Mama dvoch chlapcov

2. aug 2023

Som mama dvoch malých chlapcov do 2 rokov, ktorých velmi ľúbim a som za nich vďačná. Vždy som si myslela, ze mi je jedno, či budem mať chlapcov, dievčatá, prvoradé je zdravie a pohlavie sa predsa ovplyvniť nedá... A aj to tak úprimne bolo až do momentu, kedy mi neoznámili, že čakáme druhého chlapca. Sama som nechápala, prečo ma to tak veľmi vzalo, keď predtým som racionálne videla kopu výhod v dvoch bratoch. U mňa to nie je o tom, že by som nechcela syna, ale o tom, že to znamená, že nikdy nebudem mať aj dcéru. Viem, že mať dievča nie je lepšie či horšie ako mať chlapca, ale je to iné. A ja som mala zjavne niekde hlboko v sebe predstavu, že budem mať možnosť vychovávať obe pohlavia a... nebudem. Cítila som sa dosť zle a bala som sa ze to prenesiem na dieťa, preto som vyhľadala aj pomoc psychológa. To trochu pomohlo a už to mám viac-menej spracované, ale dúfala som, že po pôrode na to už vôbec nepomyslím a nie je to úplne tak. Už v pôrodnici som sa pristihla že pozerám na ružový náramok iných mamičiek s myšlienkou "hm tak takýto ja nikdy nedostanem", napadne mi to občas na detskom ihrisku, v rodine keď vidím malé dievčatá,... Taká ľútosť, za ktorú sa spätne obviňujem. Tie, ktoré ste možno prežívali niečo podobné, kedy prišlo u vás také 100% zmierenie s osudom? Ako to konečne vymazať z hlavy? V živote nemôžeme mať všetko, to mi je jasné...

pribinak
2. aug 2023

Nemôžeš mat ďalšie dieťa? Alebo si adoptovať či vziat do pestunstva?

mirro
2. aug 2023

Aká si si istá, že nikdy nebudeš mať aj dcéru... Aby si nebola prekvapená....

bianka33
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamickalisticka
2. aug 2023

Ja mam troch chlapcov a teda dievča by som už nechcela, hoci som po tom kedysi túžila (MÔJ NÁZOR).. mať iba chlapcov je veľmi praktické 😂 stačí doma jedna drama queen 😛

ysseba
2. aug 2023

Možno tretie bude dievča 😉

marsmykkok
2. aug 2023

@pribinak a bude mať ešte 5 a všetko chlapci... Niekedy sa nejako darí len pohlavie a často je to generačne, poznám napríklad 3 dievčatá sestry, teraz všetky majú čisto len chlapcov. A autorka, myslím, že každý chlap túži po synovi a žena po dcérke, predsa len to naše pohlavie je nám bližšie. Je to normálne, podľa mňa nenarobíš s tým nič, len sa proste s tým zmier a nejako si daj do hlavy, že tak to má byť. Ale ak ťa napadnú také myšlienky ako píšeš hore, nie sú to hriešne myšlienky, nie si preto zlá matka. Len sa proste skús zamyslieť a že je to tak ako má byť.

pininka1
2. aug 2023

Ja som mala rovnaké pocity a potom po 5tich rokoch prišla tretia dcérka a je to ozaj neporovnateľne. Tiež som si myslela pri druhom ze už dievča nebude, muž nechcel o treťom ani počuť, ale postupne ma to prešlo a nakoniec prišlo aj to tretie dieťa.

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zafir01
2. aug 2023

Tvoje myšlienky sú úplne normálne . Ja mám chlapca , potom mi zomrelo v 39tt dievčatko ,a opäť sa narodil chlapec . Veľmi som bola z toho smutná .nebudem sa na niečo hrať . Milujem svojich chlapcov.nie sú menejcenny .no keď už sa dcérka mala narodiť ,a zrazu bola preč.... Chýbala .

A keď som sa psychicky dala dokopy ,tsk som si mykla plecom a hovorím si ,že každé dieťatko k nám prišlo s tým ,že sme sa cielene snažili ,brala som hormóny ,sledovala cyklus .
Že musí to byť fajn ,že niektorú ženu tehotenstvo prekvapí .že ja už asi nikdy nebudem tehotná ,ale keby mám byť ,že chcem ,aby si bolo neplánovane .a chcem ,aby to bola vtedy ,keď budem ok s tým ,že to môže byť tretí chlapček .....

A hadaj čo ...
Keď som nastúpila do novej práce ,mala som dosť ťažké tréningy a pred pretekmi ,na ktoré som sa takmer rok pripravovala , mala som ísť na prijímačky do školy . Vtedy , nejako nechcené ,ani neviem ako som ostala tehotná ,a máme doma teraz 1,5 ročné dievčatko ...
Teda z mojich šiestich tehotenstiev boli štyri pôrody a tri živé ,zdravé ,krásne deti .
Nakoniec si nás aj naše dievčatko našlo

alickapusinka
2. aug 2023

Bud rada že máš dvoch synov sú ženy a tu na MK ktoré nemôžu mať nikdy svoje ani medicína im nedokáže pomôcť a sú tu aj také ktoré svoje vlastne dieťa dali do hrobu. Bud rada aj za to že máš krásnych 2 zdravých synov.

pinkgirl
2. aug 2023

Nebuď smutná🙂. Rozumiem ti, bola som na tom podobne v čase zistenia pohlavia v druhom tehotenstve. Pamätám sa ako som si večer po návšteve lekára doma poplakala - zase chlapec?!! A niekoľko týždňov ma to držalo.
Teraz s odstupom rokov vidím v dvoch chlapcoch pozitíva - zdieľajú jednu izbu bez problémov, hračky aj oblečenie sa posúva, taktiež športové potreby ako lyže, bicykel. Každý z nich má inú povahu a ľúbim ich rovnako. Teš sa z nich😊.

denkabemommy
2. aug 2023

@alickapusinka tieto slová sú hotové výčitky. Nie, nemusí byť rada, ak to teraz tak necíti. Jej pocity sú v poriadku, nezávisle od toho, či nejaká iná žena túži a nemôže mať dieťa alebo nie. Načo autorke ubližovať ešte viac? "Bolí? Tak si ešte kopnem."

Autorka, myslím, že väčšina žien si tým prešla, keď mali po sebe rovnaké pohlavie. Nie si divná, je to v poriadku, budeš aj druhého syna milovať, túžba po dcére postupne vymizne. Ja sama som prerevala 3 týždne mysliac na to, že vlastne radšej nechcem druhé dieťa 🤦‍♀️. Teraz som za mojich chlapcov najšťastnejšie na svete. A druhý syn si ma získal tým, že od narodenia vyzerá, akoby zjedol všetkú roztomilosť sveta 😅. Po treťom dieťati -ani dievčati už netúžim, ak to raz príde, viem, že sa budem tešiť aj z tretieho chlapca 😊.

marsmykkok
2. aug 2023

@alickapusinka to, že sa niekto má dobre, neznamená, že nemôže po niečom túžiť a mať trápenie aj z maličkostí podľa teba. Tu by som ti mohla kontrovať, že tie ženy čo nemôžu mať deti, nech sú rady, že sú zdravé, koľko žien leží na smrteľnej posteli a čo by dalo za to, keby riešilo, že sú zdravé, ale nemajú deti...
A autorku netrápi podľa mňa ani tak to, že má len chlapcov, ale to, že má výčitky, že má myšlienky, že by chcela dievča. A to je proste o tom, že potláčame prirodzenosť, že žena chce dievča a zahovára sa to tým "hlavne, že je zdravé" a ak žena sa dozvie pohlavie a chcela by iné, cíti sa ako keby bola masová vrahyňa, že sa neriadi tým, že bud rada, že je zdravé.

la_dolce_vita
2. aug 2023

@marsmykkok to je aj moj pripad, sme 3 sestry a mame len synov 🙂. Mne navyse lekar v 8 mes povedal, ze je to dievcatko a bum chlapec 🙂. Tiez som bola chvilu sklamana, ale to chce cas. Po rokoch ma to uz ani nenapadne. Priatel je zasa z 3 bratov 🙂

andrejka1974
2. aug 2023

Buď rada že máš zdravých chlapcov ,never tomu že dievčatá sú všetky ako dievčatá ja mám troch synov a potom dve dievky staršia dcéra je ako chalan len autíčka,ziadne sukne len náušnice hraje sa väčšinou s chlapcami a vermi teraz je v puberte a je to s ňou ťažšie ako bolo s chalanmi ale zvládam to v pohode mladšia dcéra je žiaľ autistka takže si žije svoj nádherný život vo svojom svete ,je šťastná spokojná hoci nerozpráva vôbec ale vieš čo je úplne jedno či máš chlapcov alebo dievčatá všetky deti miluješ rovnako či sú takí alebo iní sú vždy ti naj naj naj

euka210
2. aug 2023

My mame 3 chlapcov a tiez pri 2 tehu ze zase chlapec som bola smutna, lebo som chcela dievcatko. Ale preslo to. Pri tretom ch uz som s tym bola zmierena.
Najmensi uz ma 7r a ja na sebe vidim, ze si to vynahradzujem u 4r neterky alebo obdivujem dievcatka v skole, skolke ked boli.
Ale jedni maju 3 doevcata a rano ich cesat do skolky...to som bola rada za chlapcov...alebo ze nevymyslaju co si oblecu ako robi neterka od 2r.
Manzel hovori...radsej chlapcov zivit ako dievcata šatiť 😁.
Moji su aj tak zamamkani, pomahaju mi aj v kuchyni a vraj mamy chlapcov ziju dlhsie som citala...hladaj pozitiva.
A ved 3.este mozes mat alebo si adoptovat.

autor
3. aug 2023

Ďakujem všetkým za odpovede, som príjemne prekvapená, že ste mi hneď nenaložili 🙂
Čo sa týka tretieho dieťaťa, minimálne najbližšie roky ho určite neplánujeme, mám pocit, že tieto dve sú náš fyzický aj psychický limit... No a hlavne ani pri treťom mi to dievča nikto negarantuje 🙈 Musela by som byť zmierená aj s tretím chlapcom...

bolarazjedna
20. sep 2023

Autorka, môžeš mi prosím napísať súkromnú správu?