Ako vyriešiť susedské večerné pitie?
Bývame v “drahšej štvrti”. Kamarátka suseda s mužom majú taký zvyk, že po večeroch pozývajú susedov “na pohárik” vonku na ulicu, kde sa dlho do noci potom bavia. Aj nás viac krát pozývali, ale sme slušne odmietli, keďže pravidelné pitie je chodenie po tenkom ľade. Lenže už sú to roky čo takto pijú buď u nich na terase alebo na ulici. Už viacerých naučili na alkohol. Neviem ako jej to slušne povedať, bojím sa o ňu. Má 2 malé deti.
Máte skúsenosť, že niekto roky popíjal a v pohode? Alebo to skončilo zle? Už sa mi aj zdala taká pripuchnutá v tvári. Majú veľký majetok, drahé autá, načo im to bude keď hrozí, že sa prepijú.
@anonym_autor Stale je to ich vec a ty to neries. Rovnako ako tisice bezdakov na ulici a Ciganov v osade. Ako tam vyrastaju deti, to ta netrapi ? Nezaoberaj sa cudzimi problemami, tvoj zivot bude krajsi.
Ak budú ľudia sebecki egoisti, neviem či život bude krajší
Ja ťa plne chápem, mali sme niečo podobné. Susedovci boli bezdetný, po ich smrti zdedil dom pribuzný, mladík sa tam nasťahol s partnerkou a deťmi, začalo opíjanie, celou partiou niekedy nám aj bránu blokovali lebo u nich stálo aj 5-6 aut. Opitý hádzali ku nám fľaše, dráždili psa. Asi nemusím písať, že som musela z trávnika pravidelne rozbité sklo zbierať, aby sa deti či pes neporezali.
Jedna bola dokonca tehotná aj tak pila. Netuším čo mohli robiť deti tých ľudí, ich vlastné deti boli doma.
Celé leto sme ani onká nevedeli otvoriť, jeden opilec tam zdelomoval plot ale chceli to zvaliť na nás. A mohla by som pokračovať. Trvalo to tri roky , už sú rozídený a od vtedy je kľud, partia sa chodí opíjať inam. Sused do krčmy nechodí, neviem či pije doma ale na párty opíjacky už nechodí.
@anonym_b68d92 tiež smutné 😢
Alkoholici
Tiež som mala rodičov boli skvelí ľudia ale...
Bavili sa, kamaráti, párty, peniaze kopec
Dohovaral prosil kde kto ale boli dospelí..a aj rýchlo zomreli
A ty ako kamoška ich nezmenis
Skús povedať svoju obavu ale ty im nemás ako pomôcť
Ak budú ľudia sebecki egoisti, neviem či život bude krajší
@anonym_autor Bude krajsi. Nemas sancu zmenit spravanie drogovo zavisleho, ak on sam nechce. Len budes ty trpiet. Az sa uvedomia a zacnu sa liecit, mozes im ponuknut pomoc.
Ahoj sudedka , nejak moc pijete ,nemas problem s alkoholom ?😅 ta posle kade lahsie , ale skus ked koli tomu nevies spat
Ja mám z nich taký pocit, že si myslia, že keď pijú drahý alkohol a žijú luxusne, že im sa nič stať nemôže. Že to sa stáva iba nejakým čo pijú v lacných krčmách.
@anonym_autor bože,z teba tá závisť normálne strieka
@anonym_b68d92 tiež smutné 😢
@anonym_autor vôbec sa do nich nestaraj.Nemozes spasiť svet sú rodičia, dospelí...aj u nás v satelite sú také partičky celé dni stoja vonku a deti sa hrajú a oni popíjajú.Nas sused si na dvore postavil búdku a tam si pozýva kamošov z ulice pozerajú futbal, pijú.Nemusim hovoriť ako mi to vadí, lebo máme vedľa spálňu.Ked mali malé deti vadilo im, že niekto cez deň kosi, lebo deti spali na terase teraz bez hanby hulakaju do polnoci, cez víkend na plné gule radio ľudia sú bezohľadní.Su ľudia čo pijú celý život a ženy už pijú ako chlapi si myslia, že si dajú prosecco niečo ľahké a to nic nie je
@melanta jej nevadi ze pijú, ona sa bojí ze to bude mat pre nich následky....aspoň tak to teda prezentuje.
@anonym_83bd61 načo sa stará do toho,že cudzí ľudia budú mať následky? Čo je z Armády spásy?
Ono to ani teraz nie je v pohode, už problém majú. Ale absolútne nič s tým nespravíš, keď si to neuvedomujú.
@anonym_autor bože,z teba tá závisť normálne strieka
@rozculena som ti velmi vďačná, že si pomenovala koreň problému. Ešte šťastie, že na koníkovi máme takéto obetavé osoby, ktoré zdarma zdiagnostikujú prispievajúcich. Môžem teraz ukončiť celú diskusiu a ísť im závidieť do kúta. Ešte raz vďaka 🥲.
A teraz vážne. Bola by som radšej, keby si mala pravdu.
Ja si teraz vyčítam, že som sa s ňou o tom nerozprávala už skôr, bolo viac príležitostí. Ale iba som slušne odmietla. Už je asi naozaj neskoro. Ináč sú to veľmi milí ľudia. Škoda.
Nehas čo ťa nepáli

Ja ťa plne chápem, mali sme niečo podobné. Susedovci boli bezdetný, po ich smrti zdedil dom pribuzný, mladík sa tam nasťahol s partnerkou a deťmi, začalo opíjanie, celou partiou niekedy nám aj bránu blokovali lebo u nich stálo aj 5-6 aut. Opitý hádzali ku nám fľaše, dráždili psa. Asi nemusím písať, že som musela z trávnika pravidelne rozbité sklo zbierať, aby sa deti či pes neporezali.
Jedna bola dokonca tehotná aj tak pila. Netuším čo mohli robiť deti tých ľudí, ich vlastné deti boli doma.
Celé leto sme ani onká nevedeli otvoriť, jeden opilec tam zdelomoval plot ale chceli to zvaliť na nás. A mohla by som pokračovať. Trvalo to tri roky , už sú rozídený a od vtedy je kľud, partia sa chodí opíjať inam. Sused do krčmy nechodí, neviem či pije doma ale na párty opíjacky už nechodí.