Ako legálne postaviť domček na pozemku rodičov?
Prosím o rady, na záhrade rodičov si chcem postavit domček bungalov do 50m2. Dodržím aby vzdialenosť od susedových plotov bola viac ako 2 m. Boli sme na mestkom úrade a je to v poriadku s územným plánom. ( Len musíme dodržať 30% zelene na pozemku).
Všetky inžinierske siete napojím cez rodičov. (Nebudem mať vlastný vchod, nechcem ani vlastné súpisné číslo). Staviteľmi budú rodičia. Chcem tam bývať celoročne. Teraz premýšlam či to ohlásime ako doplnková stavba k rodinnému domu (všetko spĺňame a bude to ako hosťovský dom). Alebo vybaviť stavebné povolenie? Lenze príde mi to zbytočne kedže nebudem mat supisne cislo a vsetky siete pojdu cez rodicov. A je to aj dosť zložité. Ak by nahodou susedia zalovi že sa tam byva celoročne bol by problém? A ak to pojde cez ohlášlu chápem že nejaky detajlny projekt netreba, pri troche šikovnosti si to viem spraviť sama. Bude to takto v pohode?
@sisa7587 ani hostovsky dom nie je drobna stavba, ale jednoducha stavba typu budova na byvanie do 300m aj ked bude mat do 50m stale to bude jednoducha stavba a potrebuje rozhodnutie o stavebnom zamere a kolaudaciu. Na ohlasenie drobnej stavby su len garaze, sklady, pristresky, altanky, letne kuchyne...
@sisa7587 No moja zlata, tak to bolo dakedy... že si to vieš spraviť sama... :D
@thirstymonk 😂
@thirstymonk 😂
@anonym_63536c Čo sa smeješ? Pred dvoma rokmi ma durila tetuš z uradu, aby som podal do aprila ohlašku na plot, lebo potom už ide novy stavebny zakon a už bude treba projekt aj na toi-toiku pomaly. Už žiadne take, že sam si nakreslim s pravitkom a oni daju pečiatku a vybavene...
Treba počkať, rieši sa zmena zákona. Tuším od novembra sa to má opraviť.
na čokoľvek s vodou a elektrikou potrebujete projekt a na 99 % stavebné povolenie, a toto všetko absolvovať kvôli 50m2 mi príde príliš
@sisa7587 bola si na stavebnom úrade či obecnom, lebo na stavebnom by ti povedali, že potrebuješ stavebné.Nemozes niekde natahať elektriku a nemať revízne správy, projekt atď..
Tebe by bolo lepšie kúpiť mobilný dom
@anonym_63536c Čo sa smeješ? Pred dvoma rokmi ma durila tetuš z uradu, aby som podal do aprila ohlašku na plot, lebo potom už ide novy stavebny zakon a už bude treba projekt aj na toi-toiku pomaly. Už žiadne take, že sam si nakreslim s pravitkom a oni daju pečiatku a vybavene...
@thirstymonk že ako si to napísal podarene 🤗

@sisa7587 No moja zlata, tak to bolo dakedy... že si to vieš spraviť sama... :D