icon

Trojročná bije a kuše ročného brata

24. feb 2021

Ahojte, čo mám prosím už s dcerou robit?🤦🏽‍♀️ Má brata rada, ale furt má nutkanie ho kusat, bit ho(aj bezdôvodne), otvarat mu dlane, aby spadol, keď stoji a drzi sa. Vysvetlené to mala tisíckrát, aj sa mu vzdy ospravedlní, že ho nechcela kusat a už to neurobí, ale uprimne to nie je. Vie, že robi zle, lebo vzdy sa uteka schovat, keď sa rozplace. Dcéra bita nie je, takze má mrzi, že syn nou je🙄 zabrániť sa tomu nedá, to sú sekundy, aj keď mám syna meter od seba.

Trojročná bije a kuše ročného brata
basska_b
24. feb 2021

Toto neni normálne! Ja mam 3 ročnú a 1 ročnú doma, teraz oslavujú narodeniny. V živote by toto neurobila, v živote! Naposledy hrýzla ako 1.5 ročná - mňa. Ešte srandu z toho mala. Vraj v tom veku je to normálne. Nepomohlo nič, z toho vyrástla. Čítala som v poradni na koníkovi, že kúsanie je vybíjanie si frustrácie. Že máme povedať že môžeš biť do vankúša a takéto veci. Ale priznám sa, že moja by dostala poriadny feedback za takéto veci... stačí hlas zvýšiť a už seka dobrotu... veď preboha... chudák malý, strašne vyzerá tá jeho ručička.

veronikaa1998
24. feb 2021

Boha ako som sa teraz vynervovala, tkks. 50x za deň necháš pokusat rocneho syna od 3 ročnej dcéry? Moja 3,5 rocna by toto raz spravila svojmu ročnému bratovi tak by veľmi dostala po riti. Ved chudáčik malý sa nevie brániť, veľmi mi ho je ľúto, vieš ako on musí trpieť, ach. Ved to bolí jak šľak a ešte k tomu 50x za deň, plus ho ešte aj bije, robí mu zle aby spadol. Zle mi je, nervy mam veľmi. Prečo necháš aby tvoja dcéra doslova tyrala mladšieho brata?! Ma 3 roky, ona veľmi dobre chápe ze urobila niečo veľmi zlé a ty jej len dohovaras a vysvetľuješ ale efekt to nemá žiadny. Pekne ju treba kusnut naspäť ale nech ju to bolí, nech plače koľko chce. Hrozné niečo fakt. Chudáčik malinký..

sono2
24. feb 2021

Žiarli. Mám doma niečo podobné čo podobné rovnaké akurát kusanie nebolo take intenzívne.
Ja teda koľkokrát neviem ako ďalej
Je fakt veľmi málo chvíľ keď sa pekne hrajú
Ja mam dve dcéry o rok majú viac od tvojho páru aj staršia aj mladšia. Proste žiarli. Je aj taký typ že by sa stále stískala. Ja teda aj capnem koľkokrát dosť a pomáha len momentálne za chvíľu je opäť v nej.
Je to od počiatku chvíľami sa mi zdalo že to je fajn len teraz aj mladšia začína chce to čo staršia a hádajú sa stále staršia ju rozčuľuje a baví ju to. Mladšia ma nervy škrieka. Tiež nemôže byť stále po jej. No a atd atd
Ono pomôže isto že budeš sa jej viac venovať viac ju bozkavať ja koľkokrát akože urobím že som nevidela lebo ona normálne očakáva že čo bude, takto je prekvapená ale tak veľakrát sa nedá keď mladšia tiež chce ináč. Ťažko
Dievčatá sú také podľa mňa

sono2
24. feb 2021

@janulka88 máš tiež tak dve?
Lebo ja aj bijem a nepomáha a vie že robí zle takže toto neni fakt záruka že dat na zadok

sono2
24. feb 2021

@danieli konečne normálna odpoveď
Ono to aj u nás funguje tiež nemám vždy nervy ostať kľudna u nás teda kusanie bolo tiež nie takto jasné ale mladšia dostáva teda často od staršej.
Jasné žiarli.

sono2
24. feb 2021

@veronikaa1998 mam doma tiež žiarlivku pritom na nás nikdy nežiarlila. Pusy jej nevadili proste som myslela že toto sa nás tykat nebude.
Moja teda takto intenzívne nekuše. Pokusala áno tiež ale fakt párkrát ale sústavne robí mladšej zle.
Vieš koľkokrát už tak hrozne dostala že by si ma určite brzdila že to je moc. Myslíš že to pomáha?
Nie.
Asi nemáš tento problém doma lebo okrem toho že si sa rozčúlila tak si nedala vôbec radu.
Proste dcéra žiarli. Moja dcéra koľkokrát hovorí že nechce sestru zas keď sme vonku tak jej sestra. A nikto sa jej nemôže ani dotknúť. Bitka ešte horší. Presne vidím že cape mladšej ako odomňa dostane

apolenko
24. feb 2021

Môj 2-ročný syn hrýzol a štípal,keď to spravil mne ja som mu to vrátila,vtedy pozrel na mňa a povedal ,,mama bobo'',ja som mu povedala,že to isté si spravil ty mne,páči sa ti to?Mne to už nerobí,ale svojej skoro 20-ročnej sestre áno,lenže ona mu to nevracia,takže to berie tak,že to môže😐.Krik,vysvetľovanie a ani na zadok u nás nezabrali,jednoducho to tomu dieťaťu treba vrátiť.Môže to trvať aj dlhšie,no napokon to zaberie👍😉

tosomja
24. feb 2021

Ak sa jej naozaj venujete, s láskou, nie len že jej dáte jesť, idete von a uložíte spať..ale aj pomojkate, poblaznite, máte spoločné aktivity...tak potom len dávať pozor na malého, lebo toto nie je normálne, že tak kuše.
Vyžaduje si pozornosť, ..
3rocna si už uvedomuje, že robí zle, tak mala by dostať aj primeraný trest.
Že nie je mojkaci typ, neznamená, že jej nechýba mojkanie.
Včera som pozerala z archívu zámenu manželiek, tam bol práve príklad, ako staršia ubližovala 8mesacnemu bábätku. Až som plakala.

jankali
24. feb 2021

Podľa mňa by nemali byť sami, aby na to nebol priestor... aj niekoľko rokov ich mať stále na očiach, alebo oddelený program 🙂 To myslím vážne.

jankali
24. feb 2021

Dievčatko nebude robiť zle - a chlapček bude v pohode.

katkami123
24. feb 2021

@jankali a mama sa rozpoli?

lubmar
24. feb 2021

Ako mozes toto dopustit a takto opakovane😢😢 Trojrocna uz vie velmi dobre, co robi, ze robi zle... Zakazat rozpravky, oblubenu hracku, tablet, hocico, v takomto veku uz je dieta niecim "vydieratelne". Uvedom si, ze keby to robil malemu niekto cudzi, tak by si ho zodrala z koze. A malej to dovolis?? Jednoznacne ako rodicia vo vychove zlyhavate...

autor
24. feb 2021

@simsalabim snažím sa chranit mladsieho, preto tu pýtam rady a robím medzi nimi policajta. Ale to sú od dcery take rychlovky, že nie vzdy stihnem zakročiť.
@danieli trpezliva som dosť, zatiaľ to chcem riesit podobrom. Skusim teda ešte viac chváliť a motivovať k lepsiemu správaniu.dakujem

leeo
24. feb 2021

Moja zas bije maleho plysakmi. Ale to skor preto, lebo by sa s nim hrala a on je este moc maly (6m). No zato ona je pre neho ikona 😂. Neboj prejde to raz

autor
24. feb 2021

@adriannasvk skusam všeličo. Aj zobrať hracku, rozprávku vypnut, dat ju do izby, nič nezabera z dlhodobého efektu.
@lubiss bitke sa chcem zatiaľ vyhnut, lebo to nemôže pochopit, že dostane bitku za to, že bije niekoho ona. Že keď bijem niekoho ja, tak je to správne a keď bije niekoho ona, tak je to nesprávne.

simsalabim
24. feb 2021

Chapem, ze nestihnes zabranit tomu, co sa stalo. Ale vies jej dorazne dat najavo, ze to NESMIE. Preboha, ved tyra babo!!! Co by si urobila, keby ti ho kuslo cudzie dieta na ihrisku?

Ja by som dcere riadne capla, urcite s krikom, aby jej doslo, ze to myslim vazne a postavila ju do kuta v inej izbe. S tym, ze tam ostane, kym po nu nepridem. Po 10minutach by som ju vzala z izby von a vazne by som jej oznamila, ze ak to urobi znova, nech si ma nepraje. Vies, aj psia matka si vytrepe stena, ked neposlucha. Sama vidis, ze jemny pristup na nu nefunguje.

simsalabim
24. feb 2021

Ale ked ju nebojes, oba nevie, aky je to pocit byt zbity a uhryzuty! Chapes?!

tosomja
24. feb 2021

To potom bude stále brať tak, že jej nikto neublíži, ale ona môže. Ver, že párkrát na zadok v momente, keď kysne, alebo inak ublíži...si spojí s tým, že urobila zle ona, vrátilo sa jej to.
Keby chodila do škôlky a toto by robila, mohli by ju aj vylúčiť. Tak ohybaj ma mamko...lebo o chvíľu tresne aj tebe. A možno by prispelo aj keby si ju párkrát uspavala ty a otec mladšieho. A veľa sa rozprávali, v posteli, možno ti povie, prečo to robí. Samozrejme primerane jej veku.

fiafia
24. feb 2021

3 ročná ma dosť rozumu aby vedela,že robí niečo zle, skúša. Raz,dva x ale viac by to nespravila. Každý rodič vie čo platí na jeho dieťa. Zákaz telky, sladkosti, prechádzky prípadne do kúta. Nebudem nebeskym hlasom vykladať to isté keď to nemá účinok a dovolim ubližovať bezbrannému. Lebo to dovolíš.50x denne???? To pri mne by si na zadok nesadla. Niesom zástancom bitky ale tu už by sa zišla dobre mierena na prdel. Chudak malý zachvilu bude mať z toho traumu. Mňa by zaujímalo čo otec robí v takýchto situáciách. Tiež vysvetľuje donekonečna a chudák chlapec bude mať nové a nové kusance 🤔

sandrika1986
24. feb 2021

Tu dohovaranie a pekne slovo uz nepomoze...

luccija
24. feb 2021

Píšeš, že nie si za bitku schvalujem to, ale takto vie, že sa ospravedlní, zatrhnes rozprávku nakricis a život ide ďalej.Takze pri najbližšom útoku by som jej narezala na zadok a poslala vedľa do izby.Chudak malý tyrany vo vlastnej rodine veď z neho vyrastie neurotik nedôverčivý a čakajúci každú chvíľu, že mu ublížia.Nedovol jej to!

katkami123
24. feb 2021

@lubmar tiež si to myslím, ale nechcela som to takto na priamo napísať, že ako rodič zlyhanie toto dopustiť. Už dávno s tým mala prestať. Keď nejde po dobrom, treba po zlom.

lubiss
24. feb 2021

ale uvedomila by si co robi bratovi keby ju to boli tak ako jeho...a neboj oni uz velmi dobre chapu to len my si myslime ze sak su malicky ...ja som proste neni typ na nejake tutumutu chlacholenie ked sa niekto nevie vpratat do koze a zapadna vychova typu dohovaranie dietatu dokym ono do mna od nervov kope a ja ho hladkam po hlavicke to ako nekomentujem :D...ja mam celkom velku trpezlivost ale odtial potial.. a moj syn sa mi nikdy nehodil o zem, nikdy mi nevrieskal v obchode ani podobne maniere lebo vedel ze za zbytocny rev by mal jednu na zadok aby mal aj preco vrieskat, nikdy nikomu neublizil vedome co mimochodom robi tvoja dcera... teraz ma 13 rokov je to pubertak a nemam s nim nijaky problem..

katkami123
24. feb 2021

Jedna moja známa tiež nechcela dať nikdy po zadku dcérke, lebo by mala traumu a neviem co. To dieťa malo 3 roky a bilo vlastnú matku a silou, keď som to videla, až mi zle prišlo. A decko totálne nezvládnutelné, o zem sa hadzalo, jačalo, cudzieho skôr poslúchla ako vlastnú matku, tak to až tam dopracovala. V živote sa nedejú iba pekne veci, prídu aj negatívne, ak chceš z dcérky vychovať malého narcisa -ja si možem dovoliť ku druhým všetko a ku mne nikto nič, iba ma stále velebte, tak si na najlepšej ceste. Keď ona uhryzne a silou, musí vedieť príkladom aká to je bolesť, ktorú spôsobuje druhému a ze to vôbec nie je prijemne. Nie jej ešte viac fúkať do zadku a mat z nej úplného malého rozmaznanca.

katkami123
24. feb 2021

A ak to urobí 50x za deň, tak sa mozes hanbit, že si to nechala zájsť až do takéhoto štádia.

tncka
24. feb 2021

Tak by som ju vyprasila ze nabuduce by si rozmyslela. Dohovaranim by to mozno zacalo,ale 50x denne je teda prilis,uz keby to urobila 2x tak klaci v kute. A isto,ma ho rada,toto bude prejav lasky☝️😅

evka258
24. feb 2021

Asi ma odsudite, ale keď syn začal hrýzť mladšiu dcéru, tak som ho ja zakaždým poriadne uhryzla a chlapec si veľmi rýchlo rozmyslel, či bude ďalej hrýzť. Odvtedy žiaden kusanec. A ani z neho neubudlo.

petrisa213
24. feb 2021

Píšeš, že ju nechceš bit lebo nemôže pochopiť, že dostane bitku za to, že bije niekoho ona. Ale z pohľadu syna si sa na to pozerala? Ze on dostáva bitku a kusance a pritom nič nerobí. Ako toto správanie si ma on vysvetliť? Máš dvojitý meter a asi u dcéry autoritu žiadnu. Bránis dcéru a nie syna. Niekedy to tak býva, že mamy nedajú dopustiť na prvorodene deti, nech robia čokoľvek, sú to proste prvé deti, za to k druhemu dieťaťu už pristupujú inak. Aby to syn takto nepocitoval., lebo toto sa deje. Je trestaný a nevie ani za co, pritom dcéra trestná nie je a mala by byť za co. Skus sa vcítiť aj doňho, on je bezbranny, ale dcéra je už rozumná, teda mala by byť. Je synček chcene dieťa?

domak2
24. feb 2021

Ja teda tiež nie som za bitku, ale ani za nekonečné vysvetlovanie a tresty z ktorých si nič nerobí. Proste by som tam stala ako helikoptéra a za aj náznak ublíženia by šla do svojej izby. Lebo všetci spolu môžeme byť keď sa k sebe pekne spravame, inak proste nie. A to od prvého uhryznutia, nie po 150tom.😶

dkethe
24. feb 2021

Normalne sa mi vlasy dupkom postavili. Ja som proti fyzickym trestom, a som za respektujucu vychovu a stotoznujem sa s teoriou 'strata prvenstva, volanie o pozornost'. Ale materinsky ochranarsky pud by zauradoval a dceru by som dala mega do laty. Za prve, tvrda izolacia. Konec, sama v izbe bude. Zakazde ublizenie. Nemusis ju bit. Vidis ze dohovaranie a mile slovo nefunguje. Chudak malicky :( mne syn (4) velmi ojedinele mladsej ublizi. A to rosambo pocuju aj susedia vo vedlajsej brane. Neviem si predstavit, ze by som videla ako ju 50* denne hryzie.preboha.
To je sice smutne, ze sa citi ublizene (ako 95% prvorodenych) , ale svoj smutok si nesmie ventilovat agresiou na bezbrannych. Nikdy. Ani teraz,ani v puberte. Najdite iny ventil. Nech bucha do vankusa.