icon

Využívate kurzy odborného cudzieho jazyka kvôli práci?

24. júl 2025

Ahojte, zvažujem pôsobiť ako lektorka odbornej angličtiny - osobné aj online kurzy zamerané na HR, ekonomických pracovníkov (účtovníctvo, dane, obchod, marketing). Využívate kurzy odborného cudzieho jazyka kvôli práci? Ak áno, čo vám v nich chýba a čo by ste zmenili? Robím si prieskum, aby som ponúkla lepšiu kvalitu ako konkurencia a zároveň aby som zaradila do výučby to, čo klienti žiadajú. Pôjde o individuálne lekcie a ak bude záujem, tak aj firemné kurzy - ale tie nie online, osobné v priestoroch zamestnávateľa. Cena za individuálnu lekciu je nastavená u iných lektorov dosť vysoko, určite nechcem ísť pod cenu, preto potrebujem reálne zvážiť či bude záujem o takéto kurzy alebo nie. Som z okresného mesta, mimo BA/KE. Ďakujem za vaše názory a skúsenosti z praxe.

radkaradix
•
24. júl 2025

Máš už skúsenosť s doučovaním? Učením jazykov?

anonym_9f4a13
•
24. júl 2025

@anonym_autor Take kurzy su hlupost. Najlepsie je learning by doing. Aby to malo zmysel, musel by byt lektor z praxe s realnymi skusenostami v danej oblasti.

autor
•
24. júl 2025
@radkaradix

Máš už skúsenosť s doučovaním? Učením jazykov?

@radkaradix áno, popri práci som pred materskou učila študentov. Mám vyštudované učiteľstvo jazykov, ale do školy nechcem ísť učiť.

radkaradix
•
24. júl 2025
@anonym_autor

@radkaradix áno, popri práci som pred materskou učila študentov. Mám vyštudované učiteľstvo jazykov, ale do školy nechcem ísť učiť.

@anonym_autor tak potom by si mala vediet, ci bol o taketo kurzy zaujem, ked si ucila.. podla mna velmi nie :/ lebo ti, co potrebuju anglinu do prace, zvycajne nevedia ani tie zaklady, cize najviac idu podla mna kurzy pre vecnych zaciatocnikov.

autor
•
24. júl 2025

Už mi tu ponúka podobné témy. Vidím, že to nie je úplne najlepší biznis plán, asi ostanem pri klasickej výučbe - študenti a tzv. veční začiatočníci, príp. prípravy na maturitu... Chcela som aj niečo iné, ale asi by to bolo skôr trápenie.

muchotrafka298
•
25. júl 2025

No tak na specialnu anglictinu zameranu na urcite odbory Ti nestaci vystudovane ucitelstvo. Tam treba mat znalosti z tej danej oblasti, prakticke. Ja poznam jazykovku, kde vyucuju rozne specialne biznis anglictiny. Napriklad tam uci lektor, pravnicku anglictinu a je sam pravnik s praxou, tak isto maju takto ekonoma.

vevesh
•
25. júl 2025
@anonym_autor

Už mi tu ponúka podobné témy. Vidím, že to nie je úplne najlepší biznis plán, asi ostanem pri klasickej výučbe - študenti a tzv. veční začiatočníci, príp. prípravy na maturitu... Chcela som aj niečo iné, ale asi by to bolo skôr trápenie.

@anonym_autor ti, ktori musia komunikovat odborne, maju dobru znalost anglictiny (cize odbornu slovnu zasobu maju castokrat vo svojom odbore aj vystudovanu)+ naucia sa aj sami, kedze je to pre nich nevyhnutnost. Plus si nemyslim, ze by si dokazala pokryt spektrum odborneho jazyka z roznych sfer, kedze inu odbornu anglictinu budu mat strojari, inu automobilari, etc., i ked stale pojde o obchodnu anglictinu napriklad....