icon

Brali by ste susedovo dieťa každý deň do školy?

Včera o 12:21

Suseda sa ma spýtala, či by som ráno nemohla brať do školy aj jej syna, keďže naše deti chodia do rovnakej školy a aj tak tam autom idem.

Občas by mi to vôbec nevadilo, ale ona myslí prakticky každý deň. A mám pocit, že z malej láskavosti by sa zrazu stala moja povinnosť.

Asi by ste do toho išli?

Strana
z2
anonym_c843c8
Včera o 12:55
@slavomira236

@anonym_774378 tak mozno rodicia nemozu koli praci. A ked tam chodia obe deti....

@slavomira236 a keby suseda nemala rovnakú cestu, kto by ich vozil, ak rodičia nemôžu?

senta_sofia
Včera o 13:04

@anonym_autor asi zavisi, aky mate vztah. Ak by som chodila kazde rano a jej dieta by ma neobmedzovalo, bolo by dochvilne a slusne, nemala by som problem odviezt ho. Ak by ocakavala aj iny servis, nie. Samozrejme nemoze cakat, ze pojdes s jej dietatom, ak tvoje z nejakeho dovodu do skoly nepojde.

mogaa
Včera o 13:11

@anonym_autor asi nie....občas ano, ale nie ako pravidelnosť....ak mu chodí autobus alebo to nemá ďaleko nech chodí susedovo dieťa samé alebo s mamou...občas rada, ale....čo sa tvojmu dieťaťu ráno ostane zle? budeš riešiť lekára a ešte aj susedu že jej to treba oznámiť alebo ak sa stane nehoda, čokolvek s jej dieťaťom cestou do školy, bude to na tebe....alebo mu len v aute ostane zle....budeš riešiť cudzie dieťa.....

anonym_9a3109
Včera o 13:13

Určite nie, ja sa poznám, časom by mi to liezlo na nervy mať každé ráno v mojom aute - v mojom osobnom priestore nasačkované cudzie dieťa. Nemať s mojím dieťaťom možnosť ísť sama. Ani keby mi zaplatili , nie. Cítila by som sa využívaná. Nehovoriac o tom , že keď cestujem v aute, môže sa hocičo stať - nehoda - a ja teda cudzie dieťa si na zodpovednosť nezoberiem. Susedka nech sa zariadi tak, akoby si ty vedľa nebývala, tiež by sa musela zariadiť - jej dieťa je jej povinnosť a povinnosť jej manžela, v žiadnom prípade nie tvoja . Dobre to zváž, predtým ako povieš áno, aby si na svoju láskavosť nedoplatila.

anonym_f445ed
Včera o 13:19

Preco to od teba chce? Jej sa nechce alebo ako?

anonym_76afe6
Včera o 13:30

určite by som aspoň sem - tam povedala že ideme omnoho skôr, alebo omnoho neskôr, sme chorí, nejdeme a pod. Aby si suseda nemyslela že to je tvoja povinnosť.
Ako vnímaš susedu. Nemá kto ísť s jej dieťaťom, alebo ťa chce len využiť? Je na deti sama, vdova, alebo manželík spí a ona ide ku nemu.

janinah
Včera o 13:31

Nie,kvôli moznosti nehody. A ani by mi nevadili opletacky s políciou,ale moje svedomie. Lebo zranit cudzie dieťa len preto,lebo neviem povedať nie,nie je maličkosť. A tak by som to aj dotycnym rodičom vysvetlila.

ibrunova
Včera o 13:35

Záleží od dôvodu.. Ja som jeden čas brávala takto jedno dieťa z tréningu, povedala som si, že prečo nie, však si treba pomáhať.. A potom som raz jej zvonila, boli sme vymrznutí, vonku lialo a ona mi otvorila s maskou na tvári, že práve vyliezla z teplej vane.. To ma nejako bloklo, že toto už nie.

euka210
Včera o 14:14

@anonym_autor nevieme okolnosti preco to tak chce...nema auto? Ma doma mensie dieta? Jej manzel ako?
Ked je to suseda, tak sa asi poznate a mate nejaky vztah.
Keby to bola moja suseda, tak v pohode...1 dieta naviac hore-dolu, kedze mame 3 😀
Ked nema auto, tak bez reci. Ked ma auto, tak sa dohodnut na striedani...to mi pride fer.
Na dedine je to bezna pomoc.

anonym_c87252
Včera o 14:36

@anonym_autor áno nosim deti svojej sestri a aj deti z ulice . Minimalne 4ks. T.j. 2 cudzie. A občas aj domov keď končia spolu. A aj zastanem ak ich vidim isť peši. Aj mamky tých deti na oplátku nosia naše.

anonym_9dffc8
Včera o 15:03

@anonym_autor nerozumiem,prečo v tom niekto vidí problém,to je fakt pre vás také hrozné obťažovanie,keď vezie aj svoje dieťa?to už nikto nedokáže len tak niečo pre niekoho urobiť?

anonym_893684
Včera o 15:25

Odhliadnuc od toho, čo sa tu píše, aj keby to bolo nepravidelne a aj keby sa mi revanšovala alebo sme boli kamarátky, čo by bolo ak sa stane dopravná nehoda, či už zavinenia tebou alebo niekým inym a on sa zraní a nebodaj vážnejšie, potom čo? Koho to bude zodpovednosť? Ja by som prave kvôli tomuto odmietla, lebo by som si nevzala ja zodpovednosť za cudzie dieťa v aute a potom ešte nebodaj skončila so žalobou na krku. A možno v tomto by ťa suseda bola potvora - to nevies... Diky, netreba.

anonym_d24017
Včera o 15:44

Áno ale jasne by som jej nastavila pravidlá. Nech počíta stým že nie vždy sa mi bude dať a musí si vedieť v prípade potreby situáciu vyriešiť inak.

anonym_de86d7
Včera o 15:49

Tebe to evidentne vadi, ked sa to pytas. Keby si s tym nemala problem, tak sa neoytas. Co by sme urobili my, je irelevantne. Polovica by vzala, polovica nie.
Takze bud asertivna a povedz NIE.

natalka13
Včera o 15:51

My sme sa striedali

anonym_4af9ef
Včera o 15:51
@anonym_9dffc8

@anonym_autor nerozumiem,prečo v tom niekto vidí problém,to je fakt pre vás také hrozné obťažovanie,keď vezie aj svoje dieťa?to už nikto nedokáže len tak niečo pre niekoho urobiť?

@anonym_9dffc8 už to tu písali viaceré mamičky . Je to veľká zodpovednosť brať každé ráno cudzie dieťa. Nemusíš byť hneď útočná, ale to mi už príde ako využívanie . Sem -tam v pohode, ale každý deň určite nie.

betulinka1
Včera o 15:53

@anonym_autor ja bravam a ponukla som sa sama. Ked nejdeme do skoly dam vediet. Ked nemam auto alebo nieco, tak poviem susede a berie deti ona. Iná suseda brava takto dalsiu skupinu do inej skoly. Ved idem tym smerom a ked mi to nevyhovuje dam info a zariadi sa suseda podla toho.

marsmykkok
Včera o 16:01
@anonym_9dffc8

@anonym_9dffc8 Pomáhať treba, ale obojstranne, tu od susedy nevidím že by na oplátku jej ona nejako pomohla a to nie je pomoc, ale využívanie. To ako keby mám psa a má aj suseda, tak jej navrhnem že ja venčiť chodiť svojho nemusím, ked pôjde nech zoberie aj môjho, však času tým zabije rovnako, rovnaký počet krokov narobí, ruky má dve, ale proste je to nonsens a využívanie...

anonym_f2a081
Včera o 16:02

@anonym_autor ano, aj my si takto pomáhame.Samozrejme, keď sme chorí idú sami.Ked sa ti revansuje inak, alebo občas vyberie, postráži cez prázdniny prečo nie?pod podmienkou, ze nebudes naňho čakať, ze nemusíš ďaleko pre neho chodiť atď.

anonym_9c1eee
Včera o 16:17

@anonym_autor a dieťa pôjde bez autosedačky a prípadné opletačky s políciou, nehovoriac o ohrození dieťaťa budeš riešiť ty? Alebo budeš mať v aute o autosedačku navyše?

slavomira236
Dnes o 05:48
@anonym_c843c8

@slavomira236 a keby suseda nemala rovnakú cestu, kto by ich vozil, ak rodičia nemôžu?

@anonym_c843c8 ale maju...

Strana
z2