icon

Má ešte zmysel chodiť na rodičovské na strednej škole?

8. sep 2026

Syn je druhák a tvrdí mi, že tam už chodiť nemusím, vraj sa všetko podstatné aj tak dozviem cez EduPage a rodičovské sú skôr formalita. Mne je ale trochu divné úplne ich vypustiť. Fakt sa to na strednej už veľmi nerieši?

Strana
z2
anonym_12382d
Včera o 14:22
@anonym_7083b9

@anonym_12382d ach jaj dalsie konikarske tupelo😀

@anonym_7083b9 ....sa ozvalo

vevesh
Včera o 14:41

Ja chodim. U najstarsieho potomka rodicia posledne roky nechodili a uplne na poslednom rodicku prisli vsetci, lebo chceli vediet ako sa rata koncorocne ukoncenie skoly. A aki boli vyorati z toho, ze sa to rata uz 2 roky, ze bolo specialne rodicovske na tuto temu pred 2 rokmi, ktore odignorovali a ze zrazu ich deti nedosiahnu "zelane mety vo vzdelani"....🤷‍♀️🤷‍♀️ja urcite odporucam, aspon, aby clovek videl triedneho, ostatnych ucitelov, ak sa pridu predstavit a v pripade problemov, mas kontakty na riesenie...

3petka
Včera o 14:48

@anonym_autor Ja si pamätám že keď som bola na strednej tak sme ani nič také nemávali.

windblue
Včera o 16:10

Otec je učiteľ na strednej a odkazuje, ze ak ti syn povie ze to je zbytočné, tak práve taký rodič by tam ísť mal. To nie len o oznamoch na edupage alebo známkach, ale môžu sa tam riešiť aj iné veci, jeho chovanie, dochádzka. Učiteľ si môže všimnúť ze ho niečo alebo niekto trápi alebo ma s niečím problém. Takéto veci je najlepšie riešiť osobne a sú to veci ktoré často dieťa nechce aby rodič vedel, no sú dôležité. V podstate ako na základnej, len s tým rozdielom ze stredoškolák ma už oveľa viac svoju hlavu a budeš to mat zložitejšie ak s ním bude teba niečo také riesit

jaaty
Včera o 16:20

@anonym_autor dcéra tento rok maturovala “chodila” som poctivo celých 5 rokov. Po dohode s učiteľkou sme ich vsak mali cez Teams vždy až podvečer. Účasť bola vyššia ako fyzická prítomnosť na základnej škole. Skúste navrhnúť online rodicka 😉

anonym_7083b9
Včera o 16:49
@anonym_12382d

@anonym_7083b9 ....sa ozvalo

@anonym_12382d hej, vidim

tilly
Včera o 17:09

Ja som aj v rade rodičov. Chodím poctivo. Minimálne kvôli lepšej komunikácii s učiteľmi. Aspoň si ich viem predstaviť.

zuzikak
Dnes o 10:16

rozhodne planujem lebo stale je to dieta a treba mat prehlad co sa v triede deje. Samozrejme vyroky deti rovnako ako aj ucitelov niekedy treba brat s rezervou. To vsak neznamena, ze tam idem pre srandu kralikov alebo na druhej strane nejako budem buzerovat stredoskolaka "aby sa viac hlasil". Je to ich praca, tak ju tam (ani doma) nebudem znevazovat. Aj keby to bolo len 1x rocne tak pojdem. Beriem to tak, ze ak by nastal nejaky problem, chcem osobne ucitela/ucitelku poznat. Aspon viem s kym sa budem telefonicky rozpravat alebo viem, kto mi pise. Ak bude vsetko v poriadku, tak o to lepsie. Neviem ako niektorych rodicov ale mna zaujima v akom prostredi sa pohybuje moje dieta kazdy den pol dna. Nie, nie som stihacka ale stale som rodic a som zan zodpovedna. Bodka.

anonym_dcc9a0
Dnes o 11:26
@sissik

sice sa o skole nic nove nedozvies. Ale ta sranda sledovat, ako sa niektori ucitelia zavzdusnuju, ako sa deti doma nepripravuju a kaslu na vsetko a cela trieda ma 4 a 5. A ked sa opytas ucitela, ze ci si nemysli, ze je to len detmi - to zacina byt zabava.
Alebo ucitelka, ktora tvrdi, ze deti sa naschval vyhybaju pisomkam a da im automaticky 5, ked nepridu na pisomku. Nevadi, ze vysvetlujem, ze ma lekara objednaneho pol roka dopredu. Ona sa predsa uliala a basta. A ona je velkodusna a mozu si napisat tu pismku znovu.
Topka bola, ked triedna povedala, ze si musia zvykat na cvakanie dochadzky, lebo ze to budu robit cely zivot. To sme sa uz vsetci rodicia zacali uskrnat. A ked povedala, nech zdvihneme ruky, kto necvaka dochadzku, dvihli sme ruky skoro cela trieda.
Koli tomuto sa tam oplati chodit

@sissik naozaj zábavné 😳 na čo vôbec chodia tvoje deti do školy? povinný je predsa len prvý ročník.

Strana
z2