icon

Zaspáva vaše dieťa do 3 rokov samé, či s vami?

euka210
17. okt 2012

Snom veľa rodičov je, aby sa bábätká a deti naučili zaspávať samé. Ale aký je podiel detí, čo zaspávajú samé a takých, ktoré rodičia uspávajú? Mňa to celkom zaujalo zistiť, ako to reálne je. Berme deti do cca 3 rokov. Aby tu toho nebolo veľa a aby to bolo jasné a prehľadné, stačí ak prvé mamičky napíšu "zaspáva samo" a "uspáva mama, otec" a potom uz len dávať "páči sa" podľa situácie akú máte doma, alebo ste mali pri malých deťoch. ďakujem 🙂

sssimi
17. okt 2012

3 a pol ročnú uspávam, 7 mesačná zaspáva sama 😅

mirka1308
17. okt 2012

Malý sám nezaspáva 😒 najprv to boli koliky, ktoré trvali asi do 4 mesiaca, takže chudáčik zaspával na rukách a koľko krát od bolesti keď sa vyplakal potom aj od únavy 😢 Keď mu prešli koliky, tak už na rukách nechcel byť, chce svoj priestor 😀 ale ani sám v postieľke nezaspí. Uspávam v kočíku jemným hojdaním a on si do toho hmká 🙂 V postieľke zaspal sám asi 5x aj to bol už moc unavený a bolo po 20 hodine 😲 Raz som skúsila uspať v postieľke ako radia a chodila som za ním každé 3 minúty, ale do pol hodky tak plakal, až sa zachádzal a potom som ho na rukách vzlykajúceho ešte 10 minút utišovala 😢 😖 odvtedy to neskúšam, veď je to moje zlatinko, tak si ho užívam, pokiaľ to ide 😵

julls113
17. okt 2012

Moj bude mať v decembri tri, ale sám nezaspí :( musím byť na posteli a ležať... on má svoju posteľ v našej spálni, keďže žijeme zatiaľ u rodičov, a sám nezaspí... bude revať aj hodinu a nezaspí

namarie
17. okt 2012

máme 8 mesiacov a uspávam na rukách alebo na prsníku, ale to preto, že malá je neskutočne akčná, aj keď ju spiacu položím, tak sa v spánku posadí, takže dať ju ľahnúť a čakať, že zaspí je nemožné...

cerez
17. okt 2012

Malý mi vie zaspať sám, ale sú aj večere, kedy veľmi plače pri zaspávaní, čo je odrazom slabého denného spánku. Vtedy okamžite reagujem a netrápim ho. Vezmem na ruky a do piatich minút je v sníčkove.

cat
17. okt 2012

Moja dcérka, 4 roky a 1 mesiac nielenže zaspáva, ale stále spí medzi nami. A mne je úúúplne jedno, čo si o tom kto myslí, ja si to užívam, túlim si ju, tretie dieťa nikdy "vďaka" zhubnej chorobe mať nebudem, takže mne je jedno kedy bude zrelá na svoju izbu. Zatial nie je a nikomu to nevadí.

market26
17. okt 2012

i u nás byl problém,a le nakonec se naučila, dla jsme si ji vedle sebe do postele a naučila se zaspávat při držení za ruku, zpíváme někdy čteme pohádku je to ok

alami
17. okt 2012

jedine so mnou - už má 5 rokov. Sú to najkrajšie chvíle dňa 🙂

zigzag
17. okt 2012

moj ma 16 mesiacov , zaspava sam v postielke,ked idem spat ja, pritiahnem postielku k posteli a spustim mrezu,,,, pocas noci preskoci ku mne, a nad ranom mi utecie z postele naspat do posielky po hracky, dudy a tak obzriet co nove,, alebo lomozi po izbe 😅 ale budi sa pocas noci na vodu aj 5x,, ale zaspava sam,,,,

cany1
17. okt 2012

Moje prve dieta bolo uspavane mnou do 16m, potom spalo same, nakolko sme cakali druhe dieta...medzi nimi je rozdiel 17m. To druhe zaspavalo vylucne so mnou...ale starsia dcera zacala vymyslat posledne 2mesiace, ze nechce spat sama, tak som s nimi teraz v izbe kym nezaspia obaja...a stane sa, ze zaspim s nimi. Neviem kde som urobila chybu, ci povolila vo svojich zasadach, aby dcera zaspavala sama...Snad sa to zlepsi a vystacia si v izbe aj same. Ale nesilim to.

luciaq
17. okt 2012

my mame dve decka. lea ma sedem tyzdnov a bez problemov uz tyzden zaspava sama. dam ju do postielky a len kym zaspi podavam cumel. oliver tiez zaspaval sam, ale len do 11-tich mesiacov. zaspal po polhodine sa zobudil s takym revom,ze sme nevedeli kde je sever a on ocividne tiez. tak sme ho museli zobrat z postielky von z izby a samozrejme dalsie dve hodiny s nami pozeral televizor az potom zaspal. nakoniec zacal spat s nami v posteli a spaval s nami. az doteraz do augusta. kupili sme mu postel a uspavame ho v jeho posteli. akurat som rozmyslala,ze s tym sekneme a zacneme ho ucit zaspavat sameho. ma 22mesiacov tak snad to nejako zvladneme bez nejakych veklych placov. skusime to od pondelka,tak nam drzte palec. 😒

snopkulka
17. okt 2012

uspáva mama aj tata 😉

sampo
17. okt 2012

Vacsinou uspavam ja, obcas aj tato 🙂 ten uspi obycajne aj seba. Sama kdezeeee, este aj v noci sa na mna lepi a ked tam nahodou nie som, hned je plac 😅

sidon
17. okt 2012

spolu , a je to fajn 🙂

zuzi0911
17. okt 2012

Ahoj nemizem dcerku donit spat samu. zaspava pri mne a ked zaspi ju prenesem do jej izby.niekedy vydrzi do rana a niekedy dokutre k nam.

sofia2008
17. okt 2012

zaspava stale sama 🙂 bez problemov od narodenia 😵

1234lubka
17. okt 2012

na rukach, v kociku, v autosedacke...sem tam sa zabudol a zaspal sam :D ale to len velmi vynimocne....ma 8 apol mesiaca a uspavam ho na rukach-no a co, este mi budu tieto krasne chvile chybat ked vyrastie🙂

zlatovlaska123
17. okt 2012

Prvý zaspával aj spával so mnou v posteli, keď mal 3 a pol, narodil sa druhý a ja som mu nemohla povedať - teraz budem spať s bračekom a nie s Tebou - takže bolo obdobie (vyše roka) že sme spali na posteli všetci štyria aj s mužom.Teraz spí starší v detskej a mladšieho (3 roky) stále uspávam aj spí so mnou, ale už ho plánujeme "vyhodiť" do detskej 😀

nefertiti7
17. okt 2012

moj Adam mal pred tyzdnom 3 roky a spi stale so mnou, nie som nadsena ale ani mi to nevadi, tato sa odstahoval do inej izby, lebo jeho nocne budenie nezvlada, Adam este nikdy neprespal celu noc, budi sa 4x za noc, na pitie, plac, zle sny alebo co...nemala som srdce nechat ho plakat v postielke a vzdy som ho odtial vytiahla a tak teda je to zvyk, ze spime spolu, a teraz uz ani neviem ako ho naucit aby spal sam v izbicke. Citala som, ze deti do 5 rokov, ked spia s rodicmi su stastnejšie a pre ich vyvoj je to pozitivne....viem ze su tam aj nevyhody...

cecil36
17. okt 2012

Zaspava sam, po rezime kupkanie,papanie a sup do postielky. Ale toto sa nam podarilo, az ked sme odstranili zdravotny problem s bruskom. Predtym bol hore aj 40x za noc, potom sa zobudil uz len okolo jednej, stiahne flasku mlieka a spi do 5-6 rana.

zuzka38
17. okt 2012

vacsinou sam, asi 1x do mesiaca sa stane, ze nexce spat vobec a je jak nabita duracelka, to ho uspi vecer jedine auto... inak pekne lahne a zaspi sam do 5 min 😉

nanulik
17. okt 2012

moj už nejaku dobu zaspáva sám. len výnimočne ho uspávam tak že si lahnem k nemu ale inak uplne sám. večer spapá mliečko odgrgne si ide do spálne, dám ho do postielky poviem že ho lubim a ked sa zboudí tak budem pri nom, dm pusinku a hotovo. vhílku počujem z vysielačky že sa vypráva s hračkami ale do pár minut je tuhý
ale ked treba tak nemám problém zobrať ho k sebe do postele a spí pri nás

fomarik
17. okt 2012

Moja zaspáva od pol roka sama. A od roka spinkáva sama vo vlastnej izbičke 😵 .

korenbaba
17. okt 2012

zaspáva sama, od 2-3 mesiacov.

PS: dufam že je to prehladné 🙂 potom daj z toho nejkaý záver

krpcok
17. okt 2012

Môj pokladík zaspáva sama od narodenia učila som ju to aby nebol problém keď bude staršia a krásne nám to funguje teraz má 7 mesiacov. Opdorúčam všetkým mamičkám 🙂 🙂 🙂

evickapooh
17. okt 2012

lea ma 3 roky...uspavam ju s rozpravkou

ju11i
17. okt 2012

U nás je to 50:50 podľa nálady. Keď ho nič nebolí a nie je veľmi rozrušený, zaspí aj sám. Inak si k nemu musím ľahnúť a prehodiť do postieľky moje vlasy. Je na nich úplne závislý, tak sa snažím ho od nich odučiť. Inak by som mala čoskoro plešinu 😠

luciferkax
17. okt 2012

4-ročný zaspáva sám, 20 mesačný s nami, na rukách 🙂

bejka213
17. okt 2012

Od babetka zaspava sam v postielke...zlate dieta 🙂

genialna
17. okt 2012

Od cca roka zaspava sama v posteli.. Aj na obed, aj vecer.. 😉