Necháte doma samé 4-ročné dieťa s 15-ročným súrodencom?
Mamičky, nechali by ste od rána na 8 hodín 4 ročne dieťa s 15 ročným? 15 ročne nonstop na mobile, ale sľubuje, že sa postará. A male 4 ročne sidlo. Inak obaja sú v pohode, žiaden extrém. Len mám obavy na takto dlhý čas...
na 8 hodin nie...to je dlho.
Nie
Nikdy by som 4rocne nenechala s pubertiakom. Presne ako pises,stale na mobile.
Už sa niekedy starší staral aspoň dve hodiny?
Úplne v pohode. Mne zomrel Ocino keď mala mladšia 2 roky , staršia 11 a potrebovala som vtedy veľa veci zariadiť , tsk boli spolu samé aj 5-6 hodín .
Ďakujem. Mám rovnaký názor, len som chcela vedieť, že je nás viac 😊
Už sa niekedy starší staral aspoň dve hodiny?
@januska12323 na dve hodiny ano, ale nie tak, že aj dať jesť, a celý čas baviť sestru. Dve hodiny sú ešte v pohode. To som párkrát už musela takto nechať. Ale tie dve hod bol maximum.
Ja bez problémov, tiež mam 15 ročného syna a zvládol by to v pohode. On býval sám doma od prvého ročníka, žiaľ, aj na dlhšie, no nemala som vždy na vyber.
Tak vieš sama.
@anonym_autor ak su to surodenci (dobre sa poznaju) tak ano. Ja som sa bezne takto starala o sestru cez prazdniny od 15tich, sestra je o 11r. mladsia.
Ano, nechala. Starsi by sa postaral, nestukal by na mobile, neboj sa, nic by sa im nestalo.
V pohode. My platime 15rocnemu babysitterovi aby daval pozor na 5 rocneho
Ja by som nechala, ak ta malicka nema nejake zdravitne problemy. Babysitting 15 rocnych v zahranici, uplne bezna vec. No ak ma napriklad epilepsiu, cukrovku, autizmus... to by som este nedavala na tolko hodin.
Áno nechala.
@anonym_autor Samozrejme ak je naučený tak v pohode. Mňa sestra strážila keď som bola malá a vedela sa postarať mala 12r ja 4!
Jasne že áno. Veď ľudia si bežne platia cudzie decká aby im strážili tie ich, tak prečo by si sa mala báť nechať vlastne deti spolu doma. Samozrejme za predpokladu že 15r nie je nejaký pubertálny extremista. Poprípade by som poprosila susedu ak máš nejakú normálnu aby ich došla skontrolovať po pár hodinách.
@anonym_autor Ja som nechala cez leto 15r s 6r doma pokiaľ som bola v robote. Žiaľ nemám toľko dovolenky aby som vykrila celé leto a babky mi nepostrazia deti nemajú záujem. Tak keď ináč sa nedá. Ale bola som na mobile keby niečo zavolali mi.
Mala som 12 ked mama ovdoveval. Sestra mala 6. Byvali sme doma aj 12h same kym mala sluzbu. Po case sme to museli zvladnut uz aj cez noc.
Ano. Nič na tom nieje. Mna mama samu nechala doma aj 6 ročnu a zvladla som to.
Mam medzi deťmi rozdiel 10 rokov. Staršia bola vzdy veľmi zodpovedná a samostatná. Čiže jej by si kľudne mladšiu sestru nechala. Viem, že by sa o ňu dobre postarala. Ale deti si musíš poznať ty. Zbytočne ti my napíšeme, že naše by to zvládli.
Áno, nechala. 15r by mal byť kus zodpovedný a vedieť sa doma postarať o 4r dieťa. To nie je babatko, ktorému musí meniť plienku, 4r dieťa si vie vypýtať jedlo, keď je hladné… takže úplne bez problémov.
Jasne ze nechala...ved to je už veľký chalan, nevisim dovod preci by sa nemal postarať o 4 rocneho surodenca
O mňa sa staral brat skoro o 9r starsí a predstáv si, že má aj prebaľoval. Utieral zadok, hral sa somnou. Robil mi jesť, obliekal či fenoval vlasy.
Bežne mamka robila do 22:00, to ma uložil do postele.
@anonym_autor určite to zvládnu, môj 16-rocny mi bežné strážil aj novorodenca, keď som potrebovala niečo ísť vybaviť
Nie v ziadnom pripade,15 rocne a stale na mobile,Ved aj v priebehu sekundy sa moze hocico prihodit
Moje maju 9 a 5. Zvladnu spolu tak dve hodinky. Dali by asi aj viac ale to uz ja nedavam. A medzi tym ako sa vratim im aspon dva tri krat zavolam. V pripade,ze by potrebovali surne pomoc vedia kam ist. Vzdy odideme ale z domu tak,ze o nich vedia susedia.
Urcite nie
@anonym_autor Podla toho, ake by bolo to starsie dieta, ci zodpovedne, alebo nesustredene, duchom nepritomne. Ja osobne by som ako 15rocna nemala s tymto problem, strazila by som ako oko v hlave, ale nie je kazdy pubertak taky zodpovedny.
15 rocne uz mavaju aj 2 deti😅s bratrancom

Neprosím si názory, ale skôr rady od tých, ktorý toto riešia.