icon

Súrodenecké vzťahy. Príbehy mamičiek

martinjasen
2. apr 2012

Keď príde do rodiny druhé dieťa, pre to prvé to znamená ohromnú zmenu. Zrazu nie je ten jediný, na ktorého sa upriamuje pozornosť. Jeho cítenie, myslenie aj správanie sa mení. Začína vznikať súrodenecký vzťah, ktorý môže mať veľa podôb. Podeľte sa ako to vyzerá u vás v rodine, ako sa vyvýjaju vzťahy medzi vašimi deťmi , čo vás prekvapilo, čo trápilo a čo tešilo 🙂

Súrodenecké vzťahy. Príbehy mamičiekSúrodenecké vzťahy. Príbehy mamičiek
Strana
z2
yandee
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
boska79
25. máj 2012

Dva dni clovek nebol na konovi a srandovne prispevky pokracuju...@yandee Ty si z osady alebo co????? 😀

kvetinkaaa
17. jún 2012

Ahojte. U nás je rozdiel 1,5 roka. Staršia mala 3roky, mladšia rok a pol.
Prechádzame fázami...stále sa to mení, ked sa to ustáli napišem viac 😎
Pri tomto vekovom rozdieli by som podotkla asi tolko, ze prvy rok je ťažký ale potom to je už super, teraz su zlaté ségry, ked s nimi niekam idem som pyšná mamička. Ešte by sme deti chceli, jedno alebo dve, uvidime ako sa budu naše slečny spravať, ale verím ze budu šťastné a spokojne, ako aj rodičia 😉

zrzulka
17. jún 2012

My mame 2,5 rocny vekovy rozdiel medzi detickami.Povodne som chcela este mensi ale takto sa nam zadarilo a takto je to v poriadku. Doma mame vsetko.... horuce prejavy lasky ked bez seba nevydrzia ani sekundu az po situacie ked sa dotahuju kto z koho. Mat dve deti s malym vekovym rozdielom je v zaciatkoch narocnejsie ale ako rastu tak sa to vyrovnava. velmi ma tesi pozorovat ich ako spolu komunikuju, ako dcera prirodzene sama od seba drzi nad mladsim bratom ochrannu ruku.Dojima ma ako na neho stale vo vsetkom mysli.napriklad ked vyberie jogurt pre seba vyberie aj pre syna. Ako ho krmi. Syn ju dokaze akceptovat viac ako mna napriklad v krmeni. Od nej si vezme odomna nie. Ale plati to aj opacne i ked syn sa to musi "ucit". V tom je rozdiel asi medzi chlapcami a dievcatkami. V dievcatach to "mamickovske" je asi uz od utleho detstva. Som nesmierne vdacna za svoje deti a je mi luto ak niektore dieta nemoze mat surodenca pretoze to najkrajsie co mozeme dat my rodicia detom je dat im surodenca. Velmi sa mi tato myslienka paci ale dokazu to pochopit iba rodicia ktori maju viac deti.Moje deti nemaju a nebudu mat "vsetko" ale budu mat jeden druheho a to je myslim nad vsetky poklady sveta.verim ze ich dokazeme vychovat tak aby si boli oporou aj v buducnosti. bola by som rada keby mali raz taky krasny vztah ako ja s mojou sestrou. Mimochodom medzi mnou a nou je tiez 2,5 rocny vekovy rozdiel.Aj ked nevysiel moj sen mat dve dcery myslim ze aj suorodenecke puto sestra a brat ma svoje caro. Vychutnavam si to!!!!!

katka1191
25. jún 2012

ja mám 8 ročný rozdiel medzi deťmi a sú úžasný. Starší syn miluje svoju sestričku a veľmi veľa jej dovolí a prepáči, tak to patrične dcérka využíva. Bude mať teraz tri roky a vie s mojimi chlapmi manipulovať. Robia presne to čo chce 😀. Inak ja som mala sestru o 4 roky staršiu a nenávideli sme sa. Podľa môjho názoru nezáleží na tom aký je rozdiel medzi deťmi, ale na tom aké sú povahovo a ako ich rodičia chystajú na prírastok do rodinky. Ja som s manželom malému celé tehotenstvo vysvetlovala - popravde ako to bude. Napr. musí sa deliť, nebudem mať tak veľa času na neho a koniec koncov zostanem na materskej, čiže mu nemôžeme kúpiť toľko ako predtým, ale zasa sme mu hovorili aj to krásne čo prináša súrodenec. Chcel síce bračeka čo nevyšlo, ale nakoniec vybral malej meno on a pri prvom pohľade na ňu v nemocnici sa zamiloval do nej.( malá bola vlasatý pankáčik s veľkými očami 😀 a to ho očarilo ). Dlho sa jej nikto nesmel ani dotknúť s jeho kamarátov, lebo bol súkromník 😀. Neskôr zistill, že súrodenec prináša ja ďalšiu výhodu a to že sa dá na neho vyhovoriť 😀D v prípade neupratania si 😀

cmulinko
25. jún 2012

ja mam 3 vytuzene,planovane deti s kratsim vekovym rozdielom.Palko 5 rokov,Simonko 3 roky a Salome 1 rok.Vekovy rozdiel s mojej strany bol presne naplanovany 😀 a uplne mi vyhovuje.Kazde dieta je ine a s kazdym som si presla svoje co sa niektorych beznych tazkosti tyka a kazde jedno napredovalo uplne inak,ale jedno maju spolocne a tym je schopnost naplnit moje srdce nesmiernou laskou 😵 Moji dvaja chlapci miluju svoju sestricku a zatial si naivne myslim,ze to tak ostane navzdy 😀 a vzdy ju budu ochranovat ako dvaja bodyguardi vedla nej 😀

eela
16. jan 2013

My máme 2 deti,starsieho chlapca 2.5 roka a dcerku 10 mesiacov. Začiatok horor - mala bola velmi uplakané dieťa, plakávala celé dni a to pišem bez zveličovania. Syncek bol vytuzene dieťa, cize sme sa mu obaja s manželom plne venovali ako sa len dalo, preto ked sa mala narodila, bolo to pre neho tažké. V podstate doteraz je to neustály boj o moju pozornosť z ich strany a nech sa snažím akokoľvek všímať si ich oboch tak rovnako, ako je to len možné, syn má neustály problém ju akceptovať pri sebe, pritom ona ma skutocnu radost ak si ju nahodou vsima v dobrom. Na začiatku som bola z toho veľmi nesvoja a hnevala som sa na neho, keď ju capkal alebo ju odstrkoval, teraz sa to snažím riešiť viac v kľude. Nie vždy sa to dá pretože vačšinou ju k sebe nepustí a stále riešim jeho utoky na nu, ale vacsinou viem preco tak reaguje - mala mu ide po hrackách, alebo chce rozhádzať práve to čo on postaví prípadne mu z jeho flase a kopec iných podobných situácii. Sú ale situácie, keď nemá dôvod jdu odstrkovať a predsa to robí, proste len tak. Mám dojem ze v tomto období ju skutočne nemá rád 🙂 🙂 Teda nám neostáva nič iné len sa snažiť, aby sa to ako tak dalo vydržať a hádam bude raz lepšie. 😉 a hádam sa toho aj ja dožijem v pevnom psychickom zdraví 🙂

denisalm
11. nov 2013

Ahojte maminky, My máme zatiaľ iba jedného synčeka Alexa, má 2 roky a 8 mesiacov. Pláne máme druhé.....Ťažká otázka, že aký vekový rozdiel je najlepšie, najvýhodnejšie. každý to myslí inak. Môj názov je to, že to skôr závisí od povahu dieťaťa 😒 Alexko je taký bojovník, sa bije, veľmi je sebavedomí, a sa nebojí od ničoho. Máme dve krstné dcérky, Kimberly má skoro 2 roky (10 mesiacov majú medzi sebou Alexom) , a Lili má 1rok a 2 mesiace. Veľmi často sa stretávame, bývajú v susede 😀 Alex zbožňuje obi dve kočky, ale ani jedni stretnutie neodíjde bez plaču ☹ Alex je taký vodský tip, hrajú pekne kým mu poslúhajú, nšom prípade sa bije ☹ Od kedy sa narodili baby, vysvetlujeme Alexkovy, pekne, rozumne, na jeho jazyku 😉 a aj rozumie 🙂 . Len keď má nervy (ľahko sa dostane) tak nevie sa kontrolovať a bije sa. S strašými detmi dobre sa rozumie, neter mala 4 roky a výborne sa zahrajú, aj štaršými chlapcami, keď sa povadia, tak sa bráni 😠 sa nezdá len zato že je mladší . Osobne zato sa teším, že sa bráni (hoci stále s ostatnými maičkami vysvetlujeme že s bitkom sa nič neriešíme) . Teraz už ho pripravujeme, že bude mať súrodenca (ešte nie som tehotná) , veľmi sa nato teší, zvykne už povedať, že mi bude pomáhať, ukáže mu ako treba vkladať puzzle 🙂 No ale v tom ani do dnešného dňa nebol problém, stále zbožňoval deti.

somjankad
3. dec 2013

ahojte maminy,ja mam dve deti-syn misko ma 11-misko ma aspergerov syndrom u nho su vztahy velka neznama a dcerka sofi 9-ona je taky velitel-co ona povie misko spravi. s manzelom som sa rozviedla ,ked sofinka mala 3rocky... odvtedy som bola s detmi sama...tri roky dozadu som si nasla priatela-on si nasiel nas... s detmi si rozumie skvele... maju sa velmi radi-obcas sa prichytim,ze aj trochu ziarlim na ich vztah... po troch rokoch zacal na mna tlacit ,ze by chcel mat aj svoje babo.... no neviem ,mam obavy... ☹

michaela1711
11. jan 2015

Ja mám jedného chlapčeka a čakáme druhé bábo ešte neviem čo to bude ale veľmi sa teším a mám aj obavy ako to zvládnem z dvomi deťmi. Lebo dve to je už o inom sa aj pekne môžu hrať aj vadiť sa môžu a ako to je z vybavovaním a s prechádzkami keď bábätko ešte nemôžem nechať samé a toho staršieho tiež ešte nie bude mi musieť po schodoch pomôcť niekto alebo počkám na manžela keď sa vráti z práce a potom pôjdem s nimi von a ja znesiem dole jedno dieťa a on druhé a malý je ešte taký že nepočká pekne ale niekam uteká keď ho pustím. Ako to zvládate vy mamičky s dvomi a viac deťmi? A ako to riešite?

whiteniko
5. mar 2016

Ked mala Laura 1 rok výborne si rozumela so Števkom boli zlatý. Ked mala už 5 rokov so števom sa stále len hádala a stále si robili zle. Teraz ked má Laura 11 rokov a Števo 13 rokov už si nerobia až tak zle ako kedysi ale stále sa medzi sebou hádajú a bijú.
@somjankad aj ja ked môj manžel chcel mať 2 bábo tak tiež som mala obavy ale zvládla som to len ich musíš naučiť disciplínu.
@michaela1711 proste novorodiatko si zoberieš jednou rukou na ruky a druhé chytíš za ruku.

benit
20. okt 2018

Ja mam rozdiel medzi detmi 4,5 roka. Dcera prva, syn druhy. Mala bola prve vnuca na oboch stranach. Ked sa syn narodil tazko rozdychala ale stali sa z nich partaci. Uplne uzasni. Teraz su pubertaci a rozumia si stale. Nech im to len vydrzi.

nika1971
28. feb 2020

@martinjasen mam dvoch synov po 7 rokoch...starsi uz bude mat 22 a mladsi 15...je to uz dost velky vekovy rozdiel, ale nestazujem sa...ked boli mladsi, obcas sa potlkli...teraz uz nie...uz su to len slovne doberacky....ale ako tym drzia spolu....ked su doma sami dvaja, starsi sa o mladsieho postra....alebo idu spolu na nakup, ak nieco chcu

birika
29. dec 2020

rozdiel medzi dievcatami mame 19 mesiacov...starsia ked uvidela sestricku nam oznamila moja baba..a odvtedy robila vsetko, co "baba"...spavala aj 4x denne 🙂 ked boli starsie, boli nezhody, aj bitky a potom prisiel brat a ta laska sa neda opisat...nikto sa nesmel (cudzi) priblizit ku kociku ked tam spal...dnes su dospeli a ta surodenecka laska tam je stale 🙂

cariad
28. jún 2021

@bonaquaba ja to mapm presne presne tak isto ako ty. A úplne s tebou súhlasím. Ja si ich musím na striedačku pritúliť každého jedného ináč by má zožrali. Jeden po druhom. 🍀💕

Strana
z2