icon

Ako dlho vám trvalo napísanie diplomovej práce?

lucka2001
15. sep 2026

Ahojte, potrebujem trochu poradiť. Diplomovku mám odovzdať do konca novembra, ale ešte som s ňou reálne nezačala. 🥲

Je to humanitný odbor, tému aj zadanie mám a zdroje už mám vybrané, ale samotné písanie stále odkladám.

Myslíte, že sa to ešte dá stihnúť? 😭 Máte niekto skúsenosť, že ste začínali s diplomovkou takto neskoro? Najviac by ma zaujímalo, ako ste si písanie rozvrhli – koľko strán ste si dávali za deň/týždeň a koľko času denne ste nad diplomovkou strávili.

Ja totiž rada pracujem pod tlakom, takže možno mi pomôže práve to, že už budem mať deadline za dverami. 😅

A ešte by ma zaujímalo – pomáhali ste si pri písaní diplomovky aj umelou inteligenciou? Ak áno, s akou a na čo ste ju využívali?

Strana
z2
beronsche
16. sep 2026
@lindusss2016

@beata_k vies o tom, ze kazda univerzita je vysoka skola?

@lindusss2016 presne
@beata_k tu ešte dodám, že vysoká škola je podľa legislatívy nadradený pojem. Čiže univerzity tvoria jednu podskupinu vysokých škôl. Nie naopak.

beata_k
16. sep 2026
@lindusss2016

@beata_k vies o tom, ze kazda univerzita je vysoka skola?

@lindusss2016 Nie kazda VS je univerzita. Je v tom rozdiel...

beata_k
16. sep 2026
@beronsche

@lindusss2016 presne
@beata_k tu ešte dodám, že vysoká škola je podľa legislatívy nadradený pojem. Čiže univerzity tvoria jednu podskupinu vysokých škôl. Nie naopak.

@beronsche Nie kazda VS je univerzita. Je v tom rozdiel...

euka210
16. sep 2026

@lucka2001 ja som mala pracu s archivnym materialom. Realne pisanie asi 2mes? Skolitel ju kontroloval po castiach, takze postupne som pisala. Par hodin denne, posledne dni aj skoro non stop. Al v mojej dobe este neexistovalo 🙏

beronsche
16. sep 2026
@beata_k

@beata_k to je pravda, z akademického pohľadu je univerzita prestiznejsia, to bez debaty.
Ale, na druhej strane, v bežnej hovorovej reči sa často používa označenie vysoká škola aj na univerzity.
A keď sa ťa niekto pýtal na tvoju "výšku" alebo skolu, myslel zameranie, alebo konkrétnu školu.
Ale zrejme to je prísne tajné, o aký druh školy, pardon univerzity išlo.. chápem.. 🙂

euka210
16. sep 2026
@euka210

@lucka2001 ja som mala pracu s archivnym materialom. Realne pisanie asi 2mes? Skolitel ju kontroloval po castiach, takze postupne som pisala. Par hodin denne, posledne dni aj skoro non stop. Al v mojej dobe este neexistovalo 🙏

@euka210 ale u nas sa diplomovka odovzdavala na jar. Od jesene bol zber materialu, knih, chodenie do archivu a fotenie a popritom normalne este zimny semester sme mali.

anonym_4f39dc
16. sep 2026

Keď som písala diplomovku, AI nebola, čiže len knihy a odborné časopisy. Najdlhšie trvalo zhromaždenie literatúry. Pre mňa bolo podstatné, mať dobrý obsah a pre vlastnú potrebu som si ho spravila veľmi detailný. Teória, metodika a ciele mi trvali tak 2 týždne, samotný výskum tiež 2 týždne, takže spolu mesiac. Počítaj ale s tým, že aj vedúci diplomovej práce potrebuje čas, aby si k tvojej práci sadol, napísal možné pripomienky a ty potrebuješ ďalší čas, aby si to opravila.. keď začneš na začiatku októbra, stihneš v pohode.

lindusss2016
16. sep 2026
@beata_k

@beata_k nie kazda VS je univerzita, to je pravda. Ale kazda univerzita je VS 😉 a to je ten rozdiel. Ja som sa pytala, na aku VS si chodila. Neodpovedala si, vieme len, ze to je univerzita, ale zaroven je to stale VS, moja otazka bola v poriadku. Tvoja odpoved nie.

anonym_208098
16. sep 2026
@anonym_c3e398

A to doteraz si nemusela posielat priebezne kapitoly veducemu diplomovej prace na kontrolu? Semestralne hodnotenie za diplomovu pracu si potom dostala zaco? To uz aky system fungovania maju niektore VS na Slovensku, preboha…🫣

Ja som DP pisala 2 roky, musela za kazdy semester nieco odovzdat, aby som mala hodnotenie za diplomovu pracu, ale bolo to tak dobre, davkovat si to postupne a nenechat na poslednu chvilu + ja som mala aj prakticku cast, co ty asi nemas… takze dokopy 4 semestre + piaty, kde uz hodnotenie koncilo obhajobou prace.

A je sice fajn, ze ty rada pracujes na poslednu chvilu, ale ked ti par dni pred odovzdanim prace posle veduci pracu na komplet prerobit, tak sa budes moct aj zblaznit.😉

@anonym_c3e398 prosím ťa nepreháňaj, bežne sa DP píše a aj praktický spraví za jeden semester

anonym_7d67f7
16. sep 2026

Pripravovala som sa 2,5 roka. Zahraničná stáž v 3.rocniku, zbieranie zahraničných zdrojov o problematike, hľadanie zdrojov na SK a v CZ. Robila som niečo, čo bolo čerstvo novo objavené. Takže konzultácie so zahraničím, skôr predpriprava materiálov. U nás o tom nemali ani potuchy. Prácu som ale spísala za asi 2 týždne, na poslednú chvíľu, som prokrastinator. Mimochodom, moju prácu využili ľudia na fakulte,vydali časti z nej ako svoju vedeckú prácu.
Druhú diplomovku na inej fakulte som spísala za možno 3 týždne. Ale tiež praktická časť bola už overená, len som musela povyberat vhodné materiály + teória.

anonym_c3e398
16. sep 2026
@anonym_208098

@anonym_c3e398 prosím ťa nepreháňaj, bežne sa DP píše a aj praktický spraví za jeden semester

@anonym_208098 neprehanam, opisujem svoju skusenost. Na normalnej univerzite veduci DP vyzaduje priebezne odovzavanie casti prace a za ne ma studnet semestralne hodnotenie.

anonym_208098
16. sep 2026
@anonym_c3e398

@anonym_208098 neprehanam, opisujem svoju skusenost. Na normalnej univerzite veduci DP vyzaduje priebezne odovzavanie casti prace a za ne ma studnet semestralne hodnotenie.

@anonym_c3e398 stále tá tvoja univerzita 🙂, pôsobím na jednej z najlepších univerzít na Slovensku, najvyššie hodnotenej univerzite od nás na svete a nie je to tak ako popisujes 😉.
Na akej škole si študovala? Si anonym, máš problém to napísať?

anonym_8aadfa
16. sep 2026

Ja som napísala za 6 mesiacov, ale 2 mesiace som robila výskum, dlho mi trval preklad zahraničných zdrojov (mala som cez 80 % zahraničnú literatúru) AI neexistovala. Za diplomku som vsak dostala cenu za prínos v praxi , takže som sa jej venovala dosť intenzívne.

beata_k
16. sep 2026
@lindusss2016

@beata_k nie kazda VS je univerzita, to je pravda. Ale kazda univerzita je VS 😉 a to je ten rozdiel. Ja som sa pytala, na aku VS si chodila. Neodpovedala si, vieme len, ze to je univerzita, ale zaroven je to stale VS, moja otazka bola v poriadku. Tvoja odpoved nie.

@lindusss2016 Nie je mojou povinnostou ti pisat kde som studovala. Staci, ze ma v nazve univerzita a nie VS. Napr. Sv. Akzbeta to teda nebola.

beata_k
16. sep 2026
@beronsche

@beata_k to je pravda, z akademického pohľadu je univerzita prestiznejsia, to bez debaty.
Ale, na druhej strane, v bežnej hovorovej reči sa často používa označenie vysoká škola aj na univerzity.
A keď sa ťa niekto pýtal na tvoju "výšku" alebo skolu, myslel zameranie, alebo konkrétnu školu.
Ale zrejme to je prísne tajné, o aký druh školy, pardon univerzity išlo.. chápem.. 🙂

@beronsche Nie je to tajne. Mam to na LinkedIn. Ale MK nie je miesto kde by som o sebe zverejnovala informacie.

anonym_c3e398
16. sep 2026
@anonym_208098

@anonym_c3e398 stále tá tvoja univerzita 🙂, pôsobím na jednej z najlepších univerzít na Slovensku, najvyššie hodnotenej univerzite od nás na svete a nie je to tak ako popisujes 😉.
Na akej škole si študovala? Si anonym, máš problém to napísať?

@anonym_208098 aka moja univerzita? Nepleties si ma s niekym?
Nemam problem ti napisat, UK v BA. A prepac, ale ako pises, som anonym, cize nemam absolutne dovod klamat😁, ja som autorke opisala svoju skusenost zo svojho studia. Fakt, ze clovek, ak ma nahromadene zdroje, ma kostru prace, vie ako pracu pisat po formalnej strane, atd.., ano, ta praca ako taka sa da napisat potom ovela rychlejsie. No ako som pisala vyssie, u nas to bolo takto, ziadne take, ze 2 mesiace pred odovzdanim som este ani nezacala pisat.. a som za to naozaj velmi rada.🙂

lindusss2016
16. sep 2026
@beata_k

@lindusss2016 Nie je mojou povinnostou ti pisat kde som studovala. Staci, ze ma v nazve univerzita a nie VS. Napr. Sv. Akzbeta to teda nebola.

@beata_k ved nie je to tvojou povinnostou. Len ta informujem,ze aj tvoja univerzita je VS

beata_k
16. sep 2026
@lindusss2016

@beata_k ved nie je to tvojou povinnostou. Len ta informujem,ze aj tvoja univerzita je VS

@lindusss2016 Dakujem, ze si si nasla cas ma poinformovat.

lindusss2016
16. sep 2026
@beata_k

@lindusss2016 Dakujem, ze si si nasla cas ma poinformovat.

@beata_k nemas za co. Neriesila by som to nebyt toho, ze si sa ty ohradila, ze si chodila na univerzitu a nie na VS 🤷

beata_k
16. sep 2026
@lindusss2016

@beata_k nemas za co. Neriesila by som to nebyt toho, ze si sa ty ohradila, ze si chodila na univerzitu a nie na VS 🤷

@lindusss2016 Kto chcel, pochopil. Kto nie, ide vysvetlovat ze kazda VS je VS 🤷

lindusss2016
16. sep 2026
@beata_k

@lindusss2016 Kto chcel, pochopil. Kto nie, ide vysvetlovat ze kazda VS je VS 🤷

@beata_k ved presne, kto chcel, pochopil. Je to uplne bezne v hovorovej reci. Je pochopitelne, ze sa pytam, na aku VS niekto chodil, lebo vsetky VS su VS. Nie je k veci davat otazku, na aku chodil univerzitu, kedze nie vsetky VS su univerzity 😉 Ci nie? Mylim sa? Takych argumentov uz radsej viac nepis, lebo sama seba podryvas 🤷

beata_k
16. sep 2026
@lindusss2016

@beata_k ved presne, kto chcel, pochopil. Je to uplne bezne v hovorovej reci. Je pochopitelne, ze sa pytam, na aku VS niekto chodil, lebo vsetky VS su VS. Nie je k veci davat otazku, na aku chodil univerzitu, kedze nie vsetky VS su univerzity 😉 Ci nie? Mylim sa? Takych argumentov uz radsej viac nepis, lebo sama seba podryvas 🤷

@lindusss2016 Ty mas dnes blby den? Nechytaj sa slovicok. Je rozdiel univerzita a VS. Bodka. Pekny vecer

lindusss2016
16. sep 2026
@beata_k

@lindusss2016 Ty mas dnes blby den? Nechytaj sa slovicok. Je rozdiel univerzita a VS. Bodka. Pekny vecer

@beata_k vobec nie praveze. Ja mam super naladu. To ty si sa chytila slovicka, nasledne si mna obvinila zo vsetkych skutkov, ktore si tu preukázala sama 🤭 Prepac, ale ja naozaj nemam mat preco zly den, to tebe tu nieco nevyslo, zjavne ta to rozhodilo, ale nic si z toho nerob, vsetci obcas trepneme blbost. A to myslim uprimne. Tak pekny vecer teda.

beata_k
16. sep 2026
@lindusss2016

@beata_k vobec nie praveze. Ja mam super naladu. To ty si sa chytila slovicka, nasledne si mna obvinila zo vsetkych skutkov, ktore si tu preukázala sama 🤭 Prepac, ale ja naozaj nemam mat preco zly den, to tebe tu nieco nevyslo, zjavne ta to rozhodilo, ale nic si z toho nerob, vsetci obcas trepneme blbost. A to myslim uprimne. Tak pekny vecer teda.

@lindusss2016 Si po sebe precitaj 😀Kto do koho rype od rana.
Obivinila? Ty na niecom ficis. Vsak?

Strana
z2