icon

Čakáme tretieho chlapca

datelinka31
18. feb 2021

Asi už podľa názvu tušíte, o čom bude tento príspevok..
Dnes sme sa dozvedeli, že čakáme tretieho chalana. Som z toho dosť mimo, lebo som si myslela, že to bude dievčatko. Nie som schopná vôbec normálne fungovať a čakám kedy to prejde a zmierim sa s tým. Ja som prvých dvoch chalanov chcela, popravde vždy som bola viac na chalanov ako na baby, ale teraz som zatúžila po dcére.. možno to bolo aj tým, že chalani si priali sestričku a na mňa to tak tiež doľahlo.. a myslela som, že by to mohlo vyjsť. A ďalšia vec, ktorá mi najviac vadí, je to, že celý život teraz budem počúvať ľútostné komentáre okolia o tom, že mame 3 chalanov.. viem, že je to banalita, ale aj toto mi úprimne dosť prekáža, lebo nemám chuť donekonečna každému vysvetľovať, že ja som s tým ok a že chalani sú super. Mam pocit, že všetci v mojom okolí skôr inklinujú k dievčatám.. chcem aby to už celé prešlo a začala som sa tešiť na bábätko :-/

datelinka31
autor
18. feb 2021

@leuchtturm 😅 možno keby nebolo toho vysokého veku

datelinka31
autor
18. feb 2021

@miadi mne sa to tiež vždy pacilo, traja chalani alebo tri dievčatá, vždy som závidela sesterniciam, čo boli 3 baby. Pre súrodencov je to super podľa mna

cookie29
18. feb 2021

@datelinka31 veď to som napísala. Rodí sa 105 chlapcov na 100 dievčat 😂

datelinka31
autor
18. feb 2021

@zuzanapjat tým že mam chalanov, tak mam práve k ním tak nejako bližšie a dcéry iných ľudí ma. . akoby som to tak povedala.. nemám nejakú potrebu si to takto nahrádzať :D

vevesh
18. feb 2021

@h2 k statistike- ja som zas citala v historickych statistikach, ze ked sa rodi viac chalanov, tak nastane v blizkej buducnosti vojna/choroba/prirodny zivel, kde sa to "preriedi" a znova da do rovnovahy a ked sa ich rodi menej, tak su obdobia mieru a blahobytu (hovorime tak o max.5% odchylke hore-dole na 50%)😎

leuchtturm
18. feb 2021

@datelinka31 bud rada, ze budes mat troch chalanov. Moja dcera to ma tazke s dvoma staršími bratmi a v skolke sa s nou zase dievcata nechcu bavit, lebo jej chyba taka ta dievcenska jemnost. Ale vidim to s nou v buducnosti pozitivne, bude mat silne lakte.

mattkapd
18. feb 2021

Môj ocino chcel tiež kedysi chlapca.. Zadarili sa im 3 dcéry.. Neskôr si z toho robil srandu že výplata ide iba na vložky 😂😂.. Na nás moc času nemal stále v robote a po robote večne nejaké kšefty aby to pekne utiahol.. Teraz si užíva vnučky aj vnukov.. Nič mu teda neutieklo.. Počkali si ho to neskôr aj keď trosku v inej forme

majka963
18. feb 2021

@datelinka31 Ahoj, predné viem ako sa cítiš. Tiež som tehotná a mám už doma dvoch chlapcov a tak veľmi som túžila po dievčatku, že som si to už nejako predstavila že to proste bude dievčatko. Že Som si kúpil dokonca ružové cumlíka. A keď mi povedala doktorka že to bude chlapec zostala som v šoku. Tri dni som plakala, že to bude chlapec a zároveň som si nadávala že mám najväčšie šťastie na svete, že mám troch chlapcov. No bohužiaľ má pocit že nebudem mat dievčatko veľmi mrzí. Som po dvoch cisárskych, tretí mám automaticky. A keď že viac nechcem viac riskovať život ďalšie bábätko už nebude. Dúfam že budem mat skvele nevesty a vnučky 😃

lerenard
18. feb 2021

@datelinka31 tiež mám 3 chalanov,takze poznam z toho pohladu,že ľudia budú mat blbe komentáre.. najprv v tehotenstve “tretí chalan? Veď nevadiii no..” a potom aj neskôr “ máš troch chalanov? Preboha..” 😀 Ale na to nereagujem, len poznámka o 4tom dievčatku má vie vytočiť.. za dievča mi štát viac prispeje alebo to sa už rodí naučené,odplienkovane a neplače alebo čo?🤦‍♀️😀 Ja som po prvom synovi mala taku chvilku že som dúfala v dievča,ale pri treťom som už vyslovene dúfala že to bude chalan.. to je veľká vyhoda,ako sa zahraju všetci spolu, podobná garderóba,záujmy.. proste všetci jedným smerom.. aj v puberte to vidím ako plus. A možno stačí,keď si človek na vsetkom čo príde, najde najmä tie pozitíva 🙂

miadi
18. feb 2021

@datelinka31 určitě super hlavne ked sa k nim rodicia chovaju rovnako..mam tri sesterky od tety a 3 bratrancov od uja...tiez som chcela este jedneho surodenca ale mama nas mala dost :D no tie 3 baby sa celkovo nemaju radi..ich mama mala mega oblubenu jednu..tak tam sa veine hadali uz aj ako veke..ujo ma tiez urcite oblebenca ale chlapi to lepšie znasaju...to uz len ich zeny potom riesili toto heh. 🙂 Nic si z toho nerob ten pocit ta určitě aj mrzi ale coskoro zmizne...a ked sa maly narodi budes stastna prestastna aj ked je to treti chlapec aj ked si to uz 2x zazila...a aspon zeedi veci po bratoch a hracky nemusis zhanat 🙂 Proste sa to snaz teraz vyhodit z mysle...mozno si skus posmutit výron slzu ak to tak citis ved nie je ani na tom nic zle chcet -zazit ake to je mat dceru. Je to tein magicke a krasne. proste ten smutok v sebe nenos neziv ale kludne ho dnes precit... a zejtra uz veselo hladaj meno pre chlapceka .

ivka21
18. feb 2021

@datelinka31 ďakujem 🙂

miadi
18. feb 2021

sorry strasne mi laptop meni slova není zvyknuty na SJ :D

misana84
18. feb 2021

@h2 práveže sa rodí viac chlapcov, lebo spermie y sú ľahšie len spôsob života spôsobi vyššiu mortalitu a preto je viac žien

trojnasobnamama
18. feb 2021

Vies co mame 3 dievcata a aj ja som chcela tretieho chlapca no pamätam sa,ze mi kazdy hovoril ,len nech je zdrave a ani to nieje.Zivot je zvlastny nikdy nevies co pride .

datelinka31
autor
18. feb 2021

@cookie29 áno áno v tom máš pravdu ale v tom ostatnom že je to opačne

datelinka31
autor
18. feb 2021

@leuchtturm toto mi inak tiež napadlo, ešte keď som si nahovarala, že to bude dievča, že chúďa, či to nebude mat pri nich ťažké :D ale ja si myslím že to sa takto nedá povedať. A aj vaša dcéra je teraz malá, ale keď vyrastie bude to úplne inak, urcite bude mat veľa kamosiek

datelinka31
autor
18. feb 2021

@trojnasobnamama máte úplnú pravdu 🙏

datelinka31
autor
18. feb 2021

@miadi ďakujem si veľmi milá. Inak k tým vzťahom, môj muž má veľmi dobrý vzťah s mamou, ešte lepší ako ja s mojou. To je taká moja nádej, že snáď aj u nás to tak bude. Dokážu spolu telefonovať hodiny.

datelinka31
autor
18. feb 2021

@lerenard veď to, že všetci tu píšu že ľuďom to je jedno a nech má to netrápi, ale žiaľ je to tak, poznám svoju rodinu, ľudí v okolí, samozrejme že budú mat poznámky. Jasne, že mi to môže byt jedno a môj vzťah k deťom to nezmeni, len proste človeku to niekedy ide na nervy

marfikchov
18. feb 2021

A práve pre toto som ja zamietla čo i len myšlienku na tretie dieťa. Už som to ťažko znášala pri druhom chlapcovi. Na povzbudenie, nech ste zdraví, to je najviac

biggi014
18. feb 2021

@datelinka31 mám troch chlapcov a nemenila by som, kašľať na ľudí a ich keci, tiež počúvam že a na 4 pokus to už bude dievka, ako keby som bola jabloň alebo čo, rodiť každý rok😀 je to takto jednoduchšie, nemusím kupovať ružové veci, hračky, bicykle, teraz si to neviem predstaviť mať dievčatko.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
miadi
18. feb 2021

@datelinka31 hah no to je dobre ze to vvimaa pozitivne. Tie jeho telefonaty s mamou. Ved na nich samo o sebe nie je nic zle. Pokial svokra nehucka syna proti neveste je to fajn ked maju blizky vztah . ., Moja svokra je taka .. ze jej synovia sa snou radsej nebavia ale za to si moze sama. Tiez si Myslim ze to aky bude vztah mama a syn .. je uz len na nas mamach rovnako ako s dcerou..kamoska co mà 2chalanov tiez citila smutok ze druhe Nebolo dievca.Ked zistili pohlavie. Ono je to prirodzene .. problem by bol Keby si sa tak citila aj ked sa maly narodi .

miadi
18. feb 2021

@datelinka31 z reči ludi si nic nerob 😬moja svokra malu prvy pol rok naschval volala Nadia -vola sa Natalie .. maleho uz rok vola Danny-vola sa Jesse .. Lebo je urazena ze sa jej nikto nepytal ake meno mozem dat svojim detom.Najprv ma to iritovalo uz mi je to len smiesne. Zvyknes si aj na reci o pocte a pohlavi 🤣

andrejka1974
18. feb 2021

Ja mam syna potom anjelika dcerku potom syna a ked treti bol syn tak padla otazka lekarovi to snad nemyslite vazne uz mam doma 2 a casom prisli opat milovane dcerky takze teraz mam synov 27,23,20 a dcerky 12,8 neboj sa bude to dobre synovia su v pubertalnom veku lahsie zvladnutelni ako dievcata

aurorastone
18. feb 2021

@miadi... ".Ze to je osud.Ze to babatko si vybera nas. Ze jeden chlapcek chcel mna za mamu a ju za sestricku.."... no a už revem od dojatia a môžem ísť spokojne spať 😳

sardinka32
19. feb 2021

@datelinka31 ja mam dve dievcata a ked mi gynekologicka oznamila, ze tretie bude chlapec, rozplakala som sa...ona si myslela, ze od stastia, ale ja som vedela, ze od lutosti, ze to nebude tretie dievca...nejako mam blizsie k dievcatam...ako mama chlapčiatka sa nejako zatiaľ necítim. Pritom každý by si myslel, že by som mala byť blahom bez seba, lebo však konečne sa "podaril" chlapec, lebo mne nikto neveril, že ja i manžel sme spokojní s dvoma dievčatkami a aj do tretice by sme chceli dievča. Jedna moja suseda, keď sa mi narodila druhá dcéra, zadrela, že "čo narobíš" 😀 Samozrejme sa na dieta teším, ale zároveň mám obavy, ako to po dvoch dievčatách budem zvládať s výchovou chlapca. Takže ja zas mám takýto "problém."

datelinka31
autor
19. feb 2021

@sardinka32 toto veľa žien hovorí, že sa boji, či bude vedieť vychovávať chlapca.. ja teda neviem, ale podľa mna sa vychovávajú rovnako :D byt slušný, pomáhať, naučiť sa základne veci.. to by mal asi vedieť každý, či nie? V puberte súhlasím je to už o inom, ale kým sa tam dopracujeme.. 😅 vychovaj ho tak, ako by si chcela aby sa správal k tebe, neskôr k svojej manželke a celkovo k ľuďom 😉

datelinka31
autor
19. feb 2021

@majka963 na vnučky sa mi moc čakať nechce :D ale tak uzime si to aj s chalanmi, čo nám iné ostáva, musíme z toho vyťažiť maximum :D

janasz06
19. feb 2021

@datelinka31 vies ako velmi tazko sa nesie ten pocit,ze si nie dost dobra pre svoju mamu /otca,lebo si sa nenarodila ako spravne pohlavie pre svojich rodicov?Je to velmi bolestive nerob to svojmu dietatu,len preto,ze chces.Toto je v nas hlboko prehlboko zakorenene a take tieta to velmi citi a nesie si to cely zivot,nie este to,ze mu to pripominaju cely zivot,ze nie je spravne take ake je
Raduj sa z toho,ze je zdrave,to je najviac