icon

Vekový rozdiel 6-7 rokov medzi deťmi: Aké máte skúsenosti?

Včera o 10:01

Ahojte, tie čo máte takyto vekovy rozdiel medzi detmi čo nato hovorite?

Strana
z2
anonym_7c4eeb
Včera o 13:18

Ja mam 6 rokov.Zavisi od vela okolnosti.Od povahy deti,v tomto pripade na zaciatku toho starsieho,na tom ci po surodencovi tuzi.U nas bola modlitbicka za surodenca na dennom poriadku,mala ma laskavu povahu,takze babatko prijala velmi vrelo.Dnes je v puberte a uz vnimat ten rozdiel.Jeden vyryva,druhy ma uz aj nove zaujmy ale dodnes sa vedia spolu vyblaznit a zahrat.6 rokov u mna nebola moja volba,tak to proste vyslo,skor sa nepodarilo ale nevnimala som to ako ziadnu prekazku.Hovorim u nas bola velka surodenecka tuzba a to vela veci ovplyvnilo.
A este tolko ze na mna su 2 deti az az.Nechvela som maly rozdiel,jednu som si vypiplala a druhe bolo ked zacala byt samostatna a sla do skoly,tak som sa vedela venovat koncentrovanejsie zase dalsiemu babatku.Vsetko ma pre aj proti.

renatka100
Včera o 13:19
@anonym_autor

@lucia147852 my tiež podobne termín mam začiatok marca a dcera je koniec jula (teraz bude mať 6). Velmi chcela babatko surodenca, tak verím, že jej to dlho vydrží 😀

@anonym_autor dceru mam 15 rocnu a syna 8 rocneho, akurat su spolu v kine, maju super vztah dcera maleho uplne zboznuje hoci niekedy aj ziarlim ci som ja mama 😁 za mna super kombinacia a nemenila by som

autor
Včera o 13:20
@renatka100

@anonym_autor dceru mam 15 rocnu a syna 8 rocneho, akurat su spolu v kine, maju super vztah dcera maleho uplne zboznuje hoci niekedy aj ziarlim ci som ja mama 😁 za mna super kombinacia a nemenila by som

@renatka100 tak to rada počujem ❤ dcera by radšej dievčatko ale že ved sa zahra aj s chlapcom :D

renatka100
Včera o 13:21
@anonym_autor

@renatka100 tak to rada počujem ❤ dcera by radšej dievčatko ale že ved sa zahra aj s chlapcom :D

@anonym_autor drzim palce teda urcite to bude dobre a ked ich budete viest k tomu aby sa mali radi a nebudete ich navzajom porovnavat budu mat dobry vztah

anonym_7c4eeb
Včera o 13:23

A treba si uvedomit ze starsi surodenec nie je pestunka ani lacka au pair.Nedavam starsiemu na zodpovednost nikde ani na vonok mladsie dieta.Ja som rodic,vztah je napriek vekovemu rozdielu prisne surodenecky.Ak aj niekedy starsie dieta ma potrebu usmernovat mladsie hned to upracem a vysvetlim kto je tu vo svorke rodic.Tiez mame starsie dievca a mladsieho chlapca.Chcela sestru,ale uz tak dlho tuzila po surodencovi ze jej to bolo jedno.Ced to je pre take dievcatko ktore chce surodenca ako ziva babika.A samozrejme treba ju primerane do starostlivosti zapajat.Prebalit plienocku ak chce a tak.Nech vie ze je stale sucastou.

3petka
Včera o 14:42
@anonym_autor

@3petka ano aj dcera "chcela" surodenca odkedy chodila do skolky lebo videla, že takmer všetci maju surodenca takže táto tužba trva viac ako 2 roky :D

@anonym_autor no u nás to bolo od 3 rokov staršieho. Už sme ho pripravili na to že bude jedináčik a našťastie sa podarilo.

anonym_9808d5
Včera o 19:29

Je to veľmi individuálne. Ja mám o rok mladšieho brata a o 5,5 roka mladšiu sestru. Od detstva som mala lepší vzťah so sestrou. Doteraz sme najlepšie kamošky. Aj s bratom vychádzame dobre, ale nie je to taký blízky vzťah ako so sestrou.

Strana
z2