icon

Zlá strava a žiadne vitamíny v tehotenstve: Sú obavy na mieste?

13. apr 2026

Ahojte, prave som zistila ze som opat tehotna. Este dojcim 8 mesacne babatko. Pocas dojcenia som nebrala ziadne vitaminy a dokonca aj stravu dost na prd… fungovala som skor na jogurtoch nez normalnej strave. Tehotenstvo sme neplanovali preto som nebrala ziadne doplnky. A tu prichadza moja otazka- strava naprd, dojcenie, ziadne vitaminy a ja mam strach co ak to malo vplyv na babatko. Razstep nervovej trubice z nedostatku kyseliny listovej prebieha velmi skoro a z toho plynu moje obavy 😢

anjelicek26
13. apr 2026

Tak dnes zacni. Jedalnicek, doplnky. Problem je skor, ze si odvapnujes kosti, budes strasne unavena, ako to, ze to male nedostane to, co potrebuje. Hlavu hore.

deti95060810
13. apr 2026

nič také sa nestane. To malinké si zoberie čo potrebuje, skôr ty budeš bez zubov. V prvej polovici 90tych rokoch sme nemali žiadne doplnky po lekárňach a boli sme spokojné. Deti sa nám rodili zdravé.

kiki68
13. apr 2026

@anonym_autor vobec sa netrap, ta kys listova je trosku precenovana. To sa musi 3-6 mes pred tehu brat, aby to malo vobec efekt a to uz diskutuju, ze ci to neni aj skodlive. Babo bude oki

autor
13. apr 2026
@kiki68

@anonym_autor vobec sa netrap, ta kys listova je trosku precenovana. To sa musi 3-6 mes pred tehu brat, aby to malo vobec efekt a to uz diskutuju, ze ci to neni aj skodlive. Babo bude oki

@kiki68 aspon nieco pozitivne . 🤗 keby som nedojcila bola by som vo vacsej pohode, ale viem ze ziviny posiela moje telo aj do mliecka

majlo1234
13. apr 2026
@anonym_autor

@kiki68 aspon nieco pozitivne . 🤗 keby som nedojcila bola by som vo vacsej pohode, ale viem ze ziviny posiela moje telo aj do mliecka

@anonym_autor v pohode, dojcenie nema nejaky extra vplyv, ak je plod zdravy. Uvidis, ako bude dalej prebiehat, niektore deti sa same odstavia, niektorym zenam je to velmi neprijemne, a odstavia lvoli tomu. Ak to nebude vas pripad, kludne mozes dojcit dalej

kiki68
13. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to telo to dokaze dat, predtym tieto veci neboli a deti boli tiez oki. Ja som citala, ze tie folaty v tehu mozno sposobuju autizmus, ak to zena zacne jest naraz vo velkom. Ze je nejaky dovod, preco to telo nema sancu zjest koncentrovane v strave za den. Ako cert vie co je pravda, zase je to iba „ vedci robili studie na mysickach „, ale asi je najlepsie ked mas normal stravu, co urcite mas, inak by Ti uz davno vypadali vlasy a zuby a proste normalne zijes. Si vezmi, ze ta materna vitaminy zacali v 90tych

anonym_2b9336
13. apr 2026

prosim ta pred par rokmi sa nejedli ziadne vitaminy, strava bola bezne a kukni kolko ludi beha po svete a je ok... to len v dnesnej dobe je moderne "doplnat" vitaminy a extremne zdravo sa stravovat aj to len v nasich vyspelych krajinach... inde na svete beru tehotenstvo ako sucast zivota a nie vysoku skolu

autor
13. apr 2026
@anonym_2b9336

prosim ta pred par rokmi sa nejedli ziadne vitaminy, strava bola bezne a kukni kolko ludi beha po svete a je ok... to len v dnesnej dobe je moderne "doplnat" vitaminy a extremne zdravo sa stravovat aj to len v nasich vyspelych krajinach... inde na svete beru tehotenstvo ako sucast zivota a nie vysoku skolu

@anonym_2b9336 vobec by som neriesila vitaminy a stravu keby som do toho este nedojcila, pricom viem ze strasne vela vitaminov a mineralov ide prave do mlieka

kiki68
13. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_2b9336 vobec by som neriesila vitaminy a stravu keby som do toho este nedojcila, pricom viem ze strasne vela vitaminov a mineralov ide prave do mlieka

@anonym_autor telo by sa rychlo rozhodlo, totiz keby nemas uz na to mlieko, tak to mlieko odide behom tyzdna. Alebo by islo tehu. Ale toto vie telo spolahlivo vykryt.