icon

Čo robiť, ak dieťa neprijali na strednú školu?

mmmmmartina
13. júl 2026

Ahojte, syn bol úspešný na dvoch stredných školách školách. Neprijali ho áno na jednu. Odvolanie sme poslali,ale zamietavé stanovisko neprijaty pre nedostatok miesta ostalo. Je niekto na Tom rovnako? Ďakujem za pozitívne ladené odpovede 🙏

Strana
z3
pietra
17. júl 2026
@stvura

@pietra dakujem ti pekne, mna hlavne zaujimalo aky typ skol ma este volne, ako budem "taktizovat", ci zvolim dve vyberove gymnazia, alebo dam len jedno a jedno "miestne" kde viem ze ho vezmu. Nemam totizto zrucne dieta a nechcem skoncit tak ze bude studovat za mechanika a on je manualne mimo...🙂

@stvura ja som bola tento rok triedna deviatakom a hovorila som aj im, aj rodičom, že ja by som zvolila taktiku jedna vysnívaná škola a jedna škola istoty. Ak si dávali aj talentovkové odbory, tak využiť všetky možnosti, čiže dve talentovkové, dve bežné, pretože sa nám stávalo, že žiak si dal len dve talentovkové, nedostal sa a hlava v smútku. Alebo si k nim dal len jednu bežnú, nedostal sa. Ďalší problém je preceňovanie sa. Na tie top gymnáziá sa často hlásia deti, ktoré sú zapojené do každej olympiády predmetovej, ktorá existuje, majú celé roky samé jednotky alebo alebo len jednu - dve dvojky, testovanie napíšu na 90% ... a potom sa k nim hlási bežný šikovný žiak. Častokrát nemá šancu, ak sa hlási 500 detí a berú 60. Ak si obidve gymnáziá dá takéto vychytené, darmo splní počet bodov na prijímačkách, keď pred ním je xy ľudí, čo ich splnili tiež, plus majú body navyše

zuzana76
17. júl 2026
@pietra

@stvura ja som bola tento rok triedna deviatakom a hovorila som aj im, aj rodičom, že ja by som zvolila taktiku jedna vysnívaná škola a jedna škola istoty. Ak si dávali aj talentovkové odbory, tak využiť všetky možnosti, čiže dve talentovkové, dve bežné, pretože sa nám stávalo, že žiak si dal len dve talentovkové, nedostal sa a hlava v smútku. Alebo si k nim dal len jednu bežnú, nedostal sa. Ďalší problém je preceňovanie sa. Na tie top gymnáziá sa často hlásia deti, ktoré sú zapojené do každej olympiády predmetovej, ktorá existuje, majú celé roky samé jednotky alebo alebo len jednu - dve dvojky, testovanie napíšu na 90% ... a potom sa k nim hlási bežný šikovný žiak. Častokrát nemá šancu, ak sa hlási 500 detí a berú 60. Ak si obidve gymnáziá dá takéto vychytené, darmo splní počet bodov na prijímačkách, keď pred ním je xy ľudí, čo ich splnili tiež, plus majú body navyše

@pietra suhlasim, zaklad je mysliet takticky, dat jednu vysnivanu a dalsiu skolu istoty a plus vyuzit aj talentovky, ak sa da.

simca06022011
17. júl 2026
@pietra

@pietra chcela som presne toto napisat. U nas to vychovna poradkyna dookola opakovala, dva gymple v bb, na oba pretlak kazdy rok, minuky rok na kazdom asi 160 jddnotkarov. Realne sa treba pozriet na sancu byt prijati. A aj tak nepomohlo, tych co neprijali a veru nebolo ich vela, fakt priemerni az horsi ziaci a kam si dali prihlasky? Na tie dva gymple... ehm... tiez som vyberala, vsetky styri aj tu bolo xy disksii vtedy kde spekulacie a vyberacky hejtovali niektori... a nakoniec na prijimacky sme isli len talentove, bohuzial moje dieta sa podcenuje v niektorych veciach velmi.

anonym_a968fe
17. júl 2026
@abbey1

@anonym_a968fe Zisti si fakty, kým začneš písať. Nemáš pravdu.

@abbey1 mam pravdu, pretoze pisem ze “mamicky pisali”. Netvrdim to ako fakt, staci citat.

zuzana76
17. júl 2026
@anonym_a968fe

@abbey1 mam pravdu, pretoze pisem ze “mamicky pisali”. Netvrdim to ako fakt, staci citat.

@anonym_a968fe a siris teda bludy bez overenia dalej

anonym_a968fe
17. júl 2026
@zuzana76

@anonym_a968fe a siris teda bludy bez overenia dalej

@zuzana76 ty si cela blud 😂. Boze mate niektore pms alebo co? Normalne pisem, ze tu zeny o tom pisali, ja nic nesirim naucte sa citat niektore

biene
22. júl 2026
@katkaseiner

@biene dcera je osmacka ci deviatacka? Lebo v tejto situacii sme tiez - 2 odvolania a ziadna odpoved... cca pred 2 tyzdnami poslali email ze sa poslalo odvolanie odvolaciemu organu - email je ale len jeden a odvolania som posielala 2. V eprihlaske tiez nie je vidiet nic extra. Moja je ale osmacka, cize riesime teda ze pojde do deviny, ale chapem ak niekto toto riesi s deviatakom, tak je to o drzku

@katkaseiner prave, ze deviatacka.

katkaseiner
22. júl 2026
@biene

@katkaseiner prave, ze deviatacka.

@biene fu, držím palce nech nieco vymyslite. Dufam ze buduci rok uz lepsie dopadneme...zial nic nie je zaručené

Strana
z3