icon

Zaspáva vaše dieťa do 3 rokov samé, či s vami?

euka210
17. okt 2012

Snom veľa rodičov je, aby sa bábätká a deti naučili zaspávať samé. Ale aký je podiel detí, čo zaspávajú samé a takých, ktoré rodičia uspávajú? Mňa to celkom zaujalo zistiť, ako to reálne je. Berme deti do cca 3 rokov. Aby tu toho nebolo veľa a aby to bolo jasné a prehľadné, stačí ak prvé mamičky napíšu "zaspáva samo" a "uspáva mama, otec" a potom uz len dávať "páči sa" podľa situácie akú máte doma, alebo ste mali pri malých deťoch. ďakujem 🙂

Strana
z3
katren
17. okt 2012

sami, obidvaja....a podotykam, ani jedneho som neucila zaspavat metodou "nechat vyplakat" 🙄
ale sem-tam treba aj maminu, ci ocina k tomu 😉

amouramour
17. okt 2012

moja zaspava sama, ale cielene ju k tomu vedieme od narodenia, nenechavame ju samozrejme vyplakat, ale ma jednoducho taky rezim, napapa sa dostane cajik, dudlik do postielky a spinka🙂dufam, ze jej to vydrzi🙂

janocka
17. okt 2012

Syna uspavam ja - zaspi pri dojceni. Zatial to na zaspavanie osamote ani zdaleka nevyzera ale vobec mi to nevadi🙂

zewa11
17. okt 2012

hmmmmmmmmmm,len s mamou a ocinom 🙄

bibistec
17. okt 2012

no u nas dcerka zacala spavat sama odkedy prisla z porodnice vo svojej postielke, ale mne chybalo to pritulenie a pomaly som ju ja navykala na zaspavanie so mnou v posteli. teraz ma skoro 3 roky a zaspava pri mne, pripadne ju uspi manzel alebo ak chceme ist niekam vecer tak babka. a dokonca ked je u nas navsteva tak poviem ze ja sa idem rozpravat s tetou nech spi sama ze potom pridem a v pohode zaspi sama. nam to takto zatial vyhovuje. niekedy prespi noc v nasej posteli ak ju bolia rastuce zuibky alebo pod.

majka99999
17. okt 2012

nas ako kedy, zvycajne sam po napapani, ale ked je viacej nepokojny, tak dame do postielky a 1 z nas ostane sediet pri posteli alebo dame na nasu postel a lahneme si vedla (tvarou v tvar), drzime rucku, hladkame... ked zaspi prenesieme. 🙂

s1m.one
17. okt 2012

Syn ma 2,5 roka a zaspava so mnou. Mne to nevadi,obcas idem tak skoro aj ja spat 🙂 niekedy si vyzaduje aj tatinka 🙂

ruzickaruzova
17. okt 2012

malá bola naučená zaspávať vo svojej postielke. žiadne vyplakanie. ked bolo treba,bola na rukách, ked bolo treba tak len držať za ručičku. naučila sa sama zaspávať bez všetkého ale nám chýbala jej blízkosť tak teraz ju uspávame v našej posteli a ked ideme spať tak ju preložíme. ale nie preto že by sme ju chceli "odnaučiť" spať s nami, ale preto že sa príšerne rozťahuje a aj ked je mm na nočnej tak ju z postele doslova vyhodím 😀 niekedy pri zaspávaní nemá chuť byť s nami tak sa hned presťahuje k sebe sama 😝

takže u nás.zaspáva sama,s mamou, otcom, babkou...... rôznorode 😀

martina1703
17. okt 2012

mne dcerka zaspava sama od 3mesiacov teraz ma 7mes.,este obcas jej chodim davat cumlik kym nezaspi ale dam jej ho a vzdy odidem,ked zaspi vypluje ho a ja zatvaram dvere na izbe a uz spokojne spinka,ona chce mat sama ten svoj ritual pri zaspavani kazdy vecer 🙂

daniela242
17. okt 2012

Dcéru som uspávala do 1,5 roka. Potom už chcela byť sama, keď som sa ju snažila uspávať vyrušovalo ju to , tak odvtedy zaspáva sama vo svojej izbe. Syna zatiaľ uspávam ja na prsníku alebo manžel hojdaním , sám ešte nezaspí ale ani to nejdeme riešiť keďže potom bude v izbe so sestričkou takže sám vlastne zaspávať nikdy nebude 🙂

sviezost
17. okt 2012

Moje deticky zaspavaju same od malicka mam teraz 4mesacne babetko ale zatial mi spinka ties sama co som rada .Len niektore deticky musia mat mamicku na blisku niektore ich maminky ucia na rukach uspavat.takze je to rozne.

cmulinko
17. okt 2012

pri mojich 3 detoch je skore nasledovne 2:1 vyhrava samostatne zaspavanie 🙂

jaja28
17. okt 2012

dcerka zaspavala s nami do jej 3 rokov 😉 teraz ma 5 a este stale zaspava s nami 😉 a nemenili by sme za nic na svete, manzel je casto sluzobne prec, takze sme s malou taka samostatna dvojka, preto mi to nevadi, vlastne som rada, mam rada jej blizkost, nerobi mi to problem uspat ju a ked viem, ze aj ona sa tesi, ze som pri nej tak preco nie, je mi ukradnute co si pomyslia ostatny, ze tak velke dievca este zaspava s mamou, kaslat sa na druhych, nam to takto vyhovuje..... 😀 kazda mamina vie co je pre jej dieta najlepsie....... 🙂

m.i.r.i
17. okt 2012

od narodenia sam..teraz ma 2.5 roka..a nic sa nezmenilo

dablik82
17. okt 2012

Môj Andrejko zaspáva so mnou alebo s ockom. Máme 3 roky a 4 mesiace (vidím ako sa teraz mamičky chytajú za hlavu a prevracajú očami 😀 ) No a čo. Ja sa za to nehanbím, neviem či ešte niekedy budeme mať ďalšie bábätko v dnešnej hypotekárnej dobe, tak si toto moje chlapčiatko užívam plnými dúškami. Netvrdím že mi to nikdy nevadilo, ale to sa stalo minimálne krát (aj jedna ruka by mi bola na spočítanie veľa). My sme sa kojili do dva a pol roka, takže sme sa na to naučili nejak popri tom. Neverím že každá mamička dbala na to, aby dieťa v noci pri kojení nezaspalo dieťatko pri nej. Určite som niekedy zaspala skôr ako on 😵 Ale to neznamená že je z neho rozmaznaný "spratek".

zuzanockamt
17. okt 2012

do roka a pol zaspaval len na rukach ... od roka a pol zaspava v posteli a ja pri nom lezim .... v skolke zaspi bez problemov sam 🙂 ... ma 2 roky a mesiac

monikajaco
17. okt 2012

jednoznacne sama ,... nasa ma 5 rokov a krasne spinka od narodenia sama ... najprv v postielke a potom v posteli vo svojej izbe .... ja som velmi spoko .. ako si kto nauci tak ma ...

cawes
17. okt 2012

Mame 10 tyzdnoveho synceka a od narodenia spinka sam v jeho postielke a izbicke. Najprv sme ho uspavali ale asi po 4 tyzdnoch sme mu zacali robit rytmus kupel, mliecko, dudlik, plienka do ruky, perinka a do postielky. Asi 2 tyzdne mu trvalo 2 hod.nez zaspal vyplul si cumlik a plakal tak sme chodili aj 5 x a davali cumlik. No ale po 2 tyzdnoch z nicoho nic do 10 minut spinka a je spokojny aj on aj my. Kedze ako kazda matka mi chyba jeho blizkost funenie a mekotanie tak cez den ked ide spat tak spinkame spolu. Ale vecer sam a bez problemov. Kedze zijeme v zahranici a babky su na sk tak nam to vyhovuje mame cas pre seba a mozme aj co to porobit atd.

rora
17. okt 2012

do 4 mesiacov som spavala s dcerkou, potom uz sa zacala viac hybat a bala som sa aby sa cosi nestalo tak isla do postielky po uspati, do 6.mesiacov som ju kojila tak som ju uspavala kojenim, potom po vypiti UM isla do postielky kde sama skor ci neskor zaspinka, ked bol plac tak som sa s nou chvilku pohrala aby nemala stres a zas polozila do postielky. ziadne vyplakanie az kym nezaspala u nas nepraktikujeme 🙂

bianca
17. okt 2012

od narodenia do 3 rokov striktne zaspavala sama vo svojej posteli neskor aj vo svojej izbe.Cca okolo 3 roka jej preplo a musi spat s nami.Zaspava sama v nasej posteli.Ked spi vo svojej izbe tak sa kazdu noc zobudi okolo 1 rano,place,krici a putuje ku nam

sachmetttt
17. okt 2012

Naša terezka a jej uspavanie bolo horor stále na rukách velakrát som behala v noci s kočiarom po dedine..
Teraz ju okolo 19 hodine okupem nakrmim,uspim v kočiku.O jedenastej sa zobudi dám jej papat a dám do postielky a sama zaspí...Ani neviem ako sme ju to naučili,..K nám ju neučíme spat bojím sa že ju moj medved ( manžel) zalahne...má strašne tvrdý spanok.

januliku
17. okt 2012

uspava mama 😉

panki
17. okt 2012

Od 1,5 roka zaspávala sama vo svojej postieľke aj izbičke. Vôbec s tým nemala problém. Ten začala mať až pred mesiacom (dôvod nepoznám) a odvtedy ju musíme uspávať ja alebo MM. Aj v noci keď sa zobudí, keďže ešte nikdy neprespala celú noc, musíme ísť k nej a znovu uspávať. takže spávame na striedačku v spálni a v detskej.

simca06022011
17. okt 2012

Naša od začiatku sama, naučená,že dostane flašu s mliekom / kašou večer, podá mi ju z postielky... posleme si pusu a zatvaram dvere a spime. Pokym nebola chora, tak nikdy nevystrajala... skor ju zobudi, ked jej tam niekto nakuka a kontroluje a potom sa neda uspat. Oh.. a v kociku mi nikdy nespala :( ani vonku... pokym som s nou nechodila 4 hodiny... co uz odpadla od unavy :(

something
17. okt 2012

Zaspava sam

rebeka7501
17. okt 2012

Maminy, možno táto odpoveď, vlastne konštatovanie bude "od veci". Píšete tu zväčša maminky, čo majú malé deti, ale bohužiaľ poznám "matku", ktorá spinkala so svojím synáčikom do jeho 12 !!!!! rokov. Potom samozrejme, že chlapec ak spal mimo mamy musel spať s otcom (sú rozvedení). Podľa môjho názoru by malo mať každé dieťa svoju postel (svoje súkromie), čím skôr sa s tým začne, tým skôr si zvykne a bude to brať ako samozrejmosť. Samozrejme sú výnimky ako napr. vážna choroba, prežitie stresového zážitku, ale to iba krátkodobo. Taký je môj názor.

lucka1987
17. okt 2012

zaspáva sám. Od narodenia. Nikto ho nič nemusel učiť, jednoducho som prišla na to, že najlepšie zaspí, ak v miestnosti nie je nik, a ma svoj kľud.

lenka_b
17. okt 2012

Zaspava sama. Od malicka. Niekedy sa tulime, aby som zase nebola ''krkavcia matka'', ale spi sama.

melj
17. okt 2012

Zaspáva sama-konečne,ale predchádzali tomu 2 večerné náreky-no už teraz vie,že som nikde neodišla,len som vedľa v izbe,,tak som rada,že aspoň,keď spinká,mám trochu času pre seba-keďže moja Sofi je stráááášne aktívna 😀 😉

zumbadance
17. okt 2012

hodim asi rekord 😀 moj sym ma 4 a pol roka a a druhy 6 ,spim s nimi v detskej izbe proste ja som si tiez zvykla,lebo mladsi bol casto chory a musela som v noci vstavat zato.. 😅

Strana
z3