Súrodenecké vzťahy chlapec a dievča s 2,5 ročným rozdielom
Zdravim. Tak dnes mi doktor potvrdil, ze nase druhe bude dievca. Doma uz mame chlapca. Ked sa mala narodi, bude mat nieco vyse 2,5 roka. Zaujima ma, ako vychadzaju vase deti, teda ak mate chlapca a dievca, s takym vekovym rozdielom? Vedia sa zahrat? Maju sa radi? Jasne, cakam ziarlivost, bitky, sceny, na vsetko som pripravena 😃 len teda ja mam dvoch bratov a co si pamatam, vzdy sme sa vedeli zahrat.
A este otazka. Ak mate doma dve rozdielne pohlavia, maju spolocnu izbu alebo ma kazdy svoju detsku izbu? Priestorovo to mame riesene tak, ze mame v dome dve detske. V akom veku ste ich rozdelili do samostatnych izieb (ak vobec) 😊.
Dakujem 😊
Mam rozdiel 21 mesiacov medzi 6rocnym a 4 rocnou. A najmensi ma 9 mesiacov. Ti dvaja starsi su velki partaci na lotroviny, dokazu sa vsak spolu aj krasne zahrat. Kazdy ma svoju izbu no odkedy maju braceka su vkuse vsade spolu, vsetko robia spolu. A kam dame po case toho najmensieho zatial neviem, lebo sme akosi neratali ze sa narodi 😂😂😂 ale ked budu v puberte tak asi budu chlapci spolu a herecka osve 😉
@alica2202 Ja mam tak doma, teda trosku naopak- dcera je o 2,5 roka starsia od syna a super, nemozem sa stazovat. Obcas sa poriadne vymlatia (v ramci surodeneckych dotahovaciek), ale zahrat sa vedia pekne, rozumeju si, je medzi nimi zdrava sutazivost a kedze maju uz aj tretieho surodenca, absolutne u nich nepozorujem ziarlivostne sceny. Dcera ma momentalne 6 a drobec 3,5. Zo zaciatku to bolo o tom, ze dcera sa o syna velmi starala, akoze sa vpasovala do ulohy starsej sestry- ochrankyne. Ale teraz ju to uz prechadza a nechava syna "volne dychat" 😀 No a doteraz mali spolocnu detsku a od zaciatku skolskeho roku im to rozdelime, lebo sa zda, ze starsia by si uz zelala viac sukromia.
Ja mam doma 6 ročnú a 2 ročného chlapca ľúbia sa. Staršia je ta ktorá ho ochraňuje, bráni.
Rada sa ním popysi v škôlke celý čas každému to je môj braček ak chceš môžeš si ho pomojkat 🙂
Dôležité je aby rodičia vždy im prízvukovali že sa majú ľúbiť aj keď vznikne konflikt. Ja im vždy vravím ze máš bračeka, sestričku a musíte pri sebe štát vždy a pomáhať si 🙂
Mame síce 2 ročný rozdiel, no myslím, že pointa je rovnaká. Majú sa veľmi radi a hrajú sa spolu, vždy keď prídu zo škôlky. Maju 5 a 3 roky a sú fantastickí. Mala všetko po ňom opakuje, či dobre či zle. Izbu majú spoločnú a spia na poschodovej posteli, sú zvyknutí byt spolu a nemajú problém sa prehrať hocikde aj bez nás, na návšteve na prázdninách atd.
@alica2202
Ahoj. Ja mam 3.5 rocneho syna a rocnu dceru. No syn je od zaciatku hrozne agresivne ziarlivy! A bohuzial trva to i do dnes! Snazim sa vsemocne ich spajat. Dcerka uz ma nanho averziu! Vela som sa naplakala...aj psych.s nim chodime. Ja velmi verim, ze jedneho dna sa budu lubit!
Priznam sa, som uplne z tohto denneho kolotoca psych.vycerpana az som zacala brat antidepresiva. Pre mna je problem zohriat jedlo ci ist sa vycikat pri nich oboch, kedze jej dost ublizuje.
Nerobim rozdiely...len tazko niekedy spajat zaujmy a rezim dvoch deti...
No aj taketo su pribehy malych surodencov!
Ja mam brata takmer 3r staršieho a nikdy sme sa nemali radi. Stále len robil zlosť, bol ma, cítila som sa ako utkacana sestra staršieho, silnejšieho, hypwraktivbeho chlapca. Zmenilo sa to až v dospelosti keď som odišla ja vš. A keď som sa v8dala, od gredy je to úplne ok
Medzi nasimi je rozdiel 3roky a 2 mesiace,syn mal 3,2 ked sa mala narodila.Teraz ma 6 mala bude mat 3,vztah maju skvely,zalezi to podla mna od povahy deti trosku,moj syn je miernejsi dcerka taky maly provokater takze chodi mala okolo neho sem tam supne don on nevie ako reagovat sem tam sa postazuje ked mu ona robi napriek,ma zakaz jej vracat stale ho ucime aby zeny nebil aby ju svojim spravanim ucil ako sa riesia konflikty,je skvely ide mu to sem tam to nevydrzi a soti ju alebo capne ale to uz fakt extrem ked sa to stane.v3lmi malo.Izbicka zatial spolocna syn spi tam mala s nami,o chvilku ideme do domu tam maju kazdy svoju izbu ale ak budu chciet byt spolu nemam problem kazdy ma poschodovu postel v izbe tak budis..je to na nich.
@alica2202 ja mam rozdiel 4 roky dcérka je staršia synček mladší.. Izbicku majú spoločnú uvidím do budúcnosti ci im urobíme zvlášť.. Toto zatiaľ neriešime... Vedia sa spolu pekne zahrať,, aj sa poskrepia,, pobiju ale potom už je zase láska,,, takto to medzi súrodencami chodí... 🤩
Nezamyslaj sa nad tým,, čo ma prísť to príde,, či je rozdiel rok,, dva styry ci šesť je to jedno....,, Nechaj sa prekvapit😉
Ahoj. Ja sa vyjadrím z vlastnej skúsenosti, bývali sme v 3izbovom byte piati súrodenci, čiže všetci v jednej izbe. Bol tam však vekový rozdiel, generačný. Traja starší súrodenci a po 10rokoch ja a môj brat. Medzi nami rozdiel skoro na deň 3 roky. A boli sme veľmi dobrí kamaráti, bili sme sa a hádali, ale aj sme si pomáhali a všetko sme si povedali. A doteraz nám to ostalo, je krstný môjmu synovi, je to môj malý braček, ktorému vždy rada spravím palacinky, ale mám pocit že aj on ma občas berie ako mladšiu sestru a vždy vždy vždy mi pomôže keď potrebujem. Dúfam veľmi že ja budem mať dcéru, aby môj syn tiež mal koho ochraňovať.
U nas to priblizne sedi na 2,5 rocny rozdiel, ale dcerku mame starsiu, teraz v auguste 5rocnu... Lubia sa ako kone😘 je to tak 70:30 , to menej patri handrkovaniu, kricaniu, natahovaniu sa o jednu hracku aj ked ich maju plnu izbu... Myslim ze v tomto veku sa vedia pekne zahat a ked to porovnam so mnou a bratom, co sme mali takmer 4rocny rozdiel, dodnes mame pekny vztah, aj ked som to vzdy citila ze so sebou nosim sopliaka😉 su si asi blizsie... Starsia je ukecana a mladsi je pohybovo zdatnejsi a vidim ako jeden druheho tahaju dopredu... Nemaju chyby😍
Ja mam rozdiel 2roky 7 mesicov presne prvy syncek druha dcerka a uplne super to bolo aj je vobec sa netreba bat 🙂
Ahoj. Ja mam starsieho syna a mladsiu dcerku medzi nimi je na den presne 2.5 roka... Maly ju od zaciatku zboznuje, objima, mojka, chce ju nosit na rukach a teraz ked je mala uz vacsia aj zle uz spolu robia 😂 ale my sme maleho cele tehotenstvo pripravovali ze pride babo a ako bude pomahat atd... Aj ho zapajam do pomahania... Sem tam si navzajom robia zle ale to nic (mala ma teraz 9 mesiacov) iba ich upozornim a prestanu, maly je velmi sikovny hned vsetko chape...
Ja mám dvoch starších bratov o 9-8 rokov, a jedného mladšieho o 5. Bývame v 3izb byte, a keď som bola najmladšia, spávala som s našimi v izbe (do 5 rokov), kým sa nenarodil brat a rodičia ma "šupli" do izby k bratom. :D viem si predstaviť, že neboli šťastní, že im ich chalanské doupě narušujem ja ako baba. :D chalani spávali na poschodovej posteli a ja som mala svoju posteľ. Potom sa odsťahoval najstarší brat (to mal ten mladší cca 5 rokov), a nasťahovali mladšieho do detskej izby. Hádali sme sa ako psy, a nemali sme ani jeden žiadne súkromie, ale myslím si, že do života mi to dalo viac ako kebyže máme každý sám izbu. Minimálne som schopná zaspať v hocijakom hluku :D
Už ako sa odsťahoval aj druhý starší brat preč a nakoniec aj ja, tak sú aj naše vzťahy o to lepšie, že už si nelezieme na nervy v jednej malej miestnosti.. a mladší brat má konečne izbu pre seba :D
My máme rozdiel 22 mesiacov, starší chlapec, mladšie dievča. A vychádzajú dobre, vedia sa pekne zahrať, aj sa vedia povadiť 😀 A zatiaľ majú spoločnú izbu, ale chceli by sme ich oddeliť keď budú mať cca 8 a 10 rokov 🙂
My máme presne ako budeš mať - starší syn, mladšia dcéra a rozdiel cez 2,5 roka. A neviem si to vynachváliť. Od malička chráni svoju sestričku, ona v nom vidí veľkého brata, ktorý všetko vie a všetko je naučí. Teraz už majú 13 a 10,5r. Samozrejme sú aj doťahovačky, hádky, veď to k súrodeneckému vzťahu patrí. A čo sa týka izieb, tak tú majú samostatne od mala.
@alica2202 mam dievca a 4 chlapcov 🙂 medzi nou a od nej ml. synom je presne taky rozdiel. maju sa radi, radi sa spolu hraju, budu mat 6,5 a 4 roky. so starsim bratom sa tiez pekne hravala, ked este nechodil do skoly a boli spolu doma.
a izbu... boli styria v jednej doteraz, prave stahujeme najstarsich dvoch (8 a 10) do samostatnej a ona je s dvoma mladsimi braskami v druhej. na rozdelovanie podla pohlavia je podla mna dost casu, nech su spolu a buduju vztahy 😉
prajem ti bezproblemove tehotenstvo a porod!
mame 2,5r rozdiel dcera ma 12 syn 9,izba spolocna ,vzdy mali a aj maju pekny vztah,aj sa obcas pohasteria a pozaluju jeden na druheho ale lubia sa...nikdy sa nepobili ani si nijak neublizovali ...napr ked jeden par dni nieje doma chybaju si...vedia sa spolu zabavit ci vonku ci doma..uzavieraju spolu rozne tajne dohody napr ,co sa tyka povinnosti ako vencenie,vysavanie je to fajn 😉
@alica2202 ja mam síce prv dievča a potom chlapec, rozdiel presne 3r. Spoločnú izbu majú od kedy mal syn asi 1rok. Dovtedy spal v spálni. Maju sa strašne radi. Maju pekný vzťah, nebiju sa a malo sa hádajú. Teraz by už dcéra chcela mať svoju izbu, má skoro 14r. Ale akceptujú sa. Nikdy na seba nežiarlili. Brat ma staršieho syna a mladšiu dcéru, rozdiel 4r a tí dvaja nemôžu byť spolu ani sami doma, nie ešte v spoločnej izbe.... Neviem od čoho to závisí 🤷♀️ Ja mam dvoch starších bratov a rozdiel 9 a 7r a mali sme spoločnú izbu, priestorovo sa inak nedalo a paradoxne lepšie som vždy vyšla s tým starším bratom. Veľa sme sa bili, hádali... V dospelosti sa to zmenilo a vychádzame dobre 🙃 najhoršie je to v období puberty a začínajúcej dospelosti 😊

My mame mensi rozdiel, 16mesiacov a lubia sa. Starsia je dcera, stredny je syn a cakame este jedneho syna. Zatial su mali (3r a 1,5r) tak budu spolu v izbe, ale kupili sme stvorizbak a postupne ked bude mat dcerka okolo 5r ich uz asi rozdelime. Chalani budu spolu vo vacsej izbe a dcerka bude mat sama izbu 🙂 ono to nie je vzdy o pohlavi, ale o povahach a postojoch rodicov k obom detom si myslim. Su surodenci rovnakeho pohlavia co sa neznasaju a naopak surodenci roznych pohlavi co sa zboznuju 🙂