icon

Je domáca tatárska omáčka v tehotenstve bezpečná?

13. jan 2024

Ahojte dnes som zjedla bagetu z bagetérie s tatárskou omáčkou, vobec som si to neuvedomila, že by to mohlo byť domaca tatarska. Keď som dojedla tak som to šla skontrolovať a všade uvádzajú- REMOLÁDA (domáca tatárska omáčka). Mala som bagetu zapečenú, myslíte, že sa mi može niečo stať?😭 Von jem minimalne a keď som si dala dnes niečo tak to takto dopadlo.

Strana
z2
bykaterina
15. jan 2024

hlavne ak mas obavu o salmonelu vies ze salmonela moze byt aj v caji ?
to by si naozaj nic nemohla

mima1608
15. jan 2024

Kľud, nič sa nestane. Ja som v tehu zjedla aj nepasterizovanú bryndzu, plesňové syry a bolo to v pohode (nevedela som, že sa to nesmie 😁)

barbie2023
15. jan 2024

Ver mi, že vždy sa nájde "tábor princezien", ktoré ta roznesu za všetko čo urobíš, zješ, povieš... To je tak 🤷‍♀️ je ti zle? Neni? Tak nerieš a keď sa bojíš, druhýkrát si daj pozor.

janamoto78
15. jan 2024

@anjelicek26 môj muž s celou partiou čo boli na večeri v Maďarsku dostali salmonelózu. To k tomu, že nepoznáš nikoho. Ja poznám😀
Ale k otázke autorky, v zime je to riziko menšie, aj keď stále nejaké riziko je. To by si nemohla jesť veľmi veľa vecí. 🤞🏻

duppka13
15. jan 2024

Ja robim domacu tatarsku bez vajec. Mohla to byt kludne aj taka, ze v nej neboli vajcia. Nic sa nestane neboj, ja som jedla strasne moc bryndze v tehotenstve moc mi chutila bola to normalna bryndza z obchodu pasterizovana, k tej nepasterizovanej by si sa mozno len niekde na salasi dostala. Inak som v tehotenstve jedla vsetko aj majonezovy salat. Jedine co som nejedla boli hriby, surove ryby a plesnivy syr.

vuvu163
15. jan 2024

To je len o tom, či ťa Tatarka bola ôk, alebo mala v sebe nejakú salmonelu, ecoli... (lebo domáce nie sú tepelné upravené) to isté s bryndzou a podobnými potravinami. Ak ti nebude zle a nechytila si salmonelu alebo niečo tak nevadí ze si to zjedla. Tu ide len o to vyhnúť sa tým potravinám lebo sú vysoko rizikové. A je to buď alebo. Ak sa týchto veci nebojíš tak jedz koľko chceš. Ale je lepšie nejesť to pre istotu. Ale aj keď to je rizikové tak v zime menej a celkovo, nestáva sa bežne, že z toho ľudia ochorejú, čiže ostaň v kľude a do budúcna sa tomu vyhni

kornelies
15. jan 2024

Ukludnim ta. Na 99 % to nebola domaca tatarska. Komu by sa tak asi chcela robit a nie je to ekonomicke pre restauracie. Ja by som sa skor zamyslela, kolko Eciek kazdy den prijimas v potrave.
V tehotenstve som jedla absolutne vsetko, aj plesnive syry, bryndzu, hriby.
Naposledy syn zabudol jogurt v skolskej taske. Cely vikend pri teplote 24C a div sa, vobec nebol pokazeny. Ani naznak. Zeby milion Eciek...

btus
15. jan 2024

to je čo za blbosť? Prečo by sa nemala? Toto počujem prvý krát. 🙂 Neboj, nič sa ti nestane.

fev
15. jan 2024

@mimuska328 Presne.Ja som dokonca dostala salmonelu z nemocničnej stravy, keď som ležala na rizikovom. Bola som v ôsmom mesiaci tehotenstva, ale našťastie všetko dobre dopadlo.A vôbec to nebolo z vajec ani mäsa, ale hygiena to našla v čiernom korení, čo by ma v živote nenapadlo.Ochorelo vtedy 80 ľudí z personálu a dvaja pacienti.Ja som bola tá šťastná.

mima1608
15. jan 2024

@janamoto78 áno, u nás v meste bola jedna reštika mesiac zavretá, lebo mali v jedle salmonelu (z vajec), ale tak spôsob akým to oni skladovali... Bez komentára (viem to, lebo som pre nich istý čas robila a odvtedy som tam nikdy nič nezjedla 😂)

veja2208
15. jan 2024

Ja myslim ze to je pre to riziko nakazy z vajicok tepelne neipravemych. Aj ked salmonelu ludoa uz mali aj z kindercokolady .Ale tazko povedat ja napriklad robim domacu a teda davam tam varene vajicko a smotanu a jogurt...plus dalsie...

ivankatal
15. jan 2024

Bryndza by sa nemala,je to naozaj riziko,aj keď stat sa nemusí nič,ale ak sa stane,človek si to bude vyčítať. Ale k teme- málokto robí domácu Tatarku s vajcom- hlavne v podnikoch. Na 99% tam bol len olej atď,žiadne surové vajce 🍀

natalka13
15. jan 2024

Fakt 6m nikam nechodis? Ani kavu s mliekom v kaviarni? Dzus ani ziadne jedlo?

ihned13
15. jan 2024

ja som jedavala bryndzu domacu ked som bola tehu a vela, a vraj sa tiez nesmie ....
co ked zo vsetkeho mi bolo na grc len bryndz mi sadla 🙂

uzmaprihlas
16. jan 2024

@stellarstar ...veru...keď tu čítam niektoré príspevky, tak mi "rozum zastáva" a naozaj nechápem, ako mohlo ľudstvo doteraz prežiť, pretože podľa mnohých tehotenských príkazov, zákazov a nariadení, ktoré tu mamičky riešia, malo vyhynúť určite ešte niekedy pred východom betlehemskej hviezdy...

Strana
z2