icon

Ako sa vysporiadať s voľne pobiehajúcimi psami na sídlisku?

8. aug 2026

Ahojte, uz neviem ako dalej. Byvame s mojou rodinou v meste. Je uz neunosne kolko je tu psov a ako s nimi majitelia chodia navolno. Kazdy tyzden riesime, ze nejaky pes vybehne na moje dieta. Velkych psov maju vacsinou majitelia na voditku, ale s malymi chodia na volno, lebo ved su mali. Kazdy tyzden riesime, ze ideme po chodniku a zrazu k nam sprintuje nejaky pes a brese...ja za ruku drzim maleho a psa len nejak s nohou odhanam. Uz na to nemam nervy. Dnes zase na nas vybehol pes, ked sme isli od auta k panelaku. Dupala som na neho, kricala, ale nevedela som ho odohnat, vrcal a brechal. Manzel isiel za nami, pribehol a psa odkopol, lebo nas chcel ochranit. Zrazu pribehol majitel a sotil do muza, ze ako si dovolil kopnut do jeho psa. Skoro sa pobili, stale sa trasiem. Vravim majitelovi, ze ma mat psa na voditku, ale on nic...ze on len do auta isiel, ze naco voditko. Hadka neskutocna...ja uz neviem. Kazdy majitel psa argumentuje, ze on svojho psa pozna a nikomu nic neurobi. Ale ked ten pes na nas vybehne, tak majitel len pozera alebo kedy nekedy vyjde spozna rohu...ani raz sa nestalo, aby v tejto sotuacii majitel psa privolal a vsetko v pohode..proste nic...a ked im manzel vynada, tak vyskakuju. Ja uz neviem ako toto riesit. Dajte napady.

Strana
z5
misiak7777
Včera o 10:52
@anonym_011f7a

@misiak7777 Kriste ...pane...ty vieš o psoch veľké ho***

@anonym_011f7a áno a prečo 🙂 keby si mojej šla dať očuchať ruku, tak máš o prsty menej 😃😃😃😃

biba_18
Včera o 11:03
@misiak7777

@anonym_011f7a áno a prečo 🙂 keby si mojej šla dať očuchať ruku, tak máš o prsty menej 😃😃😃😃

@misiak7777 ale veď je to jasné že nebudem dávať ňuchať ruku len tak bez rozmyslu .. ale ak poznáš psov tak musíš vedieť, že pokiaľ začneš na psa dupať a vrieskať, ani náhodou ho to neukľudní ...

misiak7777
Včera o 12:32
@biba_18

@misiak7777 ale veď je to jasné že nebudem dávať ňuchať ruku len tak bez rozmyslu .. ale ak poznáš psov tak musíš vedieť, že pokiaľ začneš na psa dupať a vrieskať, ani náhodou ho to neukľudní ...

@biba_18 však to som autorke aj napísala, že dupanie a kričanie môže psa ešte viac provokovať. Mne pomohlo ak som na psa zdvihla výrazne hlas, ak teda bol fakt naspídovaný. Inak na štekancov reagujem ignoráciou

Strana
z5