icon

Je rozdiel medzi deťmi 5-6 rokov veľa?

16. mar 2024

Je podla vas? A mat druhe dieta v 35-36?

Strana
z2
lucia245
16. mar 2024

@matkahelka áno, určite, lebo mat 2-3 roky je úplne bez roboty, deti sa hrajú samé, žiadne hádky, rodicia nerobia neustále rozhodcu a sedia s vyloženými nohami😃... A 5,6,7 rokov je na druhej strane úplný ideál- robiť zo staršieho pestúnku mladšiemu, keďže inak sa zapojiť nevie je naj riesenie. Taktiež robiť spoločný program s takým vekovým rozdielom musi byť topka, zaiste spokojnosť a vyžitie primerané veku dopriate obom deťom🙂

anonymous87
16. mar 2024

My mame 7 rokov a za mna ideal. Skor sme sa necitili. Chalani su partaci…samozrejme starsieho chyta pomaly puberta, cize niekedy mu akoze maly lezie na nervy 😂… ale stale sa vedia spolu aj zahrat. Starsi mi vela pomoze…
Medzi mnou a starsimi sestrami je 10 a 9 rokov rozdiel a mame skvely vztah. A vzdy sme mali 🤷‍♀️ skor je to o tom ako funguje rodina…

anonymous87
16. mar 2024

@lucia245 to ze si to ty neviem predstavit, ze sa da urobit program obom detom s vacsim rozdielom neznamena, ze sa to neda 🤷‍♀️ uplna pohoda……

princeznazvychodu
16. mar 2024

cim vacsi vekovy rozdiel, tym lepsie. 2 ci 3 rocny rozdiel za mna uplna katastrofa, vidim vo svojom okoli. zeny z tych vecne sa bijucich deti zufale, deti medzi sebou superia. vacsi vekovy rozdiel je super, kazdemu sa matka moze samostatne venovat. ani jedno dieta nie je ukratene o pozornost. mam sestru o 2 roky starsiu a sestru o 10 rokov starsiu. s tou o 2 roky starsou sme sa sice v detstve spolu hrali, lebo ved museli sme, ale vztah sme si nikdy nejao pekny nevybudovali a od 15 rokov sme sa len tak tolerovali. s tou starsou sestrou som si rozumela vzdy a lepsie. teraz sme vsetky dospele. s tou o 2 roky starsou si nemamco povedat, stretavame sa povinne 2krat rocne u mamy. s tou sestrou o 10 rokou srasou mame vybore vztahy, volame si kazdy den, casto sa navstevujeme, radime sa, nase deti vyrastaju ako surodenci. ja mam sice len jedno dieta zatial, ale tiez planujeme min.ž ci 7 vekovy rozdiel.

anonymous87
16. mar 2024

@princeznazvychodu ono treba si uvedit, ze kazda sme ina. Ja tvrdim, ze najlepsi vekovy rozdiel je ten, co vyhovuje danej rodinne. Ideal proste neexistuje. Lebo pre kazdeho je to nieco ine… len to treba zacat respektovat 😀

princeznazvychodu
16. mar 2024

@anonymous87 sudim z toho, co vidim u svojich kamaratok a ako som so sestrou travila cas ja. pri takom malom vekovom rozdiele nie je priestor na respektovanie oboch deti, lebo sa beru ako jedno. ja som sa nemohla ist hrat k susedom, musela som sa hrat so sestrou. moje kamaratky to teraz praktizuju rovnako, deti sa musia hrat spolu, ved su surodenci, nehrozi nic take, ze jedno ide na ihrusko a druhe zostava doma. ja som k starkej na zahradu neznasala chodit, musela som, lebo tam isla sestra. ak je medzi detmi vacsi vekovy rozdiel, ako mam ja so svojou starsou sestrou, alebo mate vy medzi synmi, tam je priestor na respektovanie kazdeho dietata a jeho tuzba travit cas inak ako so surodencom. mladsie vezmem na ihrisko, starsie uz vie byt chvilu aj same doma alebo travit cas so spoluziakmi. mladsiemu sa viem plnohodnotne venovat, lebo starsie je pol dna v skole. starsie v lete mozem dat do tabora, ak chce ist a mladsiemu sa opat viem plnohodnotne venovat. pri dvoch cca rovnako starych detoch toto skutocne nie je mozne. ja som presvedcena,ze s tou prvou sestrou mame take chladne vztahy medzi sebou prave preto

anonymous87
16. mar 2024

@princeznazvychodu hej hej, my to mame rovnako. Monentalne sa chystam k nasim, starsi nechce ist, je vonku pred domom s kamoskami 🤷‍♀️

janickacrazy
2. apr 2024

@princeznazvychodu Tak teoreticky by sa to dalo aj v tom prvom prípade robiť, ale je to veľmi nepraktické. Ja mám vekový rozdiel 5 rokov medzi druhým a tretím dieťaťom a úplne v pohode sa aj zahrajú spolu aj každý so svojimi kamošmi. Úplne najlepšie je, keď prídu kamoši staršieho a hrajú sa s mladším s jeho hračkami, lebo oni také doma nemajú. Až som bola prekvapená, človek by čakal, že ho skôr budú ignorovať.

Strana
z2