icon

Je možné postaviť dom do 150 tisíc eur?

25. máj 2026

Je v tejto dobe podľa vás reálne postaviť dvojposchodový dom do 150 tisíc? Za predpokladu, že si človek veľa vecí urobí sám a pozemok už má. Neuveriteľné, ako všetko odraželo.Mladí ľudia to majú v tejto dobe veľmi ťažké.. nehovorím, že generácie pred nami to mali jednoduchšie, ale minimálne pozemky boli dostupnejšie, práca v zahraničí sa viac vyplatila, byty boli dostupnejšie. Samozrejme, každá doba bola v niečom horšia a v niečom lepšia.

Strana
z4
klarissa25
25. máj 2026

My mame bungalov 4i za 160 000 veru neviem ci postavis dvojposchodovy dom do 150000. Asi zalezi co vsetko si urobite samy

anonym_67e9a1
25. máj 2026

@anonym_autor my ideme kupovat byt za 300 000 🥹🥹 pomoc

autor
25. máj 2026
@klarissa25

My mame bungalov 4i za 160 000 veru neviem ci postavis dvojposchodovy dom do 150000. Asi zalezi co vsetko si urobite samy

@klarissa25 wow, a stavali ste svojpomocne alebo s firmou? Čo podľa teba bol najväčší výdaj? My zvažujeme dvojposchodový dom hlavne kvôli veľkosti pozemku, inak by sme asi tiež riešili bungalov.

anonym_bf3509
25. máj 2026

150tisic co? Hrubu stavbu? Rozmer domu? Aky material? Tam je tolko ??? Ale 150tisic na dom je malo

anonym_30b9ae
25. máj 2026

Podla mna malinko… 😢, my mame 2i byt v tej cene

autor
25. máj 2026
@anonym_67e9a1

@anonym_autor my ideme kupovat byt za 300 000 🥹🥹 pomoc

@anonym_67e9a1 chápem, tie byty to je masaker, a už pomaly v každej lokalite extrémne ceny. Zas sa človek nemôže odsťahovať na koniec sveta pre lacnejší byt, keď máš niekde prácu, rodinu a zázemie, na miesto kde je tá cena pre niečo taká nízka

olivierko229
25. máj 2026

@anonym_autor naraz zrejme nie. Dá sa urobiť prvé poschodie, druhé o pár rokov neskôr, keď došetrite peniaze. My máme jedno poschodový, 135m2, 80 percent spraveného pred covidom, 85k. Reálne sme robili skoro 6 rokov a ešte je do čoho vrážať.

autor
25. máj 2026
@anonym_bf3509

150tisic co? Hrubu stavbu? Rozmer domu? Aky material? Tam je tolko ??? Ale 150tisic na dom je malo

@anonym_bf3509 do 130 m² a cena na komplet

anonym_f7f790
25. máj 2026

@anonym_autor ..."práca v zahraničí sa viac vyplatila"... to preto, lebo sme boli uplne dno Europy a uz sme sa vysvihli... rozdiely sa zmazavaju...
130m2 je teda za obe poschodia? 65+65? To je strasne male inac... ale na to si sa nepytala... Vela veci stoji rovnako ci je to 500m2 dom alebo 130... (inzinierske siete a tak)...
Som si takmer isty, ze 150k na nastahovanie (teda tak dokoceny dom) nebude stacit...
cca 120 nas to stalo 15 rokov dozadu...

anonym_0a46e6
25. máj 2026

Znamy postavil podla jeho slov dom poschodovy za 150tis. Vsetko si vsak robil sam a material kupoval lacny a bez blockov..

anonym_841102
25. máj 2026

si myslím že aj áno. My sme stavali tiež počas krízy, stavali sme svojpomocne, dom nás stál 50 tisíc e. Teraz by sme dali za mat. 3 x toľko .
Pozri katalóg domov, napr. Prodom, alebo aj iné, kde pri každom dome máš koľko stojí cena materiálu, a koľko dom na kľúč. Všetko sú to ceny orientačné.
Prodom. sk

klarissa25
25. máj 2026
@anonym_autor

@klarissa25 wow, a stavali ste svojpomocne alebo s firmou? Čo podľa teba bol najväčší výdaj? My zvažujeme dvojposchodový dom hlavne kvôli veľkosti pozemku, inak by sme asi tiež riešili bungalov.

@anonym_autor my mame uzky dlhy pozemok ale chceli sme bungalov. Sme len 3 a 4 izby nam uplne stacia. Dom nam stavala firma…mame tehlovy

anonym_b94c22
25. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_bf3509 do 130 m² a cena na komplet

@anonym_autor to je podla mna nerealne, na terajsie ceny materialov. A svojpomocne mnohe veci, to je na dlho...My sme len do rekonstrukcie vrazili viac ako 150, manzel to ma zratane a este len teraz zateplujeme, po 2 rokoch, ako sme sa nastahovali. Rekonstrukcia - komplet, od vykopania a izolovanie podlah, zhodenie strechy a dostavba celeho poschodia, nova strecha, kurenie, vsetko nove rozvody,...

sandra811
25. máj 2026

Myslím že nie, my sme dostavali pred dvomi rokmi sme na 140 000€ nemáme fasádu, ploty. Máme 130 metrový bungalov. Bola to hrubá svojpomoc.

marca12
25. máj 2026

@anonym_autor Preco musi byt 2 poschodovy? Ved staviam taky dom, na aky mam.

anonym_841102
25. máj 2026
@marca12

@anonym_autor Preco musi byt 2 poschodovy? Ved staviam taky dom, na aky mam.

@marca12 asi má autorka užší pozemok.

tosomjaosobne
25. máj 2026

@anonym_autor my máme bungalov (132 m²) za 166 400€, ale teda manžel je architekt - návrhy zadarmo, má aké také známosti

reela
25. máj 2026

Veronika, si to ty?

anonym_f5abed
25. máj 2026

Ja akosi nerozumiem, naco niekto rozmysla nad kupou domu, ked na to ocividne nema.

anonym_14e825
25. máj 2026

@anonym_autor Skús sa spýtať na fóre Modrá strecha. Tam ti vedia dobre poradiť, alebo ešte pozri stránku na Facebooku Staviame svojpomocne.

anonym_2dceb0
25. máj 2026

To je taká otázka ako z modrého koníka 😀 Aký dom? Ako veľký? Ako vybavený?

anonym_442367
25. máj 2026

Poznam jedneho co dokaze postavit bungalov za 70 000tisic.. ale teda vsetko svojpomocne s par chalanmi ktorym plati 50-100e na den, material pozhanany na bazosi alebo cez “znamych” co maju nelegalne “sklady”

autor
25. máj 2026
@anonym_2dceb0

To je taká otázka ako z modrého koníka 😀 Aký dom? Ako veľký? Ako vybavený?

@reela nie, nevolám sa Veronika.

@anonym_f5abed My dom nekupujeme, ale chceme stavať. A ako vieš či máme alebo nemáme ? My nepotrebujeme dom za 500 tisíc, čo je zlé na tom že máme budget?

@anonym_2dceb0 chcela som sa inšpirovať, niekto dokáže do 150 tisíc postaviť bungalov, niekto možno dvojposchodový dom v menšej/väčšej výmere ako ja som uviedla, ja som sa pýtala všeobecne na skúsenosti..

autor
25. máj 2026
@anonym_14e825

@anonym_autor Skús sa spýtať na fóre Modrá strecha. Tam ti vedia dobre poradiť, alebo ešte pozri stránku na Facebooku Staviame svojpomocne.

@anonym_14e825 ďakujem za tip, pozriem 🙂

anonym_78ffdb
25. máj 2026

@anonym_autor nereálne. Sa zamysli nad tým koľko stoja podlahy, dlažba, kuchynská linka. My sme dali do bytu 50 000 eur pred rokom a pol a to všetko lacnejšie cez internet a niečo cez kamaráta.Podlahy sme pokladali my, bielili sme my, nábytok skladali, nábytok v dobrej cene atď

vevesh
25. máj 2026

@anonym_autor nepozeraj odpovede "za corony", "pred par rokmi" atd. Pozri aktualne odpovede, kto staval nedavno, t.j. ani rok. Vdaka krize iran-usa isli materialy teraz v maji o tretinu hore oproti povodnej cene predtym. Cize to, co ti stacilo pred dvoma rokmi, nema dnes absolutne ziadnu vypovednu hodnotu. A nie, nebude vam stacit, aj ked si co to svojpomocne spravite, len na material rataj minimalne 150-200tisic plus. Skus ste si sami naplanovat cez stranky ako obi/castorama a spol. kolkoze materialu budete potrebovat a v akej cenovej linii- maju od uplne smejdov lacnych az po drahe....

anonym_695951
25. máj 2026

My si všetko, čo sa dá, robíme sami. Tie ceny,.čo si pýtajú ,,majstri" sú hrozné a kvalita absolutne nezodpovedá cena. Jasné, že sú veci, ktoré musí spraviť odborník. Dali sme si neceniť altánok, pozreli u známych kvalitu roboty a nakoniec sme spravili s mužom sami. A za pár dní. S konštrukciou pomohol švagor, inak všetko ja a muž sami.
U nás sa 2 poschodový dom už postavený predáva za 140000 €, samozrejme nie novostavba.
Nepíšeš , lokalitu. Ale material sa dá vždy zohnat po znamosti lacnejšie .

anonym_faa9c9
Včera o 02:51

Síce nie dvojpodlažný, ale môj muž sám postavil bungalov za 89k Je to 3roky, neviem, čo sa odvtedy zmenilo. Okrem strechy robil všetko sám.

patriciah1
Včera o 03:16

@anonym_autor za tie peniaze možno dom podobný "väčšej garáži" ... My sme začali stavať pred 4 rokmi, dnes dokončujeme exteriér, máme poschodový a bez pozemku nás vyšiel o min. 100 000 viac 😁 a to sme si veeľa robili sami 😌

anonym_938cb1
Včera o 03:17
@anonym_695951

My si všetko, čo sa dá, robíme sami. Tie ceny,.čo si pýtajú ,,majstri" sú hrozné a kvalita absolutne nezodpovedá cena. Jasné, že sú veci, ktoré musí spraviť odborník. Dali sme si neceniť altánok, pozreli u známych kvalitu roboty a nakoniec sme spravili s mužom sami. A za pár dní. S konštrukciou pomohol švagor, inak všetko ja a muž sami.
U nás sa 2 poschodový dom už postavený predáva za 140000 €, samozrejme nie novostavba.
Nepíšeš , lokalitu. Ale material sa dá vždy zohnat po znamosti lacnejšie .

@anonym_695951 tak asi nemozes porovnavat stavbu domu a stavbu altanku 😀 A autorka asi nema vela skusenosti so stavbami, cize sami to stavat nebudu. Mozno max. ten altanok 😀

Strana
z4