Ake je to mať dve deti?
Ahojte ake je to mať dve deti syn ma ešte len rok s manželom rozmyšlame o surodencovi.
Ideálne čo najmenší rozdiel, aj keď prvý rok je náročný. Ja mám prvý rozdiel medzi deťmi 8 rokov a medzi ďalšími dvoma deťmi 2 roky a teda prvý najstarší syn si cestu k dvom mladším už nenašiel (a je to tak dodnes). Mladší dvaja super parťáci, aj na výlety, nikoho sme im nemuseli zháňať na hranie (ale prvý rok som si často hovorila, že ktorý blbec ma na to nahovoril).
Po roku vyborné. Máme rok a pol rozdiel. Po roku sa dokázali zahrať bez nás. Jasné, povadia sa, "pobijú", požalujú, ale potom sa zase zavrú aj na dve hodiny do izby... 💪💪💪 jeden druhého hecujú, čo dokáže jeden, chce aj druhý, sú partia v novom prostredí, perfektne vedia spolupracovať, spojiť sa proti rodičom... 🤣
Starsi syn ma 4 roky, mladsi 3 mesiace. Po pravde? Neviem si predstavit fungovat s menším vekovym rozdielom. Som rada ze starsi uz chodi do skolky, ze sa vie sam najest, obliect, obsluzit, zahrat. Dokonca pomoze aj mne ked potrebujem niečo podat, maleho na chvilu postrazit, dat mu cumlik, podrzat flasu atd. Vobec na neho neziarli, rozumne si da vsetko vysvetlit. Samozrejme kazdy uprednostňuje nieco ine. Napr. mensi vekovy rozdiel s tym ze sa deti spolu viac zahrajú a to najtazsie obdobie nejako preziju, alebo skor vacsi klud, ked je jedno dieta uz vacsie a tomu mensiemu sa mozes viac venovat. Vsetko ma svoje pre aj proti.
@michaelabuzova my mame rozdiel 20 mesiacov. Najmenšie ma 6tt, staršia ju ma zatiaľ za bábiku 🙃
@michaelabuzova my máme 3 ročnú a 2 mesačného prvý mesiac to bol zahul priznávam že dcérke som sa venovala menej keďže som naozaj nestíhala ist ani cikať. Teraz už je to celkom v norme inokedy je to na odstrel alr časom to prejde a budú partaci 😊😊
@michaelabuzova Uzasne. Cim mensi rozdiel, tym lepsie do buducnosti. Mentalne su deti priblizne na rovnakej urovni, prehraju sa. Ako teenageri si budu rozumiet.
Ina rozpravka pre rodicov a hlavne matku. Prve roky bude na prasky. 😂😂😂
ja mam rozdiel 6,5 roka... dcera skoro 13 a syn skoro 6,5 ... noooo ja by som nemenila... samozrejme ze su dni kedy sa hadaju biju on je otravny mladsi brat :D ale vedia sa aj spolu zahrat... a najvacsi benefit vidim v tom ze si mozem odskocit do obchodu alebo niekam na hodku max dve nieco vybavit, dcera mladsieho pekne postrazi... a on je nauceny ze ked ja nie som doma musi ju pocuvat... a z vlastnej skusenosti... medzi mnou a sestrou je rozdiel 3 roky je starsia a medzi mnou a bratom 6,5 je mladsi a s bratom som mala ovela lepsi vztah v detstve ako so sestrou...
Ja mám medzi babami rozdiel 2 roky a 4 mesiace, prvý rok ťažký/ miestami na prášky/ ale čím sú deti staršie tým je to lepšie, pohrali sa, teraz si v škole pomôžu a sú proti rodičom jeden tím 🤣, teraz už majú 12 a 14 rokov.
@michaelabuzova narocne ale aj aj radostné. Musíš však určite ustúpiť s niektorých nárokov. Mladšia napríklad neznášala kočík a aby som sa dostala von so staršou, mohla za ňou utekať, vyzdvihnúť ju zo škôlky bol nevyhnutnosťou nosič. Nosila som oveľa viac ako staršiu vďaka za Rischino Flexible.
my mame rozdiel 3 roky, st.chlapec, ml.dievca a super 👍
Dcérka má rok a pol a synček 3týždne. Občas (najmä večer) som na prášky ale ináč je to super. Malá stojí pri mne keď prebalujem a podáva mi plienky krém, malého hladká takže zatiaľ pohoda 😊
@michaelabuzova ja mám 1.5 ročný rozdiel. A neľutujem. Ten starší je už rozumný v septembri ide do škôlky a ten mladší sa vychavava pri ňom učí sa od neho, pohraju sa.
Mne to pomohlo pretože kým som mala jedno dieťa zlenivela som a nič sa mi nechcelo. Mala som pocit že pri ňom nič nestíham a všetko bolo pre mňa katastrofa.
Teraz mám ráno všetko hotovo. Cítim sa lepšie, neposedavam toľko, mám nabity deň.
Niekedy je to síce o drzku záleží akí sú chlapci keď nemajú svoj deň, čo sa stáva pár krát do mesiaca tak mi dajú zabrať. Ale nevymenila by som. ❤️
@michaelabuzova napíšem za seba (deti rozdiel presne 2 roky). Aké to je? Ťažké. 🤷🏼♀️ Nemám mamu, svokru, babky či tety na pomoc alebo stráženie, či kočíkovanie, muž do vecera v práci. Veľa záleží od toho, či máš blízko rodinu a pomoc. Prvého pol roka masaker, teraz je to čoraz lepšie.
My sme napríklad s mojím bráchom 13 rokov rozdiel :D Vtedy des ale teraz je to fajn 🙂
Mam 2 deti, chlapec a dievca a je medzi nimi rozdiel 2 roky. Neviem si to vynachvalit. Medzi mnou a bratom 1,5r a tiez dobree

mám 2,5 ročný rozdiel, dvoch synov a zhodnotila by som to názvom rozprávky: Oblačno, miestami fašírky 😀 Je to sranda, sú dni, kedy je to úplne idylické, sú dni, kedy by som sa najradšej vystrelila na mesiac. ale v konečnom dôsledku je to skvelé, že sú dvaja, zahrajú sa, učia sa vzájomnej tolerancii, tomu, že nie sú stred vesmíru len oni, sú parťáci a lezú si aj na nervy. ak rozmýšľate o súrodencovi, tak to je pozitívne 🙂 čo sa týka rozdielu, každý ti povie inak. mám kolegyňu, ktorá má rozdiel ledva rok a hoci začiatky boli náročné, teraz je nadšená. ale poznám aj maminu, ktorá má rovnaký rozdiel a je na prášky. takže je to o tom, ako si to nastavíte ako rodičia 🙂