icon

Budú z prijímačiek na stredné školy predbežné výsledky?

11. máj 2026

Prosim vas, budu aj predbezne vysledky z prijimaciek? Kto ako dopadol na danej skole este pred spustenim automatu. Toto cakanie nas ubija.

Strana
z4
anonym_773d77
11. máj 2026

@anonym_autor nam povedali,ze uz 14.5. si mozu skontrolovat. Moj mal gymnazium obe skoly,extremny pretlak na oboch +140 deti naviac a dnes zevraj dokaslal prijimacky a v 1.kole mal lepsi pocit na prijimackach.Ja asi teraz len zacnem stresovat,aby aspon jedna skola vysla, lebo neviem co bude potom??

anonym_f40b09
11. máj 2026
@anonym_773d77

@anonym_autor nam povedali,ze uz 14.5. si mozu skontrolovat. Moj mal gymnazium obe skoly,extremny pretlak na oboch +140 deti naviac a dnes zevraj dokaslal prijimacky a v 1.kole mal lepsi pocit na prijimackach.Ja asi teraz len zacnem stresovat,aby aspon jedna skola vysla, lebo neviem co bude potom??

@anonym_773d77 tiez stresujem, a teda riadne.Prva skola ovela lepsi pocit, vraj lahsie.Tieto druhe zly pocit ale nielen ona ale decka co vychadzali hlavy v smutku.Takze uvidime.

anonym_f40b09
11. máj 2026

@anonym_autor nam dnes povedali ze predbezne nebudu na "nasej" skole.

anonym_1bf338
11. máj 2026
@anonym_773d77

@anonym_773d77 +140 deti je este fajn. Dcéra robila prijimacky na školu, kde sa hlásilo 450 deti a berú 48 😁 (cca 170 deti ju má ako prioritu 1)

anonym_4b42d9
11. máj 2026
@anonym_773d77

@anonym_773d77 ze extremny pretlak, v BA na niektorych skolach beru 60, hlasi sa cca 500

anonym_773d77
11. máj 2026
@anonym_4b42d9

@anonym_773d77 ze extremny pretlak, v BA na niektorych skolach beru 60, hlasi sa cca 500

@anonym_1bf338 wow..a tiez gympel?
@anonym_4b42d9 hmm..esteze byvame v malom meste..lebo tu je najviac pretlak na gymnazium! Ine ‘lukrativne’ odbory male +60 deti naviac.

anonym_4b42d9
11. máj 2026
@anonym_773d77

@anonym_1bf338 wow..a tiez gympel?
@anonym_4b42d9 hmm..esteze byvame v malom meste..lebo tu je najviac pretlak na gymnazium! Ine ‘lukrativne’ odbory male +60 deti naviac.

@anonym_773d77 v BA je pretlak asi na vsetky skoly, aj gymple, aj OA, aj na eletrotechnicke priemyslovky

melisa281
12. máj 2026

Prosím vás a ten automat kedy nastupuje na scénu? Dcéru neprijali na základe nedostatku miesta píšu že odvolanie od 1.juna môžeme podať. Tých ktorých zobrali majú zápis 29.mája.

autor
12. máj 2026
@anonym_f40b09

@anonym_autor nam dnes povedali ze predbezne nebudu na "nasej" skole.

@anonym_f40b09 ach, takze si kazda skola robi podla seba? Ja som dufala, ze aspon priebezne vysledky daju vsetky skoly povinne.

miri.b
Autor odpoveď zmazal
autor
12. máj 2026
@anonym_773d77

@anonym_773d77 u nas gymnazia skoro 200 prihlasenych a bilingvalne 400-500. Beru 60. Biling mam dieta pod ciarou a na 4roc absolutne netusi ako moze dopadnut, kedze ma zmiesane pocity. Ale aspon mame istotu na 3. skole. A dufala som, ze aspon predbezne vysledky daju vsetky skoly, nech vieme aspon priblizne na com sme.

autor
12. máj 2026
@miri.b
Odpoveď bola zmazaná

@miri.b viem, ze nie su konecne, ale aspon nejaka informacia, kde predbezne je.

melisa281
12. máj 2026
@miri.b
Odpoveď bola zmazaná

@miri.b no je 16 pod čiarou tak neviem či sa to ešte posunie ale nerozumiem že už 29 majú zápis keď oficiálne to ma byt 1.juna teda ak im tam napr neprídu tak sa to bude posúvať nižšie alebo ten automat to posunie až 1 júna či ako

autor
12. máj 2026
@melisa281

@miri.b no je 16 pod čiarou tak neviem či sa to ešte posunie ale nerozumiem že už 29 majú zápis keď oficiálne to ma byt 1.juna teda ak im tam napr neprídu tak sa to bude posúvať nižšie alebo ten automat to posunie až 1 júna či ako

@melisa281 toto je oficial harmonogram. Inak aj ja mam 16 pod ciarou.

andreakotesova
12. máj 2026
@melisa281

Prosím vás a ten automat kedy nastupuje na scénu? Dcéru neprijali na základe nedostatku miesta píšu že odvolanie od 1.juna môžeme podať. Tých ktorých zobrali majú zápis 29.mája.

@melisa281 ako môže byť zápis 29.5.2026, keď oficiálne výsledky budú až po 1.6.2026?

miri.b
12. máj 2026

Ak už viete poradie, tak to sú asi výsledky z biling. a tam by som v posun neverila, hlavne až pri 16 mieste pod čiarou.

autor
12. máj 2026
@miri.b

Ak už viete poradie, tak to sú asi výsledky z biling. a tam by som v posun neverila, hlavne až pri 16 mieste pod čiarou.

@miri.b ved vyradia deti, ktore sa dostali na skolu s vyssou prioritou. Ak si dalo dieta na inu skolu prioritu 1 a dostane sa tam, tak ho potom vyradia zo zvysnych skol. Jedno dieta moze byt prijate az na 4 skoly, cize potom 3 miesta uvolni. Tieto vyradovacky robi ten automat.

miri.b
12. máj 2026
@anonym_autor

@miri.b ved vyradia deti, ktore sa dostali na skolu s vyssou prioritou. Ak si dalo dieta na inu skolu prioritu 1 a dostane sa tam, tak ho potom vyradia zo zvysnych skol. Jedno dieta moze byt prijate az na 4 skoly, cize potom 3 miesta uvolni. Tieto vyradovacky robi ten automat.

@anonym_autor áno je to tak , rozumiem tomu a v tomto sa mi automat zdá byť lepší, lebo predtým veľmi dlho trvalo, kým rodičia potvrdili nástup, stále špekulovali a takto je to rýchlejšie, keďže je daná priorita škôl. A áno je možný aj posun o viac miest. Už nám zostáva len čakať...

janulienka78
12. máj 2026

Na dcérinej strednej škole dnes zverejnili výsledky príjímačiek, prišlo nám to edupage. Je tam počet bodov z každého predmetu, priorita a či vyhovel alebo nevyhovel...

melisa281
12. máj 2026
@anonym_autor

@melisa281 toto je oficial harmonogram. Inak aj ja mam 16 pod ciarou.

@anonym_autor vôbec neviem či je ešte vlastne šanca sa tam dostať. Aj keď sa môže dať to odvolanie 1.juna

autor
12. máj 2026
@melisa281

@anonym_autor vôbec neviem či je ešte vlastne šanca sa tam dostať. Aj keď sa môže dať to odvolanie 1.juna

@melisa281 cim viac deti sa hlasi, tym je mensia sanca, lebo je skola popularna. My mame odsledovane, ze na nasej skole sa minuly rok dostal 10. pod ciarou a roky predtym (ked sa deti nemuseli rozhodnut hned po prijimackach na bilingvalnej skole ci nastupia), sa dostal aj 20.pod ciarou. Hlasilo sa tam necelych 500. Podla mna asi 50 na 50 sanca. Musime len cakat na to finalne poradie.

maruska78
13. máj 2026

Som na nervy. Nejem nespím. Syn mal 2 dvojky na polroka a v 8 ročníku 4 dvojky. Na prvej talentove škole - športový gympel nespravil talentovky, známky zo ZŠ boli vraj super ale žiaľ. Na druhých talentovkach na technické bilingválne lýceu Fajnorka sa hlásilo 560 deti brali len tuším 30. Skončil na 83 mieste čo nie je zlý výsledok ale žiaľ tam tiež nič. Pozom si dal 2 prihlášky na Zochovu ale tam sa hlási tiež vyše 400 detí. Monitor napísal na 93,3 matka ale slovenčina len 70%. Ma síce olympiádu. Ale na zoske sa rátajú aj výsledky vysvedčenia ak mal ziak samé 1 v 8.rocniku + 10 bodov aj v 9.rocniku 10 bodov. Čo on nemá. Body z prijmaciek mal sj 75 zo 100 a 85 z matiky . Neviem , neviem či to bude stačiť. Je to pruser ,lebo dobrý ziak bude musieť ísť na školy ktoré ostanú a to sú učňovky.

autor
13. máj 2026
@maruska78

Som na nervy. Nejem nespím. Syn mal 2 dvojky na polroka a v 8 ročníku 4 dvojky. Na prvej talentove škole - športový gympel nespravil talentovky, známky zo ZŠ boli vraj super ale žiaľ. Na druhých talentovkach na technické bilingválne lýceu Fajnorka sa hlásilo 560 deti brali len tuším 30. Skončil na 83 mieste čo nie je zlý výsledok ale žiaľ tam tiež nič. Pozom si dal 2 prihlášky na Zochovu ale tam sa hlási tiež vyše 400 detí. Monitor napísal na 93,3 matka ale slovenčina len 70%. Ma síce olympiádu. Ale na zoske sa rátajú aj výsledky vysvedčenia ak mal ziak samé 1 v 8.rocniku + 10 bodov aj v 9.rocniku 10 bodov. Čo on nemá. Body z prijmaciek mal sj 75 zo 100 a 85 z matiky . Neviem , neviem či to bude stačiť. Je to pruser ,lebo dobrý ziak bude musieť ísť na školy ktoré ostanú a to sú učňovky.

@maruska78 netalentovky robil na sps elektrotechnickej?

maruska78
13. máj 2026
@anonym_autor

@maruska78 netalentovky robil na sps elektrotechnickej?

@anonym_autor áno

autor
13. máj 2026
@maruska78

@anonym_autor áno

@maruska78 a ratali ste si kolko ma mat celkovo bodov? Podla mna monitor dobre napisal, aj prijimacky. Na skolu beru 138, hlasilo sa 465 (ale tam prijimacky nerobili asi vsetci, ak ich zobrali na nejaku talentovku a mali ju ako vyssiu prioritu). Pozerala som kriteria a dostane body aj za znamky zo sj a mat, z olympiady len podla ich kriterii. A vacsina prihlasenych mala zo sj poslednu znamku 2 -3. Takze nehlasia sa tam cisti jednotkari.

maruska78
13. máj 2026
@anonym_autor

@maruska78 a ratali ste si kolko ma mat celkovo bodov? Podla mna monitor dobre napisal, aj prijimacky. Na skolu beru 138, hlasilo sa 465 (ale tam prijimacky nerobili asi vsetci, ak ich zobrali na nejaku talentovku a mali ju ako vyssiu prioritu). Pozerala som kriteria a dostane body aj za znamky zo sj a mat, z olympiady len podla ich kriterii. A vacsina prihlasenych mala zo sj poslednu znamku 2 -3. Takze nehlasia sa tam cisti jednotkari.

@anonym_autor dakukem za pozitívne slová. Chodil na doucka makal na sebe. Dostal 70 bodov z 80 za známky za 8 a 9 rocnik čo je fajn ale určite sa tam hlásia aj sami jednotkári, deti čo urobili lepšie monitor aj prijmačky. Strašne sa bojím, neviem kam ho potom dám

autor
13. máj 2026
@maruska78

@anonym_autor dakukem za pozitívne slová. Chodil na doucka makal na sebe. Dostal 70 bodov z 80 za známky za 8 a 9 rocnik čo je fajn ale určite sa tam hlásia aj sami jednotkári, deti čo urobili lepšie monitor aj prijmačky. Strašne sa bojím, neviem kam ho potom dám

@maruska78 este cast deti pojde na ine skoly. S takymto poslednym priemerom sa tam hlasili. Ma celkom dobry predpoklad sa tam dostat. Ale uplne vas chapem, s tym cakanim je to hrozne. Mozno by som otravovala skolu, ci by mi nepovedali predbezne poradia. Drzim palce 🍀, potom napiste ako dopadol.

anonym_98bdf2
13. máj 2026
@maruska78

@maruska78 Tiež si myslím, že má veľkú šancu sa tam dostať. Veľa žiakov má túto školu ako 2, 3. Jedine študijný program Elektrotechnika má horší pomer na prijatie-26 berú a hlási sa 141. Ostatné sú 1:2 až 1:3.

andreakotesova
13. máj 2026
@anonym_autor

@maruska78 este cast deti pojde na ine skoly. S takymto poslednym priemerom sa tam hlasili. Ma celkom dobry predpoklad sa tam dostat. Ale uplne vas chapem, s tym cakanim je to hrozne. Mozno by som otravovala skolu, ci by mi nepovedali predbezne poradia. Drzim palce 🍀, potom napiste ako dopadol.

@anonym_autor (Dennik N) cit. Môžem zistiť predbežné výsledky skôr ako 1. júna?
Nie. Odkedy škola nahrá výsledky do systému, zodpovednosť preberá ministerstvo školstva, ktoré spustí automat a skontroluje výsledok. Podľa školského zákona je riaditeľ povinný zverejniť finálny zoznam uchádzačov len v termíne určenom ministerstvom. V tomto prípade to je 1. jún 2026.

Ministerstvo školstva si uvedomuje, že čakanie na výsledky môže byť pre rodiny stresujúce a prirodzene vyvoláva otázky. Toto pravidlo je však podľa rezortu nevyhnutné.

Ministerstvo varuje pred snahami o získanie predčasných výsledkov aj z dôvodu, že individuálne poradie na jednej škole ešte nič nehovorí o konečnom prijatí. „Ak by školy zverejňovali výsledky individuálne a predčasne, mohlo by dôjsť k zavádzaniu rodičov a žiakov, nakoľko automat uvoľní miesta po žiakoch, ktorí boli úspešní na viacerých školách,“ vysvetľuje rezort školstva s tým, že poradie sa bude po zásahu automatu nevyhnutne posúvať. Definitívnu podobu zoznamov tak rodičia uvidia až na online výveske alebo fyzickej nástenke školy v prvý júnový deň.

Školy tento rok zverejnili priebežné výsledky talentových prijímačiek, ktoré sa diali od 23. marca do 1. apríla z dôvodu, aby uchádzači, ktorí splnili podmienky na talentový odbor s vysokou prioritou už nemuseli chodiť na netalentové prijímačky. Uchádzači, ktorí sa podľa priebežných výsledkov tesne nedostali na talentový odbor, majú šancu, že po spustení automatu sa nejaké miesta uvoľnia. To sa stane v prípade, ak študenti a študentky „nad čiarou“ budú prijatí na netalentový odbor s vyššou prioritou.

anonym_b3d89d
13. máj 2026

Tak pozerám, že vo veľkých mestách je obrovský pretlak. U nás sa na dve gymnáziá hlási okolo 50-60 detí a vezmú 18-24 - ako kde.

Strana
z4