icon

Žiarlivosť medzi sestrami

Včera o 19:34

Mám sestru, obe sme dospelé a máme svoje rodiny. Moja sestra bola vždy skromná, stačilo jej málo, od 16 brigádovala, pomáhala finančne rodičom aj mne. Ja som staršia ale nemala som šťastie na brigády a neskôr pracovné pozície, ktoré by mi vynášali toľko čo jej. Takže domov prinášala viac peňazí ona a občas prispievala aj mne.

Mala šťastie aj na muža, nie sú žiadni pracháči ale žije sa im dobre. Ja mám muža tiež ale pracuje ako robotník a plat ma nízky. Chodí aj na fušky ale stále máme menej než sestra a mňa to štve. Súrim ho do ďalšej práce ale on nechce, že je unavený. Vraj si mám nájsť prácu ja, ja sa starám o domácnosť. Ale ja chcem, aby sa o mňa staral on. Tak ako sa sestrin muž stará o ňu. Môj muž mi to sľúbil, keď si ma bral. Prečo ona má a ja nie? Moja sestra mala skrátka len šťastie a možno to šťastie ukradla mne.

Veľmi sa na ňu hnevám. Vždy keď prídem k nej na návštevu, má niečo nové, niečo čo si ja dovoliť nemôžem. Naposledy to bol robotický vysávač, predtým kávovar, minule zasa rekonštruovala záhradu. My bývame v malom byte, o dome môžem len snívať. Pritom ja som bola tá, ktorá si ho vysnila.
Zdá sa mi, že sa sestra veľmi zmenila. Stala sa z nej materialistka a keď som si od nej chcela požičať peniaze, bez rozmýšľania povedala, že nedá.

Ako môže byť tak rozmazlená?

anonym_28fedf
Včera o 20:33

@anonym_autor tento príspevok mi príde ako vygenerovaný AI

autor
Autor odpoveď zmazal
marca12
Včera o 20:34
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Asi zistil,co ho stojis 😂 sme v 21.storoci. zena, uvedom sa.

doriiis
Včera o 20:35

Nie sestra nie je rozmaznana. Ale ty si zato riadne lenivá a závistliva.

anonym_0520c7
Včera o 20:36

Daj si facku

anonym_ce8067
Včera o 20:38
@anonym_a0206e

Toto je taký troll

@anonym_a0206e taky piatkovy zase 😅

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_ce8067
Včera o 20:39

@anonym_autor a Ty ako mozes byt tak zavistliva?

autor
Autor odpoveď zmazal
motylik2559
Včera o 20:42
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor No tak to si si mala vykomunikovat s rodicmi, ze chces aj ty studovat. Ale NEDAVAT vinu sestre! Takze chod za rodicmi a im vylej tu krivdu, ale nezavid sestre a nechovaj sa ako rozmazLEne decko🤷‍♀️ Uz aj to,ze nejdes do prace, za to ze chces byt ako ona, ze sa o nu muz stara, uz len za to,ze nechas muza takto tahat a nemate vela penazi hovori o tvojom chorom nastaveni mysle, nie jej. Vstup si do svedomia a nevylievaj si krivdy na nespravnych osobach. A ako som ti uz napisala, chod k psychologovi, lebo zle dopadnes. Raz s tou krivdou si odozenies vsetkych ludi okolo seba a ostanes celkom sama, za svoju blbost.

anonym_a7bf3d
Včera o 20:42

Na zabavu dobre. Na realitu nerealne.
Zavidis?! Nic ine.
To ze je sikovnejsia. Lepsia. Mala lepsie moznosti ktore jednoducho vyuzila vo svoj prospech.

motylik2559
Včera o 20:45
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Urcite nie po rokoch😂 Ty mas svojho manzela na co? Na okrasu? Ako mozes citit krivdu za to co sa udialo pred rokmi za skolskych cias, ked si davno vydata a s inym chlapom?🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Posledny krat ti hovorim, NAVSTIV PSYCHOLOGA, lebo ty mas total chore zmyslanie!!! Ostanes sama, ak sa nezacnes liecit!

minenkaa
Včera o 20:45

Este že sa vždy nájde ,ten správny človek, čo za všetko môže

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
motylik2559
Včera o 20:48
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor A aky ma zmysel citit po rokoch krivdu, ked uz mas vlastny zivot, ktory vedome odmietas zlepsit? Daj sa liecit, viac ti uz nemam co k tomu napisat...

motylik2559
Včera o 20:49
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Nevies, lebo si v tom zacyklena...Riesis v sebe dookola to iste az ti z toho raz poriadne prepne a skoncis na psychiatrii! Potom uz ani s detmi nebudes! Takze smer psycholog, prip. psychiater..

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
motylik2559
Včera o 20:52
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Ked to vnimas ako zakerne, tak zial inej pomoci ti niet. Raz ostanes celkom sama...bez penazi, lebo ani do prace nejdes. Aj muz ta opusti, ked mas take chore zmyslanie. Drzat krivdu v sebe dlhe roky zdrave veru nie je a odmietat ist k odbornikovi, aby si sa z toho dostala je take, ze si zakerna akurat tak sama k sebe...

minenkaa
Včera o 20:53
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ty si fakt zrelá na tu liečbu

deedol
Včera o 20:55
@minenkaa

Dievčatá ,vsak to píše ta istá osoba ,čo tak na nevestu nadávala ,ako jej ukradla syna

@minenkaa presne tak, vidiet podla stylu a volby slov. "rozmazlena..."

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_3c515c
Včera o 21:02

@anonym_autor nie si nahodou ty tá rozmaznaná? A ešte aj upišťana? Troll jak vyšitý

minenkaa
Včera o 21:14
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor chod sa vyspať ,ide víkend a v pondelok si začni hľadať prácu ,podaj na rozvod a začni si zivot riesit sama,keď ti ho každý kazí a neváži si ta
Potom ta už nebude nič ťažiť a nebudes sa môcť na nikoho vyhovárať ,nik ti nebude robiť zle a ty jediná si budes môcť za to aký máš zivot
Inak,načo máš deti ,keď si si chcela riesit svoj zivot ,veď si vedela že deti ti ostanú na krku desiatky rokov

motylik2559
Včera o 21:16
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Toto nepis mne, ja som ti dala radu ako to riesit, a to vyhladanim odbornej pomoci. To si mala spravit uz davno, ked si tak uvedomujes, ze to ok nie je ako to tu pises. Uz davno si mohla byt z toho vonku, z toho choreho nastavenia. Ake pochopenie tu chces, ked sama si preto uz davne casy nic nespravila a este aj odmietas pracovat, lebo chces byt ako tvoja sestra? Velke uvedomenie toho, ze ona ma v zivote svoj zivot a ma inu cestu zivotom ako ty prijat nevies. Skodis sama sebe v prvom rade a v druhom skodis aj svojej rodine aj svojim detom, lebo mate malo penazi, ale aj tak ty nejdes do prace, len za to,ze ti muz kedysi nieco povedal a okrem toho ti povedal asi nie tak davno, aby si do prace isla. Situacie v zivote sa menia a ty sa tvaris ukrivdena ako rozmaznane dieta dlhe roky. Tak co cakas aku podporu tu, ked doslova NIC nerobis pre seba a svoje zlepsenie mysle, ked nerobis NIC pre rodinu, aby ste sa mali lepsie? Pokial sa budes len lutovat ako sa lutujes uz roky, tak podporu nedostanes nikde. Mala by si zacat primarne od seba, ale nie vyhovorkami co si vsetko zazila, pretoze to ti v aktualnych rokoch, ked uz mas vlastnu rodinu je akurat tak na houbeles...A dalsia vec, lutost este nikomu v zivote nepomohla pokial sa chce mat clovek lepsie takze necakaj,ze ta tu budeme čičíkať a obhajovat tvoje chore spravanie.

tilly
Včera o 21:22

Pozri, minulosť nezmeníš. Skús urobiť niečo, čo tu zlepší budúcnosť.

ria_sprout
Včera o 21:29
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor neverím že je niekto tak blbý

anonym_784212
Včera o 21:38

@anonym_autor Vyzera to tak,ze kým sa tvoja sestra vedela vždy obracať,aby sa mala dobre, tak ty si bola zvyknutá, že ta zabezpečujú iní.Nastal čas zmeniť to, nájsť si prácu a nosiť domov peniaze., vďaka čomu si budeš môcť všeličo dovolut