icon

Môžem piť kávu latte počas tehotenstva?

miska7754
4. nov 2022

Ahojte pili ste v tehotenstve kavu late zo stroja?

Strana
z2
heni79
6. nov 2022

@rogana Fú, tak ti zničím dokázané. Prvé dieťa - celé tehotenstvo som pila kávu (turka) aj 2x denne. Narodilo sa 42+2tt! 3690g a 52cm. Druhé dieťa - káva rovnako - pôrod 39+4tt, 3592g a 52cm. 🤔

zuzanockamt
6. nov 2022

@rogana Moje deti tiež nepotvrdzujú tvoju teóriu, obe v termíne - 39+4 a 39+0 a váha 3940g a 4270 g.
Pila som 2 kávy denne, aj čokoládu som jedla, aj čierny čaj - ten nie denne.

chillibubble
6. nov 2022

ani moja nezapada(36+6 a 2340g a to som kavu teda pocas tehotenstva nepila), ale viem, ze individualna skusenost neznamena, ze ten vyskum nema pravdu. ja som sice vzdy citala ze kava sa moze, ale je pravda ze sa to tvrdi aj o alkohole, a sami lekari kolko krat odporucaju napr. vino. a pritom u alkoholu je tiez dokazane, ze opija aj dieta.

vevesh
6. nov 2022

@rogana tak to by si ani vzduch nemala dychat, ak to beries takto. Deti sa rodili, rodia a budu rodit zdrave bez ohladu na (ne)kvalitu matkinho zivotneho stylu ci potravin, ktore (ne)zjedla.

rogana
6. nov 2022

Spätne ma mrzí, že som sa do tejto diskusie vôbec pripojila. Napísala som len to, ako som to robila ja a prečo. Vzápätí som trápna, bio džúsová a hádam aj psycho podľa reakcií.... To je kultúra slovenských fór a sociálnych sietí. Neschopnosť akceptovať iný názor, hneď útočiť. Vzdelaní čušia, menej vzdelaní vedia všetko. Mrzí ma len jedno...že sa to deje medzi nami ženami...a koľko negatívnych emócií a reakcií odovzdáme budúcemu pokoleniu. Vzdávam sa, dajte si aj za štamprlík. Veď vy isto viete, čo je pre vaše deti najlepšie. Olé 🖕

saxana000
6. nov 2022

Mala som strasne nizky tlak a tocilo ma cele dni fakt 80 na 50 doktor sam mi nakazal aspon dve kavy denne..

filodendron
8. nov 2022

Tiez som bola zavislacka a teda nechcela som sa vzdat svojho cierneho caju, mne zmenila nazor tato studia
https://www.urmc.rochester.edu/news/story/brain...
Zastanem sa @rogana, naozaj ten plod skratka nema enzym na odburanie kofeinu, nevytvorime si ho ruzovymi okuliarmi. Ano, dieta sa ti s najvacsou pravdepodobnostou narodi zdrave, donosene, v normalnej velkosti. Tak ako xyz inym mamickam, ktore tu uz maju skusenost. Ale ten impakt aj po 10 rokoch mna osobne zaraza, sekla som s kofeinom hned. Btw, vlasy nefarbim a nechty nelakujem :D ale nie kvoli tehotenstvu ;)

Strana
z2