icon

Zlá strava a žiadne vitamíny v tehotenstve: Sú obavy na mieste?

13. apr 2026

Ahojte, prave som zistila ze som opat tehotna. Este dojcim 8 mesacne babatko. Pocas dojcenia som nebrala ziadne vitaminy a dokonca aj stravu dost na prd… fungovala som skor na jogurtoch nez normalnej strave. Tehotenstvo sme neplanovali preto som nebrala ziadne doplnky. A tu prichadza moja otazka- strava naprd, dojcenie, ziadne vitaminy a ja mam strach co ak to malo vplyv na babatko. Razstep nervovej trubice z nedostatku kyseliny listovej prebieha velmi skoro a z toho plynu moje obavy 😢

anjelicek26
•
13. apr 2026

Tak dnes zacni. Jedalnicek, doplnky. Problem je skor, ze si odvapnujes kosti, budes strasne unavena, ako to, ze to male nedostane to, co potrebuje. Hlavu hore.

deti95060810
•
13. apr 2026

nič také sa nestane. To malinké si zoberie čo potrebuje, skôr ty budeš bez zubov. V prvej polovici 90tych rokoch sme nemali žiadne doplnky po lekárňach a boli sme spokojné. Deti sa nám rodili zdravé.

kiki68
•
13. apr 2026

@anonym_autor vobec sa netrap, ta kys listova je trosku precenovana. To sa musi 3-6 mes pred tehu brat, aby to malo vobec efekt a to uz diskutuju, ze ci to neni aj skodlive. Babo bude oki

autor
•
13. apr 2026
@kiki68

@anonym_autor vobec sa netrap, ta kys listova je trosku precenovana. To sa musi 3-6 mes pred tehu brat, aby to malo vobec efekt a to uz diskutuju, ze ci to neni aj skodlive. Babo bude oki

@kiki68 aspon nieco pozitivne . 🤗 keby som nedojcila bola by som vo vacsej pohode, ale viem ze ziviny posiela moje telo aj do mliecka

majlo1234
•
13. apr 2026
@anonym_autor

@kiki68 aspon nieco pozitivne . 🤗 keby som nedojcila bola by som vo vacsej pohode, ale viem ze ziviny posiela moje telo aj do mliecka

@anonym_autor v pohode, dojcenie nema nejaky extra vplyv, ak je plod zdravy. Uvidis, ako bude dalej prebiehat, niektore deti sa same odstavia, niektorym zenam je to velmi neprijemne, a odstavia lvoli tomu. Ak to nebude vas pripad, kludne mozes dojcit dalej

kiki68
•
13. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to telo to dokaze dat, predtym tieto veci neboli a deti boli tiez oki. Ja som citala, ze tie folaty v tehu mozno sposobuju autizmus, ak to zena zacne jest naraz vo velkom. Ze je nejaky dovod, preco to telo nema sancu zjest koncentrovane v strave za den. Ako cert vie co je pravda, zase je to iba „ vedci robili studie na mysickach „, ale asi je najlepsie ked mas normal stravu, co urcite mas, inak by Ti uz davno vypadali vlasy a zuby a proste normalne zijes. Si vezmi, ze ta materna vitaminy zacali v 90tych

anonym_2b9336
•
13. apr 2026

prosim ta pred par rokmi sa nejedli ziadne vitaminy, strava bola bezne a kukni kolko ludi beha po svete a je ok... to len v dnesnej dobe je moderne "doplnat" vitaminy a extremne zdravo sa stravovat aj to len v nasich vyspelych krajinach... inde na svete beru tehotenstvo ako sucast zivota a nie vysoku skolu

autor
•
13. apr 2026
@anonym_2b9336

prosim ta pred par rokmi sa nejedli ziadne vitaminy, strava bola bezne a kukni kolko ludi beha po svete a je ok... to len v dnesnej dobe je moderne "doplnat" vitaminy a extremne zdravo sa stravovat aj to len v nasich vyspelych krajinach... inde na svete beru tehotenstvo ako sucast zivota a nie vysoku skolu

@anonym_2b9336 vobec by som neriesila vitaminy a stravu keby som do toho este nedojcila, pricom viem ze strasne vela vitaminov a mineralov ide prave do mlieka

kiki68
•
13. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_2b9336 vobec by som neriesila vitaminy a stravu keby som do toho este nedojcila, pricom viem ze strasne vela vitaminov a mineralov ide prave do mlieka

@anonym_autor telo by sa rychlo rozhodlo, totiz keby nemas uz na to mlieko, tak to mlieko odide behom tyzdna. Alebo by islo tehu. Ale toto vie telo spolahlivo vykryt.

anonym_030b8f
•
29. apr 2026

Daj si stránku Biocen, máš tam dobrý základ, iba tie nevyhnutné vitamíny v čistých formách. B-Complex s aktívnymi formami, vyskúšať sa určite oplatí, ak nemáš dostatočne dobrú stravu.