Budú z prijímačiek na stredné školy predbežné výsledky?
Prosim vas, budu aj predbezne vysledky z prijimaciek? Kto ako dopadol na danej skole este pred spustenim automatu. Toto cakanie nas ubija.
Ja len nerozumiem tomu, že automatu bude vyhodnocovanie trvať dlhšie, ako v minulých rokoch, keď sa to isté robilo priamo. V dnešnej dobe počítačov, keď je program napísaný dobre, tak nemá, čo trvať 10 dní, kým sa dozvieme výsledok. Myslím, že do 21.5 majú školy povinnosť nahrať výsledky a potom sa spúšťa automat. A výsledky budú až 1.6.. To na tom ministerstve asi budú nahadzovať údaje ručne ...😧
Na dcérinej strednej škole dnes zverejnili výsledky príjímačiek, prišlo nám to edupage. Je tam počet bodov z každého predmetu, priorita a či vyhovel alebo nevyhovel...
@janulienka78 mozem sa opýtať ako je to mozne? Vy cez edu uz mate spristupnenu interakciu so strednou skolou hoci este na nej dieta nestuduje (nie je prijate)? Ako vam mohli poslat výsledky, ked ministerstvo vyhlásilo, ze skoly nebudú zverejňovať výsledky a môžu ich zadať len do novovytvoreneho automatoveho systemu, ktory začne spracovávať prijaté info az po nejakom konkretnom dátume (tusim 21.maj) ... ?
Joj dievčatá ja som tiež na prášky z toho čakania 😑 bol na zdravotnej a teraz čakať do 1.juna, ach jaj , berú iba 30 , to je strašne málo 😔
Joj dievčatá ja som tiež na prášky z toho čakania 😑 bol na zdravotnej a teraz čakať do 1.juna, ach jaj , berú iba 30 , to je strašne málo 😔
@maminatimka Neviem odkiaľ ste, ale tu v Ba je peklo so školami…. Idu sem deti z celého Záhoria, z Podunajskej nížiny , až po Trnavu …Čo bude s dobrými dvojkármi ??? To ho mám dať za predavača ???? Perfektne vie po anglicky a vie rozprávať aj francúzsky a nemecky … Viete ako je to v Belgicku a Francuzsku? Tam idu decka automaticky na gympel…a ak niekto chce ísť na odbornú školu , môže…a známky ? Tam neexistujú jednotkari ako mame my… väčšinou sú to dvojkari a ešte skôr trojkári. A ešte podotýkam , gympel nie je 4-5 rokov ako u nás, ale len 3 roky…
@anonym_autor (Dennik N) cit. Môžem zistiť predbežné výsledky skôr ako 1. júna?
Nie. Odkedy škola nahrá výsledky do systému, zodpovednosť preberá ministerstvo školstva, ktoré spustí automat a skontroluje výsledok. Podľa školského zákona je riaditeľ povinný zverejniť finálny zoznam uchádzačov len v termíne určenom ministerstvom. V tomto prípade to je 1. jún 2026.
Ministerstvo školstva si uvedomuje, že čakanie na výsledky môže byť pre rodiny stresujúce a prirodzene vyvoláva otázky. Toto pravidlo je však podľa rezortu nevyhnutné.
Ministerstvo varuje pred snahami o získanie predčasných výsledkov aj z dôvodu, že individuálne poradie na jednej škole ešte nič nehovorí o konečnom prijatí. „Ak by školy zverejňovali výsledky individuálne a predčasne, mohlo by dôjsť k zavádzaniu rodičov a žiakov, nakoľko automat uvoľní miesta po žiakoch, ktorí boli úspešní na viacerých školách,“ vysvetľuje rezort školstva s tým, že poradie sa bude po zásahu automatu nevyhnutne posúvať. Definitívnu podobu zoznamov tak rodičia uvidia až na online výveske alebo fyzickej nástenke školy v prvý júnový deň.
Školy tento rok zverejnili priebežné výsledky talentových prijímačiek, ktoré sa diali od 23. marca do 1. apríla z dôvodu, aby uchádzači, ktorí splnili podmienky na talentový odbor s vysokou prioritou už nemuseli chodiť na netalentové prijímačky. Uchádzači, ktorí sa podľa priebežných výsledkov tesne nedostali na talentový odbor, majú šancu, že po spustení automatu sa nejaké miesta uvoľnia. To sa stane v prípade, ak študenti a študentky „nad čiarou“ budú prijatí na netalentový odbor s vyššou prioritou.
@andreakotesova ano, vieme ako to funguje. Ale skoly maju poradie vsetkych, co tam robili prijimacky. Takze, ak sa dieta dostane do stanoveneho limitu, je jasne, ze sa dostane na skolu aj po spusteni automatu. Horsie uz skoncit nemoze. Automat vyraduje deti podla preferencii. Oficialne nikto nikomu nic nemoze povedat, ale takto predbezne neoficialne by som sa skusila opytat, ked uz z toho nespim.
@andreakotesova ano, vieme ako to funguje. Ale skoly maju poradie vsetkych, co tam robili prijimacky. Takze, ak sa dieta dostane do stanoveneho limitu, je jasne, ze sa dostane na skolu aj po spusteni automatu. Horsie uz skoncit nemoze. Automat vyraduje deti podla preferencii. Oficialne nikto nikomu nic nemoze povedat, ale takto predbezne neoficialne by som sa skusila opytat, ked uz z toho nespim.
@anonym_autor A aký je ten stanovený limit? Veď aj keby bolo konkrétne dieťa na prvom mieste, ešte ho teoreticky môžu vytlačiť deti, ktoré konkrétnu školu mali ako 2. prioritu, ak získali v prijímacom konaní viac bodov.
@anonym_autor A aký je ten stanovený limit? Veď aj keby bolo konkrétne dieťa na prvom mieste, ešte ho teoreticky môžu vytlačiť deti, ktoré konkrétnu školu mali ako 2. prioritu, ak získali v prijímacom konaní viac bodov.
@ewellina ved presny limit prijatych ma kazda skola stanoveny. Skola ma zoznam so vsetkymi detmi, ktore tam robili prijimacky (1 spolocny pre deti z1. aj 2. terminu). Kazde dieta ziska urcity pocet bodov - prijimacky, T9, znamky, olympiady…. A podla toho su zoradene. Prvy v zozname ma najviac bodov, posledny najmenej. Toto sa nasledne nahra a automat vytriedi deti podla priorit.
@ewellina ved presny limit prijatych ma kazda skola stanoveny. Skola ma zoznam so vsetkymi detmi, ktore tam robili prijimacky (1 spolocny pre deti z1. aj 2. terminu). Kazde dieta ziska urcity pocet bodov - prijimacky, T9, znamky, olympiady…. A podla toho su zoradene. Prvy v zozname ma najviac bodov, posledny najmenej. Toto sa nasledne nahra a automat vytriedi deti podla priorit.
@anonym_autor Veď áno, s tým súhlasím. Ja len, že kým to nie je vyhodnotené automatom, kde sú zohľadnené výsledky zo všetkých škôl, tak teoreticky ani prvé miesto, resp. popredné miesta v poradí úspešnosti prijímačiek jednej školy ešte nemusia nič zaručiť.
@anonym_autor Veď áno, s tým súhlasím. Ja len, že kým to nie je vyhodnotené automatom, kde sú zohľadnené výsledky zo všetkých škôl, tak teoreticky ani prvé miesto, resp. popredné miesta v poradí úspešnosti prijímačiek jednej školy ešte nemusia nič zaručiť.
@ewellina automat zacne tak, ze najskor povyhadzuje deti, ktore su prijate na viacerych skolach - necha ich na skole v najvyssou prioritou, kde su v limite prijatych. Nasledne posuva ciaru nizsie, lebo zostali volne miesta po detoch, ktore zo skoly automat vyradil. Potom sa na skolu dostanu aj deti, ktore boli pod ciarou.
Takze, ak uz je dieta niekde v limite prijatych aj pred spustenim automatu, tak najhorsie skonci na tej skole. Moze este skoncit na skole s vyssou prioritou a kde je pod ciarou, ale to az po spusteni automatu. Nema ho na zaklade coho niekto predbehnut, tam su deti uz zoradene podla vysledkov prijimaciek. Ministerstvo dalo k tomuto aj video. Tam to je pekne vidiet ako to funguje. Nikto nikoho nepredbieha, len sa ciara posuva.
Ja som sem včera dala zlú informáciu. Poplietla som informácie zo škôl, keďže zároveň sme riešili aj prijímacie skúšky na 8-ročné gymnázium. Tam budeme mať výsledky 15.5. Ostatné školy až 1.6.
@janulienka78 mozem sa opýtať ako je to mozne? Vy cez edu uz mate spristupnenu interakciu so strednou skolou hoci este na nej dieta nestuduje (nie je prijate)? Ako vam mohli poslat výsledky, ked ministerstvo vyhlásilo, ze skoly nebudú zverejňovať výsledky a môžu ich zadať len do novovytvoreneho automatoveho systemu, ktory začne spracovávať prijaté info az po nejakom konkretnom dátume (tusim 21.maj) ... ?
@anonym_c16778 moja dcéra už na tú školu chodí, je v druhom ročníku a výsledky poslali všetkým rodičom. Ako je to možné netuším, ale je to zverejnené...
@anonym_c16778 moja dcéra už na tú školu chodí, je v druhom ročníku a výsledky poslali všetkým rodičom. Ako je to možné netuším, ale je to zverejnené...
@janulienka78 A potom uz vobec nechapem, preco posielajú vysledky nezainterrsovanym ľuďom (uz studujucim detom a ich rodicom) 🤦♀️
@janulienka78 A potom uz vobec nechapem, preco posielajú vysledky nezainterrsovanym ľuďom (uz studujucim detom a ich rodicom) 🤦♀️
@anonym_c16778 ani ja tomu nerozumiem...
aj naša škola, s prioritou 1. mamv pokynoch, že vysledky zverejnia 15.5 tak sama som zvedava, po tych info vyššie, či to tak bude.. 🤔 my sme na prijmačkach neboli, skrz T9 vysledok…
aj naša škola, s prioritou 1. mamv pokynoch, že vysledky zverejnia 15.5 tak sama som zvedava, po tych info vyššie, či to tak bude.. 🤔 my sme na prijmačkach neboli, skrz T9 vysledok…
@anonym_ae96b7 a čo ak bude viac uchádzačov s T9 ako môžu prijať
My už našťastie tento problém nemáme. Dcérka uspela na oboch bilingválnych gymnáziách. Ale bola som ja vystresovaná a nervózna viac ako ona kým prišli výsledky. Čakanie je nekonečné
My už našťastie tento problém nemáme. Dcérka uspela na oboch bilingválnych gymnáziách. Ale bola som ja vystresovaná a nervózna viac ako ona kým prišli výsledky. Čakanie je nekonečné
@maruska78 co mam u nas odsledovane, tak na skolach, kde na zaklade t9 deti nejdu na prijimacky, maju automaticky plny pocet z prijimaciek. Potom sa tam pridavaju body napr za olympiady, znamky,… takze deti maju vysledny pocet bodov rozdielny. A ked nahodou je rovnaky, skola ma stanovene co uprednostnuje… zmenena pracovna schopnost, pocet bodov za prijimacky, znamky za jednotlive predmety a ine. Toto vsetko byva uvadzane v kriteriach na prijatie na ich strankach.
@anonym_ae96b7 a čo ak bude viac uchádzačov s T9 ako môžu prijať
@maruska78 to neviem, ale predpokladám, že škola vysledky T9 a percentualny podiel tých, ktorí splnili ich požadovaný limit bez prijmačiek vyhodnotila skor ako poslala informaciu, že nepotrebujeme ist na prijmačky, kde nam udelili plny počet bodov za prijmačky a tiež budu zohladnovat bodovo aj priemer z vysvedčenia a olympiad.. na školu sa hlasilo o 200 %viac detí ako prijmú..
Celé je to choré. Nechápem, prečo nie je možné zverejniť poradie uchádzačov. Veď viem, ktorú školu mám ako prvú prioritu. Tak by sme vedeli, či sa tam dostala. Chápem, že tí čo budú pod čiarou sa dozvedia verdikt o prijatí/neprijatí až po vyhodnotení automatom. Keď budú decká rozdelené podľa priorít škôl. Ale aby to trvalo 3 týždne..... Ako v prvotnopospolnej spoločnosti.
@ewellina ale jasné že je. Keď raz prebehli prijímačky v oboch kolách, je presne známe, kto mal kolko bodov kto sa do školy dostal. Automat po rozdelení podľa priorít akurát posunie deti, ktoré sú "pod čiarou ", ked sa uvoľní miesto po deťoch, ktoré prijali na danú školu, ale ako prvú prioritu mali inú školu. Proste by sa ušetrili nervy rodičom a deťom, ktoré vyhoveli v prijímačkach. A chcú na danú školu ísť.
Podla toho čo píšete 1 júna sa tie deti čo sú pod čiarou môžu posunúť vyššie na základe automatu. Ale ako je možné že na škole kde robila prijímačky dcéra je zápis už 29. mája?
Podla toho čo píšete 1 júna sa tie deti čo sú pod čiarou môžu posunúť vyššie na základe automatu. Ale ako je možné že na škole kde robila prijímačky dcéra je zápis už 29. mája?
@melisa281 je to blbosť a ešte na ňu neprišli...
Celé je to choré. Nechápem, prečo nie je možné zverejniť poradie uchádzačov. Veď viem, ktorú školu mám ako prvú prioritu. Tak by sme vedeli, či sa tam dostala. Chápem, že tí čo budú pod čiarou sa dozvedia verdikt o prijatí/neprijatí až po vyhodnotení automatom. Keď budú decká rozdelené podľa priorít škôl. Ale aby to trvalo 3 týždne..... Ako v prvotnopospolnej spoločnosti.
@martinka13 no dovtedy ma odvezú do blázinca….
@anonym_773d77 ze extremny pretlak, v BA na niektorych skolach beru 60, hlasi sa cca 500
@anonym_4b42d9 Tam,kde si podal syn,beru z 200 len 26, na druhej 30. Sikovny chalan,cely cas sa pripravoval,mal doucko,monitor najlepsie z triedy a dosiel nestastny,ze tak tazku matiku necakal a uz len s malou dusou cakame,ci rovnako na tom boli aj ostatni a ujde sa mu miesto. Inak bude musiet studovat co ho nebavi. Parada👌
Ano . My uz dnes jedna skola . A druha zajtra
Ano . My uz dnes jedna skola . A druha zajtra
@anonym_d15a25 vám už dali vedieť ?
@anonym_4b42d9 Tam,kde si podal syn,beru z 200 len 26, na druhej 30. Sikovny chalan,cely cas sa pripravoval,mal doucko,monitor najlepsie z triedy a dosiel nestastny,ze tak tazku matiku necakal a uz len s malou dusou cakame,ci rovnako na tom boli aj ostatni a ujde sa mu miesto. Inak bude musiet studovat co ho nebavi. Parada👌
@anonym_c80e0a akú má tretiu voľbu ? Ak by ho neprijali na prvé 2.prioritne.

@maruska78 Tiež si myslím, že má veľkú šancu sa tam dostať. Veľa žiakov má túto školu ako 2, 3. Jedine študijný program Elektrotechnika má horší pomer na prijatie-26 berú a hlási sa 141. Ostatné sú 1:2 až 1:3.
@anonym_98bdf2 no veď práve tam má prioritu. Chcel veľmi slaboprúd - silnoprúd . Ach jaj.