Má ešte zmysel chodiť na rodičovské na strednej škole?
Syn je druhák a tvrdí mi, že tam už chodiť nemusím, vraj sa všetko podstatné aj tak dozviem cez EduPage a rodičovské sú skôr formalita. Mne je ale trochu divné úplne ich vypustiť. Fakt sa to na strednej už veľmi nerieši?
Chodila som, ale nič nové som sa nedozvedela, všetko bolo v edupage,, aj zápisnica z rodičovského. Na rodičovské chodila tak 1/3 rodičov, stále tí istí.
No ja ti neviem,ja mám v pláne chodiť.aby to nebrali potom ,ako nezáujem z tvojej strany
@anonym_6842d4 Ja som chodila, keď syn chodil na strednú a dosť vecí som sa tam dozvedela.
Tady hujerovi ...
sice sa o skole nic nove nedozvies. Ale ta sranda sledovat, ako sa niektori ucitelia zavzdusnuju, ako sa deti doma nepripravuju a kaslu na vsetko a cela trieda ma 4 a 5. A ked sa opytas ucitela, ze ci si nemysli, ze je to len detmi - to zacina byt zabava.
Alebo ucitelka, ktora tvrdi, ze deti sa naschval vyhybaju pisomkam a da im automaticky 5, ked nepridu na pisomku. Nevadi, ze vysvetlujem, ze ma lekara objednaneho pol roka dopredu. Ona sa predsa uliala a basta. A ona je velkodusna a mozu si napisat tu pismku znovu.
Topka bola, ked triedna povedala, ze si musia zvykat na cvakanie dochadzky, lebo ze to budu robit cely zivot. To sme sa uz vsetci rodicia zacali uskrnat. A ked povedala, nech zdvihneme ruky, kto necvaka dochadzku, dvihli sme ruky skoro cela trieda.
Koli tomuto sa tam oplati chodit
na 8 r. som nebola 3 roky. Nechýbala som .
záleží aj aký študent je dieťa.
Na školu, kam chodí dcéra (je v maturitnom rocniku) chodí okolo 300deti. V prvom rocniku som bola na RZ (celoškolske) a bolo tam cca 20rodicov. Odvtedy nechodím.
Dcéra v máji maturovala. Chodila som. Riešili sme aj veci, ktoré v Edu neboli.
Keď som ešte chodila na strednú mama chodila len v 1. Potom sami učitelia povedali pokiaľ nemusia nech nechodia. Takže už nebola vôbec. Lebo všetko sa dozvedeli aj tak cez edupage.
U nás zápisnice neposielajú. Vždy sa dozvieme pár informácií, ktoré sa netýkajú len organizačných veci uvedených v Edupage. Navyše ak máš nie veľmi komunikatívne dieťa, dozvies sa aj o triede.
Ja chodím pravidelne na rodičovské. Mám deti na ZŠ, jedno na SŠ. Síce je pravda že málo rodičov chodí. Triedna často hovorí že práve tí čo s nimi chcela hovoriť osobe tak nedošli. A tí čo sa zaujímame o svoje deti tak chodíme poctivo na každé jedno.
Dcéra chodí do iného mesta a ja si určite kvôli rodičovskému brat dovolenku nebudem. Je tretiačka a ešte som nebola ani raz. Ak by bolo niečo dôležité, dá sa riešiť aj telefonicky. Synovi som na učňovke bola raz a nič som sa tam nedozvedela. Učiteľ mi prečítal známky z papiera, to som si mohla aj na edupage.
sice sa o skole nic nove nedozvies. Ale ta sranda sledovat, ako sa niektori ucitelia zavzdusnuju, ako sa deti doma nepripravuju a kaslu na vsetko a cela trieda ma 4 a 5. A ked sa opytas ucitela, ze ci si nemysli, ze je to len detmi - to zacina byt zabava.
Alebo ucitelka, ktora tvrdi, ze deti sa naschval vyhybaju pisomkam a da im automaticky 5, ked nepridu na pisomku. Nevadi, ze vysvetlujem, ze ma lekara objednaneho pol roka dopredu. Ona sa predsa uliala a basta. A ona je velkodusna a mozu si napisat tu pismku znovu.
Topka bola, ked triedna povedala, ze si musia zvykat na cvakanie dochadzky, lebo ze to budu robit cely zivot. To sme sa uz vsetci rodicia zacali uskrnat. A ked povedala, nech zdvihneme ruky, kto necvaka dochadzku, dvihli sme ruky skoro cela trieda.
@sissik Takže tebe je škola a učitelia pre srandu kráikov, hej? Doma sa na tom spolu smejete, zabávate, nadávate...a potom to púšťaš s takýmto mindsetom do školy a čuduješ sa, ak sa k princeznej nesprávajú podľa tvojich predstáv? No nemiluj takýchto superrodičov!....
@sissik ked su ti ucitelia na srandu, tak ju tam ani neposielaj...ver mi, ze sa vsetci len potesia
Dcéra chodí do iného mesta a ja si určite kvôli rodičovskému brat dovolenku nebudem. Je tretiačka a ešte som nebola ani raz. Ak by bolo niečo dôležité, dá sa riešiť aj telefonicky. Synovi som na učňovke bola raz a nič som sa tam nedozvedela. Učiteľ mi prečítal známky z papiera, to som si mohla aj na edupage.
@anonym_c86253 Nerobíš sebe ani dcére dobrú reklamu, ale zjavne je ti to jedno. Milujeme rodičov, ktorí sa objavia iba na stužkovej, aby sa mohli ukázať a pripiť, poprípade všetko ofrflať🙂).
Syn je stvrtak na bilingválnom gymku a poslednú dobu nechodím, je výborný študent, doteraz mal čisté 1 na vysvedčení, so správaním tiež nemá problém, tak si šetrím energiu na iné veci.
Nezaškodí raz za čas sa osobne spýtať na syna.
Doteraz si spomínam, ako u syna v triede ich bolo 20 a na rodičovské sme stále chodili tie isté 2 mamičky a 1 otecko. Posledné rodičovské sme mali ohľadom stužkovej a prišlo nás 5 rodičov 😔 potom sa na stužkovej rozčuľovali, prečo je toto takto a nie hentak 😆
Je smutné a zarážajúce, že niektorých rodičov nezaujíma, do akej školy chodí ich potomok, aký/aká je triedna, ako vyzerá trieda, akí sú ďalší rodičia, o čom diskutujú, na čo sa sťažujú, čo chvália, aké sú ich podnety, návrhy....lebo s vlastnými deťmi sa moc nerozprávajú alebo majú len jednostranné informácie. A to im stačí...
@anonym_autor je to vizitka rodiča. Veľa rodičov nechodí na rodičovské. A keď sa niečo udeje, idú robiť do školy poriadok s učiteľom.Čo tomu predchádzalo ich nezaujíma.
Syn je stvrtak na bilingválnom gymku a poslednú dobu nechodím, je výborný študent, doteraz mal čisté 1 na vysvedčení, so správaním tiež nemá problém, tak si šetrím energiu na iné veci.
@anonym_2f0012 😵💫
@sissik Takže tebe je škola a učitelia pre srandu kráikov, hej? Doma sa na tom spolu smejete, zabávate, nadávate...a potom to púšťaš s takýmto mindsetom do školy a čuduješ sa, ak sa k princeznej nesprávajú podľa tvojich predstáv? No nemiluj takýchto superrodičov!....
@anonym_12382d nasli sme zavzdusnenu ucitelku📸
@anonym_12382d nasli sme zavzdusnenu ucitelku📸
@anonym_7083b9 ... skôr odvzdušnených rodičov! není kyslík - není bunková výživa
@anonym_28111c
@anonym_12382d tak niekedy ma rodic väčší problém ako dieťa a komunikuj s takými, ktori berú učiteľa ako nepriatela, nie ako partnera pri vzdelávaní vlastného dietata.
Milovala som rodicka, chodila na kazde, mala som kamaratky medzi rodicmi, isli sme vzdy sadnut na kavu.. pre mna spolocenska udalost. Ucitelia boli fajn, nikto tam nesiel prednasraty s cielom pobavit sa, ani nikoho ponizit, ako tu pise
@sissik to mate nejaku skolu pre vylucene komunity, ci ty sa snazis byt vtipna za kazdu cenu a dopadne to vzdy takto trapne?
@anonym_7083b9 ... skôr odvzdušnených rodičov! není kyslík - není bunková výživa
@anonym_12382d ach jaj dalsie konikarske tupelo😀
@anonym_autor my sme na strednej rodičovské už tiež nemali v takom rozsahu ako na ZŠ. keď triedna chcela niečo riešiť, povedala konkrétne mená, ktorých rodičov by rada videla a ostatným povedala, že ak na ňu rodičia nemajú otázky tak netreba chodiť. väčšinu vecí už riešia učitelia priamo so študentmi. myslím si, ze by vás volali len keby bol nejaký prúšvih. a po 18.r. študenta vás nebudú potrebovať už takmer vôbec. ak si chcete byť istá, zavolajte si s jeho triednou.

No ja ti neviem,ja mám v pláne chodiť.aby to nebrali potom ,ako nezáujem z tvojej strany