamarátstva, naučiť sa vysporiadať aj s nejakými dotahovackami medzi deťmi si poradiť atd. Staršia napríklad je tak rada v družine že väčšinou ma presviedča že ešte nechce ísť lebo tam majú rozrobené s kamoškami veci 🙈

@1mina .... Ja mám pocit, že domoskolactvo je skôr nejaká výhovorka a výmysel pre matky, ktoré by samé potrebovali pomoc so socializaciou.

autor
Včera o 12:30
@anonym_a5193a

@anonym_autor Aky mas dovod na domace vzdelavanie, co je motivacia?

@anonym_a5193a deti ma potrebuju su na mna velmi uzko naviazane .. nevyhovuju im ine deti , na ihrisko chodime len ked je prazdne .. socializuju sa v terene ak idu so mnou na postu alebo potravin

anonym_2a83b5
Včera o 12:36
@anonym_autor

@anonym_a5193a deti ma potrebuju su na mna velmi uzko naviazane .. nevyhovuju im ine deti , na ihrisko chodime len ked je prazdne .. socializuju sa v terene ak idu so mnou na postu alebo potravin

@anonym_autor ... Pošta a potraviny s matkou nie sú socializacia. Robíš deťom medvediu službu.

danica2711
Včera o 12:49

@anonym_autor tvoje deti nie sú vôbec socializované, a ty chceš v tom ešte aj pokračovať? Chceš vychovať sociopatov, neschopných začleniť sa do spoločnosti a akceptovať iné pravidlá než domáce? Uvedom si, že deti si povinná vychovať pre život, ktorý vie byť aj tvrdý, nemôžeš in celý život stáť za chrbtom a utierať im slzičky, keď na ne niekto cudzí krivo pozrie

anonym_5373d4
Včera o 12:51
@anonym_autor

@anonym_autor ach bože, a zarábať si budú z domu tiež? Partnera nebudú potrebovať? Ani fungovať v kolektíve pracovnom? Veď ľudia fungujú v spoločenstvách vždy a všade, čím skôr to pochopíš a prispôsobíš sa a aj deti, tým lepšie pre nich.

rejka7
Včera o 12:54

@anonym_autor socializujem deti na pošte a v potravinách. Wtf? Tak to je " perla" mesiaca. Ozaj. To nemôžeš myslieť vážne. Ako budú fungovať napríklad samostatne na vysokých školách, v manželstvách, v práci?

anonym_ef3b97
Včera o 12:56

Strasne - pre vlastnu pohodlnost a strach zaclenit sa do spolocnosti urobit to iste aj detom🫣🫣🫣🫣 cim budu starsie tym to zaclenenie a hladanie kamosov bude tazsie, budu im chybat zakladne spolocenske schopnosti, to este len bude paseka ked sa bude musiet zaclenit do druheho stupna bez toho, zeby v zivote boli v spolocnosti cudzich deti. Setri na psychologa, budete potrebovat

doriiis
Včera o 13:00
@anonym_autor

@anonym_autor .... Deti ťa potrebujú, ale potrebujú aj otca a iných ľudí. Keď uz to kazite v tom, že absentuje otec, tak aspoň nebuď sebec a daj deti medzi iných ľudí. A deti potrebujú aj čas, keď su sami, bez rodiča.

anonym_04dfd2
Včera o 13:10
@anonym_autor

@anonym_autor Ake mas vzdelanie? Si dobra vo fyzike, matematike, v jazykoch i vo vychovach? Mas dostatocne vedomosti na to aby si vyucovala deti doma? Zvladnes ich vyucovat az do 9.rocnika? A ked pojdu na strednu skolu, budu sa vediet zaclenit do kolektivu? Ci ako dovzdelas ich az do maturity ci ku statniciam? Ci ako si to predstavujes?

autor
Včera o 13:14
@doriiis

@anonym_autor .... Deti ťa potrebujú, ale potrebujú aj otca a iných ľudí. Keď uz to kazite v tom, že absentuje otec, tak aspoň nebuď sebec a daj deti medzi iných ľudí. A deti potrebujú aj čas, keď su sami, bez rodiča.

@doriiis môj muž chodí domov na otočku keď je doma je nervózny z detí rozhodli sme sa ze ked on zarobi za dvoch ja budem s nimi doma .

mogaa
Včera o 13:22
@anonym_autor

@doriiis môj muž chodí domov na otočku keď je doma je nervózny z detí rozhodli sme sa ze ked on zarobi za dvoch ja budem s nimi doma .

@anonym_autor to je uplne v poriadku, ale prosím ťa, nerob to tým deťom....buď doma ale deti do školy a do škôlky....máš VŠ pedagogickú? lebo to učivo čo je teraz na prvom stupni sa najskôr musíš naučiť ty a až potom ho učiť dieťa.....a to tak, aby to dieťa aj pochopilo....lebo či chceš alebo nie, dieťa bude musieť byť preskúšané z toho učiva a ovládať ho.....nie je vôbec jednoduché vysvetlovať učivo , my sme sa to učili inak ako súčasné deti....nedajbože ak zistíš že dieťa má nejakú poruchu učenia, to jednoducho ako laik nevysvetlíš nech robíš čo robíš....a dve deti?so starším sa denne musíš učiť 3-4 hodiny, neviem čo chceš aby za ten čas robilo mladšie dieťa....lebo s ním musíš byť doma a bude vyrušovať, dožadovať sa pozornosti.....

doriiis
Včera o 13:23
@anonym_autor

@anonym_autor ... No máš nahovno muža a ešte chces aj ty deťom škodiť svojou sebeckostou?

januska12323
Včera o 13:31

Prosím ťa, nerob to. Potrebujú sa naučiť fungovať v spoločnosti to sa nenaučia ak budú len doma. Deti, ktoré sú doma vzdelávané chodia aspoň do krúžkov a na ihrisko a ty im ani to nedopraješ? Majú deti nejaké diagnózy? Ako ich chceš učiť keď si ani nevieš ako nezamestnaná rozvrhnúť deň?

anonym_81fa9f
Včera o 13:45

Skor ako zacnes domacim vzdelavanim, nastuduj si podmienky. Rozhodujuce je tvoje vzdelanie + musis mat garanta atd … tiez som to riesila… ale kvoli pobytu v zahranici … nie je to take jednoduche .. rozhodnem sa urobim. Tie deti chodia na preskusanie atd … od 5 triedy je to o hubu pribudaju predmety a potrebujes ty vyssiu kvalifikaciu, alebo niekoho kto ju ma … samozrejme strednu skolu doma nedas .. len, ze by deti isli za pas alebo na stavbu od 16 stich. 7 rocne dieta daj do skoly … nech sa aspon nieco nauci … do druziny chodit nemusi, ani na obedy … ale tvoj plan zvladnut vzdelavat 2 deti … pokial muz nie je milionar a neplati sukromneho ucitela pre starsie dieta alebo opatrovatelku pre mladsie je poriadne uleteny a bohuzial to lizne aj tvoje deti, ak nebudu vidiet nikoho okrem teba a vasich 4 stien

petronelag
Včera o 14:04

Tie deti už mali chodiť škôlky, hlavne to staršie 7 ročné, oni sú preto naviazané na mamu, lebo vlastne nepoznajú iných ľudí, a to druhé dieťa minimálne od 5 rokov tiež nech chodí do škôlky, aby poznalo deti, keď už pôjde do školy.

anonym_2ffb04
Včera o 14:08
@anonym_autor

@anonym_autor tak z nich sprav uz uplne antisocializovane pripady, to bude fakt lepsie…co na to povedat 🤦‍♀️ potrebuju ta lebo nepoznaju nic ine, neuskod im este viac prosim. Treba ich zaclenit do normalneho zivota, lebo budu mat velmi velky problem.

anonym_b85520
Včera o 14:19

Toľko odporovateľov homeschoolingu :D 7r dieťa by malo vedieť posedieť pri pracovnom zošite. .. keď treba niečo okolo mladšieho. Ale podstata je tá, že sa "učia" obaja. Každý podľa toho, čo zvládne. Potom nemusíš riešiť, čo s menším, keď sa učíš so starším. Prezri si príspevky reálnych ľudí, ktorí to robia. Je toho na nete dosť, aj na yt sú podcasty občas. https://www.domacevzdelavanie.sk/series/domace-...

anonym_b85520
Včera o 14:21

Ale inak skús aj domoškolu pre staršieho na 2 dni, podľa mňa to bude dobré obohatenie preňho.

ivik4
Včera o 14:25

Vsak preco su asi tak naviazane 🙄

anonym_503692
Včera o 14:37
@anonym_autor

@anonym_autor zena, to je podla mna zalostne malo. Ty by si ich mala podporovat v tom, aby boli smelsie. Toto, co pises, nie je cesta k uspesnemu vzdelavaniu. Tie socialne zrucnosti su velmi dolezite. A to som deti nedavala skoro do skolky, ked som bola napriklad doma s druhym, tak prve slo az neskor do MS. Ale kazde ma trosku inu povahu, inu poziciu v rodine a musi si zazit aj rovesnikov a vediet sa vyrovnat same s urcitymi situaciami. Ako si vediet veci pozicat, vypytat, ospravedlnit sa. Ano, nase tretie, to sa vie aj pobit a v spolupraci s ucitelkou to riesime, vysvetlujeme, AKO spravne komunikovat a nie fyzicky sa presadit. Toto by doma az tak nezazil. Hoci ma 3 surodencov. Tam je rozny vek a nezazije tie veci s rovesnikmi.

anonym_e871d3
Včera o 14:37

Nieco mi hovori, ze autorka nema vzdelanie na to, aby mohla vyucovat deti doma. Tak dufam, ze jej to zamietnu a deti pojdu normalne do skoly.

Strana
z3