Susedka sa mi vyhráža políciou, lebo vraj kričím na dieťa
Ahojte. Dnes sa mi stala taka vec. Je toho veľa, práca, dieťa ďakujem ma, karantena. Synator 11 rokov sa nechce učiť. Tak nastal krik. A následne nastalo búcha ie od susedky. Zazvonil som u nej, že ak má problém nech nebucha ale zazvoní. Začala sa mi vyhrážať políciou, ktorú na mňa zavolá, lebo vraj každý večer kričím na dieťa. Priznávam, nie som suoermatka, takže stane sa ze kričím, no určite nie denne. Navrhla som susedke - cca 20 ročnej bezdetnej slečne, že si to s nou vymením. Ako by ste reagovali keby ze sa vám vyhráža políciou. Žijem sama so synom a nie vždy je všetko ružové, ale zas syna netyram ani nebijem. To som sama kto kričí na dieťa? Som fakt prípad pre políciu?
@atko2009 ak sa poznas s majitelkou bytu a mas nou dobre vztahy, urcite tu mladu pories, nech jej vypovie zmluvu, ked aj nie hned, alebo nech jej kludne najom dalej nepredlzi, kwd po roku dvoch uplynie
@zabina27 závisí aj od veku dietata a koľko roboty realne musis za deň spravit, lebo niekto má HO taký, že tých 6 hodín odpracovat musí a potom to inak nejde.. Podľa mna 11rocny už musí byt schopny sa ucit aj sám, prváčikovi sa venovat musis viac, čiže to závisí od veľa faktorov..
@atko2009 vieš čo?? Niesi sama, ja mam síce len 5 ročnú, tiež sme teraz väčšinou zavreté doma a je to niekedy o hubu! Ja sa nerada opakujem, keď niečo poviem 30 krát a nič sa nedeje, tak aj zakričím, ktorá matka nie??? Ale ja aj dosť hlasno rozprávam, mam taky ton hlasu, a keď ho ešte zintenzívnim, no čo už! Pod nami býva staršia pani so slobodným synom, ti keď sa hádajú a často krát aj neskoro večer, tak je to podľa nej v pohode, ale keď mi mala prebehne cez byt, už sa trieska o radiátor, tiež nepríde slušne zazvonit a povedať!!
Aj u nás je počuť každé splachnutie, kychnutie, zakaslanie, dokonca keď už večer ležím a je ticho, tak počujem od susedov telku, dokonca ich počujem aj cikat a teraz akože co?? Každý kto býva v paneláku sa podľa mňa má zmieriť s tým, že tam nieje sám a ak chce byť sám a mat kľud, nech ide niekde na lazy
Keď sme sa nasťahovali, mala malá 10 mesiacov, keď začala chodit a hrať sa, samozrejme bez hluku a dupotu to nešlo, tak mi bolo povedané, nech jej poviem, aby nedupotala a nehadzala hračky 😂😂 no lebo také 12-13 mesačne dieťa tomu bude aj rozumieť! Akože niekedy nechápem ale už to ignorujem, bo mi ma muselo trafiť!
@tramtada31 z prace chodím o pol piatej, chceš ci nechceš musíš veci riešiť večer....
@whatever1 vulgárne nie som, neopakuje sa to často a zvyčajne sa to týka učenia a školy. Vysvetľuje, ukazuje, snažíš sa a to dieťa si niekedy furt ide svoje. Mal už byť naučený, nebom. Z prace prídeš o pol piatej, k tomu ešte práca doma.... Je toho dosť čo treba zvládať, ale syna nebije, nemu im, nenadavam mu. Včera bol krok kvôli angličtine. Ani jedno slovíčko, ktire sa učia nevedel v texte preložiť, no mal čas sedieť za PC hrou. Keď tisíc krát poviete a vysvetlite a nič.... Hold bol krik.
@atko2009 a kto je s dietatom cez deň? Prečo nemá už všetko hotové, keď prídeš? Treba sa dohodnúť na tom, že keď nebude mat splnené povinnosti, berieš mobil, Zavolas nejakému ITckarovi, nech Vám poblokuje stránky, na ktoré nemôže chodit. Myslim, že sa to dá cez noveho usera, len k tomu bude mat heslo a tam bude mat dovolený prístup len na školské stránky.
@tramtada31 keď je škola je v skole, teraz je doma so starými rodičmi a ja v práci. Ťažko niekedy všetko ustriehnut, lebo stary rodič nie je na výchovu.
@nikolka1986 nedovolila by som si volat majiteľke aby ju vyhodila. Tiez tolerujem aj som tolerovala ked v byte fajčili napriek veľkým písmená na vchodových dverách, že ten dym ťahá na vyssie poschodia, čo nerešpektoval a teda ked sme chceli mať na chodbách čistý vzduch, otvárali sa dvere a okná, lebo fajčiari ťažko obmedzia svoje návyky. Radšej som si zavrela okno ci bálkon aj keď ma dymom často krát obťažovali a to a dennej báze.
Lenže je naozaj fakt, že ten kto deti nemá počuje už len ten výsledný efekt a tým je krik. To predtým nemáte ako počuť.
@atko2009 veď ale nemusíš po ňom hulákať tak že ta je počuť na celý panelák . A nechápem prečo by sa mala s tebou meniť je to tvoje decko a tvoja neschopnosť ho vychovávať .
Ja by som sa jej ospravedlnila a snažila sa nekricat ale vysvetliť mu to inak, prípadne ho potrestať vzatim mobilu,telku atd
@atko2009 Ak to je tak ako píšeš, že sa tam nič iné okrem občasného kriku nedeje, tak nechápem celkom prístup slečny... možno mala zlý deň, teraz sa ani nečudujem ze je veľa ludí nervóznych, keďže je situácia aká je a veľa ludí je doma zavretých nonstop. No ale ak je to na dennom poriadku, tak by si mala prehodnotiť asi prístup. My sme mali takú susedu čo mala strašne prenikavý hlas aj obyčajne ale ta keď zavrešťala tak to bolo pocuť aj do druhého paneláku
@nikolka1986 u nas pocut do vedlajsieho bytu vsetko, aj ked clovek klepe rezne, aj ked chodime po byte alebo pustis len troska hlasnejsie telku.. takze to zasa az taky krik byt nemusi
@gabika0825 to teda na dennom poriadku nie je. Ale odkedy tu ta slečna je, tak vyklopkava pomaly aj s prepáčením za to, že si človek nahlas predne. Žijem tu cely čas a doteraz problémy neboli žiadne. Ona tu je cca rok a v poslednej dobe začala vyklopkavat. Ale len vyklopkavat, krd ju stretnem nepovie vôbec nič až teraz sa vytasila rovno s políciou.
@nikyball nemám sa je začo ospravedlňovať, to učíte nie. Ak má problém nech zavolá policajtov a chcem vidieť co jej povedia. Sme v paneláku kde všade naokolo sú deti, len ona je sama. A ak mám problém, tak na rovinu poviem a nie vyklopkava a krd ju stretnem tak je ticho jak voš. Prepáčte ale ešte také nebolo aby som sa ospravedlňoval 20rocnej soolani, ktora absolútne netuší a počula akurát krik o tom, že ak syn nebude mať uholy urobene, tak nebude hrať PC hru, z ktitej je len jeden výsledok a to ten, že je nervózny, drzý lebo chcem po ňom venovať čas úlohám. Takže až zaklope a namiesto vyklopkavania aj jasne povie co chce, potom pochopím ale osobu, ktura vyklopkava, ktura sa ohana políciou lebo jej sa nezdá, že občas dvihnem na syna hlas a občas on reve lebo sa musí učiť a nechce sa mu, tak kvôli tomu sa jej určite ospravedlňovať nebudem.
Chcem vidieť tie z vás, ktore tu urážajú ako to nemám v hlave v poriadku, že nikdy ani len nedvihli na vlastné deti hlas lebo nepočúval aj krd ste to už xkrat opakovali, vysvetľovali, rozoberali.
Ja nie som supermatka, som matka, ktura aj kričí, aj pochváli aj sa smeje, aj vysvetľuje, aj upozorňuje, aj ľutuje že nakrúcala. Ale aby som sa ja mala ospravedlňovať nejakej 20rocnej soplani to veru nie.
Na všetko som sama a snažím sa to zvládať ale niekedy je toho veľa a vtedy príde na rad krik.
Neviem prečo by mal môjho syna vyrásť nejaký chorý človek, alebo prečo som tu posudzovania ako ze to nemám v hlave v poriadku, kedsom urobila len to, že som nahlas synovi vysvetľovala že to takto ďalej nepôjde, že úlohy na koniec a prvoradá hra. Niektoré by asi vysvetľovali do nemoty u nás to nezaberá ale keď už kričím vtedy syn pochopí, že asi to už prestrelil.
tak to by u nas bola policia vkuse aj moj ma 11 slaha s nim uz puberta a ja denne hulakam jak pavian..uz aby bola skola uz sam rozprava ze radsej do skoly :D
@blunka v hlave nasrať nemám a viem co je to výchova a je mi úplne jasné, že niekto kto nemá deti nemôže chapet o com to je. Ja to môžem tiež otočiť, že sak mija zlata si v paneláku kde každý má deti tak si nájdi iný byt keď ti prekážajú deti v okolí, ktire hold niekedy proste nepočúvajú aj keby si neviem co robila.
však nech zavolá tú políciu. Si myslíš že policajt bude to riešiť keď povieš že chlapec sa nechce učiť? Bojíš sa sociálky? K nám tiež prišla na kontrolu min. leto....ako rýchlo prišli - tak aj odišli. Boli asi tak 10 min. Netreba sa báť ani týchto inštitúcii, však aj tam robia len ľudia čo majú doma malých " nespratníkov"....
Nie si sama čo kričí na deti.... tiež pokričíme na tie naše ....😉
@blunka veľmi. Sa mi páči názor, že krd dieťa nepočúva, reve, plače niekedy bez príčiny, tak to rodič nezvláda výchovu. A prosím vás na túto myšlienku ste kde prišla? Lebo viete, niekoľko krát som videla v obchode bezradne mamičky, ktoré sa snažili utíšiť deti ktire plakali, a nikdy som si o nich nepomyslela, že nezvládajú výchovu. Ale vy bud nemáte deti alebo ste práve tá matka, ktorá má deti, ktire ani nemuknu, neolacu, nekrici a počúvajú na slovo. V tom prípade vám gratulujem asi ste jediná, ktorá má takéto deti. Môj syn je normálny, plače, je drzý, má blbé poznámky, všetko komentuje a vždy ho treba do všetkého nútiť. Ja nemám to šťastie ako vy, ja mam chvalabohu normálne dieťa a nie robota, ktory počúva na slovomb
@lubiss u nás by asi zbláznila...máme 4 deti a tie keď začnú .... jedno šťastie že bývame v rod. dome.
@atko2009 nikto není zvedavý na tvoje vrestanie a máš pravdu načo sa s tebou doťahovať mala by tých policajtov zavolať na teba. Verím že keby ona robila hluk a ty prídeš z práce tak prvá jej klopes na dvere, lebo ona je soplana 20 ročná tak ona nech je ticho a ty staršia si môžeš robiť čo chces.A nechápem prečo ju vlastne opakovane nazyvas 20 ročnou soplanou to ako keby ona tebe hovorila stará krava.
Zjavne tej babe nevadia deti ale vrieskajuce matere.
@nikyball je mi upne jdno co robí cez deň, pokiaľ mi zrovna nerzbija stenu. Niekoľko krát ta soplana mala hudbu na hlas aj po 22 a neriešila som. Nikto nie je zvedavý ani na plač dieťaťa ale vieš deti aj plaču aj kričia aj nepočúvajú ale ty máš dobre mäso robota, ktorý ťa počúva na každé slovo. Preto ti gratulujem si super matka co ma super dieťa, ja mam hold doma puberta ka, ktorý je normálny pubertak. Ale tebe gratulujem, síce robota dma mat nechcem a netúžim byť ani suoermatkou a tiež môžem soolani poradiť, že nech si nájde iný byt, zaobsta dieťa a keď budem jej suedou v staršom veku tak budem na ňu a jej deti volať políciu zakaždým krd nebudú počúvať. Ja nemám doma robota a nie som supermatka ale tebe k supermatka a robotovi gratulujem
@nikyball a vyklepkavalaaj ked syn reval, takže asi vadí aj ordnut si nahlas lebo hold asi sa dievča nudí keďže je v tomto m byte samé a co iné mat na práci ako si podať susedu, ktora niekedy nevie ani kde jej hlava stoji. Asi tak. Ja hold nie som suoermatka ako ty a ako hovorím nemám doma robota ako ty, ak vôbec máš deti.
@nikyball skôr mi príde trápne, že sa tu niekto hraje na to, že v živote nedvíhol hlas v živote nekricas, nehnevá sa a neruoli mu nervy. Ale ak si suoermatka a super človek tak ti vážne gratulujem ja mam niekedy aj nejaké emócie a nie práve dobre dní a môj syn má tiež svoje náklady. Ale kto nezažil, asi nepochopí.

@atko2009 Toto sa ťažko posudzuje ci si to prehnala keďže nevieme ako veľmi si kricala, ako dlho a ci padali aj vulgarizmy a ako často sa toto opakuje🤷♀️...