Zjedla som prosciutto crudo v tehotenstve
Ahojte,
Zjedla som pól balenia tohto prosciutto crudo (cca 50g) z lidl značka Dulano. A až po zjedeni som len tak náhodou čítala či sa to môže v tehotenstve a jasne že nie. Mne vôbec nejako nedoplo že je to surové mäso a teda je len vysušené.. mám strašný strach že som ohrozila malé.. už mám pocit že má boli aj hrdlo ale neviem či si to len nedomýšľam.. nemám ísť radšej na testy ? Ďakujem.
Ja kupujem priamo u Talianov tu pri hranici s IT ( par km) a uz vidim ako by ti nieco zle isli zjest. Ti su fajnovi oproti nam tak 10 nasobne. Na Sk neviem co mate za kvalitu
@anonym_autor
https://domov.sme.sk/c/3143585/hygienici-potvrd...
https://www.cas.sk/spravy/domace-spravy/v-jemny...
Aj na stránke ministerstva pôdohospodárstva nájdeš oznamy....
Mne je jedno nech kazdy kupuje co chce ja som len napísala ze by som tam ich výrobky nekupovala to je všetko.
@kikusenka1 tak áno tieto som našla ale jeden článok je 18 rokov starý 😂 a druhý asi 6. Za rok 2024 sa nenašla nikde a tento rok 2025 len v tom jednom výrobku. Práveže čo som pozerala práveže sú horšie výrobky od tých lokálnych a hlavne českých výrobcov tam je listéria v každej klobáse a saláme pomaly.
@kikusenka1 tak áno tieto som našla ale jeden článok je 18 rokov starý 😂 a druhý asi 6. Za rok 2024 sa nenašla nikde a tento rok 2025 len v tom jednom výrobku. Práveže čo som pozerala práveže sú horšie výrobky od tých lokálnych a hlavne českých výrobcov tam je listéria v každej klobáse a saláme pomaly.
@anonym_autor tento rok zas s mletým mäsom mali niečo a syrom . Nemám čas pri 3 deťoch to hľadať. Ale ako vravím každý nech si kupuje co chce a kde chce. Napísala som len svoj názor a screen sa mi sem nedá poslať. A teraz kraľuje metro s výrobkami "aro"
@anonym_autor tento rok zas s mletým mäsom mali niečo a syrom . Nemám čas pri 3 deťoch to hľadať. Ale ako vravím každý nech si kupuje co chce a kde chce. Napísala som len svoj názor a screen sa mi sem nedá poslať. A teraz kraľuje metro s výrobkami "aro"
@kikusenka1 jasne chápem. Ten syr som čítala to mali v Irsku tuším len ten článok písali ako keby to bolo na Slovensku. Ale asi už všade je nejaké riziko, tie potraviny asi už nie sú ako dakedy. V metre som nikdy nekupovala. Ja lem väčšinou lidl, Kaufland a Tesco zvyknem. O bille som už tiež čítala čo to. No asi to nikde nie je ideálne..
@kikusenka1 jasne chápem. Ten syr som čítala to mali v Irsku tuším len ten článok písali ako keby to bolo na Slovensku. Ale asi už všade je nejaké riziko, tie potraviny asi už nie sú ako dakedy. V metre som nikdy nekupovala. Ja lem väčšinou lidl, Kaufland a Tesco zvyknem. O bille som už tiež čítala čo to. No asi to nikde nie je ideálne..
@anonym_autor kaufland ma teraz zase mrazené ovocie stiahnuté z predaja môže sa tam nachádzať hepatitída.... žiaľ kvalita uz nikde nie je taká ako kedysi
@anonym_autor kaufland ma teraz zase mrazené ovocie stiahnuté z predaja môže sa tam nachádzať hepatitída.... žiaľ kvalita uz nikde nie je taká ako kedysi
@kikusenka1 no to áno.. dakedy sa nesťahovali nič pripadne sa o tom nevedelo. A môžem sa opýtať kde nakupuješ teda?
Snažím sa co najviac lokálnych potravín. U nas je pán co chova kurčatá tak od neho, švagor zase kačky, sused prasiatka a zeleninu kamnod sestry pripadne svokry a zvyšok v tescu
@rozculena ich značky majú vecne problém. Syry a jogurty pravidelne obsahujú listeriu grátis, minule zas mlete mäso malo niečo... kazdy mesiac majú nejaky problém.
Takže do lidla nechodím. A metro tiež respektíve značka ARO v poslednej dobe akosi "pokulhava"
@kikusenka1 Lidl nepredáva len ich značky.
Snažím sa co najviac lokálnych potravín. U nas je pán co chova kurčatá tak od neho, švagor zase kačky, sused prasiatka a zeleninu kamnod sestry pripadne svokry a zvyšok v tescu
@kikusenka1 ak si mäso nechováš sama,nemáš istotu v ničom.
@kikusenka1 ak si mäso nechováš sama,nemáš istotu v ničom.
@rozculena viem ze nepredáva len ich značky. A co sa masa tak viem aspoň čím sa kŕmia zvery ktoré kupujem pretože kupujeme od rodiny a suseda a to viem čím ich kŕmia. Svokor napríklad kŕmi sliepky len s bio vecami

@kikusenka1 zaujímavé. Ja som našla tento rok len u nich to že bola listéria vo výrobku ryba zilina a to teda vieš kúpiť všade. takze neviem odkiaľ máš tieto informácie ale oficiálne komunikované neboli..
@anonym_autor
https://domov.sme.sk/c/3143585/hygienici-potvrd...
https://www.cas.sk/spravy/domace-spravy/v-jemny...
Aj na stránke ministerstva pôdohospodárstva nájdeš oznamy....
Mne je jedno nech kazdy kupuje co chce ja som len napísala ze by som tam ich výrobky nekupovala to je všetko.