icon

Z trojročného anjela čertisko

12. aug 2021

Dieťa má 3 r a 3 mesiace....všetko by malo byť ok....ale nie je....
Venujem sa mu ak nie aj viac ako na 💯 percent...mám načítane rôzne knihy o rodičovstve ako zvládať situácie....minulú jeseň sme mali vzdor, no dostali sme sa z toho....teraz mám dovolenku už mesiac a keď je so mnou začal sa správať zle-to nie je že len vzdor- posúďte- prosto na vsetko je nie,to beriem, uvediem príklady- ideme von dam mu opalovak už je hodinový rev, no toho na mňa útočí!!, normálne kopne, bije rukou, opakovane, čítala som že to nezvláda hnev, pokojne chytím ruku a vravím že nie, no včera už dostal po zadku jednu plesku, pokračoval aj tak....dnes som ho zobrala na bike, asi po 5km uz domov domov, reku ok, dala som mu na záhrade deku a autíčko, rev že je deka zle, zobrala som ho dnu, opäť útok na mňa, od zlosti hádzal veci prevrátil váhu a odstiepil z dĺazky a vahu zlomil.....teraz našťastie spí....tieto horory trvajú 3 deň, menili sme izby,spálňu do detskej SPi stále s nami, do toho sa v noci pocika, už rok je úplne bez plienky,tak to je jediná zmena ta zmena izby, žijeme stereotypné, žiadne dobrodružstvo.....ak si myslíte že som hlúpana čo si to nechá,a je to za čiarou, tak súhlasím, len doplním že dieťa bolo 3dni do zadu, poslušné, v obchode žiadne hysaky, v spoločnosti má posluchne na slovo, resp.nenam problém s disciplínou, čo sa deje tieto tri dni ma šokuje a som zvedavá na názor, pochopiteľne sa tým nejdem radit s blízkymi, ktorí mi neuveria "veď on je dobrý"...

Strana
z2
autor
29. aug 2021
henka123123
29. aug 2021

Tak byt vami zajdem.kludne moze mat aj diagnozu nejaku...ked pises ze zijete stereotypne.problem z recou.agresivita...to moze kludne byt autizmus...ale aj nemusi...ja by som isla pre istotu ho dat vysetrit..urcite to nie je normalne spravanie...mam 3.5 r dieta a nikdy ma teda neudrelo

janickacrazy
29. aug 2021

Môj najmladší nerozprával nič do 3 rokov, ale on ma nikdy neudrel. No niektoré deti s oneskorenym vyvinom reči majú aj horšie porozumenie a tým pádom sú frustrované a takto reagujú. Nikde si nepísala ako reagujes ty. Proste mu vždy chyt ruky a nedovol mu, aby ťa bil. Aj 20-krat za deň, ale musíš byť rázna. Možno si príliš mäkká a on necíti tvoju autoritu. V týchto chvíľach musíš mu dať jasné najavo, že ty si šéf. Držím palce.

jumama
30. aug 2021

Ked si spomenula oneskoreny vyvoj reci, tak ma znovu napadlo, ze on vam nerozumie. A nevie sa vyjadrit, tak bije. Niektore deti hryzu. Oridu do skolky a hryzu ostatne deti. Z frustracie, ze sa nevedia vyjadrit a nerozumeju. Je tu taka skupinka, si v nej? Pridaj sa, pytaj sa tam, mozno ti poradia maminy viac, ako reagovat, ako mu pomalicky po krocikoch zlepsovat porozumenie. Chodite aspon na logopediu? Dobru logopediu, kde vam presne toto povedia, ako pracovat s dietatom co ma oneskorenie nielen reci, ale aj porozumenia...? https://www.modrykonik.sk/group/8764/ Pripadne je kniha “Kniha o detskej reci” od logopedicky Kapalkovej a Mikulajovej, ale neviem, ci tie metody zaberu, ak ma oneskoreny vyvin reci, to uz je potom skor na odbornika, aby to posudil. Cize nadych, vydych, si starostliva mamina, dobra mamina. Len dietatko ak nerozumie, treba to riesit.... a zas sa dostanete do normalnych kolaji. Drzim palce.

Strana
z2