icon

Ako riešiť nezodpovedných susedov na ulici?

Včera o 15:06

Bývame v slepej ulicke, na ulici sú same malé deti(1-6r) poobede sa tu hrajú, kreslia si a bicykluju. Vždy keď idu domov susedia z konca ulice začnú turovat a preletia okolo nás, vždy sme ako dospele osoby pri detoch, ale raz za stalo, ze jednému z deti sa rozkotúľala lopta a keby ho nechytí za golier otec skoci rovno pod auto ktore preletelo(susedove) Na konci ulici byva bezdetný pár, ktorý ide ozaj rychlo, výzva ani prosba,aby sli pomalsie nepomáha, čo by ste robili ďalej? Sú to sekundy kým preletia, pretože id zastáčky hneď šliapnu na plyn a je ti nebezpečne. Rozmýšľala dom, že mu raz skocim do cesty ja, na moje riziko, tak keď sa približoval urobila som veľký krok do cesty ako by zareagoval, a on normálne pokračoval ďalej ani sa nesnažím zabrzdiť. Ide z neho strach

ku_uk
Včera o 15:43
@minenkaa

@anonym_autor to je jedno,dieta sa nemá čo hrať na ceste

@minenkaa ale Nehovor tak hluposti, ty si kde vyrastala? Na dedine je bežne, že keď sú kľudne ulice vždy sa deti stretávajú, my sme hrávali vybíjanu, skákali gumu a kreslili s kriedov, keď to nepoznate tk máte mizerne detstvo…

autor
Včera o 15:46
@mogaa

@anonym_autor nehrávky vám nepomôžu....aj sused vás môže začať riešiť, prečo si nedávate pozor na decká a hrajú sa na ceste....to naozaj tam nemáte pažiť alebo ihrisko?

@mogaa my si dávame pozor na deti, však vždy sme prítomní, ide o štýl jazdy že ide cca 70km rýchlosťou okolo nás a nedáva pozor na okolie 😃

minenkaa
Včera o 15:47
@ku_uk

@minenkaa ale Nehovor tak hluposti, ty si kde vyrastala? Na dedine je bežne, že keď sú kľudne ulice vždy sa deti stretávajú, my sme hrávali vybíjanu, skákali gumu a kreslili s kriedov, keď to nepoznate tk máte mizerne detstvo…

@ku_uk ano pred sto rokmi ,keď boli tri auta na ulici a ledva sa rozbiehali

autor
Včera o 15:48
@ku_uk

@ku_uk akože popravde aj mne doslo ľúto tých ľudí, že nepoznajú detstvo na ulici 🥺 akože to, že si každý predstavil frekventovanú ulicu v Bratislave kde sú semafory mi teochu nedáva zmysel😃 ale snad by mohli mat predstavivosť a predstaviť si úzku ulicu na jedno auto, slepú na mi i dedine na Záhorí kde prejde tak 10aut za deň😃😃😃😃

ku_uk
Včera o 15:50
@minenkaa

@ku_uk ano pred sto rokmi ,keď boli tri auta na ulici a ledva sa rozbiehali

@minenkaa opakujem sa netrep…, mám 30 rokov, 2 deti a funguje to v tichých uličkách tak stále. Tiež mám susedov mladých s malými detmi a na ulici sa stretávame od poobedia po večer, muzi kosia, my klebetime, deti sa hrajú na bicykloch. Smutný život máte vážne niektorí

ku_uk
Včera o 15:52
@anonym_autor

@ku_uk akože popravde aj mne doslo ľúto tých ľudí, že nepoznajú detstvo na ulici 🥺 akože to, že si každý predstavil frekventovanú ulicu v Bratislave kde sú semafory mi teochu nedáva zmysel😃 ale snad by mohli mat predstavivosť a predstaviť si úzku ulicu na jedno auto, slepú na mi i dedine na Záhorí kde prejde tak 10aut za deň😃😃😃😃

@anonym_autor ľudia osprostievavaju… skúste ist na ten úrad, ak ste viacerí susedia tak sa spojte

anonym_719695
Včera o 15:53
@anonym_autor

Ten retardér by musel byt potom na každom 5 metre, aby to malo zmysel, lebo ulica je dlha

@anonym_autor ak nemáte označenie obytnej zóny, tak sa deti nemaju čo hrať na ceste. A divím sa rodičom, že to dovolia. Tým pádom je tam evidentne 50-ka

anonym_bee6b0
Včera o 15:53

čo to berieš tak vážne. Tak poniektorí sa nehrali a ani ich deti nikdy na ulici. My tiež sme sa hrali , ale prečo by som mala niekoho presviedčať že to u nás bolo takto, keď u neho to bolo zas inak.

autor
Včera o 15:54
@anonym_719695

@anonym_autor ak nemáte označenie obytnej zóny, tak sa deti nemaju čo hrať na ceste. A divím sa rodičom, že to dovolia. Tým pádom je tam evidentne 50-ka

@anonym_719695 zijeme na dedine, kde niesu ani označenia hladná a vedľajšia cesta 😃 aby sme sa chápali

minenkaa
Včera o 15:54
@ku_uk

@minenkaa opakujem sa netrep…, mám 30 rokov, 2 deti a funguje to v tichých uličkách tak stále. Tiež mám susedov mladých s malými detmi a na ulici sa stretávame od poobedia po večer, muzi kosia, my klebetime, deti sa hrajú na bicykloch. Smutný život máte vážne niektorí

@ku_uk to ale neznamena,že sa môžu decka môžu na ceste
Ja som vyrastala na dedine,moje decko ,to sa nikdy nehralo na ulici,bývam teraz v neskutočnom zapadákove,v slepej ulici a nik sa nestretáva na ulici a ani decka sa nehrajú na ulici

autor
Včera o 15:55
@anonym_bee6b0

čo to berieš tak vážne. Tak poniektorí sa nehrali a ani ich deti nikdy na ulici. My tiež sme sa hrali , ale prečo by som mala niekoho presviedčať že to u nás bolo takto, keď u neho to bolo zas inak.

@anonym_bee6b0 tak ja nechápem preco ti komentujú takí, ktorí tak nežili. Zjavne nevedia poradit

minenkaa
Včera o 15:55
@anonym_autor

@anonym_719695 zijeme na dedine, kde niesu ani označenia hladná a vedľajšia cesta 😃 aby sme sa chápali

@anonym_autor prečo inak môžte byt vy na ceste a sused nemožnoze tu cestu využívať ako on chce a ešte je vlastne aj pre auta ,takže on nerobí nič zle

amalka07
Včera o 15:56
@minenkaa

@ku_uk to ale neznamena,že sa môžu decka môžu na ceste
Ja som vyrastala na dedine,moje decko ,to sa nikdy nehralo na ulici,bývam teraz v neskutočnom zapadákove,v slepej ulici a nik sa nestretáva na ulici a ani decka sa nehrajú na ulici

@minenkaa tak teda chudak tvoje deti, už len tým keď vlastné dieťa nazveš decko a učíš ho takejto zlobe a nenávisti bez spoločenského života

minenkaa
Včera o 15:56
@anonym_autor

@anonym_bee6b0 tak ja nechápem preco ti komentujú takí, ktorí tak nežili. Zjavne nevedia poradit

@anonym_autor inak budes spokojná keď ti zrazí decko alebo fakt to skončí smrťou
Či ty jednoducho chces a budes mať tie decka na ceste

minenkaa
Včera o 15:58
@amalka07

@minenkaa tak teda chudak tvoje deti, už len tým keď vlastné dieťa nazveš decko a učíš ho takejto zlobe a nenávisti bez spoločenského života

@amalka07 decko je uplne normálne slovo ,aká nenávisť a zloba a bez spoločenského života ,to ulica znamená spoločensky zivot

autor
@minenkaa

@anonym_autor prečo inak môžte byt vy na ceste a sused nemožnoze tu cestu využívať ako on chce a ešte je vlastne aj pre auta ,takže on nerobí nič zle

@minenkaa však mu nikto nebráni, nechápem 😃 skús ešte raz citat

amalka07
@minenkaa

@minenkaa môže ju využívať ale žiadny šofér nemôže ohroziť chodca, NIKDY. A takisto ísť 70 na takejto ceste, áno je tam 50tka, ale už v autoškole učia, že na takýchto cestách má človek jazdiť obozretne, predvídavo a tak, aby chránil a neohrozil seba ani iných. A o tom, že tu ide hlavne o ľudskosť už ani nehovorím

anonym_e1f798

Tu je tá ohľaduplnosť 😂a ľudskosť.
My keď sme boli malé deti hrali sme sa na ulici, tiež sme boli slepá ulica, vodiči keď videli deti spomalili. Taktiež teraz kde bývam bežne deti na ulici si postavia bránky a hrajú sa, keď ide auto uvoľnia cestu, ktorá je bočná ulica. Sme už väčšia dedina ale napriek tomu stále každý je ohľaduplný, ihrisko sme do teraz nemali deti sa nemali kde hrať. Na dedine sa vždy deti hrali na ceste však je to aj dedina, chodníky ani nemáte. Takže aj keď idú deti po ceste je jasne že spomalím.
Najprv ľudia pičuju že deti sedia na telefónoch, a keď sú vonku im vadia.
Nepoviem v meste na ceste kde máte križovatky atd. Ale arogancia ľudí je už bežná vec. Ja to vidím na prisťahovaných ľudí z miest. Robia sú tu čo chcú a ešte sú prekvapený že sa im neklaniame…

minenkaa
Včera o 16:00
@amalka07

@minenkaa môže ju využívať ale žiadny šofér nemôže ohroziť chodca, NIKDY. A takisto ísť 70 na takejto ceste, áno je tam 50tka, ale už v autoškole učia, že na takýchto cestách má človek jazdiť obozretne, predvídavo a tak, aby chránil a neohrozil seba ani iných. A o tom, že tu ide hlavne o ľudskosť už ani nehovorím

@amalka07 kto tvrdí ,že ide 70,jedine autorka a pochybujem ,že ma radar v očiach
Takmisto sa učí ,že cesta pre motorové vozidla je cesta pre motorové vozidla a chodci sa na nej majú zdržiavať len potrebný čas ,keď potrebujú prejsť z bodu A do bodu B a majú sa pohybovať za sebou a ist po ľavej strane

autor
Včera o 16:00
@anonym_e1f798

Tu je tá ohľaduplnosť 😂a ľudskosť.
My keď sme boli malé deti hrali sme sa na ulici, tiež sme boli slepá ulica, vodiči keď videli deti spomalili. Taktiež teraz kde bývam bežne deti na ulici si postavia bránky a hrajú sa, keď ide auto uvoľnia cestu, ktorá je bočná ulica. Sme už väčšia dedina ale napriek tomu stále každý je ohľaduplný, ihrisko sme do teraz nemali deti sa nemali kde hrať. Na dedine sa vždy deti hrali na ceste však je to aj dedina, chodníky ani nemáte. Takže aj keď idú deti po ceste je jasne že spomalím.
Najprv ľudia pičuju že deti sedia na telefónoch, a keď sú vonku im vadia.
Nepoviem v meste na ceste kde máte križovatky atd. Ale arogancia ľudí je už bežná vec. Ja to vidím na prisťahovaných ľudí z miest. Robia sú tu čo chcú a ešte sú prekvapený že sa im neklaniame…

@anonym_e1f798 👏👏👏 lepšie by som to nenapisala. Keď sú všetci jak zamindrakovana minenkaa, tak ja sa ani nečudujem, že svet ide tam kam ide. Ľudská zloba v priamom prenose tento príspevok

autor
Včera o 16:01

Ja som ju zablokovala, nechce sa mi citat jej komentáre, lebo nechape, čo tu riesim

natalka13
Včera o 16:02
@amalka07

@amalka07 decko je nejake hanlive slovo?
Odkedy?

minenkaa
Včera o 16:02
@amalka07

@amalka07 ľudskosť ,je ľudské vystavovať riziku svoje dieta a ešte aj šoféra čo ide po ceste riziku ,tým,že nechám dieta sa hrať na ceste?
Každá minca ma dve strany

minenkaa
Včera o 16:03
@anonym_autor

@anonym_e1f798 👏👏👏 lepšie by som to nenapisala. Keď sú všetci jak zamindrakovana minenkaa, tak ja sa ani nečudujem, že svet ide tam kam ide. Ľudská zloba v priamom prenose tento príspevok

@anonym_autor zlobu tu predvádzaš len a len ty

hviezdicka002
Autor odpoveď zmazal
anonym_d7e31c
Včera o 16:04

@anonym_autor Ulica,kde bývate,je označená ako obytná zóna dopravným značením? Ak tomu tak nie je, môžete požiadať mesto/obec,aby takéto označenie osadilo.Ked tak je, alebo sa stane, váš sused "Fittipaldi,,bude povinný ísť max 20km/h a davat prednosť osobám, ktoré sa pohybujú v danom priestore

ku_uk
@minenkaa

@anonym_autor zlobu tu predvádzaš len a len ty

@minenkaa ja by som povedala, že tiež ty. Si bezdetna podľa mna, preto to tak necitlivo vnímaš

anonym_cbc606

Mne by to liezlo na nervy každučký deň keď chcem ísť domov, samé deti po ceste a spomaľovať na 20. Je to cesta. S deťmi sa zoberte a choďte na ihrisko alebo sa striedavo stretajte u niekoho na záhrade

anonym_d928ed

Decká upozorni, na suseda sa choď sťažovať aby ti tam dali retarder. Iné nemáš čo robiť. Ale hádzať sa mu pod auto je teda plán hodný psychiatrie.

anonym_e1f798
@anonym_autor

@anonym_autor ľudia zabúdajú že teľaťom raz bol 😂
A vôbec žijú a žili na dedine ?
Ja neviem ako pomôcť len že retardér alebo obytná zóna skúsiť to poriešiť s starostom