icon

Aký máte vekový rozdiel medzi deťmi?

26. feb 2024

Aky mate vekovy rozdiel medzi detmi? Aky vekovy rozdiel je idealny a kedy je spravny cas na dalsie dieta?

Strana
z2
macilaci
26. feb 2024

7 minút 😉😁

momoftwo
26. feb 2024

Inak medzi mojim bratom je tiez 6 rocny vekovy rozdiel a mame ten najkrajsi surodenecky vztah aky surodenci mozu mat. Vzdy ma ochranoval kym som bola mala, teraz sme kamarati co si vsetko mozu povedat🤍

adus18
26. feb 2024

Medzi mojimi je rozdiel 3 roky a 5 mesiacov a úplne super 🙂 Skôr som si nevedela predstaviť mať druhé.
Prvý bol dosť náročný, a teraz keď ma bračeka veľmi mi s ním pomáha, aj ho prizrie,keď potrebujem navariť napríklad 🙂 chodí už do škôlky, takže mám aj veľa času na bábo 🙂

majulino
26. feb 2024

13,11,4

milanemila
26. feb 2024

Mame 3 roky a 2 mesiace rozdiel a je to celkom fajn (planovali sme 3,5 ale tak hned sa zadarilo 😂). Nase starsie dieta ale v tom case bolo uz uplne navyknute na skolku (chodila od 1,5 roka do jasliciek), cize nemala pocit, ze narodil sa surodenec a ona bola odstrcena do skolky. Za mna je toto fajn rozdiel, kedy starsie zvlada uz vsetky saoobsluzne cinnosti, je zvyknute v skolke a vie sa s nim clovek uz normalne dohodnut a vysvetlit mu a hlavne uz nema plienky (neviem si predstavit 2 deti prebalovat🙈)
Samozrejme ale kazdemu vyhovuje nieco ine. Pre mna by bolo nemyslitelne napr byt 6 rokov doma na retazpvej materskej. Takze idealny vekovy rozdiel neexistuje, pre kazdeho je to nieco ine.

louise
26. feb 2024

chceli sme 4 - 5 rokov, máme rozdiel 4 roky a 3 mesiace a za nás úplne super

x_mery_x
26. feb 2024

Presne 4 roky 🙂

murko14
26. feb 2024

Rozdiel 5,5 roka, je to pohoda. Staršieho sme si užili, bol už samostatný, rozumný keď sa mladší narodil a na bračeka sa úprimne tešil. Žiadne žiarlivostné scény sa nekonali, starší ľúbil mladšieho od času čo bol v brušku a je tomu tak doteraz aj sa spolu hrajú. Majú veľmi pekný vzťah. Ja stále opakujem, vekový rozdiel nič neznamená, ide o to, aké sa stretnú povahy a ako ich k sebe vedú rodičia. K žiarlivosti medzi súrodencami prispievajú podľa mňa práve rodičia alebo starí rodičia tým, že robia rozdiely. Pre mňa osobne je malý vekový rozdiel nepredstaviteľný a nevidím v ňom žiadne výhody, skôr naopak, ale to som ja, každý to má nastavené inak a či tak alebo tak, je to v poriadku.
Život je nevyspytateľný a všetko sa vo vzťahoch časom môže zmeniť, či je rozdiel ročný alebo desaťročný.

spolumatka
26. feb 2024

rovné 4 a neviem si to vynachváliť

slavomira236
26. feb 2024

Moje 23 dcera syn 10 a dcera 7

doriiis
26. feb 2024

Mám rozdiel medzi deťmi 5,5 roka.A je to úplne super

queen_mary
26. feb 2024

3,5 roka a zatial celkom ideal