Dá sa zvyknúť na bývanie v radovke?
Ahojte, býva niekto z vás v radovke?
My sme sa sem presťahovali z bytu pred 3 mesiacmi, popravde mám čoraz väčší pocit, že to nebola úplne dobrá voľba. Najviac mi vadí spoločná stena a to, že človek vlastne nikdy nemá úplné súkromie. Počuť deti, bežné zvuky, niekedy aj obyčajné rozprávanie. V záhrade som si chcela vybudovať takú "oázu pokoja", ale človek je stále „na očiach“, susedia vedľa, z každej strany niekoho počuť alebo vidieť
Predtým mi to neprišlo ako veľký problém, ale teraz mi to začína dosť liezť na nervy a trochu kúpu ľutujem.
Dá sa na to zvyknúť? Dúfala som v ako-také súkromie.
niektoré radové domy sú horšie ako byty, sú zle konštruované, brat z takého odišiel tiež počuli všetko a na zahradke žiadne súkromie, v byte má väčšie súkromie ale má byt s veľkou terasou a susedou má len zdola
@anonym_05b4f3 ak máš poschodovú radovku, veru ti vidí sused na dvor z poschodia, aj keď máš dole plot ...
@biba_18 ak ma sused poschodovy dom, tak tiez vidi susedom do dvora...my vidime z poschodia 4-5 zahrad do vsetkych stran
Ľudia, očakávate nereálne. Ak chcete súkromie... tak to niečo aj stojí. Lenže skočíte vždy po peknom obale a potom hneď hopla....taký problém, hento sa nepáči...atď. všetko sa dá zniesť, ak je to v medizach tolerancie a normalnosti. Zle je, ak sú susedia nie dobrý a robia prieky.
@anonym_386218 nie kazdy si dokaze zvyknut. Ja som si nezvykla 15 rokov mat spalnu pri hlucnej ceste
@anonym_0fd88a no toto dufam, ze aj my zmenime, ale tiez uz sme so 4 detmi nemohli byt v malickom 3 izbaku, skor taky 2,5 rozlohou, tak sme vzali dom, ktory bol dostupny, blizko mesta, ale cakala nas aj tak 4 rocna celkova rekonstrukcia. Ale bol to razky covid, lockdowny, ta cesta mi tu neprisla taka hrozna, ale je to v 1 kuse auto za autom. Tak uvidime, modlim sa, aby toto nebola konecna stanica. Ale zas uz ani take byvanie, ako maju nasi, uz nie, kvoli tym detom, dochadzaniu a tak. Nic tam nie je, vratane prace a len medvede vsade naokolo, coraz viac je vsetko opustene, zalesnene, uz poza ploty zahrad sa medvede prechadzaju, vlky a to sme dakedy za zahradu do lesika chodili opekat a kde aky medved vtedy. Potom boli luky, policka tam mali ludia, potom horka a az dakde dalej hlboky les. Tak vsetko ma svoje pre a proti.
Ale tiez som typ, ze si na to neviem zvyknut. A premavka z roka na rok hustne.
Ľudia, očakávate nereálne. Ak chcete súkromie... tak to niečo aj stojí. Lenže skočíte vždy po peknom obale a potom hneď hopla....taký problém, hento sa nepáči...atď. všetko sa dá zniesť, ak je to v medizach tolerancie a normalnosti. Zle je, ak sú susedia nie dobrý a robia prieky.
@arek00 no a s tymto maju svokrovci problem na chalupe inak na chaluparcenie je to uzasna lokalita, ale tento debil s prepacenim, im robi na dochodku peklo zo zivota.
Bývame v radovke, ale kvalitnej. Nepočujem nič. Iba také zvuky, čo by som počula aj vonku. Napr. keď šteká pes.
My sme kúsok od centra mesta. Za samostatný dom v satelite a cestovanie by som nemenila. Vytrhla by som volant. Takto sa všade dostanem pešo alebo MHD, alebo autom za pár minút, čo je pre mňa väčšia výhoda, ako nemať s niekým stenu.
Veď ak počuješ zvuky, daj si odizolovat steny.
@anonym_05b4f3 ak máš poschodovú radovku, veru ti vidí sused na dvor z poschodia, aj keď máš dole plot ...
@biba_18 ja nevidím susedom do záhrady a to máme tri nadzemné podlažia. Máme tak rozrastene rastliny, že máme aj v záhradách úplné súkromie. Keď sme mali samostatný dom v satelite, veľkú záhradu, videli sme cez plot u susedov všetko aj deti, keď sa hrali, sme počuli až dnu.
byvame na dedine, v samostatnom dome, susedia zozadu nam z poschodoveho domu vidia na dvor iba v zime, lebo sme si tam dali pawlovniu (rychlo rastie a ma velikanske listy)
Bývam v radovke a vnútri nepočuť absolútne nič okrem vŕtačky. Keď nám dieťa plakalo, lebo šli zuby tak sused tvrdiť, že nepočuli nič. Ozaj som ani raz susedov nepočula. V byte som počula každé otvorenie dverí. Vonku na dvore počuť všetko ale to aj pri klasickom dome ak nemáš obrovskú záhradu. Súkromie sme si spravili rastlinami. Ideál to nie je ale podľa nás omnoho lepšie alo byt.
Veľa robí aj dispozícia tých radoviek, kvalita a hlavne ľudský faktor-susedia, ak máš takých čo každý víkend grilujú a hlučne sa rozprávajú je to na slučku, ak trafíš na normálnych je to znesiteľné.
Byvame v radovke 6 rokov, ano, s tym sukromim v zahrade je to tazsie ale da sa zvyknut. Jeden sused ma popri polite vysoke kriky tak tam nie je problem, druhy ma uplne holu zahradu, len travnik a vidime im tam z okna na poschodi. Zvuky odvedla pocujeme len ked deti velmi silno placu alebo ked nieco vrtaju. Ja radsej takto nez v byte. Rano vybehnem do zahrady, v lete tam kazde rano pijem kavu. Psa vecer vypustim sa vycikat, nemusim sa obliekat a brat ho von Ako ked sme v byte byvali. Zahrada mala, minimum prace a aj tak mi prinasa vela radosti.

bývame v bežnom dome ne dedine a tiež je nás vidieť z každej strany od susedov. sused má vysadené tuje - ale počujeme všetko čo sa rozprávajú na dvore. S tým nenarobíš nič.
problém bude že asi nie si spokojná s domom v ktorom bývate tak ti vadí už všetko.