Ako fungovať s tromi deťmi?
Ahojte, potrebujem poradit, naviest, ako fungovat s 3 detmi. Je to mozne? Neplánovane som otehotnela. Deti mam 4.5r a 2r. Manželstvo nie uplne idealne. Nemozem povedat, ze by mi manzel nejako extra doma alebo s detmi pomáhal. Rozhodujem sa co dalej, zvládnem 3 male deti a postarať sa o ne? Financne to tiez nie je ziadna slava. Mame vlastny byt a kazdy mesiac ucty zaplatene. Rozmyslam nad tym, ci to cele zvládnem. Muz by chcel, aby sme si dieta nechali, ja som raz rozhodnutá si ho nechat, druhy den zas zmením nazor a takto sa to vo mne bije. Myslela som, ze coskoro nastúpim do prace. Je to pre mna tazke rozhodnutie, prosim neodcudzujte ma, prosim o rady a skor podporu.
@132sandra ano junovky 2019 :-*
@almia dúfam že ty máš dieru zašitú...🤦🏽♀️
@132sandra ahoj. Prosím skús kontaktovať poradňu Alexis (alexisporadna.sk) - sú tam skvelé ženy, majú veľa skúseností so ženami v podobnej situácii ako ty. Spomínaš aj odbornú pomoc, že na tom nie si psychicky dobre - aj práve s tým ti vedia pomôcť. Viem to aj z vlastnej skúsenosti, keď nám zomrela Sára počas tehotenstva.
@132sandra mala som 3 deti vo veku 6,4 a 1 rok ked som neplanovane otehotnela. Doma mi muz robil peklo zo zivota (zacal brat pervitin, nevedela som o tom). Tiez som si myslela ze sa mi zrutil svet.
Okolie ma odsudilo, ja zufala ze sa z toho kolotoca povinnosti nikdy nedostanem.
Teraz ma mala 2 roky, s muzom sa rozvadzam (kvoli tomu pervitinu), rodina ma odvrhla (vyjadrili sa ze su znechuteni mojim rozvodom), takze sa sama staram o 4 deti. Tie deti su pre mna vsetko. Keby som sa vtedy rozhodla pre potrat, mnoho veci by bolo jednoduchsich, ale kazdy jeden den by som to lutovala.
Nik z nas nevie co nam prinesie buducnost, ale dieta je to jedine na com skutocne zalezi.
Neboj zvladnes to ja mam deti 5 vsetky planovane 2 uz ziju same vo veku 28,24,21,13 9 prvi traja chalani ked sa narodil najmladsi syn tak som mala doma 7 rocneho skoro prvaka, hyperaktivneho skoro skolkara a jeho najmladsieho bola to casto srAanda najma ked sa najmensi syn naucil hadat s prostrednym ani neviem ako ale zvladla som to sama muz byva v praci od 6.00 do 18.00 aj teraz aj vtedy a dala som to a davam to aj teraz s mladsimi
tiež sa mi stalo niečo podobné .... lekárka mi povedala že som tehu - 10 tt. mala som 2 týždne nato, aby som sa rozhodla ako ďálej.... boli to dva pre mňa veľmi ťažké týždne.
Gyn . mi povedala, že 4 deti je veľa.... Dokonca mi sestrička volala aj domov, že ako som sa rozhodla, lebo čas sa kráti.... Bola som z toho mimo. Raz som plakala, potom som zas povedala že nikde nejdem na žiadnu inter., a takto dookola 2 týždne.... Manž. napálený že som zas tehotná.... Po 2 týždňoch som si vydýchla....Vykašľala som sa na celú interupciu...Dcéra má 11 rokov.
Urcite si dietatko nechaj. Ja mam tiez 3, je to s nimi velmi narocne a som na nich sama. Vy ste dvaja, to zvladnete!
Prezervatív ? to nemal nikdy... vždy mi tvrdil že on má všetko pod kontrolou....😀
už sa na tom len smejeme....
@132sandra všetko bude fajn, naša malá nehôdka 😉 má 9 mesiacov. Je to štvrté v poradí tiež som s tým už akosi nerátala. Prvé tri boli rýchlo za sebou po dvoch rokoch(12, 10, 8). Keď sme to zistili, nebolo nám to jedno, teda hlavne mne. Výbavička už darovaná, deti akotak samostatné. Pravdupovediac sa mi už nechcelo v noci vstávať, kojiť... No rozhodli sme sa, že ideme do toho a neľutujem. Musím však povedať, že mám úžasného manžela, ktorý mi veľmi pomáha, teda hlavne s väčšími deťmi. Ak máš dobré zázemie, určite choď do toho. To dieťa vyrastie raz dva, ani nevieš ako. Už si neviem predstaviť, ze by tu nebola. 😊
@132sandra urcite zvladnes,preco by si nezvladla. Deti aj ostatna rodina,verim tomu budi radi,ze babatko v rodine 🙂 podla mna si v soku...v rodine sme mali nieco podobne... najprv sok,ale najlepsia vec co sa mohla stat! A Manzelstvo z tvojho opisu a mojho chapania mate ako 90% ludi. Myslim,ze by si si to vycitala do konca zivota,keby sa rozhodnes mat len 2 deti...moj pocit.
@132sandra neboj sa zvládneš to! Držím ti palce ❤️ ja mám 5 deti - päť cisárskych -neplanovane -prežívala som obrovský strach čo bude , či budem v poriadku, čo bude s detmi....chvála Bohu sme všetci v poriadku.. na deti som zväčša sama, manžel do večera v práci, je to náročné ale myslím, že keď si nájdeš systém, manžel sa poriadne zapriahne do pomoci s deťmi, zvládnete to 😉
@deti95060810 Načo by mu aj bol 😂 tento mesiac som zistila, že prezervatív je nulová ochrana.
moja rada - vyhladaj odbornu pomoc aby si si rozmotala co presne chces vo svojom vnutri.
ja mam 3 deti, takmer bez pomoci, a zvladnut sa to da. prvy rok je tazsi, ale kedze si neustale v pohybe, tak to leti 🙂
myslim ze kazde moje dieta ma nieco naucilo a tak isto by to bolo aj u teba...
cize podla mna, bez problemov to das! pises ze deti su prvorade.. tak nieje problem.a dvaja vacsi sa uz pohraju,ty budes mat cas na babo.
No sama to musis citit, co je pre teba dobre riesenie. Ja by som nevahala sa s niekym ci mskor poradit.
@132sandra ahoj, rozumiem ti v tom, ze ta to prekvapilo a skrizilo Ti to plany. Prezivala som cosi podobne, napokon som nebola tehu, ale otvorilo to tuto temu a postupne, ako sme sa o tom rozpravali, tak sme sa rozhodli predsalen este o tretie babo pokusit a napokon sa podarilo. Uz ma 4mesiace a nevravim, ze je to lahke, ale je to "najmensi skok" ako pri predchadzajucich. Ja mam sice starsich skolkarov (v case narodenia 3,5r a 5,5r) ale v tomto case i tak boli takmer stale doma. Ak sa Ti da, aby niekto prisiel castejsie pomoct (mamka, svokra, sestra, dedko,...) tak prijmy. Neviem co presne mate za problemy v manzelstve, moj sa viac zacal angazovat okolo deti az ked som bola tehu s druhym a tiez teraz, ako su starsi, tak vie viac sa s nimi zahrat. No obcas zoberie aj najmensiu na prechadzku, len nie velmi daleko 😀. Zakladom je komunikacia - poziadat o pomoc, vediet ju prijat, ale i o dalsich veciach spravne/vhodne komunikovat. Mne v mnohom pomohol kurz Respektovat a byt respektovan, ale aj kniha je fajn. Inac, deticky sa z babatka velmi tesia, najma najstarsia je uplne namako z neho. Stredny je jednak chlapec, jednak spracuvava, ze uz ma menej pozornosti, tak ked sa da, venujem sa vylucne jemu. Ale malu tiez miluje a akceptuje. (Len povie, ze neplace, ze ju mozem odist al ze ju mam vziat na ruky so sebou a ist s nim). Prajem vela sil a drzim palce.
@sasesoe Dakujem, deti sa maju velmi rady, prehrajú sa spolu, su uzasne. Preto ked si predstavim, ze to tretie neprijmem a pritom tieto milujem najviac na svete, prieči sa mi to. Pomoc moc nemam. Byvam v Ba, mam tu len svokru, ktora nie je uplne psych ok. Sem tam tak raz za 2 tyzdne postráži obe deti na hodku, dve. 3 deti by uz nepostrazila, bolo by to nad jej sily. Nasi by mi pomohli, len su dalej od nas. Ak by toho ale bolo vela a muz by nepomahal tak, ako to teraz tvrdí, vratila by som sa k nasim asi.
@almia ty dar boží.. Je pekne mat "10 detí" a keď nie sú financie napr? Z čoho zaplatíš krúžky výlet topánky? Zaplatí ti to Boh? Tieto s.acky milujem....
🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@hennyinnsbruck ja tieto komenty milujem... naco komentujes?
@almia preto iste prečo ty 🤷♀️
@132sandra Určite si ho nechaj. Môj manžel kým boli deti malé, tiež s nimi moc nenarábal a čím sú väčšie, tým viac sa im venuje - lebo tak neplačú, nie je to už len mama mama. So staršou sa už sami bez problému hocikam vyberú, mladšieho ako som odstavila, už vie aj uspať sám. Na prechádzku ho síce neberie, lebo to končí plačom, ale keď povyrastie, už budú spolu v pohode. Aj u vás verím, že manžel sa bude stále viac zapájať do starostlivosti o väčšie deti, ako budú vyrastatť, a vďaka tomu budeš mať priestor na bábätko. Práca počká, tiež som si chvíľu myslela, že ach uteká mi kariéra... Neutečie nič, dieťa je oveľa hodnotnejšie a zmysluplnejšie ako kariéra v práci.
@132sandra Je to možné!!!!Ja som na tom podobne tretie na ceste začínam 15tt ale poplakala som si aj ja neboj.No chcem to vzdať?!Veď musíme byť silné NATO nieje recept ak ťa manžel neznasilnil musíš znášať zodpovednosť. Viem ľahko sa píše ale hlavne kvôli tým deťom mi sme im dali život je to naše povinnosť a ak máš depresie pocity úzkosti nieje hamba vyhľadať odborníka 🙂 Veľa šťastia ☘️