Chýba jedináčikom súrodenec?
Ahojte, tí čo ste jedináčikovia, alebo máte deti len jedináčika. Máte alebo mali ste niekedy pocit, že mať surodenca by bolo lepšie ako byť sam? Chýba vam to v živote?
@anonym_autor som jedináčik, a nikdy mi súrodenec nechýbal. Skôr naopak, tu samotu som si užívala 👍
Normálne jej povedz že továreň na deti už nefunguje
@anonym_autor moja dcera chcela ale raz mi povedala ze radsej nechce surodenca lebo ked vidi ako "nevychadzaju" spoluziaci s tymi svojimi bolo by jej viac smutno ako teraz
Ma vela kamaratov a nie je sama
Ja mam vela surodencov a je to teraz des
Na nicom sa nevieme zhodnut a to problemy iba zacali a nie su az take velke
@anonym_autor ano, chybal mi. Ked vidim moje dcery ako maju spolu pekny vztah, kopu srandy a o co vsetko som prisla, tak mi je to luto. A takto v dospelosti ked ma clovek uz starsich rodicov, tak by mi surodenec tiez pomohol aby sme si starostlivost o rodicov vedeli podelit. Takto je komplet vsetko na mne.. Lekari, nakupy, starostlivost....
@anonym_autor mam kamosku, ktora je jedinacik, cely zivot to rodicom vycita. Dalsia kamoska je ako jedinacik spokojna, ta to skor vyuziva vo svoj prospech v style, mne rodicia nic neodmietnu, ved maju len mna. Keby som sa urazila, nikto by im neostal.
Ja som jedináčik a celý život mi chýbal súrodenec.Mala som kamarátky ale to nebolo ono,mať blízku spriaznenú osobu a prežiť s ňou každodenné starosti a radosti.
Teraz ako som dospelá tiež mi to chýba veľmi,cítim sa sama že nemám nikoho.Cez sviatky nemám komu zavolať s kým sa navštevovať, nemám komu vyrozprávať sa keď ma niečo trápi nemám komu sa podeliť z radosti.No je mi z toho smutno lebo žiadna kamarátka nenahradí súrodenca.
Ja som jedináčik a celý život mi chýbal súrodenec.Mala som kamarátky ale to nebolo ono,mať blízku spriaznenú osobu a prežiť s ňou každodenné starosti a radosti.
Teraz ako som dospelá tiež mi to chýba veľmi,cítim sa sama že nemám nikoho.Cez sviatky nemám komu zavolať s kým sa navštevovať, nemám komu vyrozprávať sa keď ma niečo trápi nemám komu sa podeliť z radosti.No je mi z toho smutno lebo žiadna kamarátka nenahradí súrodenca.
@kacena2022 Toto aj mne chýba, že nemám komu zavolať. A keď som mala malé deti, nemala som ku komu chodiť. Moje deti sa majú rady. Ale majú rozdielne záujmy.
Na druhej strane muž má sestry a nevolajú si ani sa nenavštevujú. Občas sa stretnú u rodičov. A keď boli deti tá jedna sestra im robila veľmi zle a vždy muž kvôli nej dostával bitku, lebo vkuse žalovala a klamala. Teraz je taká istá. Každého ohovára a nikto sa s ňou nechce stretávať. Nechcem si predstavit, čo ešte bude robiť, keď sa bude deliť majetok. Aj ich rodičia sú rozhádaní kvôli majetkom so všetkými súrodencami.
Ale určite sa nájdu aj pekné súrodenecké vzťahy.
@anonym_autor ja som mala spolužiačku jedináčika a veľmi jej bolo ľúto, že nemá súrodenca.
@kikusenka1 bude mať svoju vlastnú rodinu.Miliony ľudí sú na svete dokonca bez detí a partnerov a žijú.Niekedy máš lepšie vzťahy s cudzími ako rodinou.
@luccija vlastná rodina nie je to iste ako pokrvna rodina. Pre mňa je sestra najlepšia kamarátka. A jediný človek ktorému verím. Cudzi ľudia su stále len cudzi ľudia. Priatelia prichádzajú a odchádzajú. Súrodenec je ten najbližší koho človek po rodičoch ma
@kikusenka1 super, keď to máš takto to je ten lepší prípad a veľká vyhra.Vela ľudí si súrodencov idealizuje aké by to bolo fajn mať súrodenca zavolať mu, podeliť sa, ale často to je zidealizovane.Len predstavy aké by to bolo dobré možno by to bol brat a už by bol vzťah iný.Kolko súrodencov sú úplne inej povahy, iných vekových kategórií atď...ja naozaj nemám v okolí jeden príklad, že si súrodenci v dospelom veku rozumejú stretávajú sa či trávia dovolenky, spoločný cas
@kacena2022 ja mám dve kamarátky a vieme o sebe všetko poznáme sa od školy zdieľame dobre aj zle.
@anonym_autor mam kamosku, ktora je jedinacik, cely zivot to rodicom vycita. Dalsia kamoska je ako jedinacik spokojna, ta to skor vyuziva vo svoj prospech v style, mne rodicia nic neodmietnu, ved maju len mna. Keby som sa urazila, nikto by im neostal.
@mane01 a vieš koľko detí vyčíta rodičom, že súrodencov preferovali, viac pomohli, chránili?
Toto je naozaj lotéria, ale píšem kde sú dobré vzťahy v rodine je to veľka zivotna výhra aj pre rodičov aj deti
Inak...tiež si myslím,že dobre vzťahy sú vzácne a nie automatické. Chce to veľa práce.
Potom do súrodeneckých vzťahov vedia celkom slušne "zasiahnuť" švagrovia a švagrine. Ale ....ich chyba to celkom nie je,vždy je to o tých súrodench,čo si nechajú,čo nie...
@anonym_autor Veľmi, veľmi, veľmi mi chýbal súrodenec.
dcera je zatial sama, ale už 2r sa pýta kedy aj ona bude mať sestricku alebo brata a prečo ostatní majú ona nie. Ked je na ihrisku vždy vyhladava iné deti, aby si nasla "partaka"... Aj ja mam pocit, že nám ešte niečo do toho "celku" chýba ... aj ked 2r dozadu by ma na druhe neprehovoril nikto :D
Ale mala zboznuje všetky vekové kategorie deti a mám pocit, že aj jej aj mne ešte chýba to "niečo"
@anonym_autor a chyba to aj muzovi?
@anonym_autor som jedináčik a nikdy mi súrodenec nechýbal,manžel je jedináčik a nikdy mu súrodenec nechýbal. A dcéra je jedináčik a nie, nikdy si súrodenca nepýtala a dokonca tvrdí, že bude mať jedináčika. Takže aj také sa stáva🙂
@maya_hi môj muž má sestru s ideálnym celkovým rozdielom 3 r a majú nulový vzťah.Ona vytúžené dievčatko on šikovný chalan, ktorý jej musel vždy vyšliapať cesticku a obskakovať.Teraz má 35 r nemá partnera, dieťa a je to jedna zatrpknuta hnusná povaha.Cely život bola iba ona čo povedala to rodičia skákali okolo nej.Maju veľkú rodinu desiatky bratrancov, sesternic všetci si závidia pozemky, deti, prácu.Kolko jedna babka postráži druhým deti.Vsade je vyvolená dcéra, syn a vnúča.Je mi zle z takých vzťahov vidíme sa na svadbách a karoch a ohovárajú toho čo tam nie je.
Mám dve deti s veľkým vekovým rozdielom 12 r sú ako dvaja jedinacikovia, ale ja si chválim jedno bolo samostatne veľké a mohla som sa venovať druhému.To, že budú mať dobrý vzťah navštevovať sa, keď tu nebudeme, alebo budeme starší ani nerozmýšľam.Syn študuje v zahraničí a pravdepodobne sa nevráti už tam má priateľku.Moji súrodenci jeden 2000 km preč druhý vedľa rodičov iba na starosti.My 200 km preč od nich.Clovek sa musí naučiť spoľahnúť sám na seba .Ešte pokým neprídu do rodiny manželia a manželky súrodenci ako tak...potom jedna katastrofa
@anonym_ef0bd4 v mnohom to máme podobne. Tiež mám 12 rokov rozdiel, 3 súrodencov 🙂 akokoľvek sme si nerozumeli, teraz sa vieme porozprávať, posťažovať si. S vekom človek prestane riešiť hlúposti a ostane len ten vzťah. Ale o to sa musia posnažiť všetci. Nikoho nepresviedčam. Tak ako som písala aj predtým, sú rôzne prípady. Každý si zariadi ako vie. Ja sa snažím moje deti viesť k tomu, aby si pomáhali a boli si vedomí toho, že tu pre seba budú aj potom. Aby o svoj vzťah neprišli.
@mane01 a vieš koľko detí vyčíta rodičom, že súrodencov preferovali, viac pomohli, chránili?
Toto je naozaj lotéria, ale píšem kde sú dobré vzťahy v rodine je to veľka zivotna výhra aj pre rodičov aj deti
@luccija Áno moja mamina mala celý život celkom pekné vzťahy so súrodencami a pamätám si časté stretnutia na narodeniny a meniny. Len jedného brata majú takého, že sa im vyhýba kvoli jeho žene.
Majetok sa rozdelil v podstate spravodlivo, dom po rodičoch sa predal cudzím. Takže nezostali zlé vzťahy. Len už tie oslavy nebývajú.
Ja som toto ako jedináčik nemala a mužova rodina sa nenávidí. Preto mi to chýba, lebo som videla, ako sa stretávali maminy súrodenci, veľakrát aj na dovolenky spolu chodili.
@anonym_autor ak sa rodicia snazia, ak sa jedinacikovi venuju, ak mu dopraju stretnutia s kamaratmi, tak surodenec nechyba. Niekedy ked su medzi detmi velmi velke vekove rozdiely mam pocit ze mozu byt viac take deti osamele lebo rodicia sa im nemozu tolko venovat a ani sa im nechce dohadovat stretnutia s rovesnikmi (ak aj ano, to vyrazne mladsie/starsie dieta nema vhodnu aktivitu)

A ja zase idem sledovat uzivatelov, co sa moc casto vyjadruju s rovnakym nazorom k podobnym temam...mali by sme ich vsetkych vystvat, aby konecne pochopili, ze to vlastne ani nie su ich nazory, ale nejake skryte komplexy. Ach...😮💨
@oceanahory tak na MK je klasika vyjadrovať sa štýlom kam vitr tam plast takže chapem ze henten anonym prekvapilo ze je niekto vo svojom názore konzistentný 🫠