Je dobré mať dve deti tesne za sebou?
Mamicky, mam 11 mesacneho syna, davam nam celkom dost zabrat ale vzdy sme chceli mat 2 deti a kedze mam 36 rokov nechcem dlho cakat, lebo uz teraz mam obcas pocit ze este 3-4 roky a uz nezvladnem to co teraz. zacali sme sa tento mesiac snazit ale netlacime na pilu. mamicky, ake to je mat doma dvoch takych krpcov, ako to zvladate? ako sa da zlucit rok a pol rocneho s novorodencom? je to dobry napad alebo mame este rok pockat. je dobre mat takto za sebou 2 deti?
@jaskolka suhlasim. Mala som dokonale deti (pekne spali, papali, ziadne koliky ci problemy so zubami atd, nic). A aj tak budem traumatizovana na cely zivot😆 mas uz ich teraz starsich? Teraz to ako hodnotis?
@hederamonstera teraz už áno,sú trochu starší a je to lepšie,lebo už netreba ich v kuse "obriadovat"v zmysle plienky, obliekanie,kŕmenie atď.V noci už tiez spia kľudne, večer zaspia, ráno vstanu.Toto je ideálny rozdiel,4,5roka a tri roky,teraz by som si vedela predstaviť mať dieťa s tým vekovým rozdielom.
Mám rozdiel 17 mesačný rozdiel, dieťa bolo chcene, je to občas na prášky, ale ako prišlo teplo je lepšie, vypustím staršieho na dvor a sledujem očkom, ale záleží od povahy, starší je na tom horšie, mladší má lepšiemu povahu, pokojnejší. Najviac ma štve, že prvý je strašne netrpezlivý
Ja mam deti v rozpati 2 rokov, lebo tiez aj vek a aj sa mi to tak vzdy pacilo. V pohode za mna, prve mesiace su vzdy trosku zahul, ale najde sa sposob, rezim a je to ok.
Ja by som do toho nešla. Keď vidím kolko roboty je s jedným dieťaťom...nieto ešte s dvoma...to by som ostala rovno v pôrodnici a nevrátila sa domov....chcem aby ma dieta poznalo ako matku nie na pokraji nervového zrútenia..ale to som ja
Nás to len teraz čaká a áno, viem, že to bude náročné a záhul. Našťastie mám úžasného manžela aj prvorodeného, takže viem, že to dáme spolu. Aj keď to bude rollercoaster, hlavne na moje krátke nervy 😂 na tom pracujem.
V tvojom prípade úprimne, nečakala by som. Ísť do toho, že áno, najbližšie 2 roky budem chodiaca kôpka nervov, emócií, bude to mega náročné a ťažké, spánok, relax, kľud budú cudzie slová.... Ale stojí to za to. Samozrejme len v prípade, ak máš podporu, pomoc od manžela a nie si na všetko sama. Deti nechcú mať doma 24/7 zničenú, unavenú, vrieskajúcu, nervóznu matku, ktorá pomedzi to je na domácnosť sama.
Ja by som sa bála tehotenstva v neskoršom veku fyzicky aj psychicky. Budem mať teraz "len" 30 a toto tehotenstvo mi dáva tak strašne zabrať, že starostlivosť o malého prevzal vo veľkej miere manžel, ak nie je v práci. Lebo proste by som to sama nezvládla. A to mám naozaj super dieťa.
A potom aj samotnou starostlivosťou o dieťa po narodení, keď už to nie je len kde položím, tam nájdem. Mám kamošky, čo majú malé deti na 40+, ale sú zničené a ľutujú, že nešli do toho skôr (tie, čo mohli. Je iné ak sa nedarí alebo nemôže. Čo je ďalšia vec, nemusí sa podariť hneď).
Ani vacsi rozdiel nie je nic moc. Starsie dieta ma svoj cas na vybratie zo skolky/skoly, svoje kruzky. A maly sa musi prisposobit, a ist tam kam potrebujes zaviest starsie dieta.
Ja mam deti so skoro dvojrocnym rozdielom ( 21mesiacov) a super. Je ale pravda ze druhe dieta je anjelik, spinkalo, papalo a nemalo cas plakat lebo stale malo okolo seba starsieho surodenca. Niekedy to bolo na nervy, ale uz si to ani nepamatam. A to som nemala pomoc od rodiny a muz stale v robote alebo na sluzobnej ceste. Nespoliehaj sa na druhych, tvoje dieta/ deti. Najhorsie zo vsetkeho bolo pre mna prebalovat dve deti a obliekat v zime von nohorodenca a starsieho. Za mna nevahaj necakaj, lebo ostanes pri jednom - aby ta to casom nemrzelo. Alebo mat dieta po 40 tke je dnes v mode. 🫣
Ja by som sa radsej odstrelila ako sa po roku od porodu snazila o dalsie.
zienky ja vam napisem ako som dopadla. tento mesiac uvidime, ak teda chce pristt budem rada ak este nie tak si predpisujem antiku a pockam este
Ja by som netlačíla na pílu a nerobila testy, kedy ovulujem a pod... Ale ani by som sa nechránila. Nechala tomu voľný priebeh. No ak máš byť v strese, či budeš, či nie... No, nedá sa neriešiť, a vypnúť hlavu, a nemyslieť na to... Ale zvládneš to, či to príde teraz, či o pol roka... Možno je lepšie si odbiť jedno nervne obdobie a potom mat klud ako vypiplat bábätko, tešiť sa, ze uz je samostatne, že netreba plienky, že sa s ním dá chodiť kade tade, že už porozpráva všeličo a potom odznova kolotoč plienok, kojenia... Starší bude žiarliť tak ci tak.
mame 19 mesacny rozdiel medzi dievcatami - ano, je to narocne, ale vyrastali ako dvojicky 🙂 no aked uz boli starsie , po 9 rokoch sa narodil syn a ten vyrastal medzi nimi ako maly princ 🙂
Netráp sa tým veľmi.. znie to všetko strašidelne ale keď si už v tom proste to nejak dáš a je tam aj veľa pekných momentov zas to nie je len 24 7 katastrofa.. naši majú už dva a pol a pol roka a je to už celkom fajn ☺️
@really8 najhorsie mas za sebou, este chvilu vydrz a bude to uz fajn❤️ ja som si raz tak pomyslela, ked mal mladsi 1r9m, ze ja som uz vlastne mesiac neplakala🤣 asi zacali v tom obdobi spat 1 spolocny spanok a teda mala 1-3hodiny cas na reset. Ale teda este mi neboli obaja naraz chori🫣 toho sa velmi obavam😂
@angeli121212 aj my presne tak. Prve ivf a druhe nahoda po 9m. Manzel ze no to sa posereme. Veru sme sa. Aj posrali, aj spotili, aj kricali aj plakali aj sa skoro rozviedli ale nejak sme to prezili
@hederamonstera Dakujem, ani my este nemame chorobu spolocnu zatial sa bratsky striedaju. Ja sa celkom tesim az zacnu chodit do skoly a kruzky atd. Tak som zvedava kedy si prvy krat poviem ze mas co si chcela ty krava sprosta.😂
@angeli121212 aj my presne tak. Prve ivf a druhe nahoda po 9m. Manzel ze no to sa posereme. Veru sme sa. Aj posrali, aj spotili, aj kricali aj plakali aj sa skoro rozviedli ale nejak sme to prezili
@hederamonstera Dakujem, ani my este nemame chorobu spolocnu zatial sa bratsky striedaju. Ja sa celkom tesim az zacnu chodit do skoly a kruzky atd. Tak som zvedava kedy si prvy krat poviem ze mas co si chcela ty krava sprosta.😂
@really8 tak s tými deťmi to je niekedy naozaj veľmi náročné.. také situácie sa udejú, že nechápeš a úprimne všetky tie rady čo robiť sú ti akosi vtom momente na prd
Keď sme chceli druhé, podarilo sa nám rovno aj tretie ... 22 mesiacov rozdiel medzi prvou a dvojčatami. Aj takáto možnosť môže nastať. 😂
Keď sme chceli druhé, podarilo sa nám rovno aj tretie ... 22 mesiacov rozdiel medzi prvou a dvojčatami. Aj takáto možnosť môže nastať. 😂
@elz1920 No tak to máš môj obdiv, mne stacilo po jednom kuse 😅 z tohto by som bola na pokraji zrútenia.
Ja mám takto 3 deti po sebe. 11, 10 a skoro 9 rokov. Poslední dvaja majú diagnózy, tak máme veselo. 😜
Nie, nie je to dobré.. nebudeš vedieť čo skôr robit.. a na vety typu že sa ti ,,prehrajú" mám alergiu.. áno prehrajú sa.. možno o 5 rokov.. dovtedy nebudeš vedieť ani čia si.. vksue riešiť plienky raz jeden raz druhý pomedzi to mlieko, atď.. som za väčší rozdiel medzi deťmi.. aspk 2,5 roka - vlastná skusenost
Nie, nie je to dobré.. nebudeš vedieť čo skôr robit.. a na vety typu že sa ti ,,prehrajú" mám alergiu.. áno prehrajú sa.. možno o 5 rokov.. dovtedy nebudeš vedieť ani čia si.. vksue riešiť plienky raz jeden raz druhý pomedzi to mlieko, atď.. som za väčší rozdiel medzi deťmi.. aspk 2,5 roka - vlastná skusenost
@hylary moji maju 2 a 3 a od 1,5roka mladsieho sa krasne hraju hodiny.
Praveze ked je jeden prec, tak uplne musim robit animatora druhemu😀
Keď mala moja dcéra 11 mesiacov tak som otehotnela znova, prvé som mala teda v 34 a druhé v necelých 36tich rokoch. Už ma dcéra 5 rokov a syn 3roky a 4 mesiace. Je to omnoho lepšie, už sa spolu vedia pekne zahrať aj keď musím robiť sudcu veľa krát. Ak by som bola mladšia a zdravotne v poriadku tak určite zvolíme odstup, ale vzhľadom na môj vek a zdravotný stav sme museli tlačiť na pílu a podarilo sa. Ak môže pomôcť rodina je to len plus. Pre mňa to bol masaker, samozrejme, že sa aj prehĺbili problémy vo vzťahu s mojím mužom. Ale teraz už je to omnoho, ale že omnoho lepšie. Už s deťmi viac zdieľame také naše spolužitie aké sme mali s manželom pokiaľ sme ešte nemali deti. Vedeli sme cca do čoho ideme lebo aj môj brat mal takto deti a videla som, že sa dosť trápia, ale vyplatilo sa nám to. Treba sa tak nastaviť, že to bude horšie. Ale všetko pominie. Ja by som nečakala. Veď aj keď sa snažíte, môžete kľudne otehotnieť až o rok. Snahu by som teda neprerušovala.
Mam rozdiel medzi deťmi 11mesiacov,neľutujem to aj keď prvý deň po príchode z nemocnice by som vymazala zo života(starší ziarlil,nechcel aby som mala druhé dieťa na rukách,keď zaplakala, plakal aj on) zásadne sme spali v jednej izbe a po týždni si zvykli na seba,na svoj plač,nerusili sa navzájom,po 2 mesiacoch to bolo už úplne super,neľutujem,že som mala do roka druhé dieťa,teraz sa aj pohraju,aj pobiju, ale mam kľud,viem spraviť niečo,keď sú dvaja,keď je len jeden nedá sa spraviť nič,vyžaduje si pozornost
Ja by som povedala, že záleží od toho akého máš muža. Či pomáha, či je ochotný prevziať úspavanie staršieho dieťaťa, venovaie sa mu ak bude bábätko choré alebo ty budeš chorá a budeš potrebovať manžela na 100%. Ja som porodila 3 dievčatá za 4,5roka. Jasne, že boli aj otrasne dni, hádky, plač, choroby.. Ale keď pozerám videa ako najstaršia vtedy 6r. ,,citala" knihu mladším sestrám juuj plačem, úžas. Nádherné obdobie. Už sú to kočky na ZŠ a riešia spolu ,,krásu" chlapcov 😀 Ja by som nemenila. Babky nám veľmi nepomáhali.
Medzi mojimi je 13 mesačný rozdiel. Teraz majú 4 a 3 . Nedajú na seba dopustiť. Pobijú sa , pohadaju sa ale zbožňujú sa. Pomáhajú si. Zo začiatku to bola katastrofa pre mňa ale všetko sa da zvládnuť . Akurát ze všetko musia mat dvojmo. Hračky, oblečenie....

zienky klobuk dole pred vami vsetkymi, ste silné a úžasne. ja by som toto asi nedala, takze sa modlim aby to tento mesiac nevyslo a koncim so snahou na 2 roky a bude co bude.