Hľadám inšpiráciu na projekt ideálneho bungalovu
Ahojte,
viacerí píšete, že bývate v bungalove, tak ma možno inšpirujete.
Hľadám projekt, ale ani jeden mi nevyhovuje.
Potrebujem max 17m na dĺžku a ideálne tak max 12-13 na šírku (malý pozemok 22 x 25 m).
Kuchyňa by mala byť orientovaná do záhrady.
Aspoň dve plnohodnotné kúpeľne.
Aspoň 1 garáž.
Mám pocit, že je nemožné nájsť podobný projekt.
Budúci týždeň idem za projektantom, chcem byť pripravená a mať nejaký pôdorys v ruke, ale ja neviem, či som náročná alebo zle hľadám, nedarí sa mi 🙉.
Za každú radu, inšpiráciu budem vďačná. Ďakujem
@tilly mozno zvaz pristresok (predlzenu strechu) na auto/a hned pri dome a vzadu za domom v rohu pozemku samostatnu garazo-kolnu (idealne tiez s predlzenym nadkrytim pred garazovymi vratami)? Mozno aj nejaka montovana z PUR panelov, ak by sa pekne urobila (a farebne zladila), by posluzila. Hlavne robit veci bezudrzbovo.
@madeincssr také sme robili, že garáž s prístreškom dozadu, ale na to tu nie je priestor, lebo sem potrebujem ešte aj karavan zmestiť na pozemok 😅
Ja mam takyto, my mame bez garaze, ale je moznost projektu aj s garazou. Ale nevmestis 2 kupelne (no ani na tvojom nie su dve kupelne). A teda kuchynu nemam do zahrady. No mozno ako podklad by postacil. Myslim, ze vyhodou mojho domu je, ze denna a nocna cast su oddelene - detska izba hned za kuchynou mne nepride ako dobre riesenie.
Ja mam z prednej strany domu (od vchodu) pristresok pre auto, mne by tam garaz na pozemok nevysla. A vobec mi nechyba.
https://www.eurolineslovakia.sk/sk/projekty/rod...
@katarinaba tento je pekný.
@tilly ja by som modifikovala toto čo máš teraz, prečo nie
len načo máš vpredu pri garáži takú veľkú prístupovú terasu? potiahni vstup aj prednú stenu dopredu, získaš minimálne 3 metre, možno aj viac ... získaš vašií priestor resp. môžeš zvačšiť zadnú terasu ... a kuchyňu by som spojila s obývačkou... a ani do obývačky by som nedávala dvere z chodby ...
@biba_18 môže byť. Možno ho pouzijem ako základ.
My sme tam parkovali auto, keď bola garáž ešte zaprataná stavebným materiálom. Myslím v tej časti, ako je vchod do domu. Len tam to bolo tak, že garáž bola hneď z chodníka, žiadna stavebná čiara 6m od hranice pozemku
ak by tam bol priestor, daj si ešte nejakú technickú miestnosť , kde bude kotol a mop a vysávač a zbytočnosti, alebo pivnicu
ak by tam bol priestor, daj si ešte nejakú technickú miestnosť , kde bude kotol a mop a vysávač a zbytočnosti, alebo pivnicu
@puertorico pivnicu určite nie, na tú nie je rozpočet, ale technickú miestnosť určite. Kvôli tepelku, meniču a práčke so sušičkou
@anonym_1c2607 Bungalov je bezbarierový, na staré kolená oceníš. Rovnako ako mať možnosť vyjsť z každej izby na záhradu. A v momentálnych horúčavách v obývanom podkroví zahynieš bez klimatizácie.
Autorka len to naozaj malý pozemok keď chceš aj garáž aj dve kúpeľne a aspoň 2-3 izby plus obývačku kuchyňu, budeš mať buď to malý priestor na obývačku alebo malé izby.
@anonym_7a2e42 melies hluposti. v podkrovi je rovnaka teplota ako vsade, v dome, a bezbarierovy? ked budes bez noch tak budes upratovavat kazdu izbu? na spodnom podlazi su 3 izby naco sa budeme trepat hore?
@anonym_1c2607 kazdemu co sa paci. milujem bungalovy.
@anonym_359ddb milovat mozes, len neplac ze platis za stavbu 3x tolko
@anonym_1c2607 to si povieme ked budes mat 50+ a do*ebane kolena, susedovci (mmch profi sportovci) prave preto predavaju poschodovy a idu do bungalovu.
@anonym_d3c0e4 opat dalsia premudrela. mam 57 rokov a spavame starsi dolu a deti hore, hore chodim iba 10-20 x do tyzdna, nemam preco. Tvoje dospievajuce deti potrebuju menit plienky?
@anonym_1c2607 v rámci regulativu obce, tam nemôžem postaviť nič iné, preto bungalov.
@tilly joj, to mas maly podorys na vsetko co chces.
Este bez garaze, mozno. Ale s garazou asi nie.
Neda sa vam spravit "pol" poschodia pod strechou? Kolko mate vyskovy strop na dom?
Uplne by stacilo vhodit izby pod strechu, jednu full kupelnu hore, v druhej len sprchac a wc, dole len wc.
Tak zmestis aj tu garaz.
Ak ides za projektantom, nakresli ti to aj tak odznovu nemusis mat nic. Len si zapis co sa ti na inych projektoch paci.
@anonym_7a2e42 melies hluposti. v podkrovi je rovnaka teplota ako vsade, v dome, a bezbarierovy? ked budes bez noch tak budes upratovavat kazdu izbu? na spodnom podlazi su 3 izby naco sa budeme trepat hore?
@anonym_1c2607 ty si fyzike veľmi neublížil/a ... na horných poschodiach určite nie je rovnako teplo ako na spodných ...
@btus kolko m2ma?
@malinovka333 vonkajší rozmer je 16,5x7,3m. Takže zastavaná plocha je cca120m2
@anonym_1c2607 ty si fyzike veľmi neublížil/a ... na horných poschodiach určite nie je rovnako teplo ako na spodných ...
@biba_18 ty si ozaj trapna, mam termostat ktory ukazuje teplotu vo vsetkych 6 izbach. Zapni mozog
@tilly joj, to mas maly podorys na vsetko co chces.
Este bez garaze, mozno. Ale s garazou asi nie.
Neda sa vam spravit "pol" poschodia pod strechou? Kolko mate vyskovy strop na dom?
Uplne by stacilo vhodit izby pod strechu, jednu full kupelnu hore, v druhej len sprchac a wc, dole len wc.
Tak zmestis aj tu garaz.
Ak ides za projektantom, nakresli ti to aj tak odznovu nemusis mat nic. Len si zapis co sa ti na inych projektoch paci.
@veselo_neveselo veď keď sa nezmestí, zas nebláznim sa. Aj tak tam bývať nebudem 🤭. Len som chcela niečo pekné, čo mi bude vyhovovať, slúžiť ako únik z mesta a potom, po pár rokoch sa dobre predá, alebo bude pre deti.
Niečo, čo bude tak všeobecne pekné a vyhovujúce a bude sa páčiť aj mne.
@anonym_1c2607 to si povieme ked budes mat 50+ a do*ebane kolena, susedovci (mmch profi sportovci) prave preto predavaju poschodovy a idu do bungalovu.
@anonym_d3c0e4 mne poschodové domy nevadia, teraz máme 4 poschodia a muž je 50+, lieta po nich bez problémov 🤷♀️. Veď 50 nie je 80. Moji rodičia majú skoro 80 a majú poschodový dom a behajú po schodoch jedna radosť 😊.
Keby som mohla, urobím poschodový, ale tu sa nedá.
@anonym_1c2607 zapni mozog ty... fyziku neobabreš, aj keby si chcela ...
@biba_18 o moj boze, ty si ale tupa... Ak dole ukazuje 23 a hore 23 tak hore je 55? dolnych 23 bude unikat nahor aby tam bolo 55.. si trapna.
@emjee už som našla tie podobné domy do L. Ten 3-i sa nám páčil. https://www.projektydomov.com/projekty/011-bung...
@anonym_d3c0e4 opat dalsia premudrela. mam 57 rokov a spavame starsi dolu a deti hore, hore chodim iba 10-20 x do tyzdna, nemam preco. Tvoje dospievajuce deti potrebuju menit plienky?
@anonym_1c2607 ked mas "poschodovy bungalov" tak to napis rovno, ty mudrlant. Ked ti decka odidu tak hore co? budes sa tam kukat z prizemia, sak uz teraz spis dole lebo tam v 57r. nevylezes 😀
@anonym_1c2607 och dalsia tvoja mudrost, ze rovnaka teplota je v podkrovi ako dolu. 😀 tak si kup teplomer a pomeraj, robia to uz deti na zakladke, hadaj kvoli comu.
@biba_18 o moj boze, ty si ale tupa... Ak dole ukazuje 23 a hore 23 tak hore je 55? dolnych 23 bude unikat nahor aby tam bolo 55.. si trapna.
@anonym_1c2607 nacase kupit novy teplomer lebo sa ti v nom evidentne vybili baterky 😀 bez klimy neexistuje mat rovnaku teplotu na prizemi a v podkrovi, hlavne nie v tychto horucavach. Pozicaj od deti ucebnicu fyziky a studuj.

@tilly A do zastavanosti sa zmestiš s týmito požiadavkami? Skús tú AI, ale L - kovy pôdorys by mohol spĺňať čo pozaduješ a zostal by ti aspoň kúsok pozemku pre terasu a záhradu.
@anonym_7a2e42 to je možné, vyskúšam. Dik