icon

Zlý spánok 6 mesačnej dcérky

lady511
14. máj 2012

ahojte maminy viem že na tuto temu je tu asi vela príspevkov...videla som aj ine temy su tam však stare príspevky aj niekolko rokov a ja by som potrebovala od vás,,radu alebo tip teraz lebo som na pokraji už asi zufalstva emoticon ...malička mi velmi zle spinká sme na UM,,napapa sa večer okolo 22 00 a po dvoch hodinách je stále hore,,davam aj čajík,,cez den nespí vela snažím sa ju unavit robit jej program hráme sa šantíme,,,neviem ako na to,,,uspávame ju kolísaním kedže inak nezaspí,,našla som si že by sa asi nemalo zaspávat kolísaním ale inak neviem či by zaspala inak je dost nervozna,,,rozhadzuje rukami,,,preto ju aj zviažeme niekedy do zavinovačky,,večer davam aj krupičku ale aj taks a budí,,niekedy s plačom inokedy nie,,,neviem si rady lebo je to už na ukor mojho zdravia kedže som prekonala tažku chorobu s klbami,,,a nevispatie mi chorobu len privracia,,,snažíms a byt optimistka,, emoticon len je to tažke,,,nemáte niake tipy ,,rady,,?

Strana
z2
anjelicek26
14. máj 2012

@lady511 - vela detom, hlavne takto malym je krupica - vlastne akakolvek kasa - na noc tazka, maju po nej smäd a pobolieva ich brusko, moze to byt pricina vasich problemov. A skus si dat usit pucksack, na zavinovacku je uz velka a musi jej byt teplo ;) Pucksack splna to zavinutie, ale je tenucky.

p.j.jacky
14. máj 2012

Ahoj mne sa mala budila aj 12x za noc a niekedy aj viac.Teraz uz to take nieje,ale budi sa aj 6x za noc...myslim si ze treba len vydrzat. 😉

lady511
autor
14. máj 2012

@anjelicek26 davam kašu lebo mi to odporučil lekár aj mama,,,a na nu dam najviac..nedávam ju do zavinovačky ale do tenšej deky,,a zaviažem plienkou,,,

lady511
autor
14. máj 2012

@p.j.jacky ahoj a kedy sa to trošku zmenilo v ktorom mm,.?

michaela80
14. máj 2012

@lady511 my mame zajtra 22 mesiacov ak mame dobru noc tak sme hore 4-5 x ked zlu tak kazdu pol hodinku.... Stale ju kojim..mne uz moja doktorka tiez odporuca odstavit kedze za 4 mesiace som mala 4 x ATB a zapal dutin... ale zatial seba neriesim 😉 😉 😉 a neodstavujem...nam je jedno co papa vecer, jednoducho sa takto budi tak ci tak... myslim ze do 18 ky to trvat nebude a zase sa dobre vyspim celu noc nerusene ked pride ten spravny cas....zatial som k dispozicii potrebam malej 😉 😉 😉

poleva
14. máj 2012

@lady511 juj a to prečo ju zväzuješ?? krupica je ťažká,ešte je malá,dobre ti radí anjelicek26 a mám to vyskúšané aj ja

lady511
autor
14. máj 2012

@michaela80 ooou ty to bereš...teda optimistickyy,,,chcela yb som mat tvoju energiu.... 😉

klincek
14. máj 2012

@lady511 fakt skus tu kasu vynechat..aj nam to odporucila lekarka, a kym sme zistili, ze im to nerobi dobre, tak sme sa hrozne natrapili. odkedy davame na veceru len mlieko, spia celu noc, teda ak neratam podavanie cumlikov, ale to je minutova zalezitost.
a skus ju na noc dekou len prikryt, nebal ju do nej. moze jej byt teplo a preto buntosi.
a nebolieva ju brusko? ked je vecer nervozna a rozhadzuje ruckami, mohlo by to byt ono..mozno z tej kase..za vyskusanie nic nedas, ved horsie to uz snad byt nemoze, ci..?

lady511
autor
14. máj 2012

@poleva noo preto lebo kope...rozhadzuje ručkami,,,,proste sa mece...hrozne plače ked zaspáva...

poleva
14. máj 2012

@michaela80 ako potom funguješ cez den?? ked sa ti toľko budí?? pozeraj aj na svoje zdravie,môže sa ti to vypomstiť

p.j.jacky
14. máj 2012

@lady511 nepreslo to ...stale sa budi,len som si uz zvykla... 😀 a tiez je jedno co ma na jedlo.Ale asi 6mesacne babatko by som neuvazovala,to sa vie uz pretacat a tym ze je nemobilne sa moze budievat...aj moja mala sa dokonca udierala rucickami do hlavicky,to preslo cca po 3mesiacoch.
Zvycajne do pol noci spinka super a od polnoci je to aj niekedy kazdych 20-30 minut.Ale este sa mi nestalo aby prespala celu noc nebola hore aspon 4x.

lady511
autor
14. máj 2012

nezvezujem ju každy den a ani krupičku stále nedávam len občas...inak mliečko...a stále sa tak budí akosa budí,,jan som len chcela vediet či to kolísanie pred spaním mam vynechat ale neviem si inak predstavit ako by inak zaspala 😒

angellinka
14. máj 2012

@lady511 prejde to,ja viem,ze tebe to pride nekonecne,ale je to tak.Je este malicka,mozno sa jej uz tlacia aj zubky a kym vyjdu este budete ponocovat doooost 😉 musis vydrzat,a krupicz by som vobec nedavala,to neznamena ze ked sa dieta budi,musi byt hladne a ty zatazis pol rocnemu babatku tazkou krupicou zaludok 😉 nase mamy to tak robili,ale my to robit nemusime.Daj si ju k sebe do postele a spite tak 🙂

poleva
14. máj 2012

@lady511 aj my sme tak balili,áno odporúča sa to,teraz ma napadlo,tak neskús dať kašu podľa mna...my sme tiež tak balili,už chápem čo myslíš,ale ked zaspali tak sme rozviazali,balili sme do 4 mesiaca

lady511
autor
14. máj 2012

@poleva ahoj,,aj moja tak spí a moc cez den nefungujem,,,vpodstate varím raz za tri dni.,,bordel ako v tanku,.,,mame velký dom som na to sama a pomáha mm,,,inak je to tažke,,,,je velmi živa,,nič ju dlho nebaví

poleva
14. máj 2012

@lady511 ja to mám dvojmo 😀

lady511
autor
14. máj 2012

@poleva juj to si neviem ani predstavit... 😉 fiha klobuk dole

zexi
14. máj 2012

@lady511 nie, kolísanie nevynechávaj, ak chceš, skús iné spôsoby, ľahni si na posteľ na vyšší vankúš, malú si daj na seba chrbátikom a kolíš ju tak, bude to pre teba menej únavné 😉 A poradím len toľko, vydržať, nebude to trvať večne, sľubujem! Aj náš sa budil v tom veku 6-8x, dnes má rok a budí sa už len raz 🙂 prejde to, teraz ťa potrebuje najviac, skús to vydržať, určite ju nenechaj plakať ani nič také, a ešte - ak môžeš, skús si spánkový deficit dohnať cez deň vtedy keď spinká aj ona.. držím palce..

angellinka
14. máj 2012

@lady511 nemas nejaky nosic??popritom ako bude v nosici si aj poupratujes a uvaris 😉 ja som to pri 2 malych detoch tak robila,a bordel nebol 🙂 😀

lady511
autor
14. máj 2012

@zexi ano to skušam,,,samozrejme ked spinká ona sanžím sa aj ja ,,aj ked to nieje ako v noci,,,ale dakujem

lady511
autor
14. máj 2012

@angellinka nie nie ona v tom nechce byt plače,,,ani v šatke nechcela byt

angellinka
14. máj 2012

@lady511 skoda,ze nechce byt v tom nosici,to by ti vela veci ulahcilo,drzte sa 😉 ale skusaj to kazdy den,mozno sa jej zalubi 😵

vv88
14. máj 2012

@lady511 Vela babatiek ma v obdobi medzi 6 - 9 mesiacom casto prerusovany spanok, v noci sa castejsie budia a casto hned nezaspia. Pricinou moze byt rast zubkov, intenzivny vyvoj mozgu, alebo citova potreba ubezpecit sa, ze mama je tu. Po deviatom mesiaci by sa to teda malo zacat zlepsovat 🙂

Pises, ze aj cez den ti menej spinka. Mozno bude problem aj v tom, totiz nie je to tak, ze co dietatko cez den nenaspi, dobehne v noci. Prave naopak, ked sa cez den dostatocne vyspi, aj nocny spanok je kvalitny a naopak, ak cez den spi menej, ako potrebuje, moze to mat za nasledok naruseny nocny spanok.

mery.maja
14. máj 2012

@lady511 viem si predstavit ze si asi velmi unavena ale musis vydrzat 😅 moj maly takto zle spinkaval snad do 20 mesiacov....od malicka a to ani nepapaval este kase ,kazde dve hodiny hore...no poviem ti chodila som ako mátoha 😀 cez den to bolo detto nemohla som ani na chvilocku nieco porobit ,stale so mnou-spanok minimalny 😝 ale neboj sa kazde nepriaznive obdobie prejde len treba vydrzat 😉 😉

jurkovamiluska
14. máj 2012

@lady511 a cez den jej co davas na papanie?

tea333
14. máj 2012

@lady511 baby dobre pisu s tou krupicou. to je ako kamen do zaludka. pred spanim mliecko.
inak zle spanie moze byt aj vysledok toho, ze malo spi. cim viac spinka, tym lepsie.ked si cez den dobre nepospi, moze byt v noci drazdive a budive.
kolisanie je na zaspavanie super.vobec by som to nemenila.
nas chlap ma 21 mesiacov a bezne sa v noci 3 krat zobudi, niekedy aj viac.nie vsetky deti spia celu noc.
treba sa s tym psychicky vyrovnat, urobit si pohodlie, dat ju spinkat k sebe. hocico co pomoze

annalena
14. máj 2012

@lady511 ahoj, tak ja ta asi tiez velmi nepotesim.... moja mala ma 2,7 rokov a doteraz prespala dohromady mozno 5 noci. U nas je to presne ako pise @michaela80 , ked je lepsia noc, je hore "len" 3-5x, ak je horsia, tak aj kazdu pol hodinu - hodinu. Napr. dnes zaspala o 19ej a doteraz uz 2x plakala ☹ ..... ked som kojila, dufala som, ze sa to zmeni ked bude starsia a prestanem kojit, ale je to stale rovnake. Jedine, co u nas este do velkej miery zabera, ze spi ovela kludnejsie, ked spi pri mne. 😉 Takze do 2 rokov spavala pri mne v posteli, doteraz ma postielku v mojej spalni a ked je velmi zle, tak si ju dam k sebe 🙂

bosoriak
14. máj 2012

@lady511 Tu su moje tipy:
- skus menej akcny program. V 6. mesiacoch je taky ten zlom, kedy deti zacinaju vela vnimat a potom to nevedia spracovat.
- mozu jej ist zuby, skus Calgel. Ale to je len kratkodobe. Na zuby pomoze jedine vydrzat, kym sa vytlacia.
- s tou krupicou suhlasim s @anjelicek26. Aj pre dospelych je na noc tazka. Skus ju vysadit. Vyskusaj instantne kase, su aj lacnejsie, ja kupujem napr. Babylove z DM. Nestoja ako oblicky a stale su chutovo OK.
- to kolisanie pri zaspavani ma podla mna vplyv len na to, ze sa jej lepsie zaspi.
- skus byt pri nej v noci, spat v jednej posteli. Mne to pomaha minimalne v tom, ze dcere viem rychlo strcit dudel a rychlo zaspat.

Viac ma nenapada. Ale este je mozne, ze je to proste take dieta, ze mu staci malo spanku a s tym nespravis absolutne nic. Takze radim len vydrzat. Drzim palce.

anjelicek26
14. máj 2012

@lady511 - ja len pise, ze su deti, co im to brusko znesie, a take, ktore su potom smädne a maju bolenicko. Pytas sa, preco sa mala budi - tak vravim - mozno je jej teplo, mozno je smädna, mozno ju boli brusko 😉 Vyskusaj v tychto troch bodoch urobit zmenu a hadam sa to zlepsi.

mummy01
14. máj 2012

@lady511 no mne sa maly budil 25-30x za noc do 1,5roka ☹ vpodstate sa budil tak casto ze vobec sme nespali.A ano,odnieslo si to moje zdravie.....Ak mozem poradit treba naozaj davat pozor co dietatko spapa aj pocas celeho dna,tu kasu by som nedavala vobec,ak ju chces dat tak daj rano.Moze mat problem s naduvacou zeleninkou,mozu jej ist zuby,moze jej byt teplo ked ju zavinujes....je strasne vela pricin preco sa moze budit.Mozno je velmi citliva na zvuky a vsetko ju zobudi.Ale problem moze byt aj v tom ze jej davas az privela podnetov,je predrazdena a velmi unavena a preto zle spi.A kolko spi cez den?

Strana
z2