icon

Susedka sa mi vyhráža políciou, lebo vraj kričím na dieťa

atko2009
19. mar 2020

Ahojte. Dnes sa mi stala taka vec. Je toho veľa, práca, dieťa ďakujem ma, karantena. Synator 11 rokov sa nechce učiť. Tak nastal krik. A následne nastalo búcha ie od susedky. Zazvonil som u nej, že ak má problém nech nebucha ale zazvoní. Začala sa mi vyhrážať políciou, ktorú na mňa zavolá, lebo vraj každý večer kričím na dieťa. Priznávam, nie som suoermatka, takže stane sa ze kričím, no určite nie denne. Navrhla som susedke - cca 20 ročnej bezdetnej slečne, že si to s nou vymením. Ako by ste reagovali keby ze sa vám vyhráža políciou. Žijem sama so synom a nie vždy je všetko ružové, ale zas syna netyram ani nebijem. To som sama kto kričí na dieťa? Som fakt prípad pre políciu?

atko2009
autor
19. mar 2020

@abbey1 niekedy funguje inokedy nie. Ak flaka povinnosti, no má čas na hlúposti a potom v nervom robí úlohy, tak potom tie nervy mame obaja. Vysvetľovanie nepomáha, ale niekedy pomalá vziať káblik od wiffi co sa však teraz nedá, keďže mame ucinie online.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
19. mar 2020

@nikolka1986 no, ak by si čítala tak by si zistila, že ona nič nežiadal ona ani neprišla o nič požiadať. To ja som šla za ňou a ona jedine co chcela bolo volať políciu. Nekrici vždy ale stane sa. A to, že si to môžme vymeniť je o skúsenosti. Niektoré veci človek pochopí len ak ich zažije.

taga
19. mar 2020

@atko2009 no, mám dve malé deti, chlapcov, sú dni kedy sa len smejeme a sú dni, kedy nefunguje nič, ale že naozaj voooobec nič! A ja kriciiiim, lebo keď 20x poviem normálne a nič a potom starší spraví niečo mladšiemu, tak mi proste praskajú nervy! Pozná to snáď každá mama! Blbé je, že suseda cez stenu nevidí, koľkokrát si vysvetlila po dobrom, ani prečo ten krik je... Ja väčšinou zvriesknem keď fakt jednému alebo druhému niečo hrozí, alebo sa niečo stalo 🙈 takže ja ťa chápem a poviem ti, nesnaz sa vysvetľovať ženám, ktoré tie deti fakt ešte nemajú, skúsenosť s deťmi je neprenosna...

Čo sa týka susedy, povedz jej pekne, že ťa to mrzí, že sa budeš snažiť byť tichšie a nerob si z nej tazkú hlavu, určite nebude volať na teba políciu... Akurát nabudúce kric potichsie 😂

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
19. mar 2020

@nikolka1986 mňa by len zaujímalo, ze ako utíšis o polnoci plačúce dieťa, ktoremi idú zúbky.... A tu fakt nemáš šancu byť tolerantná voči okoliu aj keby si chcela. Možno naozaj, najprv mat deti a potom skúsenosť. Ale ako hovorím - nič z toho má neospravedlňuje, že niekedy kričím

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
19. mar 2020

@nikolka1986 ťažko povedat že kričím pravidelne, lebo naplánované to nemám. Sú situácie ako bolo napísané krd tisíc krát povieš v dobrom a nič a tisíc prvý už to inak nejde. Preto radim mat naozaj najprv skúsenosť.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
19. mar 2020

@nikolka1986 ja som sa pýtala skôr matiek ci som len ja ta ktura kričí alebo je náš viac, lebo ako bolo napísané, ty z toho bytu nevidíš koľko krát ja poviem v dobrom, vysvetlím, zopakujem. Ty počuješ už len ten krik. To predtým nemáš ako vedieť. A sudus už len podľa kriku, preto skúsenosť ti možno dá aj trosku iný pohľad, lebo ver nerada kričím na syna, no hold niekedy sa tomu nevyhnem.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
atko2009
autor
19. mar 2020

@nikolka1986 u nás počuješ aj slachnutie záchoda cez stenu aj púšte nie vody a aj trosku hlasnejšie televízor. Proste si tu steny ako z papiera. Za smeješ sa a je to počuť. Musela by si byt ako mucha. Vedľa mam susedov a cez kúpeľňu zavreté dvere počujem ako deti plaču. Ťažko hodnotiť intenzitu kriku, keď aj záchod počuješ ako sused splachuje.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
snehulienka8
19. mar 2020

@atko2009 nie si pripad pre policiu, mna by neskutocne vytocilo, taketo vyhrazky od 20r srajdy...ale asi sama uznas, ze krik nikomu neprospieva, mladasovi povedz, ze alebo ulohy, alebo bez mobilu

ysseba
20. mar 2020

@atko2009 Si úplne normálna matka, neboj sa. Aj ja kričím. Niekedy naozaj nejde inač, lebo keď hovorím normálne, tak si myslím, že ma moji chalani nepočujú. Ja bývam v novostavbe a nestála málo. A počujem kričať aj susedu nad nami aj susedu pod nami. Už dokonca rozoznávam ich hlas (naučila som sa to podľa mena dieťaťa, ktoré kričia 😀 ). Nebudem konkretizovať, ale jednu z nich výnimočne obdivujem. Pretože keby moje dieťa robilo to čo jej, tak kričím ďaleko viac. A V ŽIVOTE by mi nenapadlo búchať im. Keď mám chvíľku, že byt mi je útočiskom, chcem relax a fakt sa mi to nechce počuvať, tak si dám hlasnejšie telku alebo hudbu. Alebo si posedím na slnku na balkóne alebo idem do inej izby. Alebo čokoľvek, ale určite by som im nebúchala. Vieš keby sme sa mali prispôsobovať takým ako je tá tvoja susedka alebo aj @nikolka1986 tak by sme čo mali z detí? Najprv by sme nedovolili bábätkám plakať, lebo aj to je riadne počuť. (nikolka, asi si mala šťastie na bábätka v susedstve, ale vytrvalý, niekoľkohodinový rev keď má dieťa koliky by si asi s tvojim postojom nebrala v pohode) Takže by sme ich nosili celé dni na rukách aby plakali čo najmenej. Pamätáš si aké to bolo keď chodili po štvornožky ako dupotali tými kolienkami? Takže ani to by sme im kvôli susedom nedovolili, buzerovali by sme ich za každú spadnutú hračku na zem, za každý hlasnejší smiech, lebo aj ten je počuť. Jednoducho v bytoch sa žije život a život sa nezaobíde bez hluku. A tiež veľakrát výchova bez kriku. Na jednej strane - je úplne prirodzené, že v byte dieťaťu nedovolím hrať futbal, driblovať loptu alebo zámerne hádzať niečo o zem. Z tejto strany rešpektujem susedov. Ale susedia by tiež mali niečo chápať. Napr. ja tolerujem aj to, že fajčia na balkóne. Neriešim, proste si na chvíľu zavriem to okno. Neriešim. Iná seseda perie o 2 v noci. No čo, prežijem. Vždy sa pousmejem, asi má dôvod na pranie v noci 😀 Oni tolerujú nás, ja tolerujem ich. Ale aby si jedna matka nemohla s dieťaťom spraviť poriadky lebo mladej to vadí? Vôbec to nerieš. Napr. v bývalom byte bývala nad nami starká. Úúúplne staručká pani a mávala pustenú telku tak hlasno, že ja som počula všetko čo v telke hovorili. Normálne správy na Markíze som počula, každé slovo zreteľne. A to nepreháňam. Keď sme sa stretli, tak sa vždy pýtala či nemá moc nahlas pustenú telku, lebo to má nahlas, lebo ona slabo počuje. A čo som jej mala povedať??? Že áno starká, máte to nahlas a daj si to tichšie alebo si kúp načúvací prístroj, lebo môj byt nestál málo, je to moje útočisko a chcem mať kľud? Neviem, no asi sú aj takí čo by to povedali, ja som sa vždy usmiala a povedala, že nám to nevadí.

erickatt
20. mar 2020

@atko2009 byt sama s deťmi je ťažko. Skús mu ticho a bez nervov dať ultimátum. Do vtedy a vtedy budeš mať úlohy. Inak žiadne Pc..... Ja som deckam zobrala router... Jedujé sa?? Nervaci,? Zas mu ticho povedz. Tvoja voľba. A na susedu ser!! Môj ma 20 a tiež som po ňom včera ziapala

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
pieksamaki
20. mar 2020

@atko2009
Skus zmierlivo.....ona vobec este netusi co prezivas...zaujimave ze to 20 rocnej vadi....a co zije sama?.
Povedz ze chapes.ze uŕobis vsetko preto ze sa to nebude opakovat.ale ze aj ona nech sa posnazi ta pochopit, ved to asi nie je hodinovy krik?
ludia nevedia co povedat...tak sa hned vyhrazaju policiou...ved ani nevie co hovori.....este je mlada na to...iba su ti mladi dnes asertivnejsi ako je nutne.
To by u nas museli volat kazdy den socialku....no co...niekedy si hovoeim,ze by to aspon vystrasilo deti....ved ked nepocuvaju na sti krat....co ma clovek urobit?🙂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
20. mar 2020

@atko2009 no len krikom nic nevyriesis,deti maju krik na haku,skus ine riesenie,bud viazcej razna ,urob nejake opatrenia ked ta nwchce pocucat,zober oc alebo nieco co nanho funguje a vytrvaj v tom.

radkaradix
20. mar 2020

@atko2009 kazda priemerna matka (nemyslim nejake super flegmosky alebo super kontakne nevychovne matky) krici na svoje deti, lebo mame len jedny nervy a deti ich rady testuju 😅 mladu si nevsimaj, maximalne sa ospravedln a vysvetli, ze inak sa s chalanom v pociatocnej puberte neda.

zuzanka.zuzu
20. mar 2020

@ptmt1011 "Zbožňujem"tie "múdre "reči od ľudí, ktorí nemajú deti.
a ja si práveže myslím, že to @nikolka1986 odkomunikovala celkom slušne a vecne, vôbec nemudrovala, len poskytla názor bezdetnej - a je fajn, že aj taký tu bol zastúpený... niekedy ozaj platí, že mamičky zabudli, aké to je/bolo - pričom nemám na mysli len bezdetné vs. detné, ale napr. mamky batoliat vs. mamky školákov (viď aj niektoré témy na koníkovi)

tramtada31
20. mar 2020

@atko2009 obraňujes sa tu, že nech si to prídu vyskusat, že nie každý má dieťa, ale veľa žien tu dokonca má tých deti viac a nehučí po nich. Tiež som mala včera neskutočne nervy na dieťa(a to som ešte pred porodom), ale ani som tu po ňom nehucala, ani ho nebila a keď nepomohlo vysvetľovanie, sorry, ideš do postele a hotovo. Daj si magnezium na nervy, aby si sa skludnila, potom sa zamysli nad tým, čo z tvojho syna vyrastie, keď po ňom stále hucis. Ako sa má ucit riesit konflikty, keď sa to nevie naucit doma? Čo bude po svojej budúcej žene hulakat, či ju dokonca mlátiť, lebo si ho ako matka k ničomu inému vo výchove neviedla? Veď máš plno publikacii ako zvládať výchovu dieťaťa. Jasne, každé je neposlušné, nielen to tvoje, ale my sme dospelé, mali by sme sa vediet nervovo udržať, ist prikladom, dokonca je aj teraz veľa tipov, ako zvládať pobyt v karantene. Minimálne Vám treba režim. Včera v tv radili, že keď je mama na HO a musí pracovať, mala by vstať o 2-3 hodiny skôr, spravit si robotu a potom sa venovat dietatu. To by malo väčšinu školských povinnosti stihnúť doobeda a ty si vieš pri ňom tiež trochu popracovať. Keby ste mali systém, tak naozaj o tej pól siestej má všetko hotové a môže sa hrat na pocitaci. Je to tazke, ale nevin Za svoju situaciu susedku, ale snaž sa zamysliet nad sebou, ako sa mozes zmeniť, aby si zo syna vychovala slušného človeka, ktorý raz bude vediet riesit konflikty s kludom a nie revom.

kate_cs
20. mar 2020

Ja dieťa mám a aj tak súhlasím s tým, že ak 15 minút hučíš tak, že je to počuť k susedom, asi je to pre nich dosť otravné.
A navrhovať niekomu aby si to s tebou vymenil? Ty si sa rozhodla pre svoj život, suseda má zas ten svoj, prečo by si ho mala s tebou meniť? Možno fakt skúsiť sa tesne pred výbuchom kriku zamyslieť, či to má efekt. Nie je to jednoduché, ak má človek začať zmenu u seba, ľahšie hľadať na druhom chyby, ale skus na tom popracovať.

marca12
20. mar 2020

@atko2009 a nenapadlo ta zamysliet nad sebou a nevrsit si svoje nervy na dietati? Ver tomu,ze sa to da aj bez kriju,lenze to by si matky museli vstupit do sbedomia. Vyrastala som s takou mamou,ktora vkuse kricala,ventilovala si na nas nervy,nic nevedela povedat s kludom,malickost ju vytocila do vyvrtky. A vies co sa stalo? Vyrastol zo mna taky isty zurivec a uz roky pracujem na sebe a zvladam to. Volakedy som prisla domov rozculena ani neviem preco,navrieskala na priatela,ten ani nevedel,co sa stalo 😀 naucila som sa zvladat hnev a radim ti,daj si nervy doporiadku a prestante uz vsetci obhajovat svoje vrieskanie,ze je to v poriadku. Nie nie je to v poriadku! Vyhovorky,ze si na syna sama tu neobstoja. A co ked si sama,to ti dava pravo vrieskat po nom a vychovavat debilka pre spolocnost? Lebo to z neho vyrasta. Len laskou dosiahnes,co chces,ale nie opicou laskou,ale skutocnou

zabina27
20. mar 2020

najvacsi problem je fakt to, ze ti susedia nepocuju, ze 50x povies pekne, slusne, pocuju az ziapanie, lebo tiez mam niekedy pocit, ze nase deti reaguju az na vreskot. niekedy su uplne zlate, niekedy ma vobec nevnimaju, kym nehucim... sused pocuje az hucanie, nevidi situaciu, ktora tomu mozno aj pol hodinu predchadza. nezije tvoj zivot, nevie, co vsetko si cez den zniesla a preco ti tie nervy rupnu kvoli niecomu, co by si mozno iny den hodila za hlavu...

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
tramtada31
20. mar 2020

@marca12 ja s tebou 100% suhlasim. Tiež po nás mama vrieskala, považovala som to za normálne a vrieskala som po mužovi, kým so mnou nehodil rec, že on v kriku vychovavany nebol a nie je mu prijemne vracat sa do takej domacnosti, kde po ňom stále niekto vyziapuje, aj za hlúposti. No mna to vtedy hlboko zasiahlo, že som sa nad sebou zamyslela a veľmi sa odvtedy skludnila, lebo niekedy si fakt neuvedomujeme, ako svojim správaním zranujeme druhych. Preto si dávam sakra velky pozor, aby má dieťa nevidelo kričať a ani ziadnu hádku medzi mnou a mužom.

zabina27
20. mar 2020

@tramtada31 ze vstat o 2-3 hodiny skor 😲 mna by kleplo, ja si rada pospim