icon

Kedy bývajú známe výsledky prijímačiek na stredné školy?

16. apr 2026

Opýtam sa hlúposť, ale predsa. Syn ide na prijímačky na školu, ktorú si vybral prioritne a o týždeň má robiť skúšky na školu, na ktorú si vybral len aby mal vybratú školu č.2. Nechce tam ísť a je predpoklad , že na školu č.1 sa dostane. Vedia sa niekedy výsledky po testoch tak rýchlo , že ani nebudeme musieť ísť na tie druhé prijímačky ? ďakujem.

Strana
z2
bleelka
Dnes o 19:08
@abbey1

@katkaseiner Deviatacke učivo na týchto prijímačkách nemôže byť. To je pravidlo, keďže na skúšky idú i 8 ročníky. Ak by tam bolo niečo z učiva 9.rocnika, môžete podať podnst na inšpekciu a ministerstvo.

@abbey1 teória je, že deviatacke učivo by byť nemalo, ale prax je taká, že tam je. Tie školy si pri tých počtoch záujemcov môžu vyberať najlepších z najlepších a musia uprednostnit deviatakov, lebo tí sa umiestniť musia. Ôsmaci majú ešte možnosť ísť do deviateho ročníka. Tak mi to bolo povedané na jednom bilingvalnom gymnáziu, keď som sa ohradila, čo robili rovnice a Pytagorova veta čo sa učia v deviatom ročníku na prijímačkách na bilingválne gymnázium. Takže môžem potvrdiť, že deviatacke učivo sa na prijímačkách nachádza.

abbey1
Dnes o 19:29
@bleelka

@abbey1 teória je, že deviatacke učivo by byť nemalo, ale prax je taká, že tam je. Tie školy si pri tých počtoch záujemcov môžu vyberať najlepších z najlepších a musia uprednostnit deviatakov, lebo tí sa umiestniť musia. Ôsmaci majú ešte možnosť ísť do deviateho ročníka. Tak mi to bolo povedané na jednom bilingvalnom gymnáziu, keď som sa ohradila, čo robili rovnice a Pytagorova veta čo sa učia v deviatom ročníku na prijímačkách na bilingválne gymnázium. Takže môžem potvrdiť, že deviatacke učivo sa na prijímačkách nachádza.

@bleelka Podnet si podala?

abbey1
Dnes o 19:32
@bleelka

@bleelka Ešte je otázne, aké rovnice tam boli, lebo rovnice sa učia už v 8.ročniku a základy Pytagorovej vety tiež.
Ak však škola zaradí učivo výhradne 9.ročnika do skúšok pre žiakov aj 8.ročnika , je potrebné, aby rodičia podali podnety.

Strana
z2