Ako zvládnuť veľký hlad počas tehotenstva?
Mám obrovský hlad. A keď sa nenajem tak ma začne napinať a je mi na zvracanie,ale ešte som nezvracala.
Pojedle som OK ale to fakt mám jesť každú hodinu?🤣
Neviem ako sa mám stravovať. Keďže ja moc zeleninu nemusím. Poraďte mi.
Tak sa najedz 🤦♀️
@cskrisztinka a ovocie? Alebo skús syr,tvaroh,ja som jedla cottage veľa v tehotenstve,alebo biely jogurt. A horúce mlieko som zvykla piť,to mi pomahalo aj pri nevoľnostiach v tehotenstve
Nirmalne sa najedz, veď nemusíš zas jesť za 10tixh, ale toto nie je obdobie kedy by si mala hladovať
A co take jedavas?
Však sa najedz, nemusíš komplet menu stačí niečo malé.
@klarissa25 no asi tak trošku blbosťi 🤣
Ale non-stop by som jedlá jablko asi to je fajn
@cskrisztinka ta jedz plnohodnotne jedla ktore ta zasytia a nie blbosti
@cskrisztinka ja som tiež v tehotenstve s dcérou mala obdobie,že som jedla denne jablká. Pritom jablká príliš neobľubujujem,no vtedy som ich skrátka "musela"mať. Smiali sa zo mňa,že tehotné ženy jedia obvykle uhorky a ja tlačím do seba jablká 😁
S jablkami to mam tiez tak🤣 a este s pomarancami❤️
Tiez som inak stale hladna, aj ked si urobim kralovske ranajky, do hodiny uz potrebujem nieco zas jest..
@leuska0910 kedy to skončí?🤣🤣
mne pomohlo so sebou nosit bebe keksy, ked mi zacalo byt takto zle dala som 1-2 keksiky a prestalo to... ale tieto vlcie hlady som mala strasne dlho, z nicoho nic hlad a z neho pocit na odpadnutie a na grcanie...
Len sa najedz. Toto su take nutkania, co volou neovplyvnis.
Skus si dat nieco zdravsie, ak sa ti da. Chrumkaj mrkvu. Knackebrot. Musli tycinku. Jablko s arasidovym maslom. Piskoty. Mozno by ti stacil len platok syra a kusok ryzoveho chlebika. Kusok uhorky. Redkvicku. Par oliv. Poskusaj, po com ti nebude zle 🙂
A odporucan naozaj skusat aj roznu zeleninu. Nielen pre teba, aby si mala dost vyzivnu stravu pocas tehu, ale potom aj pre dieta, aby sa od teba naucilo jest zeleninu a zilo zdravy a dlhy zivot 💚
Mozno ten vlcie hlad prejde po 1 trimestri, ale mozno aj nie.
Vitaj v tehotenstve 🤣 prvý trimester som jedla len hrozno a celozrnný chlieb s lucinou. Nič iné. Nič iné moje telo neprijalo 🤣
Jablko podporuje trávenie, preto si stále hladná, jedávala som ho s tvrdým syrom.
@cskrisztinka ja mám vždy najväčší hlad 7.-8.9- mesiac. Takže keď si hladná už teraz na začiatku, na konci to bude horšie. 😅 Na konci som aj najviac vždy pribrala. Na začiatku do toho 6 mes má bábätko do 700g, to nemáš čo úplne že naviac jesť. Je to viac menej asi len pocit z tých hormónov, nevoľnosti. Ale potom behom 3 mesiacov naberie váhu trojnásobne, takže tam už dáva zmysel aj ten hlad za dvoch.
Treba si to strážiť tak nejako rozumne, žeby si to neprehnala.. sledovať aby si do 6 mes pribrala max 10kg, lebo potom priberieš 10kg behom tých posledných 2-3 mesiacov. Aspoň ja to takto mávam.
Mne nebyvalo tak klasicky zle, ze grcanie, ale bola som hladna a az ma zacal boliet zaludok a pocit, ze uz-uz sa pozvraciam. A toto iste mala sesterka a pomahalo nam obom zobat. Proste daco male stale zut. Nedalo sa inak. Neskor mi to preslo. Ci uz kus jablka, jogurt, alebooo...piskoty, vianocka s maslom a lekvarom 😖, prostoooo, jedla som. Ked to pomahalo, tak co?
@cskrisztinka asi az porodom🤣 ked si pomyslim, ze este 3 mesiace budem takto zrat.. ved budem ako gula🤣🤣
@leuska0910 Tak vám držím palce aby ste to už vydržali 😊
Jedla som furt, pribrala som 17 kg. Všetky kilá som musela krvopotne chudnúť.

@cskrisztinka A prečo sa teda nenaješ???