icon

Ako riešiť problém so susedou, ktorá žiada o peniaze?

21. aug 2026

Máme susedu. Má skoro 60 rokov. Je sama na invalidnom dôchodku. Nezdá sa, že by sa nejak obmedzovala, alebo šetrila. Chodí napríklad do dosť drahých potravín, veci nenakupuje v akcii, nerobí jej problém plná cena. Ale aj tak sa stále sťažuje, stonie, že má málo a ledva jej to vystačí. Žeby jej mali kamarátky pomáhať. Veľa ľudí, žien ( kamarátok) z nášho baraku asi z tohto dôvodu od nej dalo ruky preč.
Minule mi ukazovala, veci objednané cez módny katalóg, skutočne odhadom aj za 400,- Eur. Tie veci kvalitovo nemali tú hodnotu a boli predražené. O pár dní na to ma stretla, že sa jej pokazila posteľ, bola si v obchode pozrieť novú, a že vhodná rozmerovo stojí 300,- Eur. Ale, že ona sa kvôli posteli zas nemôže vycingať z peňazí, že čo ak sa jej pokazí chladnička, alebo práčka, čo potom. Či jej na posteľ nepožičiam. A ja že nie. A slušne som jej povedala, že mohla myslieť na zadné vrátka, keď objednávala z katalógov.
Urazila sa na mňa a teraz ma pravdepodobne aj ohovára.
Čo s ňou ? 🤷

Strana
z2
muchotrafka298
21. aug 2026
@anonym_9a94ef

prosím ťa, čo je to "módny katalóg" ? Toto slovné spojenie reálne dnes niekto používa?

@anonym_9a94ef ja som to pocula naposledy v 90-tych rokoch, ked vsetci ficali na zasielkovych firmach ako bol Otto. A k tomu chodili domov tie katalogy...odvtedy som ten vyraz prisamvacku nepocula 😂

2691
21. aug 2026
@anonym_9a94ef

prosím ťa, čo je to "módny katalóg" ? Toto slovné spojenie reálne dnes niekto používa?

@anonym_9a94ef to je módny katalóg,coy je na Tom divné a hlavne podstatné? Všetci sme pochopili o čo tu ide.

2691
21. aug 2026

@anonym_autor , poďakuj si, že si sa takto zachovala. Urobila si správne
A že ťa bude ohovárať? No a čo? Inteligencii sa medze nekladú....

anonym_9a94ef
22. aug 2026
@2691

@anonym_9a94ef to je módny katalóg,coy je na Tom divné a hlavne podstatné? Všetci sme pochopili o čo tu ide.

@muchotrafka298 ani ja

@2691 aj vďaka takýmto slovám a celkovej štylistike mi príde príspevok vymyslený.

muchotrafka298
22. aug 2026
@anonym_9a94ef

@muchotrafka298 ani ja

@2691 aj vďaka takýmto slovám a celkovej štylistike mi príde príspevok vymyslený.

@anonym_9a94ef jasne ze je vymysleny alebo generovany AI. To tu vidis casto, ak sem chodis pravidelne.

autor
22. aug 2026
@anonym_9a94ef

@muchotrafka298 ani ja

@anonym_9a94ef Človek vie lepšie štylizovať ako Ty a hneď je AI ? Mala si sa lepšie učiť.

anonym_9a94ef
22. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_9a94ef Človek vie lepšie štylizovať ako Ty a hneď je AI ? Mala si sa lepšie učiť.

@anonym_autor chcela si inej odpovedať asi, že?

autor
22. aug 2026
@anonym_9a94ef

@anonym_autor chcela si inej odpovedať asi, že?

@anonym_9a94ef Prečo inej ?

anonym_9a94ef
22. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_9a94ef Prečo inej ?

@anonym_autor pretože ja som o AI nepísala. Ale to je jedno.

autor
22. aug 2026
@anonym_9a94ef

@anonym_autor pretože ja som o AI nepísala. Ale to je jedno.

@anonym_9a94ef Prepáč, ospravedlňujem sa. To písala @muchotravka.

sisaka
22. aug 2026

Dej sa odohráva v 90tych rokoch? Že módny katalóg! To fakt ešte niekto niečo také tlači a ľudia si z toho objednávajú?
S prepáčením srať na susedu, tam nie je čo riešiť, ale ten katalóg mi udrel do oči. Niečo také som nevidela fakt tých 30 rokov.😅

strajkokaz
22. aug 2026
@sisaka

Dej sa odohráva v 90tych rokoch? Že módny katalóg! To fakt ešte niekto niečo také tlači a ľudia si z toho objednávajú?
S prepáčením srať na susedu, tam nie je čo riešiť, ale ten katalóg mi udrel do oči. Niečo také som nevidela fakt tých 30 rokov.😅

@sisaka áno, napr. Bonprix

sisaka
22. aug 2026
@strajkokaz

@sisaka áno, napr. Bonprix

@strajkokaz zaseknutý v čase? Asi čakajú, kým stará klientela vymrie…neviem si predstaviť, že si niekto pod 60 rokov objednáva cez módny katalóg.
To by celkom sedelo s vekom tej susedy.

autor
22. aug 2026
@sisaka

@sisaka Áno, no tak mi povedala. Že jej chodí do schránky Witt a z toho si objednala veci. Tak na 99% to muselo byť z časopisu.

anonym_f5246c
22. aug 2026

@anonym_autor ze ju mam v pazi ako ostatny susedia, nech sa zadrhne ropucha🌞

Strana
z2