Výhody a nevýhody domáceho vzdelávania detí
Z pohľadu strategie medzi rodičmi / logistika deti ak mate napr 7rocne a 4 rocne (ani to nechodi do MŠ ) . Kedy si nastavit cas na starostlivost. Manzel nechava vsetko na manzelke kedze pracuje v zahranici. (On nosi peniaze matka nepracuje).
Nieco mi hovori, ze autorka nema vzdelanie na to, aby mohla vyucovat deti doma. Tak dufam, ze jej to zamietnu a deti pojdu normalne do skoly.
@anonym_e871d3 budu evidovane ako domoskolaci v slobodnej demokratickej skole v kosiciach a ja ich budem ale ucit z domu nakolko je moznost ich tam davat za 550€ mesacne ale to je vela … ja budem s nimi doma vyucovat.
Takže si to zhrňme:
1. otca deti takmer nevidia, keď je s nimi, tak mu lezú na nervy a radšej je preč.
2. Deti nemajú kontakt s inými deťmi, nebudujú iné vzťahy ako s Tebou - logicky sú na Tebe závislé, lebo sa chudata nevedia jednoducho baviť s rovesníkmi
3. Ty za socializáciu považuješ návštevu pošty a obchodu...
4. Plánuješ ich ešte viac držať doma, lebo nebudú ani v klasickej domškol skupine
Úprimne - mne toto príde ako námet na psychologický triler. Tie deti potrebujú kontakt s deťmi, tvoriť vzťahy, učiť sa ako fungovať medzi inými deťmi. Ty do práce, deti do škôlky a školy s menšími triedami a manžel domov k deťom.
ake dovody ta vedu k domacemu vzdelavaniu?
@anonym_460a63 presne toto je zakladna otazka, nie vyhody a nevyhody ale dovody.
Ja som dieta 2roky (7. a 8.rocnik) ucila doma zo zdravotnych dovodov. A dobrovolne by som si to nevybrala ani za nic. Popritom som chodila do prace kedze uz bol starsi. A bola to rehola toto zvladnut.
@anonym_e871d3 budu evidovane ako domoskolaci v slobodnej demokratickej skole v kosiciach a ja ich budem ale ucit z domu nakolko je moznost ich tam davat za 550€ mesacne ale to je vela … ja budem s nimi doma vyucovat.
@anonym_autor Bez urazky, ale ako chces vzdelavat deti, ked dokazes napisat "ja budem s nimi doma vyucovat"? 🤦♀️
@anonym_a5193a deti ma potrebuju su na mna velmi uzko naviazane .. nevyhovuju im ine deti , na ihrisko chodime len ked je prazdne .. socializuju sa v terene ak idu so mnou na postu alebo potravin
@anonym_autor No, ked s nimi chodis len do obchodu a na postu, tak je jasne, ze chcu byt len s Tebou. Toto je ten najdebilnejsi dovod, aky si mohla napisat.
Mne sa nepozdáva to, že na ihrisko chodia len vtedy, keď tam nie sú deti, veď deti zo škôlky sa hrajú v skupine, idú po ulici a držia sa za ruky, učia ich tam ako spolupracovať, kresliť, niektoré vedia aj niečo z angličtiny, a prváci tí už začnú napredovať dosť rýchlo.
Urcite ich daj do skoly a skolky, lebo v nich vybudujes socialnu fobiu. Nie je zdrave taketo spravanie deti. Budu mat problem cely zivot. A to hovorim ja, co som nie proti domskolactvu a deti v skolkarskom veku som ucila v prevaznej vacsine doma, ale boli az prilis spolocenske, takze som to nepovazovala za problem.
@anonym_autor Ved odpovedz. Mas na to adekvatne vzdelanie?
@anonym_autor už teraz mi je ľúto tvojich detí fakt úprimne. Žiadny kamaráti žiadne spomienky na školu nič proste nič matka roka
@anonym_autor Este nieco autorka. Co v pripade, ak manzel bud pride o pracu, alebo nedajboze pridu zdravotne problemy ci uraz, si pripravena aj na takuto situaciu? Budes musiet ist do prace a deti co, bude ich manzel vyucovat doma? To tazko. Budu musiet nastupit do skoly. Chudatka, to este len bude pre nich sok, byt v triede s 20 inymi detmi a nabehnut na vyucovaci proces. A deti nemaju ziadnych bratrancov ci sesternice, nepoznaju ziadne ine deti? Nechapem, ako jedna matka moze svoje deti takto izolovat od sveta. Na kupalisko ci vylety nechodite? Ci len v noci ked tam nie su ziadne deti? Sa spamataj. Jedna vec je ucit doma, ak teda splnas podmienky a druha izolovat deti od sveta.
Baby, tu si z vás niekto robí srandu, postupne pridáva presne tie detaily čo vás rozohnia a bude to tu žiť. Otec nervózny z detí tak robí v zahraničí, deti chodia na ihrisko len keď tam nikto nie je, matka chce vzdelávať deti doma lebo nemajú rady iné deti… niekto vie ako brnknúť na správnu strunu
@anonym_autor Ved odpovedz. Mas na to adekvatne vzdelanie?
@anonym_04dfd2 mám vyštudovane piano. Neschvalujem tento skolsky system tlak na deti na nepodstatne učivo … a mam švagrinu ktora ma dceru s nou este zvykneme travit cas sporadicky.
Ak by bolo velmi zle nastupim do prace , manzel mi dal podmienku ze ak budem doma a detmi budem sa venovat len im na 200% a ziadna praca alebo idu skola skolka a ja praca …
Baby, tu si z vás niekto robí srandu, postupne pridáva presne tie detaily čo vás rozohnia a bude to tu žiť. Otec nervózny z detí tak robí v zahraničí, deti chodia na ihrisko len keď tam nikto nie je, matka chce vzdelávať deti doma lebo nemajú rady iné deti… niekto vie ako brnknúť na správnu strunu
@anonym_043b74 Nikoho som neprišla rozohnit, naozaj ma zaujimaju pohlady kedze uz mame po stretnuti a od setembra zacina. Syn bude mat 7 rokov v auguste
@anonym_04dfd2 mám vyštudovane piano. Neschvalujem tento skolsky system tlak na deti na nepodstatne učivo … a mam švagrinu ktora ma dceru s nou este zvykneme travit cas sporadicky.
Ak by bolo velmi zle nastupim do prace , manzel mi dal podmienku ze ak budem doma a detmi budem sa venovat len im na 200% a ziadna praca alebo idu skola skolka a ja praca …
@anonym_autor mne to celé príde ako Tvoja snaha vyhnúť sa normálnemu životu a nástupu do práce. Veľmi nezdravé a sebecké.
@anonym_autor mne to celé príde ako Tvoja snaha vyhnúť sa normálnemu životu a nástupu do práce. Veľmi nezdravé a sebecké.
@michaela329 A asi introvertna povaha a mozno aj nabeh na socialnu fobiu, a tot vysledok.
@michaela329 A asi introvertna povaha a mozno aj nabeh na socialnu fobiu, a tot vysledok.
@anonym_e871d3 otec tiež nemá práve moc rozumu, keď to podporuje, veď tam ide o tie deti.
@anonym_autor jaaaaj tak podla tohto komentara uz chapeme . Proste nechces ist pracovat tak deti sa musia ucit doma
Mala si na vyber TY , tak si si vybrala co je pre Teba pohodlnejsie
@anonym_autor jaaaaj tak podla tohto komentara uz chapeme . Proste nechces ist pracovat tak deti sa musia ucit doma
Mala si na vyber TY , tak si si vybrala co je pre Teba pohodlnejsie
@ivik4 Asi jej hrozi robit v supermarkete, tak sa chyta kazdej slamky😄
@anonym_e871d3 otec tiež nemá práve moc rozumu, keď to podporuje, veď tam ide o tie deti.
@michaela329 otec si žije svoj súkromný život v zahraničí. Nechápem ako si môže niekto urobiť deti, keď mu lezu na nervy a nemá záujem sa o ne starať. Takže vidím to, že manžel vedie dvojaký život, manželka mu bude chvíľu vychovávať deti potom ju vymení za novší model s tým, že ona nebude mať ani päť korún úspor, nebude mať kam ísť. Samozrejme v rodine všetci pomreti.
@michaela329 otec si žije svoj súkromný život v zahraničí. Nechápem ako si môže niekto urobiť deti, keď mu lezu na nervy a nemá záujem sa o ne starať. Takže vidím to, že manžel vedie dvojaký život, manželka mu bude chvíľu vychovávať deti potom ju vymení za novší model s tým, že ona nebude mať ani päť korún úspor, nebude mať kam ísť. Samozrejme v rodine všetci pomreti.
@anonym_1745d6 veď ale mne otec tiež chodil na týždňovky, ale keď bol doma, naša mama ani nevedela, že má deti, stále sme boli s ním. Mama normálne po RD do práce a my do školy. Mne ani to domškol nevadí, ak sú v skupine, alebo majú iné aktivity (skauting, krúžky...) Ale toto je...no... divné a nezdravé.
@anonym_autor Piano? A teraz vazne. To si naozaj trufas vyucovat doma deti? Nepodstatne ucivo? Ktore napriklad? Dievca zlate, vyhladaj pomoc a nerob to tym detom. Myslim to uprimne. Zakladny problem je v tebe a prenasas to na svoje deti.
@anonym_autor Tak je to jasne, Tebe sa nechce robit a tak radsej budes mat deti na domacom vzdelavani, to je ta motivacia. No, tak toto je fakt blba motivacia, lenivost vyhrava nad dobrom deti.
Vsak do ZUS ich nemusis davat, hudbu ich mozes ucit aj sama. Ale neoberaj ich o detsky svet. To 7r potrebuje rovesnikov a prekonat svoj strach z ludi aby neskoncilo ako ty
Moj manzel zarobi dost na to, aktualne tolko, ze by sme si kludne mohli dovolit aj tych Vasich 550 za skolu, ale naco? Tiez som doma, mame deti 4, cakame piate, takze doma aj budem a aj tak som dala najmladsie do skolky, islo presne od 3 rokov v januari. Tolko nadhernych veci, pesniciek, basniciek sa naucilo, ze zasnem, chvalia ju, ze drzi ceruzku ako skuseny predskolak.
Ja si doma porobim, co treba, oddychnem, kedze mam rizikove tehotenstvo.
Najstarsi chodi na 8 rocne gymnazium, zvladne dochadzat sam, to je akoby siestak, potom mam stvrtacku, 5 rocneho a 3 rocnu. Deti sa musia naucit aj to, ako akceptovat inu autoritu, ako rodica a teda ide im to lepsie. Ja osobne si myslim, ze som dost vzdelana, ale aj tak si netrufam na domacu skolu, pretoze padagogicke vzdelanie nemam. Mam znamu, co ma ucitelstvo 1-4, a dieta mala doma na domacom vzdelavani, aj to len prve rocniky, len to bol aj covid, ked nastupovali, aktualne chodi jej syn s mojim na gympel. A uz predtym chodil aj do klasickej skoly. A povedala, ze to bolo naozaj "o hubu", doma ho ucit ako.prvacika, druhacika a do toho mladsie dieta nalepene na sebe nonstop. Nie je to med lizat. Navyse, ak nemas pg. vzdelanie, tak o to horsie.
Autorka, z tvojich odpovedi mam dojem, ze so socializaciou mas problem ty a prenasas to na deti. Nerobis dobre....
Autorka, z tvojich odpovedi mam dojem, ze so socializaciou mas problem ty a prenasas to na deti. Nerobis dobre....
@beata_k Môže to byť tak a ešte, keď nemá žiadnu podporu od manžela, tak to len situáciu zhoršuje. Deti už dávno mali byť zvyknuté na iné deti a chodiť normálne do škôlky aspoň na pol dňa.
Ako matka dieťaťa so sociálnou fóbiou a úzkostnou poruchou ti odporúčam aspoň vyskúšať normálnu ZS- bez školského klubu.
@anonym_autor Autorka,prisla si sa sem opytat veci, ok beriem. Ja ti narovinu teda odpoviem - vytvorila si (a ocividne v tom chces pokracovat) totalne chore/nezdrave zazemie a podmienky pre tvoje deti. Preboha, ved nechaj nech sa postupne zacnu kamaratit aj s inymi detmi. Ked ich totalne izolujes, tak preco su asi take zavisle na tebe? Ved mozes im akurat tak dobre uhnat separacnu uzkost alebo socialnu fobiu ci ine mozno aj horsie veci a ako chces, aby raz fungovali ako dospelí jedinci, ked od detstva nevedia komunikovat s rovesnikmi? A dalsia vec, mas vystudovane piano...a to im akoze da co? Co chces, aby tvoje deti boli umelci analfabeti, ktorí sice budu vediet citat noty a zahrat ich, ale nebudu vediet nic z gramatiky/literatury, matematiky, zemepisu, prirodopisu atd? To je co za dovod,ze mas vystudovane piano, ked ich nebudes vediet systematicky ucit ine podstatne predmety ako sa ucia ich rovesnici? Ako nehnevaj sa, ale v tomto pripade mi to dojde, ze si len leniva ist do prace a tak ti dost vyhovuje,ze si deti izolovala a nevedia sa zaclenit. Vobec nie som proti, ak su matky co vedia deti vyucovat doma, pokial na to maju znalosti a trpezlivost...Ale v tvojom pripade mi to pride, bez urazky ale cele chore...

Vsak preco su asi tak naviazane 🙄
@ivik4 Uplna zahada, ze? 😄😄