Aký máte vekový rozdiel medzi deťmi?
Aky mate vekovy rozdiel medzi detmi? Aky vekovy rozdiel je idealny a kedy je spravny cas na dalsie dieta?
Inak medzi mojim bratom je tiez 6 rocny vekovy rozdiel a mame ten najkrajsi surodenecky vztah aky surodenci mozu mat. Vzdy ma ochranoval kym som bola mala, teraz sme kamarati co si vsetko mozu povedat🤍
Medzi mojimi je rozdiel 3 roky a 5 mesiacov a úplne super 🙂 Skôr som si nevedela predstaviť mať druhé.
Prvý bol dosť náročný, a teraz keď ma bračeka veľmi mi s ním pomáha, aj ho prizrie,keď potrebujem navariť napríklad 🙂 chodí už do škôlky, takže mám aj veľa času na bábo 🙂
Mame 3 roky a 2 mesiace rozdiel a je to celkom fajn (planovali sme 3,5 ale tak hned sa zadarilo 😂). Nase starsie dieta ale v tom case bolo uz uplne navyknute na skolku (chodila od 1,5 roka do jasliciek), cize nemala pocit, ze narodil sa surodenec a ona bola odstrcena do skolky. Za mna je toto fajn rozdiel, kedy starsie zvlada uz vsetky saoobsluzne cinnosti, je zvyknute v skolke a vie sa s nim clovek uz normalne dohodnut a vysvetlit mu a hlavne uz nema plienky (neviem si predstavit 2 deti prebalovat🙈)
Samozrejme ale kazdemu vyhovuje nieco ine. Pre mna by bolo nemyslitelne napr byt 6 rokov doma na retazpvej materskej. Takze idealny vekovy rozdiel neexistuje, pre kazdeho je to nieco ine.
Rozdiel 5,5 roka, je to pohoda. Staršieho sme si užili, bol už samostatný, rozumný keď sa mladší narodil a na bračeka sa úprimne tešil. Žiadne žiarlivostné scény sa nekonali, starší ľúbil mladšieho od času čo bol v brušku a je tomu tak doteraz aj sa spolu hrajú. Majú veľmi pekný vzťah. Ja stále opakujem, vekový rozdiel nič neznamená, ide o to, aké sa stretnú povahy a ako ich k sebe vedú rodičia. K žiarlivosti medzi súrodencami prispievajú podľa mňa práve rodičia alebo starí rodičia tým, že robia rozdiely. Pre mňa osobne je malý vekový rozdiel nepredstaviteľný a nevidím v ňom žiadne výhody, skôr naopak, ale to som ja, každý to má nastavené inak a či tak alebo tak, je to v poriadku.
Život je nevyspytateľný a všetko sa vo vzťahoch časom môže zmeniť, či je rozdiel ročný alebo desaťročný.

7 minút 😉😁