icon

Návrh investičného jednoizboveho bytu 24 m2

herieta123
26. feb 2026

Návrh investičného jednoizboveho bytu 24m4

Ahojte, čo poviete na tento náš návrh jednoizboveho bytu? Potrebujem viac názorov, mne sa to páči ale možno ešte nejake užitočné zmeny vás napadnú. Jedna sa o malinky jednoizbový byt, takze som musela využiť každý cm aby tam bolo všetko potrebné . Chcela som, aby tam bol gauč aj plnohodnotná postel, keďže som v mladosti bývala v jednoizbaku, tak toto bola moja podmienka 🙂 plnohodnotný spánok nenahradí gauc. TV bude otočná, čiže sa bude dať bez problémov pozerať z postele.
A ak ma niekto slušnosti so spotrebičmi, poraďte do akej značky ísť, aby boli kvalitne ale nie veľmi drahé , taká zlata stredná cesta. Dakujeeeem

Strana
z4
iwet25
27. feb 2026

Ja by som dala inu kuchynsku linku, nejak tu stenu tam prevzdusnila. Asi by som nedala po strop skrinky. Za mna ten priestor posobi velmi stiesnene. Takyto typ kuchyne sa podla mna hodi do velkeho priestou.

anonym_2d83bb
27. feb 2026

Za mna paradne vyrieseny byt pre mladeho cloveka alebo par. My sme tiez zacinali v 1.izbaku , nepotrebovali sme ani vacsi priestor, ked sme boli sami dvaja. Kuchyna,kupelna, postel,gauc,prac.stolik presne, ako ten tvoj len ten nas nebol az tak pekny 😀

bluea
27. feb 2026

podla mna pekne, ale vymenila by som gauc s tym ostrovcekom

princkrason
27. feb 2026

zbytocne luxusne na prenajom ,

herieta123
autor
27. feb 2026
@anonym_ef811c

@herieta123 a ty si vieš predstaviť tam žiť dlhodobo? Mne to príde ako pekný moderný dovolenkový apartmán, nie domov

@anonym_ef811c áno viem si tam predtavit žiť 🙂 s mužom sme bývali zo začiatku v takomto byte , len v oveľa katastrofalnejsom stave , preto som ho navrhla tak, kde by som kľudne aj ja bývala . Vôbec to namna nepôsobí ako apartmán na týždeň. Ale tak zase to je tak, 100ludi 100nazorov 🙂 a ja ti zan ďakujem

herieta123
autor
27. feb 2026
@kp7333

@anonym_d86f86 pri 24m by som uvazovala o vyklopnej posteli alebo rozkladacej pohovke, na ktorej sa da pohodlne vyspat (nieco na styl Ikea Brimnes ci Hemnes). Ten pult v kuchyni by som urcite nahradila mensim stolom - idealne okruhlym alebo aspon stvorcovym.

@kp7333 aj nad touto možnosťou som rozmýšľala, ale tie výklopné postele sú strasne drahé , hlavne tie s gaučom. A príde mi to aj nepraktické . Ďakujem o tommstole pouvažujem

herieta123
autor
27. feb 2026
@iwet25

Ja by som dala inu kuchynsku linku, nejak tu stenu tam prevzdusnila. Asi by som nedala po strop skrinky. Za mna ten priestor posobi velmi stiesnene. Takyto typ kuchyne sa podla mna hodi do velkeho priestou.

@iwet25 ďakujem za názor , v takomto byte ide aj o úložný priestor a nepáči sa mi linka keď nieje robená po strop. Cela ta prava stena neni len linka , aj keď to možno vyzerá. Vedľa trúby je vstavaná chladnička a ostatok ďalej je úložný priestor .

herieta123
autor
27. feb 2026
@anonym_2d83bb

Za mna paradne vyrieseny byt pre mladeho cloveka alebo par. My sme tiez zacinali v 1.izbaku , nepotrebovali sme ani vacsi priestor, ked sme boli sami dvaja. Kuchyna,kupelna, postel,gauc,prac.stolik presne, ako ten tvoj len ten nas nebol az tak pekny 😀

@anonym_2d83bb ďakujem krásne za názor , presne tak aj my s mužom sme noli spokojní v jednej miestnosti kde sme mali všetko. Len presne ako píšeš, mali sme to úplne lacno a strasne zariadené. Ale boli sme spokojní že spolu bývame.Čiže myslím si, že na rozbeh to bude stačiť 🙂)

herieta123
autor
27. feb 2026
@bluea

podla mna pekne, ale vymenila by som gauc s tym ostrovcekom

@bluea ďakujem pekne za názor , áno gauc si vedia poprípade prehodiť chrbtom k ostrovu

herieta123
autor
27. feb 2026
@princkrason

zbytocne luxusne na prenajom ,

@princkrason takéto názory milujem. 🙂 potom vyzeraju tie byty čo sa prenajímajú tak ako vyzeraju 🙂 ja radšej zainvestujem voac, mech sú nájomníci spokojní a ja budem mat pokoj v budúcnosti s bytom☺️ ale ďakujem za názor. Zariadujem ten byt tak, ako by som tam ja išla bývať. Nie len tak, aby bolo a aby mi išli peniaze 🙂 a menili sa nájomníci každý mesiac keď nájdu niečo lepšie

anonym_2d83bb
27. feb 2026
@anonym_ef811c

@herieta123 a ty si vieš predstaviť tam žiť dlhodobo? Mne to príde ako pekný moderný dovolenkový apartmán, nie domov

@anonym_ef811c ja si viem v takom predstavit byvat.. 🙂 a my kebyze nemame deti, tak zostaneme byvat v nasom 1izbaku lebo nam to bohate stacilo a urcite by sme sa nestahovali do domu 🙂

anonym_4a647d
27. feb 2026

@herieta123 ostrovček do tak malého bytu určite nepatrí

anonym_4a647d
27. feb 2026
@herieta123

@princkrason takéto názory milujem. 🙂 potom vyzeraju tie byty čo sa prenajímajú tak ako vyzeraju 🙂 ja radšej zainvestujem voac, mech sú nájomníci spokojní a ja budem mat pokoj v budúcnosti s bytom☺️ ale ďakujem za názor. Zariadujem ten byt tak, ako by som tam ja išla bývať. Nie len tak, aby bolo a aby mi išli peniaze 🙂 a menili sa nájomníci každý mesiac keď nájdu niečo lepšie

@herieta123 ľudom, ktorí si prenajímajú byt je jedno aký luxus tam je. Dôležitá je cena a m2. Pokiaľ dáš kvoli tímu vyššiu cenu, radšej si zaplatia za viac m2 ako tvoj “luxus”. Asi si ešte neprenajimala byt

princkrason
27. feb 2026
@herieta123

@herieta123 skúsenosti su taketo:
Príklad: máš 2-izbový byt, základné vybavenie – čiže internet, linka, posteľ, práčka, chladnička, skriňa, stôl, stolička a pohovka. Pýtaš 700 eur. A potom za „luxusný“ pýtaš 850 eur.
Tých 150 eur navyše, čo si dala do luxusu, sa ti nevráti ani za desať rokov prenájmu slušným ľuďom.

herieta123
autor
28. feb 2026
@princkrason

@herieta123 skúsenosti su taketo:
Príklad: máš 2-izbový byt, základné vybavenie – čiže internet, linka, posteľ, práčka, chladnička, skriňa, stôl, stolička a pohovka. Pýtaš 700 eur. A potom za „luxusný“ pýtaš 850 eur.
Tých 150 eur navyše, čo si dala do luxusu, sa ti nevráti ani za desať rokov prenájmu slušným ľuďom.

@princkrason ja mám podľa mna v tomto byte všetok základ čo si vymenoval. Čo je pre teba ,,luxus,, na tých fotkách ? 🙂

herieta123
autor
28. feb 2026
@anonym_4a647d

@herieta123 ľudom, ktorí si prenajímajú byt je jedno aký luxus tam je. Dôležitá je cena a m2. Pokiaľ dáš kvoli tímu vyššiu cenu, radšej si zaplatia za viac m2 ako tvoj “luxus”. Asi si ešte neprenajimala byt

@anonym_4a647d čo je pre teba luxus v tom byte ? Zamna je tm všetko potrebné čo tam ma byt , nič luxusne 🙂

kp7333
28. feb 2026
@herieta123

@anonym_4a647d čo je pre teba luxus v tom byte ? Zamna je tm všetko potrebné čo tam ma byt , nič luxusne 🙂

@herieta123 nie je to luxus, ale stoji to peniaze a je otazne, ci sa ti investicia vrati. Mam podobnu kuchynu, takze odhadujem cenu na 15 tisic, plus postel, skrine...Podlahy, dvere a kupelnu musis zaplatit, tam nie je velmi na vyber. Pri nabytku je velky rozdiel v tom, ci je na mieru alebo lacny z IKEA. Ver, ze najomnici znicia a po rokoch budes musiet vymenit nabytok aj spotrebice (prenajimala som a cela vstavana kuchyna letela po rokoch na zberny dvor). Lahsie sa vymenia nevstavane nabytky a spotrebice. Aj ked suhlasim, ze lepsie vyzeraju vstavane.

anonym_4a647d
28. feb 2026
@herieta123

@herieta123 luxus je capnúť do 24m2 ešte aj ostrovček do kuchyne. Nič v zlom, ale my mame 25 m2 parkovacie státie a nie ešte celý byt. Ty musíš minimalizovať lebo sa tam chlap ani neotočí a nikto ti tam bývať nepôjde.

betulinka1
28. feb 2026

@herieta123 nedavala by som ten stolik do spalne ale radsej odkladací priestor, vstavanu skrinu. Praca na PC sa da robit aj v kuchyni ale mat si kde odlozit veci je na nezaplatenie. Inak je to za mna pekne

anonym_39512e
28. feb 2026

My máme dva 1,5i byty, ktoré prenajímame a tiež sme ich kompletne rekonštruovali pred 2 a 3 rokmi (v jednom sme úplne menili aj dispozíciu).
Zo skúseností z obhliadok záujemcov o podnájom bolo veľké plus úložný priestor. Ten v tomto návrhu dosť postrádam - už pre 1 mi to príde veľmi málo, tobôž pre 2. Možno sa mýlim a v chodbe sú veľké skrine na celú výšku priestoru. Ja by som nešla do takého bytu, kde by som stále musela kalkulovať s vlastnými vecami s ohľadom na chýbajúce úložné priestory. My sme dávali úložný priestor aj pod posteľ, postele a vlastne všetko išlo na mieru od stolára aby to presne sedelo na centimeter podľa potrieb a môjho návrhu.
Z môjho postrehu ešte - chválim skrinky linky až po strop, máme to tak vo všetkých bytoch a esteticky aj funkčne nejestvuje lepšie riešenie. Akurát pre 2 ľudí je kuchyňa zbytočne veľká. Tú druhú časť linky 2 ľudia v tak malom byte nepotrebujú. Je príliš mohutná v tom priestore. Úplne by priestor odľahčil a odvzdusnil pekný jedálenský stolík.
Farebne super, možno postreh že do bytu na prenájom je vhodnejšia tmavá pohovka, ale to je samozrejme už potom na tebe či ti nevadí prípadne meniť pohovku po každom nájomníkovi.

herieta123
autor
28. feb 2026
@anonym_4a647d

@herieta123 luxus je capnúť do 24m2 ešte aj ostrovček do kuchyne. Nič v zlom, ale my mame 25 m2 parkovacie státie a nie ešte celý byt. Ty musíš minimalizovať lebo sa tam chlap ani neotočí a nikto ti tam bývať nepôjde.

@anonym_4a647d ten ostrovček ako si ho nazval/a slúži ako stol a ešte aj kuchynska plocha , ako vidíš priestor v kuchyni veľa nieje 🙂 ja mám v dome 2,5 m ostrov v priestore , o takom by sme sa mohli baviť že je ostrov 🙂 nie tento mini 🙂 keby tam mám stol tak určite tam nedám ,,ostrov ,, 🙂 napravo je vchod na balkón , čiže toto nám prišlo najrozumnejšie riešenie. Je tam dostačujúci priestor na bezproblémové otáčanie 🙂

herieta123
autor
28. feb 2026
@kp7333

@herieta123 nie je to luxus, ale stoji to peniaze a je otazne, ci sa ti investicia vrati. Mam podobnu kuchynu, takze odhadujem cenu na 15 tisic, plus postel, skrine...Podlahy, dvere a kupelnu musis zaplatit, tam nie je velmi na vyber. Pri nabytku je velky rozdiel v tom, ci je na mieru alebo lacny z IKEA. Ver, ze najomnici znicia a po rokoch budes musiet vymenit nabytok aj spotrebice (prenajimala som a cela vstavana kuchyna letela po rokoch na zberny dvor). Lahsie sa vymenia nevstavane nabytky a spotrebice. Aj ked suhlasim, ze lepsie vyzeraju vstavane.

@kp7333 o cene sa tu absolútne nebudem baviť 🙂 keby sa nám to neoplatilo, tak nejdeme do toho a neuvažujeme nad takýmto zariadením. Dala som tu otázku ohladom zariadenia/rozlozenia bytu. nie či mám ísť do kuchyne z ikei alebo od stolára .

herieta123
autor
28. feb 2026
@betulinka1

@herieta123 nedavala by som ten stolik do spalne ale radsej odkladací priestor, vstavanu skrinu. Praca na PC sa da robit aj v kuchyni ale mat si kde odlozit veci je na nezaplatenie. Inak je to za mna pekne

@betulinka1 ďakujem za názor , áno nad tým stolíkom stále rozmýšľam a asi ho aj zruším 🙂

herieta123
autor
28. feb 2026
@anonym_39512e

My máme dva 1,5i byty, ktoré prenajímame a tiež sme ich kompletne rekonštruovali pred 2 a 3 rokmi (v jednom sme úplne menili aj dispozíciu).
Zo skúseností z obhliadok záujemcov o podnájom bolo veľké plus úložný priestor. Ten v tomto návrhu dosť postrádam - už pre 1 mi to príde veľmi málo, tobôž pre 2. Možno sa mýlim a v chodbe sú veľké skrine na celú výšku priestoru. Ja by som nešla do takého bytu, kde by som stále musela kalkulovať s vlastnými vecami s ohľadom na chýbajúce úložné priestory. My sme dávali úložný priestor aj pod posteľ, postele a vlastne všetko išlo na mieru od stolára aby to presne sedelo na centimeter podľa potrieb a môjho návrhu.
Z môjho postrehu ešte - chválim skrinky linky až po strop, máme to tak vo všetkých bytoch a esteticky aj funkčne nejestvuje lepšie riešenie. Akurát pre 2 ľudí je kuchyňa zbytočne veľká. Tú druhú časť linky 2 ľudia v tak malom byte nepotrebujú. Je príliš mohutná v tom priestore. Úplne by priestor odľahčil a odvzdusnil pekný jedálenský stolík.
Farebne super, možno postreh že do bytu na prenájom je vhodnejšia tmavá pohovka, ale to je samozrejme už potom na tebe či ti nevadí prípadne meniť pohovku po každom nájomníkovi.

@anonym_39512e ďakujem za názor 🙂 áno na chodbe je veľká vstavaná skriňa a vedľa trúby je vstavaná chladnička a potom od nej sú skrine na odkladanie veci. Plus pôjde tam postel s úložným . Voac úložného priestoru tam neviem dať. S muuommsme bývali v podnájme kde sme mali jedno dvojmetrovú skriňu a mestili sme sa , tak podľa mna tu je toho dosť 🙂
K tomu stolíku, nemáme veľmi na vyber , na druhej strane je vchod na balkón , tak toto nám prišlo najrozumnejšie . Áno ten gauc ešte uvidíme aký dáme , toto je len vizualizacia 🙂

anonym_f42b8e
Autor odpoveď zmazal
margotka17
28. feb 2026

@herieta123 ja za seba môžem povedať, že ak by som hľadala niečo na bývanie, tak tento štýl by mi vyhovoval. Nočná časť je pekne oddelená, vždy je dobré pohodlne sa vyspať a neklbcit sa na gauči. Gauč primeraný veľkosti priestoru. My máme doma spotrebiče Whirlpool a MORA a som nadmieru spokojná.

henka123123
28. feb 2026

Nas prvy spolocny podbajom s muzom tiez bol 25 metrov stvorcovych aj s balkonom.novogarzonka aj s parkovacim miestom podla mna pre mladych staci...zalezi aj od ceny..

natalka13
28. feb 2026

Ten navrh co maju oni /developer/ je slusny, vzdusny.
Toto vyzera ako kuchyna. Je tzm zbytocne dominantna.
postel vyklopnu a je to slusny 1izbak.

marce63
2. mar 2026

Návrh je moderný a elegantný. Top je posteľ, jemne oddelená od ostatného priestoru. Keby bol k dispozícii pôdorys s rozmermi, dalo by sa s tým lepšie pracovať.
Ja by som zrušila pult a použila plnohodnotný stôl s pohodlnými stoličkami. Ten sa dá kedykoľvek presunúť podľa potreby, stôl so štyrmi poriadnymi stoličkami má všestranné využitie. Zrušilaa by som pracovný stôl a rozšírila to radšej o úložné priestory.
Ak v byte bude bývať jede človeek, alebo mladý pár, mohol by sa zrušiť aj ten gauč, alebo dvojsofa a pod okno umiestniť oddychový ušiak s taburetom. Bude to vzdušnejšie a flexibilnejšie. Stôl a ušiak sa dajú presúvať podľa potreby.

Strana
z4