icon

Zjedla som prosciutto crudo v tehotenstve

14. júl 2025

Ahojte,

Zjedla som pól balenia tohto prosciutto crudo (cca 50g) z lidl značka Dulano. A až po zjedeni som len tak náhodou čítala či sa to môže v tehotenstve a jasne že nie. Mne vôbec nejako nedoplo že je to surové mäso a teda je len vysušené.. mám strašný strach že som ohrozila malé.. už mám pocit že má boli aj hrdlo ale neviem či si to len nedomýšľam.. nemám ísť radšej na testy ? Ďakujem.

Strana
z2
bosorkabb
14. júl 2025

Bože ja som ho jedla celé tehotenstvo. Zbožňujem prosciutto. V Taliansku ho jedia bežne aj tehotné a nič im nie je.

mondolina
14. júl 2025

@anonym_autor
aké testy?

autor
14. júl 2025
@mondolina

@anonym_autor
aké testy?

@mondolina listerioza alebo toxoplazmoza.. aby som bola presnejšia jedla som ho cca 10 dni do zadu a teda mám stále výčitky a bojím sa

doriiis
14. júl 2025
@mondolina

@anonym_autor
aké testy?

@mondolina ....asi myslí toxoplazmozu a listeriu

beataxxx
14. júl 2025

Prepac, ale ako budes znasat skutocne problemy, ked si uz teraz taka vystrasena a nic zle sa Ti nestalo?

autor
14. júl 2025
@beataxxx

Prepac, ale ako budes znasat skutocne problemy, ked si uz teraz taka vystrasena a nic zle sa Ti nestalo?

@beataxxx som taka vystrašená lebo toto tehotenstvo je zázrak doslova a vyčítala by som si keby som z nevedomosti malému ublížila.. strašne má to štve

slovakboy
14. júl 2025

@anonym_autor prošúto nie je v pravom slova zmysle surové mäso. Je už konzervované soľou a minimálnym množstvom vody. Baktérie potrebujú nejaké podmienky na život. V tom mäse už ich zničí soľ a nedostatok vody. Sušenie a solenie je veľmi starý spôsob uchovávania a konzervovania. V severských krajinách tak sušili celé ryby a obrovské množstvá. Mali na to špeciálne konštrukcie videl som nedávno o tom film.

januska12323
14. júl 2025

Upokoj sa nič ti nebude

ankare
14. júl 2025

@anonym_autor nič sa Ti nestane, neboj.

sisska96
14. júl 2025

jaj boooooooooooožeeeeeeeeeeeeeeee

kacena4
14. júl 2025

prosim ta ja som kazde tehu jedla to co sa mi ziadalo a nikomu som tym neublizila, nestesuj a necitaj chujovina na nete nie si chora len tehotna

beckinka
14. júl 2025

Ženy majú pravdu, nič ti nebude. Ten stres viac škodí ako že si zjedla prosciutto. Ja som ako tehotná jedla španielskeho jamona a mala je ok.

kaca222
14. júl 2025

Jedla som tiež a vedome.

jaskolka
14. júl 2025

Nič ti nebude

abbey1
14. júl 2025

@anonym_autor Ja som taká šťastná, že v mojej mladosti neexistoval internet a tak som s kľudom jedla počas tehotenstva..

kiki68
14. júl 2025

Jedla som cele tehu prosciutto San Daniele, dieta je oki 😀

zuzikak
14. júl 2025

a z teoretickej listeriozy by ta malo boliet aj hrdlo ? zena ukludni sa a budes v poriadku. Realne to nie je surove maso. Je susene a konzervovane solou alebo zaudenim. Kluuuud lebo si nakoniec ublizis vlastnymi nervami. Prosim ta viem, ze je to asi nemozne ale skus sa od internetu odstrihnut aspon na 9 mesiacov a ked mas pochybnosti tak ich ries s lekarkou. Aspon nebudes mysliet na blbosti. Nesmies byt taka zviazana a furt sa cohosi bat. Uzivaj to, ze mozes jest toho vela 😉

anavixy
14. júl 2025

Akoze odstrihnut od internetu sa nemusis, ale venuj sa radsej ziskavaniu informacii od odbornikov ohladom starostlivosti o babatko,”, dojcenia, pmv a celkovo (ne)zdravir babatka, lebo sa po porode zblaznis z toho co vsetko zazijes, uvidis, objavis, ak to budes takto prehnane prezivat.

mandarinka555
14. júl 2025

@anonym_autor Si len tehotná, nie chorá🙈 Niektoré sa tu z toho tehotenstva dobre, že nepo*erú🙈

kikusenka1
14. júl 2025

Ja osobne by som sa bála jest čokoľvek z lidlu... čo som tehotná alebo nie

autor
14. júl 2025
@kikusenka1

@kikusenka1 môžem sa opýtať na dôvod? Pokial viem tak nemali nejakú kauzu ze by potraviny boli nekvalitne.

iwesska
14. júl 2025
@anonym_autor

@kikusenka1 môžem sa opýtať na dôvod? Pokial viem tak nemali nejakú kauzu ze by potraviny boli nekvalitne.

@anonym_autor Skor by som sa bala toho mnozstva soli,co si naraz spraskala,kvoli tlaku,nie tej listerie.

marianarem
14. júl 2025

@anonym_autor Aj ja som ho v tehotenstve jedla ako aj mnoho inych zien. Mne sa v tehotenstve podarilo zjest aj surove pokazene maso. Mlete, cevapcici v restike. Smrdelo, ale v tehotenstve mi smrdelo vselico. Tak som si dala a po par sustach som si vsimla, ze vnutri je ruzove. Dala som to teda muzovi, ktory sa najprv potesil, kym to nedostal pod nos a nezistil, ze to naozaj smrdi. No a nestalo sa mi nic ani po tomto, ani len hnacka a to som si myslela, ze to mam iste.
Tie vyrobne prosciutta su kontrolovane, takze patogeny tam urcite nie su na dennom poriadku, maso je v soli a bakterie ho preto velmi nechcu, takze riziko je ozaj male.

rozculena
14. júl 2025
@kikusenka1

@kikusenka1 veď sa tam predáva to,čo aj v iných obchodoch,okrem ich privátnych značiek.
Čiže nekupuješ nič z Hyzy,rajo,Zvolenský...atď...

anonym_404fbb
14. júl 2025

@anonym_autor ten jogurt si už predýchala?

autor
14. júl 2025
@anonym_404fbb

@anonym_autor ten jogurt si už predýchala?

@anonym_404fbb aký jogurt?

rozculena
Autor odpoveď zmazal
kikusenka1
15. júl 2025
@rozculena

@kikusenka1 veď sa tam predáva to,čo aj v iných obchodoch,okrem ich privátnych značiek.
Čiže nekupuješ nič z Hyzy,rajo,Zvolenský...atď...

@rozculena ich značky majú vecne problém. Syry a jogurty pravidelne obsahujú listeriu grátis, minule zas mlete mäso malo niečo... kazdy mesiac majú nejaky problém.
Takže do lidla nechodím. A metro tiež respektíve značka ARO v poslednej dobe akosi "pokulhava"

kikusenka1
15. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor majú stále niečo. Uz dlhé roky ... syry jogurty mäso...

autor
15. júl 2025
@kikusenka1

@rozculena ich značky majú vecne problém. Syry a jogurty pravidelne obsahujú listeriu grátis, minule zas mlete mäso malo niečo... kazdy mesiac majú nejaky problém.
Takže do lidla nechodím. A metro tiež respektíve značka ARO v poslednej dobe akosi "pokulhava"

@kikusenka1 zaujímavé. Ja som našla tento rok len u nich to že bola listéria vo výrobku ryba zilina a to teda vieš kúpiť všade. takze neviem odkiaľ máš tieto informácie ale oficiálne komunikované neboli..

Strana
z2