Ako sa vysporiadať s voľne pobiehajúcimi psami na sídlisku?
Ahojte, uz neviem ako dalej. Byvame s mojou rodinou v meste. Je uz neunosne kolko je tu psov a ako s nimi majitelia chodia navolno. Kazdy tyzden riesime, ze nejaky pes vybehne na moje dieta. Velkych psov maju vacsinou majitelia na voditku, ale s malymi chodia na volno, lebo ved su mali. Kazdy tyzden riesime, ze ideme po chodniku a zrazu k nam sprintuje nejaky pes a brese...ja za ruku drzim maleho a psa len nejak s nohou odhanam. Uz na to nemam nervy. Dnes zase na nas vybehol pes, ked sme isli od auta k panelaku. Dupala som na neho, kricala, ale nevedela som ho odohnat, vrcal a brechal. Manzel isiel za nami, pribehol a psa odkopol, lebo nas chcel ochranit. Zrazu pribehol majitel a sotil do muza, ze ako si dovolil kopnut do jeho psa. Skoro sa pobili, stale sa trasiem. Vravim majitelovi, ze ma mat psa na voditku, ale on nic...ze on len do auta isiel, ze naco voditko. Hadka neskutocna...ja uz neviem. Kazdy majitel psa argumentuje, ze on svojho psa pozna a nikomu nic neurobi. Ale ked ten pes na nas vybehne, tak majitel len pozera alebo kedy nekedy vyjde spozna rohu...ani raz sa nestalo, aby v tejto sotuacii majitel psa privolal a vsetko v pohode..proste nic...a ked im manzel vynada, tak vyskakuju. Ja uz neviem ako toto riesit. Dajte napady.
@anonym_autor chápem ťa, majiteľ psa je pekný debil.. poradím ti - určite neskusaj debilnu radu sa zohnúť a dať očuchať ruku 🤦 je veľké riziko že pes kusne. Treba sa mu prihovoriť a podľa reakcie vidíš či je v pohode alebo nervózny..
Inak možno to dupanie toho psa ešte viac dráždi do útoku. Mne v takých situáciách pomohol rázny zvýšený hlas.
Nabudúce volajte policajtov, nech si panko platí pokuty
@anonym_b96372 stále mi nie je jasné čo konkrétne sa ma pýtaš 🤷♀️
@biba_18 ach,este raz ked sa na teba vyruti diva svina alwbo medved,mas vediet vyhodnotit jeho umysle co chce?Toto totiz radis ty.
@anonym_2ce65c Teoreticky by to mozno aj pomohlo, ale uplne si neviem predstavit nosit so sebou slzny sprej. To by som asi ani nestihla vytiahnut. Ja v tej situacii na psa skricim alebo dupnem, ale jeho to akoby viac hecuje.
@anonym_autor Keď na neho kričíš, alebo dupeš, tak sa nečuduj, že na vás šteká. Normálne kráčaj ďalej a nevšímaj si ho. Kričať a dupať na psa je to najhoršie, čo môžeš v takej situácii urobiť.
Ja sama mam psa (na voditku), male dieta a som tehotna. Idem si kupit elektricky taser, lebo vcera som mala dalsi incident kedy si stary debil na mna v 9 tom mesiaci pustil svojho psa, ktory si chcel kusnut do mojho. Nastastie moj je vacsi a flegmos, ale kurnik aby som ja toto riesila pred porodom... Budem takym davat najskor vystrahu a potom rovno elektricku supu, nech ma bozaju v rit ked si nevedia ovladat psa. Pes sice za nic nemoze, ale ja potrebujem chranit seba, svoje deti aj psa.
@gaia14 presne sa mi stalo niečo veľmi podobné. Tehotná (už očividne), rizikové a majitelia idú vyniesť smeti a svoje psisko (bez obojku, vodítka, bez toho aby reagovalo na akýkoľvek ich povel) tam nechajú behať, samozrejme hned išiel tou ich loveckou chôdzou po mojich. Na moje vyzvanie aby si ho chytili nereagovali a ešte ja som bola zlá, že som to riešila cez obec - pán starosta mi volal a posmešne sa pýtal, či ten pes mňa alebo mojich kusol...Úplne dno 🤮 Lebo inak sa riešiť nič nebude, až keď sa niečo zlé stane. Ale ja spravím všetko pre to, aby sa nestalo. Nabudúce už len polícia a psisko budem kľudne odkopávať. Budem si svoje chrániť vždy a ako budem môcť a veru kúpim si aj ja objednať taser. (Moje 2 malé psiky nikdy za nikým nejdú a pri ľuďoch sú vždy na vodítku a bez vodítka sú 150% ovládateľné).
Mimochodom títo stupídni majitelia psa si neodpustia poznámku, keď okolo idem, takí dezoláti si jednoducho nikdy nepriznajú vinu
Kedy sa objavila kultura podriadovania sa ludi zvieratam?
Ved to nie je normalne aby som si nemohla ist zabehat a psisko na mna skace a majitelia "nebojte sa, on sa chce len hrat".
Do piki ja si chcem zabehnut, bez psiska v mojich patach.
Kedy sa objavila kultura podriadovania sa ludi zvieratam?
Ved to nie je normalne aby som si nemohla ist zabehat a psisko na mna skace a majitelia "nebojte sa, on sa chce len hrat".
Do piki ja si chcem zabehnut, bez psiska v mojich patach.
@anonym_616ce7 Kopni psa nabuduce,majitelia sa spamataju,ja tie psy extra nemusim ale ti psickari mi lezu viacej na nervy ako tie samotne psy.Odkedy vznikla sekta psickarov neznasam psy a to som ich ako dieta a vlastne donedavna milovala.Ale naozaj sa mi sprotivili skrz psickarov.
Odfoť/natoč si psa aj majiteľa a choď s tým na mestskú políciu, pes nemôže behať navoľno medzi blokmi. Nos so sebou aj slzný spej a nacvič si jeho použitie, keď sa približuje brešúci pes vytiahneš odisti a maj ho ho v ruke pred sebou, keď príde na dosah striekaš na ňufák.
@anonym_autor ja som sa kvôli tomuto musela vzdať jedného nášho psa. Chodila som s malými deťmi a s mojim psom na vodítku a stále na nás vybehol nejaký voľne pobehujúci pes. Kedysi išla okolo nás taká koza mladá a veľkým hebedom navoľno a vraví nebojte sa on neublíži tak som jej vytrela do ksichtu, že kvôli takým hnusným egoistom ako je ona sedel môj pes často doma a došlo to do toho, že sme ho museli darovať. Sa jej pýtam a všetkých sebcov tu - je to ok? Že žijete na úkor iných? Že iných obťažujetw do takej miery, že musia ľudia poslať rodinného člena z domu inde?
@anonym_b44e7c Bezcitne spravanie? Ze mi do dietata utoci pes, tak nas manzel brani? Ja sa niekolko hodin trasiem z toho, co sa stalo, ale ty riesis chudatko psa. Ved jasne, dnes je dieta viac ako pes.
@anonym_autor úplne súhlasím, zvrátená doba, povýšili sme psov nad ľudí😢
Odfoť/natoč si psa aj majiteľa a choď s tým na mestskú políciu, pes nemôže behať navoľno medzi blokmi. Nos so sebou aj slzný spej a nacvič si jeho použitie, keď sa približuje brešúci pes vytiahneš odisti a maj ho ho v ruke pred sebou, keď príde na dosah striekaš na ňufák.
@anonym_69d95a ja nosím v kabelke sprey a píšťalku proti psom. Aj v našom meste je to choré, a volať mestskú políciu je OK. Ty žiadny zákon neporušuješ, pes podľa všeobecného obecného nariadenia má mať náhubok a byť na vodítku, ak nemá hrozí mu pokuta.
@anonym_autor chápem ťa, majiteľ psa je pekný debil.. poradím ti - určite neskusaj debilnu radu sa zohnúť a dať očuchať ruku 🤦 je veľké riziko že pes kusne. Treba sa mu prihovoriť a podľa reakcie vidíš či je v pohode alebo nervózny..
Inak možno to dupanie toho psa ešte viac dráždi do útoku. Mne v takých situáciách pomohol rázny zvýšený hlas.
@misiak7777 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
@anonym_616ce7 Kopni psa nabuduce,majitelia sa spamataju,ja tie psy extra nemusim ale ti psickari mi lezu viacej na nervy ako tie samotne psy.Odkedy vznikla sekta psickarov neznasam psy a to som ich ako dieta a vlastne donedavna milovala.Ale naozaj sa mi sprotivili skrz psickarov.
@anonym_b96372 súhlasím a odpadávam, že aj niekto nemusí psov, ja som si myslela, že len ja...pozrite si štatistiky, koľko je prípadov napadnutia psov ....ale podľa psíčkarov, je ich psík dobrý nikomu neublíži, zo samej lásky k psom nevedia čo robiť, o starých sa nemá kto starať, lebo im treba urobiť hygienu ak nosia plienky, po psovi výkaly im nerobia nič, Bože, kde sme sa to dostali😢😢😢
@anonym_69d95a ja nosím v kabelke sprey a píšťalku proti psom. Aj v našom meste je to choré, a volať mestskú políciu je OK. Ty žiadny zákon neporušuješ, pes podľa všeobecného obecného nariadenia má mať náhubok a byť na vodítku, ak nemá hrozí mu pokuta.
@anonym_f2fa7c "pes podľa všeobecného obecného nariadenia má mať náhubok a byť na vodítku, ak nemá hrozí mu pokuta." Vieš sem hodiť konkrétne podľa akého VZN? 🙂 Pretože toto je skrátka blbosť
@anonym_f2fa7c to kde musí mať náhubok? Hádam len v MHD, nie na ulici.
@anonym_ebc1db tak tak... náhubok hromadné dopravné prostriedky, niektoré obchody apod... a na uliciach "nebezpečný pes" (čo nie je hocijaký, ale presne taký ako ho definuje zákon).. Ešte som nezažila, aby to niektoré VZN na slovensku malo ohľadom náhubka inak... 🤔
A aj to vodítko musí byť len na miestach, kde je voľný pohyb zakázaný a tieto miesta MUSIA byť zároveň viditeľne označené.
@anonym_ebc1db skús naštudovať všeobecne záväzné nariadenie obce, vodič tiež musí ovládať pravidlá cestnej premávky...
@anonym_ebc1db skús naštudovať všeobecne záväzné nariadenie obce, vodič tiež musí ovládať pravidlá cestnej premávky...
@anonym_f2fa7c ... a k tomu ja odporúčam naštudovať aj nadradený zákon.. to je v tejto problematike vzhľadom na množstvo "nezrovnalostí" (ktoré často napáda aj prokuratúra) relevantnejšie a dôležitejšie
@anonym_autor Ja mám opačnú skúsenost, pozorujem, že väčšinou malé psy sú na vodítku, zatiaľ čo veľké hoväda debilni majitelia nechávajú na volno a bez náhubku. Zo 2 x sa mi stalo keď som bola na vychádzke s našim malým psom, že sa také hovädo rozbehlo k nám. Ja hneď psa na ruky, nosím vždy laser pre prípad. Raz som ho na psa použila, chvalabohu zabralo, raz na poslednú chvíľu retardovaných majiteľ psa zachytil. Posledné čoa skoro napadol statny vlčiak keď som bola von bez psa a hovorím a myslím to smrteľne vážne - najbližšie ak sa niečo také udeje nestrieknem kaser len na psa, ale úplne vážne aj retardovanemu majitelovi do ksichtu, lebo normálne sa s nimi3 rozprávať nedá. Toto si snad ti dementi zapamätajú
@misiak7777 Kriste ...pane...ty vieš o psoch veľké ho***
@anonym_b44e7c ehm, tak to si este nezazila psa, ktory na teba ide vyslovene utocit. Ja milujem zvierata, viem, ako sa k nim spravat, ako sa spravat, ak je cudzi pes navolno. Ano, ak vidim, ze pes ide ku mne len zo zvedavosti, tiez sa prihovorim, tiez dam ruku onuchat a potom sme kamarati. Ale niektori psi idu vyslovene utocit. Bohuzial, je to tak, uz sa mi stalo viackrat, ze mi pes vybehol na dieta so zurivostou a umyslom uhryznut. Pritom moje dieta nijako neprovokovalo. V takej chvili sa mi spusti obranny mechanizmus a chranim dieta. Takze ak je to potrebne, aj kopnem. Zatial som kopla len raz v zivote a citila som sa hrozne, ale viem, ze som urobila spravnu vec. Je smutne, ze dnes ma psa uz akykolvek bezmozgovec a vsimam si, ze plati umera, cim vacsi blbec, tym narocnejsie plemeno na vychovu vlastni. Takze je jasne, ze ak ma majitel problem sam so sebou, nebude vediet vychovat ani psa. A o nejakom respekte k okoliu, ze by mohol mat psa na voditku, tak o tom mozeme iba snivat...
@anonym_dbb41e Je to presne o tom...pes útočí, keď sa bojí, alebo je v úzkych. Ale ak mamička "vrieska a kope" do psa, tak by som volala políciu na dú retardovanú mater, čo do psa kope! To čo za doba dementných materí?
@anonym_b96372 súhlasím a odpadávam, že aj niekto nemusí psov, ja som si myslela, že len ja...pozrite si štatistiky, koľko je prípadov napadnutia psov ....ale podľa psíčkarov, je ich psík dobrý nikomu neublíži, zo samej lásky k psom nevedia čo robiť, o starých sa nemá kto starať, lebo im treba urobiť hygienu ak nosia plienky, po psovi výkaly im nerobia nič, Bože, kde sme sa to dostali😢😢😢
@anonym_f2fa7c Tam...kde ty... medzi odpadky! Už radšej nereaguj! Si zlý človek👎
@anonym_dbb41e Je to presne o tom...pes útočí, keď sa bojí, alebo je v úzkych. Ale ak mamička "vrieska a kope" do psa, tak by som volala políciu na dú retardovanú mater, čo do psa kope! To čo za doba dementných materí?
@anonym_f2fa7c asi tebe treba trošku naštudovať. Nič také, co tvrdíš, neexistuje. Jedine v tvojej hlave. Bojíš sa psov, že?
@anonym_f2fa7c asi tebe treba trošku naštudovať. Nič také, co tvrdíš, neexistuje. Jedine v tvojej hlave. Bojíš sa psov, že?
@anonym_ebc1db Ja sa psov nebojim,poznam ich a dokonca ma maju radi ale neskutocne mi lezu sektarski psickari ktoro maju dostatok empatie ale len k psom na nevy ,aj tu to vidis este aby bola obet vinik a matka chraniaca si dieta pred ustekqnym čoklom je hysterka,to kde sme??

@anonym_autor daj podnet na stranku Odkaz pre starostu, nech tam nasadia hliadky mestskej policie a pokutuju. Napis im, ze sa to opakuje a uved lokalitu. Neexistuje, aby psy behali navolno a obtazovali ludi, ci inych psov. Navolno nech su doma, nie na ulici.