icon

Ako bojovať s prejedaním v tehotenstve?

laura22t
Dnes o 18:52

Ahojte žienky viete mi poradit ako bojovat s prejedaním v tehotenstve ? Viem, že je potreba jest o niečo viac ale ja mám hrozné chute a jedávam jedno cez druhé a viem, že to určite nieje dobré.

beata_k
Dnes o 19:04

@laura22t Nie, nie je potrebne jest viac. Nuz,bud si povies, ze sa nebudes prejedat alebo to zhruba od 8 mesiaca budes veeelmi lutovat. Bude sa ti tazko dychat a v podstate bude tazko vsetko. A po porode s nadvahou to tiez nebude lahke.

anonym_21b0c5
Dnes o 19:05

Urcite nie je potrebne jest viac. Mas jest normalne. Rovnako.
Uz ked tak je to vytrhnute z kontextu. Jest viac ZDRAVO!

anonym_7dbb9f
Dnes o 19:30

aj to vidno na váhe? Priberáš viac ako by si mala?

laura22t
autor
Dnes o 19:37

Tak teraz sa cítim ešte horšie :/ myslela som, že je potreba jest viac

laura22t
autor
Dnes o 19:37
@anonym_7dbb9f

aj to vidno na váhe? Priberáš viac ako by si mala?

@anonym_7dbb9f ano mam viac než by bolo potreba

anonym_3d3761
Dnes o 19:41
@laura22t

Tak teraz sa cítim ešte horšie :/ myslela som, že je potreba jest viac

@laura22t odpoved z chat GPT. Tiež som mala chute ale ja na sladké, čo sa týka jedla tak sa neprejedam a jemrovnako ako predtým ale zato sladké musím mať trochu viac 🤷

"Nie je potrebné jesť „za dvoch“. V tehotenstve však telo potrebuje o niečo viac energie, najmä v 2. a 3. trimestri.
Približne:
1. trimester: väčšinou netreba pridávať kalórie.
2. trimester: asi +300–350 kcal denne.
3. trimester: asi +400–450 kcal denne.
To je napríklad jeden menší snack navyše – jogurt s ovocím a orechmi, celozrnný chlieb s tvarohom alebo podobne. Nie je potrebné výrazne zväčšovať porcie pri každom jedle."

anonym_d01677
Dnes o 19:45

@laura22t Ja som sa paradoxne práve v tehotenstve naučila jesť zdravšie. Začala som čítať zloženie produktov v potravinách a po mnohých som už nesiahla. Snažila som sa stravovať tak, aby z toho malo benefity aj dieťa a aj aby som bola sýta a plná energie. Naozaj nebolo treba jesť viac, ako píšu kočky vyššie. Mala som 5 jedál denne v menších množstvách a aj kúsok kvalitnej čokolády alebo napr.polovicu perníka, keď som mala chuť na sladké, viac zeleniny a ovocia. Aktívne som sa hýbala (nie nejaký konkrétny šport) až do pôrodu a cítila som sa super, aj keď som rodila 10 dní po termíne. (Pribrala som 8,5 kg, no to nie je podstatné, podstatné bolo pre mňa to, že som sa cítila fajn až do pôrodu.)

anonym_c13660
Dnes o 19:50

Ahoj, ja ťa chápem. Ja mám pocit, že tiež som sa nevedela dojesť prvé týždne. Pribrala som 4kg a som v 19 týždni. Lenže ja som nízka a začínala som na váhe 54 kg. Teraz jem už normálne, ale mám dojem, že to asi správne nebolo, aj keď lekárka tvrdí, že 1kg za mesiac som pribrať mala. Ja sa už krotím radšej... 😐

anonym_bfe190
Dnes o 20:10

Tak ja som tiez jedla jedno cez druhe, tucnu smotanu do kavy, maslo, med, dzemy,...po veceroch som vyjedala s muzom trubicky z lidla a nabrala som celkovo len 8 kg za cele tehotenstvo. Ono to je velmi individualne.

colsami
Dnes o 20:14

Asi nikdy som nejedavala v tehotenstvach viac. A od druhej polovice ma to ani nepustilo, naopak, jedla som male mnozstva oproti beznym, vsetko ostatne mi tlacilo v zaludku, proste som nemala kapacitu, ako dieta rastie, tlaci na organy atd. 🙂
A prejedanie zvladni, lebo to su potom tie kila navyse, pritom uplne zbytocne... A tazko sa ich zbavuje, lebo po porode pri detoch atd, uz to ide tazsie s casom aj odhodlanim.
Nech Ti vsetko dobre dopadne.

anonym_21b0c5
Dnes o 20:37

Mne dr povedal ze normalne je pribrat cca 13-15kg.

anonym_946460
Dnes o 20:54

nie je potrebne jest viac ani nahodou, jedine sa vzopriet a nekupovat si zbytocnosti, co nebude doma sa nezje

dzulli1980
Dnes o 20:59

Ja som jedla zdravo, žiadne prežieranie, fyzicky aktívna som bola pomaly do pôrodu a aj tak som pribrala 30 kg 😀 ... som ako taký tuleň vyzerala 😀 ... kolegyňa to dávala jedno za druhým, prekladala sladké slaným a pribrala 5 kg ... ono je to fakt veľmi individuálne.