Ake výhody má mať tretie dieťa?
Ake su výhody tretieho dieťatka? Ci to má skôr nevýhody? Lebo mam pocit ze skôr prevyšujú nevýhody ako výhody.. ze to velmi zamáva so všetkým
Veľmi mi ❤️ túži po treťom..ale muz uz do toho neni.. mame obaja 31r , finančné sme ok.. som na rd s 1,5 ročnou dcérou a mame este 5rocnu. A ja akosi stále myslím a túžim mat este jedno. Proste 3 deti.. neviem co mi šibe, pritom viem co to obnáša.. samé nevýhody,kupa nového auta,ako sa pomestime v byte v budúcnosti.. ci im finančne dokážeme všetkým zabezpečit všetko v budúcnosti,co sa týka školy atd. Plus ako som kdesi čítala,s 3detmi sa horse chodí vraj na dovolenky a výlety...
No ja proste túžim mať veľkú rodinu, aby mali deti partakov, .. myslím ze ked je viac detí,tak su decka aj take skromnejšie a zodpovednejšie.. a tak.neviem. sú nejaké výhody skúsiť este tretie? Alebo jw to ozaj uz len navyše a dve deti v dnešnej dobe stačia?
My sme boli 3, manzel je z 3, mame 3 deti...jedina nevyhoda bola ked boli mensi, ze sa nevedeli podelit a starsi sa bili o mensieho s ktorym sa bude hrat. Mame 2r rozdiely, Ty mas uz vacsie, takze pohoda, dievcata sa budu len tesit, aj pomozu.
Ja by som nevedela takto kalkulovat pri dietati, ani sme to nikdy nerobili....vsetko sa da poriesit.
nemyslim si, ze sa treba nad niecim takym vobec zamyslat, bud to tretie dieta chces alebo nie, zalezi, ako sa citis ty. ak sa na to necitis, tak ti moze davat rady ktokolvek chce, ty musis vediet.
@1angelika to je trochu odveci komentar nie? Nikde neni napisane, ze autorka by hned aj otehotnela. A hlavne, kazdy si zvazuje kedy a ci vobec privedie na svet prve, druhe, tretie dieta. Ani ty si urcite nechcela dieta od prveho pohlavneho styku. Podla mna je normalne, ze ked ma clovek dve deti tak chce racionalne zvazit ci do tretieho ist alebo nie. A kazda normalna mama da svojmu dietati vsetko na svete bez ohladu na to, ci o jeho splodeni rozmyslala sekundu alebo par rokov.
Mama je zo 4, otec z 5, my sme boli traja, ja mam tri deti. Nad vyhodami a nevyhodami som sa nikdy pri pocte deti nezamyslala, lebo ked to vezmes oprostene od citov, uz jedno dieta je nevyhoda, kedze ide na ukor Tvojho zdravia, casu, zodpovednosti, penazi, vztahu s partnerom, inymi ludmi..., proste sa musis obmedzit. Otazne je, ako to obmedzenie budes brat a vnimat, ako s tym nalozis a zaclenis do svojho zivota. Z mojho pohladu je potom uz jedno, ci mas jedno alebo tri deti. Pretoze to, co som robila s jednym dietatom, robim s troma - absolutne ma to neobmedzuje pri planovani vyletov, dovoleniek a to sa nevyvazame len autom, ale chcem, aby deti vedeli cestovat aj busom, vlakom (zaroven sa tym ucia nezbalit na ine dovolenky pol skrine, pretoze, ak cestuju hromadnou dopravou, co si kto zbali, to si aj ponesie). Co sa tyka financii, ja si pamatam ako babka (mama otca) vravela, kde sa nachova jedno, nachovaju sa aj ostatni. Cize ano, uskromnia sa, podelia sa, ale aj tato skusenost patri do zivota. U sestrinho jedinacika zase vidim, ze sa nemusi delit, uskromnovat, ale na druhej strane nevnima potreby niekoho ineho, iba svoje. Vsetko ma svoje pre a proti.
@irusa No presne ale vtejto dobe nie každému prídu ako si praje ja som chcela 3 do 30tky a na prvé sme takmer 4roky čakali a k druhému som prešla 3mi spontánnimi potratmi a po ňom na kyret čo sa nespustil potrat v 10tt som mala umreté v 7tt v sebe až ma záchranka brala so nemocnice čo mi bolo hrozne zle nevládala som chodiť aj mi namerali 39horúčku v nemocnici hneď ma vyčistili potom prešlo 1,5roky a potratila som v 6tt a odvtedy som neotehtonela vôbec,ale v tejto dobe som už aj rada,všetko dražie platyhroe nejdú a do školy stále viac a viac pítajú peňazí mám 11 a 8ročných synov a už mám aj 35rokov.Vidím na mame aj svokre obe tretie rodili v 33rokoch a sú vyšťavené tretie deti im nepracujú sú chorľaví a tvrdohlaví požadovační... nie je rpavidlo že to má tak každá.Ale väčšinu čo poznám ako susedka rodila v 40tke a druhé v 41 tak deti sú riadni uličníci rodičia ich od mala vyhodili sa hrať na dvor a na ulicu a teaz už ako 9tak a 7mačka menším deťom robia prieky a ďalší čo u nás majú 5-6detí taktiež je ich plná dedina aj tí rodičia už majú nad 40 a najmenšie 3ročné,proste na deti treba mať energiu sa im aj venovať a takisto sú aj deti rozdielne niektoré potrebujú viac pozornosti a aj pomoc v učení a sú aj bezproblémové deti,ale nikdy sa nedá vedieť aké príde a takisto náklady idú hore všade aj v škôlkach,školách a aj základné veci.To len vy a váš manžel viete na čo by ste mali a či by ste radšej neinvestovali panižky do niečo iného viem,že dieťa je aj radosť...ale aj starosti.Ja napríklad staršieho som rodila v 24 a nikdy by som si nebola myslela,že bude mať diagnózu elektívny mutizmus žiaľ stále pretrváva a teda mesačne chodím sním k pedopsychologičke i tak je to náročné a druhého som rodila v 27rokoch a žiaľ má šelest srdiečka aj Gilbertov syndróm,čiže mňa už od ďalšieho odradili náklady a behačky po lekároch a do školy riešiť.
@autorka My sme s manzelom planovali povodne 4, ale zo zdravotnych dovodov je konecne cislo 3. Deti sme mali s 2-3 rocnym rozostupom, najmladsie som mala ako 31 rocna, takze to omladnutie u nas ako faktor nie je 😀 Nad vyhodami/nevyhodami som sa nikdy nejako nezamyslala, ja som tiez z troch deti a v ❤ som proste citila ze tiez ich chcem mat viac a podla toho som si aj hladala partnera ( predosly mi povedal ze mat 4 deti je nevkusne, pritom on, chlapec z Oravy, bol zo 4).
Co sa tyka financneho hladiska - 3 autosedacky sme do auta zmestili, izieb mame tiez dost aby mali kazda svoju, na dovolenky chodime do apartmanov/chat, tie pre 5 osob su len o trosku drahsie ako pre 4, skor take to bezne fungovanie vychadza drahsie - viac stravy ( najmladsia je sportovkyna, tak toho poje viac ako dve starsie dohromady) , kruzky, ZRPS ( aj ked tam davaju mnostevnu zlavu) , elektricenky, okuliare, tabory, SvP, pracovne zosity... to su veci co nepodedia ako obecenie. A casom ked bude treba platit 3x vodicak, mozno intrak, studijne pobyty, tak to este len bude sranda. Ale zase na druhej strane ked sa mi budu tri skladat na domov dochodcov, tak budu rady ze nie su len dve 😝
Tvoj muž nechce, tak máš problém a dilemu vyriešenú.
Az jediné povie slobodne áno išla by som, pokiaľ by som aj ja chcela, do tretieho
@irusa Presne aj ja ju strácam,proste po práci je človek unavený a aj variť a upratovať musí dohliadať na úlohy či sú spravené a ak sú deti alebo rodičia chorí tak nevládzu taktiež ako aj teraz sme doma kvôli kovidu a doberať zameškané a popri chorobe alebo aj choré dieťa je mrnčavé unavené a nevládze,proste niekedy je toho príliž veľa a čím je detí viac tým je to ťažšie si myslím no na ulicu by som nechcela posielať hoc určite sú im hlučný tým rodičom 6detí a 5 a proste ak chce mama upratať tak inú možnosť nemá to aby človek mal obrovský dvor :D.A zas keď sa potulujú po dedine kade tade... v tomto čase je to iné ako za našich čias si myslím...
vazne som rada, ze pred 40 rokmi neboli bezne ziadne internety a podobne nezmysli, a zeny matky neriesili kazdu ovinu, ale jednoducho a proste zili si svoj zivot podla vlastneho uvazenia. A prezili.
A dakujem vlastnym rodicom, ze neriesili oviny, a isli s dvomi detmi na rodinny vylet, dovolenku, kedy na dovcu isli 4ria a z nej sa vratili 5ti, cos zistili az o trosku neskor 😀
A 5teho clena prijali s laskou a bez zbytocny kecov okolo.
Nikdy som sa nezamyslala nad výhodami a nevýhodami tretieho dieťaťa. Bolo nám požehnané a prijali sme ho ako obrovský dar. Rovnako ako prvé a druhé. Nekalkukovali sme. Narodila sa, chalani už boli velkaci. A nasla som si v tom postupne aj sama pre seba výhody. Napríklad, ze sa pre mňa na par rokov zastavil kolotoč, prehodnotila som iste veci a mam veľa času na seba. Konecne sa venujem aj sebe, necítim sa vôbec sebecky, cítim sa ako žena a dokonca som dosiahla hmotnosť spred 20 rokov. Uverila som tomu, ze vo vyššom veku pri dieťati žena omladne. 😁😁
Najviac ma ale teší fakt, ze mam šancu vytvoriť milujúcu väčšiu rodinu, ktorá verim, ze bude aj súdržná. Taká po akej som vždy túžila a ako dieťa som ju nezažila.
@elizabet173 presne..ja mám 15 ročného syna..tie jeho stavy ťažko zvládam v 35...neviem si predstaviť v 50...švagriná ma 53 a 17 ročnú dcéru..no ja radšej v tom veku vnúčatá..a nie, že nemohla mať skôr...odkladala to..proste ja chcem mať už kľud a nie celý život niečo riešiť okolo deti.... samozrejme, keď budú dospelí, tak im pomôžem ale predsa žiadne utieranie zadku a nočné vstávanie...
Ja zo skúseností keďže mám 3 detičky, je to to najkrajšie čo sa mi v živote mohlo stať nemá to výhody ani nevýhody je to tebe ak sa na to cítiš a túžiš po tom tak áno. Nedá sa porovnať ci je lepšie mať len 2 alebo 3 alebo viac.
Ja by som 3 nechcela uz len preto, ze by bola o dost drahsia dovolenka, lebo potrebujes rodinnu izbu, vacsie auto,...
3x viac objatí, pohladení 😉
Ďakujem za názory
Rozum mi hovorí zedce BOHATO stačia ale srdiečko vraví ze este raz chcem zažiť fce čiarky na teste,ehotenstvo porod a to potom...
Muž je sice teraz proti,ale nechcel ani druhé a potom sam povedal ze podme skúsiť... Poznám ho,ze keby som si 100%ista ze chcem, presvedčila by som ho.. lenže ja sama váham. Nejfe o materiálne veci,ale predsa dvoma je to pohodka.. pri treťom by sa muselo kúpiť auto a riešiť dom v budúcnosti..to mi vraví rozum
Kto na to ma (peniaze, nervy, ale najma srdce), s laskou vychova aj viac ako 3 deti. My sme urcite sli do troch. Dve maju super vztah, chvalabohu su zdrave. Ale ked budu tri , bude to vacsia a roznorodejsia partia. Bude to fajn. Mam len 30 a nechcem ist este do roboty a 33 rokov makat. Citim, ze tato faza este neskoncila. Cakame tretie, decka maju 2.5 a 4.5. Ked uz sa vratim do prace, tak uz chcem zostat a tych 30 rokov makat a posunut ssvoj zivot do dalsej fazy. Tiez muzov kolega zadrel, ze dve deti su lepsie, lebo lahsie nalozi bicykle do auta... nad tymto by som vobec neuvazovala. Ak tvoj muz je za, tak ani 100 nazorov na konovi nech vas nazor nezmenia. Financne - nejako bolo, nejako bude. To ti teraz nik nepovie... ako to bude... dolezite, aby boli zdrave a boli ste sudrzna rodina. To je najviac.
@basska_b hlavne treba pri praci mysliet na to, ze po tak dlhej pauze a s tolkymi detmi sa otvara aj otazka, ci ta niekto zamestna. Ale teda asi si na materskej a si stale niekde zamestnana.
@basska_b 💕😍 to je krásne... Tiež to nejak v sebe cítim, proste mam pred očami,ze to tretie bude... No asi ešte je čas. Mladšie ma len rok a pol, este si užívam bábätko 🙂
@elizabet173 nikdy som nežila pred deťmi a po deťoch.vzdy som žila s deťmi.v Tom je medzi nami rozdiel.

kazda zena je ina a kazda ti da inu odpoved, je uplne zbytocne sa toto pytat na MK, ty musis vediet nakolko sa chces venovat dalsiemu tretiemu dietatu, ci ta naplni materstvo s viacerymi detmi, alebo nie a otazka ci to ma vyhody je podla mna nepodstatna, aby malo dieta "vyhody". Su fajn matky, ktorym to s tromi detmi ide, su tak nastavene, ja zase by som tri deti nikdy nechcela mat, lebo mam rada svoj klud, slobodu a nie som na tom tak zdravotne super, ze by som si mohla dovolit zase nespat a vsetko dookola prezivat nanovo, jednoducho sa mi vobec nechce, mam dieta, ktore milujem a venujem sa mu a uz dve by som nechcela. Na druhej strane moze byt mamicka, ktora je stastna s dvomi, tromi, styrmi detmi a zvlada to v pohode, ma inu kapacitu energie.
Osobne si myslim, ze ked sa niekto nieco take pyta, vacsinou presne vie odpoved 😉